Pagina 1 din 1
Potage aux pois cassés Supa de mazare uscata
#1
Postat 09 November 2012 - 10:15 PM
Am gasit reteta asta in carticica noua de mi-am luat-o " peste 300 retete din bucataria frantuzeasca".Cautand totusi si pe net am vazut ca totusi ar avea ceva origini marocane.
Am folosit:
150 gr mazare uscata
60 gr bacon
2 tije prazDoar partea alba)
1 morcov
2 cepe
3 cuisoare
verdeturi (patrunjel, salvie, cimbru)
25 gr unt
1 catel usturoi
sare
piper
Mazarea se pune la inmuiat in apa rece pentru 1 ora, dupa care se scurge si se pune intr-o oala cu 1,5 litrii apa proaspata impreuna cu 1 ceapa intreaga, usturoiul zdrobit si verdeturile.Eu cimbru n-am avut proaspat ,asa ca am pus uscat.
Cat fierbe mazarea pe care o mai spumuim din cand in cand intr-un alt vas punem untul la topit si adaugam intai baconul taiat fasiute
Cand a devenit crocant se scoate cu paleta cu gauri si le lasa de-o parte.
In untul in care am prajit baconul adaugam morcovii taiati cubulete prazul taiat rondele si ce-a de-a doua ceapa tocata marunt, plus cuisoarele.Se sting cu un polonic din zeama in care a fiert mazarea si se lasa sa traga un clocot dupa care se adauga si mazarea si se mai lasa pe foc pana s-au inmuiat si morcovii.
Se scot ceapa intreaga si verdeturile, restul se paseaza, ori cu presa de legume, ori cu ajutorul mixerului vertical.
Se condimenteaza si se serveste cu baconul prajit.
#2
Postat 09 November 2012 - 10:41 PM
Trebuie sa incerc si eu mazarea asta uscata, n-am luat-o niciodata, in seara asta si eu am avut crema de mazare dar am pus si dovleac in ea, aveam niste speck dar nu m-am gindit sa o "imbogatesc" cu el.
Faci si altcumva mazarea uscata?
Faci si altcumva mazarea uscata?
#3
Postat 10 November 2012 - 03:11 AM
Eu de obicei cumpar mazare uscata galbena. Fac o supa cu dovlecei si turmeric si iese o culoare galbena placuta; eu ii zic supa fericirii
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)
#4
Postat 10 November 2012 - 10:21 PM
Adriana, la 09 November 2012 - 10:41 PM, a spus:
Trebuie sa incerc si eu mazarea asta uscata, n-am luat-o niciodata, in seara asta si eu am avut crema de mazare dar am pus si dovleac in ea, aveam niste speck dar nu m-am gindit sa o "imbogatesc" cu el.
Faci si altcumva mazarea uscata?
Faci si altcumva mazarea uscata?
Sincer cu mazare uscata pana acum n-am mai facut nimic, am luat special pentru supa asta.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1