Lapona Enigel, la 09 January 2019 - 10:48 PM, a spus:

Foxyy si cu Blacky, puneti fete, va rog eu, retetucile, ca arata teribilos tare painile voastre!
Cu mare drag dar sincer eu fac la ochi, de fapt nu la ochi ci am masurile de faina si de lichid pe care e folosesc aceleasi mereu.
In principiu ingredientele sint :
cca 3 cups de faina
cca 2 cups de kefir pe care il incalzesc un pic la MU
1 lg rasa de sare
1 lg rasa de drojdie uscata
1 lingurita de zahar.
Data viitoare cand fac promit sa pun poze sa vezi despre ce vorbesc. Eu fac paine cel putin o data pe saptamana ca paine ce o gasim aici nu ne place. Secretul meu, daca pot sa-i zic asa, e de fapt 2

1) folosesc kefir pe post de lichid si 2) modul de impletire, adica impart aluatul in 3 parti egale din care fac 3 suluri, lucrand cat mai putin cu aluatul, cele 3 suluri le rasuces putin pe fiecare in parte si apoi le impletesc impreuna, de aia se desface painea asa ca si cozonacul.
Ah, sa nu uit, eu pun toate ingrediantele in masina de paine, las pe programul de framantat si crescut, apoi scot aluatul din masina, impart in 3 cum am spus si impletesc, mai las la crescut cat se incalzeste cuptorul si apoi bag la 365 F exact 35 de min pe timer. Paine o coc pe tava de aragaz, din aia plata adica, nu in tava de paine . Din pacate nu sta foarte mult proaspata painea dar asta e .
Aceasta postare a fost editata de black_cat: 09 January 2019 - 11:06 PM