Retetuca am gasit-o in carticica "Kleine Kuchen & Torten" la categoria prajituri picante din seria "rafinat".
Poze pas cu pas n-am reusit sa fac, mai ales ca am facut dimineata devreme si mai aveam in lucru si altele si toata bucataria era plina, asa ca numai de poze nu-mi ardea.
E o reteta foarte simpla si pot spune ca si de efect.
Pentru blat avem nevoie de:
100 gr faina
1/2 lingurita zahar
1 praf de sare
20 gr unt moale
1 galbenus
1-2 linguri lapte
Faina impreuna cu zaharul, sarea, untul si laptele se pun intr-un vas si se mixeaza cat sa se amestece putitin ingredientele, dupa care se continua framantatul cu mana.Formam o biluta, o invelim in folie elimentara si o dal la rece 30 de minute.
Pentru umplutura avem nevoie de:
200 gr dovleac curatat(Hakkaido)
200 gr morcovi
20 gr unt
1 praf de coriandru macinat
1/2 lingurita menta uscata
100 gr creme fraiche
1 lingura lapte
1 galbenus
sare
piper
30 gr muguri de pin
Cat timp sta la rece aluatul pregatim umplutura.Morocvul si dovleacul le dam pe razatoare(pe partea mai grob).Intr-o tigaie punem la topit untul si adaugam dovleacul si morcovul, lasam la foc mic spre mediu in jur de 5-7 minute, dupa care adaugam 3-4 linguri de apa.Se amesteca si se pun intr-un vas la racit.Se condimenteaza cu sare, piper si coriandru.Menta tocata/macinata se amesteca cu creme fraiche, laptele si galbenusul dupa care se adauga peste amestecul de morcov-dovleac.Se amesteca bine pana se incorporeaza.
Intre timp se preincalzeste cuptorul la 220 grade Celsius.
Scoatem aluatul de la rece si intindem o foaie cu circumferinta de 22-23 cm( folosim o tava de 20 cm) si asezam in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, formand si margini de 2-3 cm.Eu am preferat sa pun pe fundul tavii hartie de copt si am uns doar peretii.
Intepam aluatul cu o furculita, dupa care punem peste hartie de copt si mazare, fasole, sau orice alte boabe aveti la dispozitie, dupa care dam tava la cutorul setat la 200 grade Ceslius, pentru 15-20 de minute.
Dupa timpul scurs, scoatem hartia de copt si boabele si adaugam peste aluat compozitia dovleac-morcov, niveland in forma, iar peste adaugam mugurii de pin.Dam iarasi tava la cuptor pentru inca 20-25 minute.
Dovada
si o feliutza mica
Pagina 1 din 1
Tarta de dovleac si morcovi cu muguri de pin
#2
Postat 30 October 2012 - 12:47 PM
Ioana, multumesc pentru reteta! Suna tare bine!
Acum ca nu o sa pun muguri de pin pe deasupra, sper ca nu o fi bai!
Acum ca nu o sa pun muguri de pin pe deasupra, sper ca nu o fi bai!
GEORGIA
#3
Postat 30 October 2012 - 01:29 PM
Arata acest topic
Pagina 1 din 1