Ce am copt azi!?!
				
						#1282
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 19 March 2016 - 09:38 AM
pina acum:








Peter
				
						#1283
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 19 March 2016 - 08:54 PM
Ce aluat ai folosit ? La copt ai folosit apă în cuptor (pentru aburi) ?
				
						#1284
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 20 March 2016 - 08:24 AM
AllyMcBeal, la 19 March 2016 - 08:54 PM, a spus: 
Ce aluat ai folosit ? La copt ai folosit apă în cuptor (pentru aburi) ?
Neata, merci. dupa reteta asta am facut
Fara aburi nu iasa asa. Trebuie neaparat.
Dar azi incerc una dupa mai multe retete, totul mixat dupa ochi...

Peter
				
						#1285
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 20 March 2016 - 08:34 AM
				
						#1286
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 20 March 2016 - 12:15 PM
Miroase a paine calda scoasa din cuptor. Miros fain si paine faina.


Peter
				
						#1287
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 20 March 2016 - 06:19 PM
Peter, la 20 March 2016 - 12:15 PM, a spus: 
Miroase a paine calda scoasa din cuptor. Miros fain si paine faina.
Peter
Peter, ai inceput sa te specializezi in brutarit
Felicitari inca o data!
				
						#1288
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 20 March 2016 - 07:39 PM
Kiva, la 20 March 2016 - 06:19 PM, a spus: 
Peter, ai inceput sa te specializezi in brutarit
Felicitari inca o data!
Hallo Kiva.
Nu te-am mai vazut de multa vreme.
"Baiatul" ala e doctor.
Sunt pur si simplu indragostit de painea de azi, si chiar ca nu e grea de facut.
Dar spre deosebire de alte paini, asta e cu Sauerteig. E foarte fain de lucrat cu el. Si iti face painea cu mult mai elastica si gustoasa.
Il primesti de pe net, daca te intereseaza iti spun. Mai am Brotgewürz, Backmalz si Bäckerstärke.
Ce imi doresc, mai este o masina de mixat aluatul. Dar 400 - 600 € nu dau. Zgircenia, deh.
Joi voi face iarasi una. Dar alta reteta.
Ideile de baza le am. Acum trebuie rutina.
Si cind le ai pe toate si faci paine, pune aici, sa ne bucuram si noi. Si asa mai invat si eu.
Peter
				
						#1289
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 20 March 2016 - 07:52 PM
				
						#1290
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 21 March 2016 - 08:56 AM
Spor la brutarit in continuare!
				
						#1291
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 21 March 2016 - 06:50 PM
Peter, la 20 March 2016 - 07:39 PM, a spus: 
Hallo Kiva.
Nu te-am mai vazut de multa vreme.
"Baiatul" ala e doctor.
Sunt pur si simplu indragostit de painea de azi, si chiar ca nu e grea de facut.
Dar spre deosebire de alte paini, asta e cu Sauerteig. E foarte fain de lucrat cu el. Si iti face painea cu mult mai elastica si gustoasa.
Il primesti de pe net, daca te intereseaza iti spun. Mai am Brotgewürz, Backmalz si Bäckerstärke.
Ce imi doresc, mai este o masina de mixat aluatul. Dar 400 - 600 € nu dau. Zgircenia, deh.
Joi voi face iarasi una. Dar alta reteta.
Ideile de baza le am. Acum trebuie rutina.
Si cind le ai pe toate si faci paine, pune aici, sa ne bucuram si noi. Si asa mai invat si eu.
Peter
Peter, cu timpul stau extrem de prost. Petru mine aproape deloc. Ce mai apuc sa mai fac o prajitura sau cate o paine d'aia fara framtat de pe o zi pe alta. Sunt restanta cu multe si nici nu vreau sa ma gandesc ca incepe munca in gradina si sa vad de unde scot alte cateva ore pe saptamana sa ma ocup si de asta.
Cu Sauerteig am cochetat acum ceva vreme. Chiar maia crescuta de mine de la 0 dar am uitat de ea si s-a stricat sau nu am stiu eu sa o reimprospatez si sa o cresc din nou. Am zis sa fac iar dar nu am mai apucat. Poate ajung saptamana asta la moara si sa imi iau si Sauerteig si Backmalz. Brotgewürz am.
Masina de framantat..hm, eu cred ca e buna cand ai aluat mai mult. Mie imi place sa framant de mana, sa simt aluatul. Iar pentru noi care facem paine o data - de doua ori pe saptamana, nu cred ca e o investitie necesara si rentabila.
As vrea sa fac chiflutele astea pentru Paste. Sa vad daca reusesc cu Sauerteig-ul.
Bafta cu noile idei de brutarit. Eu am fost statica cu retetele, am facut doar 2-3 care le stiam si pe care eram sigura. Nu am mai experimentat de ceva vreme buna. O sa ii vina timpul si asteia.
				
