Ce am copt azi!?!
#661
Postat 07 May 2012 - 11:54 PM
#662
Postat 08 May 2012 - 10:05 AM
any_annette, la 07 May 2012 - 10:30 PM, a spus:

OOOOOOOOO any,
Multumesc frumos!!!!
Inseamna ca totusi am reusit putin da? vroiam mai cu gaurele dar.... imi fac eu timp intr`o zi si o fac in 2 zile acasa.
aura,
Mulutmesc frumos!
La gust este super buna si am primit felicitari si din partea casei.
#663
Postat 08 May 2012 - 07:14 PM
Am ramas super impresionata de broscutele lui Carmen.
Feli, as dori si eu reteta de la cornuletele tale, daca nu e cu suparare.
#664
Postat 08 May 2012 - 07:59 PM
Nataly, la 08 May 2012 - 07:14 PM, a spus:
Am ramas super impresionata de broscutele lui Carmen.
Feli, as dori si eu reteta de la cornuletele tale, daca nu e cu suparare.
daca vrei sa dospesca mai repede sa le faci in aceeias zi poti sa le lasi sa dospeasca la caldura cam 40 de minute sau mai bine...eu am facut si asa dar mi-au placut dospite la rece parca mi-au iesit mai frgede..
Faiana trebuie sa fie de buna calitate. Spor la facut
Cred ca daca le faci odata nu te mai lasi de ele...in cazul meu asa a fost...
Ingrediente:
700 g faina,
140 g iaurt,
200 ml lapte,
1 lingurita sare,
5 linguri zahar,
2 oua,
30 g drojdie,
Alte ingrediente:
280 g unt,
1 ou ptr.uns,
crema de ciocolata Finetti,
Preparare:
Dizolvam drojdia in laptele caldut impreuna cu 1 lingurita sare si 1 lingura zahar.Punem faina intr-un vas si adaugam la el laptele in care am dizolvat drojdia, restul de 4 linguri cu zahar,2 oua intregi,140 g iaurt,si framantam pana obtinem un aluat omegen si care se desprinde de peretele vasului. Lasam la dospit acest aluat 1 ora si 30 minute la rece. Dupa ce a dospit la rece impartim aluatul in 8 bucati egale si le dam forma de bile. Untul rece se da pe razatoarea mare si se fac 7 gramajoare egale.Fiecare bila de aluat se intinde sub forma de cerc cu o grosime de circa 5-6 mm. Pe fiecare cerc intins presaram o gramajoara de unt razuit.Acoperim cu un alt cerc de aluat peste care iar presaram o gramajoara de unt si tot asa pana terminam untul. Ultima parte de aluat o asezam peste unt si insiruirea de aluaturi si unt o vom intinde sub forma unui cerc ce va avea o grosime de 2 mm. Acest cerc il vom taia in 16 parti (intai taiem cercul in 4, apoi cele 4 triughiuri il vom taia din nou in 2 si obtinem 8 parti, cele 8 parti le taiem din nou in doua si astfel obtinem cele 16 parti de care va povesteam). Fiecare parte are forma unui triunghi. Baza triunghiului o vom cresta in mijloc pe o portiune de aproximativ 1.5 cm ca in imaginea de mai jos. Dupa ce am facut crestatura,fiecare aripioara o rulam putin spre exterior pana la despicatura. La baza despicaturii punem 1 lingurita cu crema de ciocolata si continuam rularea . Dam forma de corn suciturii, le asezam pe hartie de copt, se acopera cu folie alimentara si le lasam la rece pentru 12 ore.
Dupa ce au stat 12 ore la loc rece,le ungem pe fiecare deasupra cu ou si le punem in cuptor la copt.Cuptorul nu il pornim decat in momentul in care introducem tava cu croissantele. Le coacem circa 25-30 minute dupa ce au inceput sa creasca la foc redus pana se rumenesc frumos.
#665
Postat 08 May 2012 - 10:40 PM
Si am doua intrebari:
1) Ce faina ai folosit tu la cornulete?
2) Daca stau la frigider mai mult de 12 h crezi ca patesc ceva?

