Ce am copt azi!?!
#161
Postat 03 February 2011 - 02:51 PM
#162
Postat 03 February 2011 - 07:30 PM
#163
Postat 03 February 2011 - 07:56 PM
#164
Postat 03 February 2011 - 08:39 PM
moatza, la 03 February 2011 - 07:56 PM, a spus:
eu nu am folosit niciodata faina de secara. Stiu insa ca se foloseste la paine (si doar in combinatie cu faina alba), dar pentru lipii nu am vazut nici o reteta.
#165
Postat 03 February 2011 - 08:47 PM
#166
Postat 03 February 2011 - 09:18 PM
#167
Postat 03 February 2011 - 09:41 PM
merci de sugestii!
#168
Postat 03 February 2011 - 10:03 PM
#169
Postat 04 February 2011 - 10:45 AM
#170
Postat 04 February 2011 - 02:31 PM
#171
Postat 04 February 2011 - 02:39 PM
#172
Postat 04 February 2011 - 02:41 PM
#173
Postat 04 February 2011 - 02:41 PM
#176
Postat 05 February 2011 - 01:17 PM


chifle si branzoici:
si bulgarasi de aur:
#177
Postat 05 February 2011 - 04:09 PM
#178
Postat 05 February 2011 - 05:10 PM
#179
Postat 06 February 2011 - 12:42 AM
#180
Postat 06 February 2011 - 01:34 AM
Angel, la 03 February 2011 - 02:51 PM, a spus:
ioi, acum am vazut.reteta e de pe Giallo Zafferano
400 ml apa
600 gr faina(manitoba)
25 gr drojdie
140 ml ulei masline
15 gr sare
2 lingurite de zahar
De durat cam dureaza,fiinca procesul de crestere e pe mai multe etape
Apa calduta se amesteca cu uleiul, sarea si zaharul si se pun in robot cu jum din cantitatea de faina.Se amesteca pana devine o compozitie lichida dar omogena.Se pune drojdia si se mai amesteca 3 min. apoi se adauga si restul de faina si se amesteca.Se scoate aluatul pe placa de lucru presarata cu faina si se mai framanta putin.Se formeaza o painica si se pune in tava unsa cu 50 ml ulei si se mai unge cu ulei..Se da la cumptorul incalzit la 30 gr pt 1 ora.Dupa se intinde in tava se unge iarasi cu ulei si se presara cu sare si se mai lasa 30 min.Se mai apasa cu mainile pt ai da o forma si se unge cu restul de ulei(50ml) si se mai da la cuptor pt 30 min (tot la crescut la 30 gr).Se mai apasa cu degetele, pt a fosma acele gaurele, se stropeste cu putina apa si se da la cuptor la 200 gr pentru 15 min(intre timp o mai stropim putin cu apa, cu un pulverizator).La final se scoate pe un gratar pt a ramane crocanta.
Noua ne place f mult, "painea" asta, o mananci efectiv goala cand o scoti din cuptor

Ajutor