						#1292
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 21 March 2016 - 11:43 PM
				
						#1293
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 22 March 2016 - 06:41 AM
Adriana, la 21 March 2016 - 11:43 PM, a spus: 
Au fost chiar foarte bune, dar nu asa reusite ca ale domnului doctor.
Peter
				
						#1294
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 22 March 2016 - 06:43 AM
Kiva, la 21 March 2016 - 06:50 PM, a spus: 
Cu Sauerteig am cochetat acum ceva vreme.
Daca vrei iti trimit din al meu. E usor de lucrat cu el. Am Weizensauerteig 550.
Peter
				
						#1296
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 24 March 2016 - 07:10 PM
Peter, la 22 March 2016 - 06:43 AM, a spus: 
Daca vrei iti trimit din al meu. E usor de lucrat cu el. Am Weizensauerteig 550.
Peter
Merci frumos, Peter. Am cumparat Sauerteig pulbere. Am fost curioasa cum merge. E partial OK dar nu se compara cu cel lichid. E mai comod ca doar arunci pudra si faina si gata dar o sa vedem, imi fac timp sa incep iar sa cresc unul.
Am facut chiflele. Am impresia ca aluatul a iesit un pic mai consistent decat cel din reteta. Gustul a iesit bun insa nu am avut Bäckerstärke si le-am lasat asa, nude. Acum nu stiu exact daca din lipsa asta sau e altceva la mijloc insa chiflele mele au iesit mate nu ca la baiatul cu blogul, lucioasa. Uite-le aici:

Mi-au iesit multe, mai am inca. Le-am pus in 2 pungi de plastic sa se pastreze mai proaspete. Cred ca samabata o sa fac alta paine sa avem duminica.
				
						#1297
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 25 March 2016 - 09:10 AM
Daca pensulezi apa rece peste painici cind le scoti din cuptor, primesc ceva luciu si de la aia.
Oricum, noi nu avem aceleasi conditii ce le are dom' doctor.
Painea de ieri a fost foarte reusita, dar data viitoare las altfel la crescut. Prima faza mai putin si
ultima faza mai lunga de 5 minute..
Acum fac al cincilea blat ptr. tort...
Peter
				
						#1298
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 25 March 2016 - 10:53 AM

						
						
				
						#1299
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 25 March 2016 - 02:50 PM
clau_ash, la 25 March 2016 - 10:53 AM, a spus: 
Ioi' cum poa' sa arate painea aia Clau'
				
						#1300
						
								
							  
								
						
					
				
				Postat 02 April 2016 - 12:02 PM
care e si acum in cuptor

Nu am avut incredere in reteta, am crezut ca nu va iesi cumsecade, ca era numai cu "Sauerteig-maia??, fara drojdie)...->(ce m-am inselat..)
..si am facut o reteta gasita repede pe net. Nu o voi mai da din mana. Ca prea buna iese. Paine cu nuca:

Poftiti:

Si sefa nu a avut(acum rabdare) si a taiat
Strudel cu mere si cu brinza:

Toate astea cu ajutorul dumnealui:

Imprumutat de la prietenul Roland.
Peter

 Ajutor
			
		










