Forum Culinar: Somon aromatizat, la cuptor (în punga Topptis) - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Somon aromatizat, la cuptor (în punga Topptis)

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 05 November 2012 - 05:56 PM

Îl puteti servi alaturi de cartofi, orez pur, piure, pe lînga legume aburite, spanac... ce va place.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-5-13521307487251.jpg


Ingrediente:

  • 2 fileuri de somon (500 g bucata)
  • 50-60 g unt, la temperatura camerei
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 2 linguri marar tocat
  • 2 catei usturoi, dati pe razatoarea fina
  • 1-2 lingurite mustar
  • zeama de la jumatate de lamîie
  • sare, piper


În afara pestelui se introduc toate ingredientele într-un vas si se amesteca bine.
(Eu le-am amestecat cu telul/ atasamentul mixerului vertical).

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-5-13521307642603.jpg

Cu acest amestec se ung fileurile de somon.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-5-13521307751732.jpg

Se introduc în punga/pungi (depinde ce marime aveti/gasiti) speciale de copt.
Se închid cu aer în ele, se aseaza pe o tava si se dau în cuptorul preîncalzit la 200 °C timp de 35-40 minute.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-5-13521307933992.jpg

Suculent, delicios!

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-5-13521309056388.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-5-13521309343817.jpg

Pofta buna!

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 05 November 2012 - 06:35 PM

Salivez, ca de obicei. Impecabil.

#3 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 05 November 2012 - 06:39 PM

Foarte bun, eu l-as manca asa simplu doar cu lamaie langa.

Daca mai gasesc vineri cnad merg la oras mai iau si eu somon si incerc si varianta asta.
De ziua mea am gasit un somon tare bun, nu era gras, m-a uns la suflet ca nu mi s-a aplecat de la el
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#4 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 05 November 2012 - 06:46 PM

Vezi postarearedivivus, la 05 November 2012 - 06:35 PM, a spus:

Salivez, ca de obicei. Impecabil.


Am vrut sa fac doar un file, ca erau mari, dar Dan a zis ca el maninca unu întreg... asa ca am facut doua pentru toti trei. Clar ca nu l-am dat gata deodata, dar a fost bun si rece :)

Vezi postareaIoana, la 05 November 2012 - 06:39 PM, a spus:

Foarte bun, eu l-as manca asa simplu doar cu lamaie langa.



Ioana, asa l-am halit si eu, doar cu lamîie!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 November 2012 - 07:06 PM

Imi place, bun, lecker :) !

#6 Useril este offline   vali 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 05-July 10

Postat 05 November 2012 - 07:55 PM

Minunat! Eu cred ca as fi mancat o bucata la cat imi place! :) :105:

#7 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 06 November 2012 - 11:54 AM

Zilele astea ma gandeam la meniul de Ajunul Craciunului...si cum traditia in casa noastra (italiana) e sa se manance peste de vreo cateva feluri...somonul nu lipseste.Anul trecut l-am facut in crusta de foietaj, dar anul asta nu mai merge sa fac la fel...asa ca SIGUR, mai mult ca sigur...asa il fac!!!!!
Multumesc ca ai postat ideea/reteta asta!!!!! :thumleft:
ex Aninita

#8 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 07 November 2012 - 01:28 PM

Maya, sa va fie de bine ! :thumleft:
am un fileu de somon si nu stiu daca-l fac in punguta. dar uns cu amestecul de mustar, cu siguranta ! =))

merci pt. idee. :rolleyes:

#9 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 07 November 2012 - 01:59 PM

Chiar, eu n-am gatit niciodata in punga, este important pentru peste sa fie pus in punga?? Ca iau si de aia, dar vroiam sa stiu care anume e contributia ei!
Si fileul era cu piele, nu??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,059
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 November 2012 - 02:05 PM

Eu il incerc cu siguranta pentru ca si mai cu siguranta va fi excelent dar nu pricep cine e punga asta, aici sunt gen Knorr cu alt pliculet de condimente alaturi, presupun ca ea e, nu?

#11 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 07 November 2012 - 02:09 PM

Da,din aia e, dar la Auchan, la noi, au si pungi din astea de gatit la metru, iei tu un sul si cleme si tai cat iti trebuie. Mi-a spus o colega cum scriam mai sus eu nu am gatit in punga
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#12 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 07 November 2012 - 04:01 PM

Vezi postareaAdriana, la 07 November 2012 - 02:05 PM, a spus:

Eu il incerc cu siguranta pentru ca si mai cu siguranta va fi excelent dar nu pricep cine e punga asta, aici sunt gen Knorr cu alt pliculet de condimente alaturi, presupun ca ea e, nu?



E aia de la knorr sau buitoni insa le gasesti la orice magazin unde vand saci de gunoi, pungi, pungulitze de tot felul...au si pungile astea...si la Auchan.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-199-13522969037442.jpg
ex Aninita

#13 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 November 2012 - 04:13 PM

Vezi postareaAdriana, la 07 November 2012 - 02:05 PM, a spus:

Eu il incerc cu siguranta pentru ca si mai cu siguranta va fi excelent dar nu pricep cine e punga asta, aici sunt gen Knorr cu alt pliculet de condimente alaturi, presupun ca ea e, nu?


Cauta la raftul unde e hartia de copt, tavi de aluminiu si pungi de plastic in general. Eu acolo le-am vazut, nu mai stiu ce marca erau, daca nu ma-nseala memoria erau Cuki.

Edit Scuza-ma Carmen, n-am vazut mesajul tau.

#14 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 07 November 2012 - 05:30 PM

Vezi postareaany_annette, la 05 November 2012 - 07:06 PM, a spus:

Imi place, bun, lecker =)) !


=))

Vezi postareavali, la 05 November 2012 - 07:55 PM, a spus:

Minunat! Eu cred ca as fi mancat o bucata la cat imi place! =)) :D


Asa a zis si Dan, dar n-a reusit. Bun, el a mai avut si spanac pe lînga =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#15 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 07 November 2012 - 05:31 PM

Vezi postareaCarmen, la 06 November 2012 - 11:54 AM, a spus:

Zilele astea ma gandeam la meniul de Ajunul Craciunului...si cum traditia in casa noastra (italiana) e sa se manance peste de vreo cateva feluri...somonul nu lipseste.Anul trecut l-am facut in crusta de foietaj, dar anul asta nu mai merge sa fac la fel...asa ca SIGUR, mai mult ca sigur...asa il fac!!!!!
Multumesc ca ai postat ideea/reteta asta!!!!! =))

Si fac peste în perioada aia.
Cu mare placere!

(îti simtim lipsa la gherute colorate =)) )
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#16 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 07 November 2012 - 05:33 PM

Vezi postareaDan@, la 07 November 2012 - 01:28 PM, a spus:

Maya, sa va fie de bine ! =))
am un fileu de somon si nu stiu daca-l fac in punguta. dar uns cu amestecul de mustar, cu siguranta ! =))

merci pt. idee. =))


Dana, sa stii ca si eu l-am facut si fara punga, dar în punga mi-a placut mai bine. Parca e patruns mult mai bine de arome.
Somonul e bun oricum :D

Vezi postareazerda, la 07 November 2012 - 01:59 PM, a spus:

Chiar, eu n-am gatit niciodata in punga, este important pentru peste sa fie pus in punga?? Ca iau si de aia, dar vroiam sa stiu care anume e contributia ei!
Si fileul era cu piele, nu??



Cafe, nu e important, dar încearca. Mie mi se pare patruns mai bine de arome, mai suculent. Nu-l fac nici eu mereu la punga.
da, fileul era cu piele. Pe aia nici nu am condimentat-o, doar partea de deasupra. Curge oricum si dedesubt. Se aromeaza peste tot =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#17 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,059
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 November 2012 - 05:36 PM

ma pun pe cautat, dar acu' ca mi-ati zis cre' ca ar trebui sa caut bine si prin sertarele mele =)) ca parca dintr-un colt al memoriei imi vine in minte ca de pe undeva le-am cumparat =))

#18 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 07 November 2012 - 05:37 PM

Vezi postareaAdriana, la 07 November 2012 - 02:05 PM, a spus:

Eu il incerc cu siguranta pentru ca si mai cu siguranta va fi excelent dar nu pricep cine e punga asta, aici sunt gen Knorr cu alt pliculet de condimente alaturi, presupun ca ea e, nu?

Nu, nu e din aia. La noi eu n-am vazut pungi cu condimente, am auzit doar la fetele din tara de existenta lor. La noi se gasesc doar asa pungi de diferite marimi si furtun. Adica un furtun de punga de nu-sh cîti metri, si tai tu marimea care o vrei si o legi la ambele capete, ca pe-o bomboana =))
Se pot lega capetele cu firele de silicon.

Eu mai fac pui, sau cotletul ala care iese mai uscat de obicei/bucata de cotlet dezosat. In punga iese super moale si suculent.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#19 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 07 November 2012 - 05:41 PM

Vezi postareaMaya, la 07 November 2012 - 05:37 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 07 November 2012 - 02:05 PM, a spus:

Eu il incerc cu siguranta pentru ca si mai cu siguranta va fi excelent dar nu pricep cine e punga asta, aici sunt gen Knorr cu alt pliculet de condimente alaturi, presupun ca ea e, nu?

Nu, nu e din aia. La noi eu n-am vazut pungi cu condimente, am auzit doar la fetele din tara de existenta lor. La noi se gasesc doar asa pungi de diferite marimi si furtun. Adica un furtun de punga de nu-sh cîti metri, si tai tu marimea care o vrei si o legi la ambele capete, ca pe-o bomboana =))
Se pot lega capetele cu firele de silicon.



Ba da, din alea sunt.Punga e ca si ala de Topptis, dar e la bucata, iar pliculetele cu condimente separat.
Adica zic ca e acelas gen ceea ce zice Adriana cu cea folosita de tine, diferenta e ca astea folosite de tine sunt la m, ce zice Adriana sunt la bucata.

Eu am gasit si in varianta Adrianei pe aici.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#20 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 07 November 2012 - 05:54 PM

Vezi postareaIoana, la 07 November 2012 - 05:41 PM, a spus:



Eu am gasit si in varianta Adrianei pe aici.


Ale mele nu-s la metru. Eu iau pungi de marimea L de la Toppits. Nu au condimente, doar firele alea maro de legat. Am vazut ca lînga era si Bratschlauch, adica furtunul ala. Nici o varianta nu e condimentata.
Alea cu pliculete ce le-ai vazut tu, erau tot Toppits sau Knorr? Erau tot lînga astea fara condimente? Ca eu nu am vazut asa ceva niciodata, doar am auzit.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi