Forum Culinar: Tarta de dovleac si morcovi cu muguri de pin - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tarta de dovleac si morcovi cu muguri de pin

#1 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 30 October 2012 - 11:13 AM

Retetuca am gasit-o in carticica "Kleine Kuchen & Torten" la categoria prajituri picante din seria "rafinat".
Poze pas cu pas n-am reusit sa fac, mai ales ca am facut dimineata devreme si mai aveam in lucru si altele si toata bucataria era plina, asa ca numai de poze nu-mi ardea.

E o reteta foarte simpla si pot spune ca si de efect.


Pentru blat avem nevoie de:

100 gr faina
1/2 lingurita zahar
1 praf de sare
20 gr unt moale
1 galbenus
1-2 linguri lapte

Faina impreuna cu zaharul, sarea, untul si laptele se pun intr-un vas si se mixeaza cat sa se amestece putitin ingredientele, dupa care se continua framantatul cu mana.Formam o biluta, o invelim in folie elimentara si o dal la rece 30 de minute.

Pentru umplutura avem nevoie de:

200 gr dovleac curatat(Hakkaido)
200 gr morcovi
20 gr unt
1 praf de coriandru macinat
1/2 lingurita menta uscata
100 gr creme fraiche
1 lingura lapte
1 galbenus
sare
piper
30 gr muguri de pin

Cat timp sta la rece aluatul pregatim umplutura.Morocvul si dovleacul le dam pe razatoare(pe partea mai grob).Intr-o tigaie punem la topit untul si adaugam dovleacul si morcovul, lasam la foc mic spre mediu in jur de 5-7 minute, dupa care adaugam 3-4 linguri de apa.Se amesteca si se pun intr-un vas la racit.Se condimenteaza cu sare, piper si coriandru.Menta tocata/macinata se amesteca cu creme fraiche, laptele si galbenusul dupa care se adauga peste amestecul de morcov-dovleac.Se amesteca bine pana se incorporeaza.

Intre timp se preincalzeste cuptorul la 220 grade Celsius.

Scoatem aluatul de la rece si intindem o foaie cu circumferinta de 22-23 cm( folosim o tava de 20 cm) si asezam in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, formand si margini de 2-3 cm.Eu am preferat sa pun pe fundul tavii hartie de copt si am uns doar peretii.
Intepam aluatul cu o furculita, dupa care punem peste hartie de copt si mazare, fasole, sau orice alte boabe aveti la dispozitie, dupa care dam tava la cutorul setat la 200 grade Ceslius, pentru 15-20 de minute.

Dupa timpul scurs, scoatem hartia de copt si boabele si adaugam peste aluat compozitia dovleac-morcov, niveland in forma, iar peste adaugam mugurii de pin.Dam iarasi tava la cuptor pentru inca 20-25 minute.

Dovada

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-479-1351588294589.jpg

si o feliutza mica
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-479-13515883124807.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#2 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 30 October 2012 - 12:47 PM

Ioana, multumesc pentru reteta! Suna tare bine!
Acum ca nu o sa pun muguri de pin pe deasupra, sper ca nu o fi bai!
GEORGIA

#3 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 30 October 2012 - 01:29 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 30 October 2012 - 12:47 PM, a spus:

Ioana, multumesc pentru reteta! Suna tare bine!
Acum ca nu o sa pun muguri de pin pe deasupra, sper ca nu o fi bai!



Nu-i bai daca nu pui, sau poti inlocuii cu nuci.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi