Forum Culinar: Tarta de dovleac cu mascarpone si philadelphia - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tarta de dovleac cu mascarpone si philadelphia ... ca tot vine Halloweenul!

#1 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 28 October 2012 - 05:12 AM

Azi a venit pe la mine Dana (Daneza13), si cum Halloweenul bate la usa, am incercat o reteta noua de tarta cu dovleac. Reteta am gasit-o intr-o revista si rezultatul a fost peste asteptarile mele. Tarta a fost apreciata atat de adulti cat si de copii!

Prepararea blatului:

Aveti nevoie de:
- cca 35 biscuiti cu ghimbir + cca 20 biscuiti gen Petit Beurre (daca nu aveti biscuiti cu ghimbir, puteti adauga un varf de cutit de pudra de ghimbir peste biscuitii macinati)
- 1/2 cana de unt inmuiat

Biscuitii se macina si se amesteca cu untul topit (eventual si cu ghimbirul). Amestecul se preseaza pe fundul unei forme de tarta de 9 inches. Se coace timp de 10 minute in cuptorul preincalzit la 350F.
Se lasa la racit.

Prepararea cremei de dovleac:

Aveti nevoie de:
- 2 cani de lapte
- o cana de piure de dovleac (dovleac copt si blendat - eu l-am cumparat la cutie, gata facut)
- 1 pachet (format 6 portii) de praf de budinca de vanilie
- un varf de cutit de nucsoara
- 1 lingurita de scortisoara
- un praf de sare
- 1-2 linguri de zahar (dupa gust)
- coaja de la o jumate de lamaie mare
- zeama de la o lamaie mare
- esenta de vanilie
- 1 plic de zahar vanilat

Se pune laptele la incalzit la foc potrivit. Cand laptele e cald (fara sa dea in clocot), se adauga piureul de dovleac, praful de budinca de vanilie si condimentele. Se amesteca continuu pana la omogenizare. Se lasa la racit circa 20 de minute (se mai amesteca din cand in cand).

Cam asa arata crema de dovleac:

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-120-13513937139259.jpg

Preparare crema de branza:

Aveti nevoie de:
- 125 grame branza Philadelphia
- 125 grame mascarpone
- 2 linguri zahar
- 2 cani frisca batuta

Se mixeaza branza Philadelphia cu mascarponele, cu esenta de vanilie si cu jumatate de cana de frisca pana la omogenizare. Se adauga treptat cate o lingura de frisca pana se termina cele 2 cani.

Cam asa arata crema de branza:

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-120-13513936989607.jpg

Asamblare si ornare:
Aveti nevoie de 1 cana si jumate de frisca batuta si scortisoara.

Peste blatul de tarta racit se intinde crema de branza, apoi crema de dovleac. Se baga la frigider pana a doua zi sa se intareasca bine. Inainte de servire, se pune deasupra frisca si se presara cu scortisoara.

Produs finit :) (n-am mai apucat sa fac poza la tarta ca am taiat-o repede.)

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-120-13513937220246.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-120-13513941678204.jpg

#2 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 October 2012 - 01:16 PM

Oh ce minunatie Ralu! :)

#3 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 29 October 2012 - 12:14 AM

valeuuuu, cine m-a pus sa intru pe aici ?! :thumleft:
bravo, Ralu, arata tare apetisanta tarta ! :rolleyes:

p.s. sa va fie de bine si intilnirea.

#4 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 29 October 2012 - 12:25 AM

Cat de fina e! Te cred c-a fost pe gustul tuturor!

#5 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 29 October 2012 - 07:47 PM

Mersi fetelor pentru aprecieri!
Daca as putea, v-as trimite o bucatzica!
:pupic:

#6 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 29 October 2012 - 07:48 PM

Vezi postareaDan@, la 29 October 2012 - 12:14 AM, a spus:

p.s. sa va fie de bine si intilnirea.


dac-ai stii tu de ce ne-am intalnit..... sa probam OJE!!!!!!! :pupic:
Nu suntem zdravene! :pupic:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi