Forum Culinar: Ce am copt azi!?! - Forum Culinar

Salt la continut

  • 105 Pagini +
  • « Prima
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce am copt azi!?!

#661 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 07 May 2012 - 11:54 PM

Ciabatta arata perfect!! Felicitari.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#662 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 08 May 2012 - 10:05 AM

Vezi postareaany_annette, la 07 May 2012 - 10:30 PM, a spus:

Cerra, de la mine ai nota 10 :) !


OOOOOOOOO any,

Multumesc frumos!!!!

Inseamna ca totusi am reusit putin da? vroiam mai cu gaurele dar.... imi fac eu timp intr`o zi si o fac in 2 zile acasa.


aura,

Mulutmesc frumos!


La gust este super buna si am primit felicitari si din partea casei.

#663 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 08 May 2012 - 07:14 PM

Fetele, felicitari din partea.Sunteti harnice si au iesit lucruri bune, interesante din manutzele voastre.
Am ramas super impresionata de broscutele lui Carmen.

Feli, as dori si eu reteta de la cornuletele tale, daca nu e cu suparare.

#664 Useril este offline   feli 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15
  • Inregistrat: 20-December 11

Postat 08 May 2012 - 07:59 PM

Vezi postareaNataly, la 08 May 2012 - 07:14 PM, a spus:

Fetele, felicitari din partea.Sunteti harnice si au iesit lucruri bune, interesante din manutzele voastre.
Am ramas super impresionata de broscutele lui Carmen.

Feli, as dori si eu reteta de la cornuletele tale, daca nu e cu suparare.


daca vrei sa dospesca mai repede sa le faci in aceeias zi poti sa le lasi sa dospeasca la caldura cam 40 de minute sau mai bine...eu am facut si asa dar mi-au placut dospite la rece parca mi-au iesit mai frgede..

Faiana trebuie sa fie de buna calitate. Spor la facut

Cred ca daca le faci odata nu te mai lasi de ele...in cazul meu asa a fost...


Ingrediente:
700 g faina,
140 g iaurt,
200 ml lapte,
1 lingurita sare,
5 linguri zahar,
2 oua,
30 g drojdie,

Alte ingrediente:
280 g unt,
1 ou ptr.uns,
crema de ciocolata Finetti,

Preparare:
Dizolvam drojdia in laptele caldut impreuna cu 1 lingurita sare si 1 lingura zahar.Punem faina intr-un vas si adaugam la el laptele in care am dizolvat drojdia, restul de 4 linguri cu zahar,2 oua intregi,140 g iaurt,si framantam pana obtinem un aluat omegen si care se desprinde de peretele vasului. Lasam la dospit acest aluat 1 ora si 30 minute la rece. Dupa ce a dospit la rece impartim aluatul in 8 bucati egale si le dam forma de bile. Untul rece se da pe razatoarea mare si se fac 7 gramajoare egale.Fiecare bila de aluat se intinde sub forma de cerc cu o grosime de circa 5-6 mm. Pe fiecare cerc intins presaram o gramajoara de unt razuit.Acoperim cu un alt cerc de aluat peste care iar presaram o gramajoara de unt si tot asa pana terminam untul. Ultima parte de aluat o asezam peste unt si insiruirea de aluaturi si unt o vom intinde sub forma unui cerc ce va avea o grosime de 2 mm. Acest cerc il vom taia in 16 parti (intai taiem cercul in 4, apoi cele 4 triughiuri il vom taia din nou in 2 si obtinem 8 parti, cele 8 parti le taiem din nou in doua si astfel obtinem cele 16 parti de care va povesteam). Fiecare parte are forma unui triunghi. Baza triunghiului o vom cresta in mijloc pe o portiune de aproximativ 1.5 cm ca in imaginea de mai jos. Dupa ce am facut crestatura,fiecare aripioara o rulam putin spre exterior pana la despicatura. La baza despicaturii punem 1 lingurita cu crema de ciocolata si continuam rularea . Dam forma de corn suciturii, le asezam pe hartie de copt, se acopera cu folie alimentara si le lasam la rece pentru 12 ore.
Dupa ce au stat 12 ore la loc rece,le ungem pe fiecare deasupra cu ou si le punem in cuptor la copt.Cuptorul nu il pornim decat in momentul in care introducem tava cu croissantele. Le coacem circa 25-30 minute dupa ce au inceput sa creasca la foc redus pana se rumenesc frumos.
Imagine postata

#665 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 08 May 2012 - 10:40 PM

Nu sunt sigura ca am inteles partea cu crestatura de 1,5 cm si aripioare,mi-am facut o imagine dar nu stiu daca e cea corecta. Insa ma descurc eu cumva pana la urma.
Si am doua intrebari:
1) Ce faina ai folosit tu la cornulete?
2) Daca stau la frigider mai mult de 12 h crezi ca patesc ceva? :headbang: Nu-mi prea pusca orele, oricand m-as apuca sa le fac, si asta din cauza serviciului. Cred ca nu-mi ramane decat sa scurtez timpul de dospire.

#666 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 09 May 2012 - 10:23 AM

Carmen, ce painici frumoase.

Eu am facut acum cateva zile chifle umplute.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1290-13365517732068.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1290-1336551792878.jpg

#667 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 09 May 2012 - 10:44 AM

absolut superbe testoasele si crocozaurul. o sa fur si eu ideea desi ale mele mananca paine fara probleme, mai ales facuta de mine :headbang:...or sa fie surprinse cand vin de la scoala, marti o fac sa fie amandoua plecate =))

cerra, de ce ti se pare ca nu arata bine ciabata? mie imi place, cateodata imi iese mai aerata si mie cateodata mai densa dar la gust e buna si nu a ramas o data nemancata :tongue3:

#668 Useril este offline   feli 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15
  • Inregistrat: 20-December 11

Postat 09 May 2012 - 10:58 AM

Vezi postareaNataly, la 08 May 2012 - 10:40 PM, a spus:

Nu sunt sigura ca am inteles partea cu crestatura de 1,5 cm si aripioare,mi-am facut o imagine dar nu stiu daca e cea corecta. Insa ma descurc eu cumva pana la urma.
Si am doua intrebari:
1) Ce faina ai folosit tu la cornulete?
2) Daca stau la frigider mai mult de 12 h crezi ca patesc ceva? :rolleyes: Nu-mi prea pusca orele, oricand m-as apuca sa le fac, si asta din cauza serviciului. Cred ca nu-mi ramane decat sa scurtez timpul de dospire.

Am folosit Grania 000, eu le las si de pe o zi pe alta uneori mai mult de 12 ore...daca vreau sa coc maine le fac de astazi...nu repect orele intotdeauna... :love7: al meu cand stie ca am cornuri de copt...abea il tin...ies ca cele din patiserii cum aluatul e cu unt...ies asa foite...ca un fel de foietaj

Crestatura se face la mijolocul triunghiului apoi se ruleaza, cele doua bucati obtinute din crestatura, in exterior, cu colturile in exterior...
stai sa explic babeste...deci cum te uit tu la triungi rulezi spre varful triunghiului dar trgi putin de colturi in dreapta si stanga triunghiului....sper ca intelegi ceva

imi pare rau ca nu am facut poze la fiecare operatiune dar eu cum sunt singura e cam incomod dupa fiecare pas sa ma spal pe maini sa fac poze....uneori fac pe apucate...am copil mic...mai am si scoala.. :blush:
Imagine postata

#669 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 09 May 2012 - 06:35 PM

Vezi postareafeli, la 09 May 2012 - 10:58 AM, a spus:

Vezi postareaNataly, la 08 May 2012 - 10:40 PM, a spus:

Nu sunt sigura ca am inteles partea cu crestatura de 1,5 cm si aripioare,mi-am facut o imagine dar nu stiu daca e cea corecta. Insa ma descurc eu cumva pana la urma.
Si am doua intrebari:
1) Ce faina ai folosit tu la cornulete?
2) Daca stau la frigider mai mult de 12 h crezi ca patesc ceva? :) Nu-mi prea pusca orele, oricand m-as apuca sa le fac, si asta din cauza serviciului. Cred ca nu-mi ramane decat sa scurtez timpul de dospire.

Am folosit Grania 000, eu le las si de pe o zi pe alta uneori mai mult de 12 ore...daca vreau sa coc maine le fac de astazi...nu repect orele intotdeauna... :) al meu cand stie ca am cornuri de copt...abea il tin...ies ca cele din patiserii cum aluatul e cu unt...ies asa foite...ca un fel de foietaj

Crestatura se face la mijolocul triunghiului apoi se ruleaza, cele doua bucati obtinute din crestatura, in exterior, cu colturile in exterior...
stai sa explic babeste...deci cum te uit tu la triungi rulezi spre varful triunghiului dar trgi putin de colturi in dreapta si stanga triunghiului....sper ca intelegi ceva

imi pare rau ca nu am facut poze la fiecare operatiune dar eu cum sunt singura e cam incomod dupa fiecare pas sa ma spal pe maini sa fac poze....uneori fac pe apucate...am copil mic...mai am si scoala.. ;)


Ok Feli, multumesc din suflet.
Am inteles ce zici.
O sa fac si eu vineri-sambata. Sper sa-mi iasa asa foite cum ai zis.
Multumesc inca o data.

#670 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 09 May 2012 - 08:34 PM

Azi am facut painea margareta postata de Ria.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1535-133658839172.jpg

#671 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 May 2012 - 10:24 PM

Ce frumoasa e :occasion14: !

#672 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 10 May 2012 - 02:30 PM

Multumesc Any :occasion15:

Nu este perfecta, dar eu sunt tare incantata de cum a iesit si cat de repede am facut/o. Abia astept sa fac iar :floare:

#673 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 11 May 2012 - 08:33 PM

Paine marocana. Aluat de paine, dar coapta la foc mare.
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-341-13367611655863.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#674 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 12 May 2012 - 11:53 AM

Maria nepotica mea manca azi covrigi cu pofta si cum nu putea sa-mi dea si mie pe skype, mi-am facut singurica. nu au iesit ca cei brasoveni, gumosi cum ii stiu eu dar buni. fetele au atacat imediat

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-49-13368163775578.jpg

#675 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 12 May 2012 - 09:04 PM

Minunat arata si painea marocana si covrigii :scratch:

#676 Useril este offline   Carmen T 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 26
  • Inregistrat: 29-April 12

Postat 12 May 2012 - 10:24 PM

fursecuri pentru cafeluta,dupa o reteta fantastica a adrianei.
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1532-13368544173485.jpg

#677 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 13 May 2012 - 11:30 AM

Vezi postareaNataly, la 09 May 2012 - 06:35 PM, a spus:

Vezi postareafeli, la 09 May 2012 - 10:58 AM, a spus:

Vezi postareaNataly, la 08 May 2012 - 10:40 PM, a spus:

Nu sunt sigura ca am inteles partea cu crestatura de 1,5 cm si aripioare,mi-am facut o imagine dar nu stiu daca e cea corecta. Insa ma descurc eu cumva pana la urma.
Si am doua intrebari:
1) Ce faina ai folosit tu la cornulete?
2) Daca stau la frigider mai mult de 12 h crezi ca patesc ceva? :) Nu-mi prea pusca orele, oricand m-as apuca sa le fac, si asta din cauza serviciului. Cred ca nu-mi ramane decat sa scurtez timpul de dospire.

Am folosit Grania 000, eu le las si de pe o zi pe alta uneori mai mult de 12 ore...daca vreau sa coc maine le fac de astazi...nu repect orele intotdeauna... :D al meu cand stie ca am cornuri de copt...abea il tin...ies ca cele din patiserii cum aluatul e cu unt...ies asa foite...ca un fel de foietaj

Crestatura se face la mijolocul triunghiului apoi se ruleaza, cele doua bucati obtinute din crestatura, in exterior, cu colturile in exterior...
stai sa explic babeste...deci cum te uit tu la triungi rulezi spre varful triunghiului dar trgi putin de colturi in dreapta si stanga triunghiului....sper ca intelegi ceva

imi pare rau ca nu am facut poze la fiecare operatiune dar eu cum sunt singura e cam incomod dupa fiecare pas sa ma spal pe maini sa fac poze....uneori fac pe apucate...am copil mic...mai am si scoala.. :D



Ok Feli, multumesc din suflet.
Am inteles ce zici.
O sa fac si eu vineri-sambata. Sper sa-mi iasa asa foite cum ai zis.
Multumesc inca o data.


