Azi a venit pe la mine Dana (Daneza13), si cum Halloweenul bate la usa, am incercat o reteta noua de tarta cu dovleac. Reteta am gasit-o intr-o revista si rezultatul a fost peste asteptarile mele. Tarta a fost apreciata atat de adulti cat si de copii!
Prepararea blatului:
Aveti nevoie de:
- cca 35 biscuiti cu ghimbir + cca 20 biscuiti gen Petit Beurre (daca nu aveti biscuiti cu ghimbir, puteti adauga un varf de cutit de pudra de ghimbir peste biscuitii macinati)
- 1/2 cana de unt inmuiat
Biscuitii se macina si se amesteca cu untul topit (eventual si cu ghimbirul). Amestecul se preseaza pe fundul unei forme de tarta de 9 inches. Se coace timp de 10 minute in cuptorul preincalzit la 350F.
Se lasa la racit.
Prepararea cremei de dovleac:
Aveti nevoie de:
- 2 cani de lapte
- o cana de piure de dovleac (dovleac copt si blendat - eu l-am cumparat la cutie, gata facut)
- 1 pachet (format 6 portii) de praf de budinca de vanilie
- un varf de cutit de nucsoara
- 1 lingurita de scortisoara
- un praf de sare
- 1-2 linguri de zahar (dupa gust)
- coaja de la o jumate de lamaie mare
- zeama de la o lamaie mare
- esenta de vanilie
- 1 plic de zahar vanilat
Se pune laptele la incalzit la foc potrivit. Cand laptele e cald (fara sa dea in clocot), se adauga piureul de dovleac, praful de budinca de vanilie si condimentele. Se amesteca continuu pana la omogenizare. Se lasa la racit circa 20 de minute (se mai amesteca din cand in cand).
Cam asa arata crema de dovleac:
Preparare crema de branza:
Aveti nevoie de:
- 125 grame branza Philadelphia
- 125 grame mascarpone
- 2 linguri zahar
- 2 cani frisca batuta
Se mixeaza branza Philadelphia cu mascarponele, cu esenta de vanilie si cu jumatate de cana de frisca pana la omogenizare. Se adauga treptat cate o lingura de frisca pana se termina cele 2 cani.
Cam asa arata crema de branza:
Asamblare si ornare:
Aveti nevoie de 1 cana si jumate de frisca batuta si scortisoara.
Peste blatul de tarta racit se intinde crema de branza, apoi crema de dovleac. Se baga la frigider pana a doua zi sa se intareasca bine. Inainte de servire, se pune deasupra frisca si se presara cu scortisoara.
Produs finit (n-am mai apucat sa fac poza la tarta ca am taiat-o repede.)
Pagina 1 din 1
Tarta de dovleac cu mascarpone si philadelphia ... ca tot vine Halloweenul!
#3
Postat 29 October 2012 - 12:14 AM
valeuuuu, cine m-a pus sa intru pe aici ?!
bravo, Ralu, arata tare apetisanta tarta !
p.s. sa va fie de bine si intilnirea.
bravo, Ralu, arata tare apetisanta tarta !
p.s. sa va fie de bine si intilnirea.
#5
Postat 29 October 2012 - 07:47 PM
Mersi fetelor pentru aprecieri!
Daca as putea, v-as trimite o bucatzica!
Daca as putea, v-as trimite o bucatzica!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1