#666
Postat 09 May 2012 - 10:23 AM
Eu am facut acum cateva zile chifle umplute.


#667
Postat 09 May 2012 - 10:44 AM


cerra, de ce ti se pare ca nu arata bine ciabata? mie imi place, cateodata imi iese mai aerata si mie cateodata mai densa dar la gust e buna si nu a ramas o data nemancata

#668
Postat 09 May 2012 - 10:58 AM
Nataly, la 08 May 2012 - 10:40 PM, a spus:
Si am doua intrebari:
1) Ce faina ai folosit tu la cornulete?
2) Daca stau la frigider mai mult de 12 h crezi ca patesc ceva?

Am folosit Grania 000, eu le las si de pe o zi pe alta uneori mai mult de 12 ore...daca vreau sa coc maine le fac de astazi...nu repect orele intotdeauna...

Crestatura se face la mijolocul triunghiului apoi se ruleaza, cele doua bucati obtinute din crestatura, in exterior, cu colturile in exterior...
stai sa explic babeste...deci cum te uit tu la triungi rulezi spre varful triunghiului dar trgi putin de colturi in dreapta si stanga triunghiului....sper ca intelegi ceva
imi pare rau ca nu am facut poze la fiecare operatiune dar eu cum sunt singura e cam incomod dupa fiecare pas sa ma spal pe maini sa fac poze....uneori fac pe apucate...am copil mic...mai am si scoala..

#669
Postat 09 May 2012 - 06:35 PM
feli, la 09 May 2012 - 10:58 AM, a spus:
Nataly, la 08 May 2012 - 10:40 PM, a spus:
Si am doua intrebari:
1) Ce faina ai folosit tu la cornulete?
2) Daca stau la frigider mai mult de 12 h crezi ca patesc ceva?

Am folosit Grania 000, eu le las si de pe o zi pe alta uneori mai mult de 12 ore...daca vreau sa coc maine le fac de astazi...nu repect orele intotdeauna...

Crestatura se face la mijolocul triunghiului apoi se ruleaza, cele doua bucati obtinute din crestatura, in exterior, cu colturile in exterior...
stai sa explic babeste...deci cum te uit tu la triungi rulezi spre varful triunghiului dar trgi putin de colturi in dreapta si stanga triunghiului....sper ca intelegi ceva
imi pare rau ca nu am facut poze la fiecare operatiune dar eu cum sunt singura e cam incomod dupa fiecare pas sa ma spal pe maini sa fac poze....uneori fac pe apucate...am copil mic...mai am si scoala..

Ok Feli, multumesc din suflet.
Am inteles ce zici.
O sa fac si eu vineri-sambata. Sper sa-mi iasa asa foite cum ai zis.
Multumesc inca o data.
#672
Postat 10 May 2012 - 02:30 PM

Nu este perfecta, dar eu sunt tare incantata de cum a iesit si cat de repede am facut/o. Abia astept sa fac iar

#673
Postat 11 May 2012 - 08:33 PM

#674
Postat 12 May 2012 - 11:53 AM

#677
Postat 13 May 2012 - 11:30 AM
Nataly, la 09 May 2012 - 06:35 PM, a spus:
feli, la 09 May 2012 - 10:58 AM, a spus:
Nataly, la 08 May 2012 - 10:40 PM, a spus:
Si am doua intrebari:
1) Ce faina ai folosit tu la cornulete?
2) Daca stau la frigider mai mult de 12 h crezi ca patesc ceva?

Am folosit Grania 000, eu le las si de pe o zi pe alta uneori mai mult de 12 ore...daca vreau sa coc maine le fac de astazi...nu repect orele intotdeauna...

Crestatura se face la mijolocul triunghiului apoi se ruleaza, cele doua bucati obtinute din crestatura, in exterior, cu colturile in exterior...
stai sa explic babeste...deci cum te uit tu la triungi rulezi spre varful triunghiului dar trgi putin de colturi in dreapta si stanga triunghiului....sper ca intelegi ceva
imi pare rau ca nu am facut poze la fiecare operatiune dar eu cum sunt singura e cam incomod dupa fiecare pas sa ma spal pe maini sa fac poze....uneori fac pe apucate...am copil mic...mai am si scoala..

Ok Feli, multumesc din suflet.
Am inteles ce zici.
O sa fac si eu vineri-sambata. Sper sa-mi iasa asa foite cum ai zis.
Multumesc inca o data.
Feli, din pacate, a iesit un fiasco total.

Untul nu s-a incorporat in aluat...apoi cred ca nu am intins foaia cum trebuie insa cand am taiat aluatul in triunghuiuri mi-au iesit f f f inguste si m-am incapatzanat sa fac exact cum ai facut si tu si asa le-am lasat, nu am reusit din cauza ca erau prea inguste sa pun umplutura iar cand cand sa le dau forma de cornulete iesea in afara nutella si se dezmembrau toate.
Le-am tinut la frigider atat cat trebuia insa cand le-am scos si le-am bagat la cuptor nu prea au crescut si au ramas cam necoapte pe dinauntru si facute deasupra (probabil am dat temp prea mare, nu stiu) si aveau un gust usor de drojdie. Nu au fost moi, ci chiar tari.

Deci un adevarat dezastru cum nu am avut de mult.

#678
Postat 13 May 2012 - 11:50 AM
Nataly, la 13 May 2012 - 11:30 AM, a spus:
Feli, din pacate, a iesit un fiasco total.

Untul nu s-a incorporat in aluat...apoi cred ca nu am intins foaia cum trebuie insa cand am taiat aluatul in triunghuiuri mi-au iesit f f f inguste si m-am incapatzanat sa fac exact cum ai facut si tu si asa le-am lasat, nu am reusit din cauza ca erau prea inguste sa pun umplutura iar cand cand sa le dau forma de cornulete iesea in afara nutella si se dezmembrau toate.
Le-am tinut la frigider atat cat trebuia insa cand le-am scos si le-am bagat la cuptor nu prea au crescut si au ramas cam necoapte pe dinauntru si facute deasupra (probabil am dat temp prea mare, nu stiu) si aveau un gust usor de drojdie. Nu au fost moi, ci chiar tari.

Deci un adevarat dezastru cum nu am avut de mult.

imi pare asa de rau....of..mie mi+a aratat mama odata apoi mi+au iesit de fiecare data farte bune...
daca as fi avut poze cu fiecare operatiune sigur era altfel
am pe-o pe mama sa scotoceasca sa gaseasca situl de unde am luat reteta si a gasit uite aici bucatareselevesele.
imi pare asa de rau

#679
Postat 13 May 2012 - 11:55 AM
feli, la 13 May 2012 - 11:50 AM, a spus:
Nataly, la 13 May 2012 - 11:30 AM, a spus:
Feli, din pacate, a iesit un fiasco total.

Untul nu s-a incorporat in aluat...apoi cred ca nu am intins foaia cum trebuie insa cand am taiat aluatul in triunghuiuri mi-au iesit f f f inguste si m-am incapatzanat sa fac exact cum ai facut si tu si asa le-am lasat, nu am reusit din cauza ca erau prea inguste sa pun umplutura iar cand cand sa le dau forma de cornulete iesea in afara nutella si se dezmembrau toate.
Le-am tinut la frigider atat cat trebuia insa cand le-am scos si le-am bagat la cuptor nu prea au crescut si au ramas cam necoapte pe dinauntru si facute deasupra (probabil am dat temp prea mare, nu stiu) si aveau un gust usor de drojdie. Nu au fost moi, ci chiar tari.

Deci un adevarat dezastru cum nu am avut de mult.

imi pare asa de rau....of..mie mi+a aratat mama odata apoi mi+au iesit de fiecare data farte bune...
daca as fi avut poze cu fiecare operatiune sigur era altfel
am pe-o pe mama sa scotoceasca sa gaseasca situl de unde am luat reteta si a gasit uite aici Linkul meu
imi pare asa de rau

Nu-i nimic Feli, nu mu dau batuta! Multumesc de link , intru acum acolo.
O Duminica placuta!
#680
Postat 13 May 2012 - 11:58 AM