Feli, din pacate, a iesit un fiasco total. :D
Untul nu s-a incorporat in aluat...apoi cred ca nu am intins foaia cum trebuie insa cand am taiat aluatul in triunghuiuri mi-au iesit f f f inguste si m-am incapatzanat sa fac exact cum ai facut si tu si asa le-am lasat, nu am reusit din cauza ca erau prea inguste sa pun umplutura iar cand cand sa le dau forma de cornulete iesea in afara nutella si se dezmembrau toate.
Le-am tinut la frigider atat cat trebuia insa cand le-am scos si le-am bagat la cuptor nu prea au crescut si au ramas cam necoapte pe dinauntru si facute deasupra (probabil am dat temp prea mare, nu stiu) si aveau un gust usor de drojdie. Nu au fost moi, ci chiar tari. :D
Deci un adevarat dezastru cum nu am avut de mult. :D

#678 Useril este offline   feli 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15
  • Inregistrat: 20-December 11

Postat 13 May 2012 - 11:50 AM

Vezi postareaNataly, la 13 May 2012 - 11:30 AM, a spus:


Feli, din pacate, a iesit un fiasco total. :)
Untul nu s-a incorporat in aluat...apoi cred ca nu am intins foaia cum trebuie insa cand am taiat aluatul in triunghuiuri mi-au iesit f f f inguste si m-am incapatzanat sa fac exact cum ai facut si tu si asa le-am lasat, nu am reusit din cauza ca erau prea inguste sa pun umplutura iar cand cand sa le dau forma de cornulete iesea in afara nutella si se dezmembrau toate.
Le-am tinut la frigider atat cat trebuia insa cand le-am scos si le-am bagat la cuptor nu prea au crescut si au ramas cam necoapte pe dinauntru si facute deasupra (probabil am dat temp prea mare, nu stiu) si aveau un gust usor de drojdie. Nu au fost moi, ci chiar tari. :D
Deci un adevarat dezastru cum nu am avut de mult. :D

imi pare asa de rau....of..mie mi+a aratat mama odata apoi mi+au iesit de fiecare data farte bune...
daca as fi avut poze cu fiecare operatiune sigur era altfel

am pe-o pe mama sa scotoceasca sa gaseasca situl de unde am luat reteta si a gasit uite aici bucatareselevesele.

imi pare asa de rau :D
Imagine postata

#679 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 13 May 2012 - 11:55 AM

Vezi postareafeli, la 13 May 2012 - 11:50 AM, a spus:

Vezi postareaNataly, la 13 May 2012 - 11:30 AM, a spus:


Feli, din pacate, a iesit un fiasco total. :)
Untul nu s-a incorporat in aluat...apoi cred ca nu am intins foaia cum trebuie insa cand am taiat aluatul in triunghuiuri mi-au iesit f f f inguste si m-am incapatzanat sa fac exact cum ai facut si tu si asa le-am lasat, nu am reusit din cauza ca erau prea inguste sa pun umplutura iar cand cand sa le dau forma de cornulete iesea in afara nutella si se dezmembrau toate.
Le-am tinut la frigider atat cat trebuia insa cand le-am scos si le-am bagat la cuptor nu prea au crescut si au ramas cam necoapte pe dinauntru si facute deasupra (probabil am dat temp prea mare, nu stiu) si aveau un gust usor de drojdie. Nu au fost moi, ci chiar tari. :D
Deci un adevarat dezastru cum nu am avut de mult. :D

imi pare asa de rau....of..mie mi+a aratat mama odata apoi mi+au iesit de fiecare data farte bune...
daca as fi avut poze cu fiecare operatiune sigur era altfel

am pe-o pe mama sa scotoceasca sa gaseasca situl de unde am luat reteta si a gasit uite aici Linkul meu

imi pare asa de rau :D


Nu-i nimic Feli, nu mu dau batuta! Multumesc de link , intru acum acolo.
O Duminica placuta!

#680 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 13 May 2012 - 11:58 AM

Sincer, imi place mult cum ti-au iesit tie. Ce-am vazut la tine in poza m-a convins sa ma pun sa fac si eu.

Arata acest topic


  • 105 Pagini +
  • « Prima
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
1 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

  1. mcl