Forum Culinar: Potage aux pois cassés - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Potage aux pois cassés Supa de mazare uscata

#1 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 09 November 2012 - 10:15 PM

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-479-13524901919811.jpg
Am gasit reteta asta in carticica noua de mi-am luat-o " peste 300 retete din bucataria frantuzeasca".Cautand totusi si pe net am vazut ca totusi ar avea ceva origini marocane.

Am folosit:

150 gr mazare uscata
60 gr bacon
2 tije prazDoar partea alba)
1 morcov
2 cepe
3 cuisoare
verdeturi (patrunjel, salvie, cimbru)
25 gr unt
1 catel usturoi
sare
piper

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-479-13524905221969.jpg

Mazarea se pune la inmuiat in apa rece pentru 1 ora, dupa care se scurge si se pune intr-o oala cu 1,5 litrii apa proaspata impreuna cu 1 ceapa intreaga, usturoiul zdrobit si verdeturile.Eu cimbru n-am avut proaspat ,asa ca am pus uscat.
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-479-13524908674869.jpg
Cat fierbe mazarea pe care o mai spumuim din cand in cand intr-un alt vas punem untul la topit si adaugam intai baconul taiat fasiute
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-479-13524910037361.jpg
Cand a devenit crocant se scoate cu paleta cu gauri si le lasa de-o parte.
In untul in care am prajit baconul adaugam morcovii taiati cubulete prazul taiat rondele si ce-a de-a doua ceapa tocata marunt, plus cuisoarele.Se sting cu un polonic din zeama in care a fiert mazarea si se lasa sa traga un clocot dupa care se adauga si mazarea si se mai lasa pe foc pana s-au inmuiat si morcovii.
Se scot ceapa intreaga si verdeturile, restul se paseaza, ori cu presa de legume, ori cu ajutorul mixerului vertical.
Se condimenteaza si se serveste cu baconul prajit.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-479-13524918478947.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 November 2012 - 10:41 PM

Trebuie sa incerc si eu mazarea asta uscata, n-am luat-o niciodata, in seara asta si eu am avut crema de mazare dar am pus si dovleac in ea, aveam niste speck dar nu m-am gindit sa o "imbogatesc" cu el.
Faci si altcumva mazarea uscata?

#3 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 10 November 2012 - 03:11 AM

Eu de obicei cumpar mazare uscata galbena. Fac o supa cu dovlecei si turmeric si iese o culoare galbena placuta; eu ii zic supa fericirii :tongue3:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#4 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 10 November 2012 - 10:21 PM

Vezi postareaAdriana, la 09 November 2012 - 10:41 PM, a spus:

Trebuie sa incerc si eu mazarea asta uscata, n-am luat-o niciodata, in seara asta si eu am avut crema de mazare dar am pus si dovleac in ea, aveam niste speck dar nu m-am gindit sa o "imbogatesc" cu el.
Faci si altcumva mazarea uscata?



Sincer cu mazare uscata pana acum n-am mai facut nimic, am luat special pentru supa asta.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi