Arata foarte interesant! Seamana cu pancakes dar am cautat reteta si am vazut ca sunt diferente destul de mari: grisul si drojdia. Vreau sa le incerc si eu, eventual putin adaptate. Revin cu impresii.
Ce am copt azi!?!
#2083
Postat Ieri, 05:07 PM
Adriana, la 14 July 2025 - 01:46 PM, a spus:
si v-au placut mino?
Daaa, eu le-am aromat cu coaja de lămâie și portocală ca asta aveam în casă și am mâncat una așa simplă, dar soțul le-a mâncat cu caramel sărat. Pe o bucățică am pus miere și era și mai bună, dar zic pas la miere ca se adună prea multe calorii.
boni, la 14 July 2025 - 01:16 PM, a spus:
Arata foarte interesant! Seamana cu pancakes dar am cautat reteta si am vazut ca sunt diferente destul de mari: grisul si drojdia. Vreau sa le incerc si eu, eventual putin adaptate. Revin cu impresii.
Ce vrei sa adaptezi? Ideea la ele e sa iasa cu multe găuri, sa ai grija ce modifici ca e posibil sa iasa altceva.
#2084
Postat Ieri, 07:11 PM
Mino, sa va fie de bine, sunt tare bune.
Eu fac qatayef din ele....nu vorbim de calorii ca sarim pe geam 🤣🤣.

Eu fac qatayef din ele....nu vorbim de calorii ca sarim pe geam 🤣🤣.


#2085
Postat Ieri, 11:34 PM
Foarte bine arata clatitele Mino, insa Clau cu ultima poza a comis crima direct!!!
brain loading....please wait....
#2086
Postat Astazi, 05:21 AM
Bine ca nu am apucat sa le pozez pe cele cu miere sau pastă de fistic sau caramel sărat!
Clau, arată wow ce ai făcut tu acolo, poți da detalii? Dacă tot îmi fac de cap uneori măcar să îmi asum destrăbălarea culinara
Cu ce ai umplut acel qatayef? Vad pe net ca sunt mai multe variante și îmi închipui ca cu cât sunt mai umplute și glazurate cu atât urca la cer caloriile. De aia eu le-am făcut simple sa încerc doar o bucățică cu ceva dulce, restul raman simple la cafeaua de dimineață. Stiu ca incerc sa ma amăgesc dar dacă nu pot renunța la dulciuri, măcar sa controlez cumva cantitatea de zahăr.


Clau, arată wow ce ai făcut tu acolo, poți da detalii? Dacă tot îmi fac de cap uneori măcar să îmi asum destrăbălarea culinara

Aceasta postare a fost editata de mino: Astazi, 05:26 AM
#2087
Postat Astazi, 01:31 PM
Multumesc fetelor 🥰
Deci eu il fac asa:
Sirop
Se dizolvă zahărul în apă într-o tigaie grea la foc mediu, amestecând din când în când. Se aduce la fierbere, se adauga 2 linguri de zeama de lamaie si se fierbe la foc mediu-mic timp de 10-12 minute. Odată ce siropul a început să fiarbă, nu mai amestecați, deoarece acest lucru face siropul tulbure.
Adăugați 2 linguri de apă de floare de portocal (sau apă de trandafiri cui ii place , eu personal nu o suport), fierbeți încă 1 minut. Opriți căldura și lăsați să se răcească la temperatura camerei. Când se răcește, consistența ar trebui să fie ca mierea subțire. Orice sirop rămas se poate păstra într-un recipient de sticlă la frigider timp de câteva săptămâni.
Umplutura de nuci: Pentru a pregati umplutura de nuca, adaugati 600 gr nuca, 1.5 linguri scortisoara, 2 linguri zahar1-2 linguri apa de floare de portocal si jumatate lingurita nucsoara in robotul de bucatarie si pasati pana sunt bucatele mici dar nu prea fine. Le puteți toca fin cu un cuțit dacă preferați și le amestecați cu alte ingrediente cu mâna. Pune deoparte într-un castron mic.
Prajirea qatayef: pentru a începe prăjirea, încălziți suficient ulei într-o tigaie pentru a acoperi prăjiturile cu 1 – 1,5 cm. Prăjiți-le aproximativ 30 de secunde pe fiecare parte până devin crocante și aurii. Atenție, ard repede, așa că continuați să le întoarceți și asigurați-vă că uleiul nu este prea fierbinte. Scoateți pe un prosop de hârtie.
Scaldarea in sirop: introduceți imediat sirop la temperatura camerei timp de 15-30 de secunde. (Qatayef trebuie să fie încă fierbinte în timp ce se scufundă în siropul răcit). se scurg de siropul în exces și se servesc cu fistic măcinat
Deci eu il fac asa:
Sirop
Se dizolvă zahărul în apă într-o tigaie grea la foc mediu, amestecând din când în când. Se aduce la fierbere, se adauga 2 linguri de zeama de lamaie si se fierbe la foc mediu-mic timp de 10-12 minute. Odată ce siropul a început să fiarbă, nu mai amestecați, deoarece acest lucru face siropul tulbure.
Adăugați 2 linguri de apă de floare de portocal (sau apă de trandafiri cui ii place , eu personal nu o suport), fierbeți încă 1 minut. Opriți căldura și lăsați să se răcească la temperatura camerei. Când se răcește, consistența ar trebui să fie ca mierea subțire. Orice sirop rămas se poate păstra într-un recipient de sticlă la frigider timp de câteva săptămâni.
Umplutura de nuci: Pentru a pregati umplutura de nuca, adaugati 600 gr nuca, 1.5 linguri scortisoara, 2 linguri zahar1-2 linguri apa de floare de portocal si jumatate lingurita nucsoara in robotul de bucatarie si pasati pana sunt bucatele mici dar nu prea fine. Le puteți toca fin cu un cuțit dacă preferați și le amestecați cu alte ingrediente cu mâna. Pune deoparte într-un castron mic.
Prajirea qatayef: pentru a începe prăjirea, încălziți suficient ulei într-o tigaie pentru a acoperi prăjiturile cu 1 – 1,5 cm. Prăjiți-le aproximativ 30 de secunde pe fiecare parte până devin crocante și aurii. Atenție, ard repede, așa că continuați să le întoarceți și asigurați-vă că uleiul nu este prea fierbinte. Scoateți pe un prosop de hârtie.
Scaldarea in sirop: introduceți imediat sirop la temperatura camerei timp de 15-30 de secunde. (Qatayef trebuie să fie încă fierbinte în timp ce se scufundă în siropul răcit). se scurg de siropul în exces și se servesc cu fistic măcinat