Forum Culinar: Joffre & Tort joffre - Forum Culinar

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Joffre & Tort joffre

#1 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 13 November 2012 - 12:59 AM

Joffre & Tort joffre

Puţină lume ştie că delicatesa Joffre are rădăcini româneşti, iar cofetarii parizieni au preluat-o!

Acest dulce este extrem de rafinat, cu foarte multă ciocolată de calitate şi pişcoturi fine, o delicatesă îmbrăcată într-o peliculă crocantă de ciocolata, un desert ideal pentru masa de Sărbători.

Joffre & Tort joffre a fost faurit de D-na Ana intr`un video facut la cofetaria ''Ana''de reporterii de la Unica,unde prezinta frumos acest dulce ,fin si ciocolatos Joffre. Arata toate ingredientele,mod de preparare, dar tine secret cantitatea acestora. Mi`am dorit sa pot faurii si eu acest joffre, dar imi ramanea sarcina destul de dificila sa depistez cantitatile exacte ale ingredientelor si bineinteles dimensiunea formei in care a fost montat joffre`ul. Cu putine calcule, putina experienta in ciocolaterii am reusit sa`mi indeplinesc dorinta fauririi tortului si ... ce sa zic? Sunt foarte mindra de mine.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13527586102707.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13527586247902.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13527586377727.jpg

Ingrediente piscot:

4 oua

4 linguri de zahar

2 linguri de faina

2 linguri cacao

tava mare de la cuptor

Ingrediente crema:

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13527583411441.jpg

1 kg ciocolata neagra

2 l frisca lichida

3 linguri de cacao

Forma rotunda ptr tort 22 cm

Decor:

Glazura de ciocolata 300gr ciocolata neagra +200 gr unt /margarina se topesc la MO.

Praline cu rom

Praline cu brandy

Mod de preparare:

Prima data facem piscotul procedeu exact ca si la un blat de tort dar respectam ingredientele ptr piscot din reteta, turnam compozitia in tava mare de la cuptor si coacem foaia care nu va fi groasa cam 10 min pe 170 gr, scoatem tava afara lasam 5 minute si decupam forma rotunda cu inelul reglabil apoi cu un paharel mic decupam rondele din foaia coapta cat este calda inca.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-1352758183503.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13527582371304.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13527582997988.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13527583124739.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13527583282301.jpg

Acum ne ocupam de crema

Punem intr`o cratita incapatoare frisca si ciocolata rupta, punem cratita pe foc mic si incalzim bine frisca si ciocolata amestecand des in cratita pina se topeste ciocolata (nu aducem la fierbere doar cald).

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13527583513506.jpg

Asa arata topita ciocolata cu frisca

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13527583650645.jpg

Racim crema la temperatura camerei, apoi punem crema in congelator (asta daca facem in aceiasi zi tortul si joffre). Daca dorim putem face crema seara si sa o punem in frigider si sA facem a doua zi tortul si joffre.

Cum ziceam, punem crema in congelator si o controlam din 30 in 30 de minute si scoatem afara si amestecam pina este o crema tare dar flexibila din care sa putem forma bastonase care sa stea in picioare.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13527583786288.jpg

Intre timp pregatim forma detasabila sau inelul ptr tort.Imbracam marginea interioara a inelului cu hartie ptr copt si asezam forma intr`o farfurie pe care am asezat folie transparenta.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13527582041317.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13527582158336.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13527583945823.jpg

Gata crema , pregatita forma , luam poshul si punem crema in el si incepem prin a face bastonase pe marginea interioara a formei, lasand mijlocul formei gol. Eu nu am dui asa de larg si am facut bastonasele cu poshul fara dui.Dupa ce am terminat de facut bastonasele in forma,punem forma cu bastonasele in congelator ptr 20 min (sau in frigider ptr mai mult timp ptr ca bastonasele trebuie sa fie tari sa`si pastreze forma).

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13527584105985.jpg

Acum ne ocupam de joffre

Mie mi`au iesit 11 joffre (adica tre sa taiati 22 de rondele cu paharelul).

Luam o rondea si cu poshul facem bastonas din crema in sus 5-6 cm apoi punem alta rondea capac. Cand terminam toate joffre`urile, le punem in frigider pina le vom glazura.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13527585041883.jpg

A trecut timpul bastonaselor de stat la congelator sau la frigider, scoatem crema si cu mixerul o mixam putin cat sa`si schimbe putin culoarea si sa fie mai moale si o punem in forma cu bastonase, o aranjam putin sa se aseze bine in forma si ii punem capacul din piscot,apasam asa cu simt de raspundere sa se aseze bine peste crema si peste bastonase, le turtim putin cu foaia de piscot si punem iarasi in congelator ptr 30 min, apoi intoarcem forma si o deschidem, scoatem hartia dupa marginea bastonaselor, luam tortul in mana si (deasupra chiuvetei pe un gratar cu tava dedesupt)turnam glazura peste tort si il lassam sa se scurga bine glazura ce este in plus, apoi punem tortul pe un platou /farfurie si inapoi in frigider ptr 10 min , apoi scoatem si punem pralinele si il punem inapoi in frigider pina la servire. Pralinele trebuiesc puse pe tort cand inca mai pot face priza cu glazura neintarita total.

crema mixata putin

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-1352758435001.jpg

pusa in forma

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13527584666656.jpg

Pus capacul de piscot
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13527584840683.jpg

scos inelul dupa timpul expirat de stat in congelator

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13527585189845.jpg

Glazurat

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13527585598859.jpg

Impodobit

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13527585770283.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13527585963373.jpg

joffre`urile le glazuram simplu: glazura scursa de la glazurarea tortului din tava o turnam intr`un bol mai micutz si apucam joffre`ul cu degetul mare si aratatorul de capetii cu rondeaua din piscot si scufundam in glazura in bol. Ridicam, lasam sa se scurga de glazura putin, apoi punem pe gratar deasupra chiuvetei de bucatarie.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13527585458605.jpg

Nota: Daca nu doriti si joffre`uri, atunci faceti cele 11 bastonase fara piscot pe o farfurie drepte dupa ce a`ti terminat cu bastonasele din forma, le puneti la rece si atunci cand puneti crema in forma,puneti jumatate din crema , apoi aranjati bastonasele culcate peste crema apoi turnati si cealalta jumatate de crema in forma.

Glazura mie mi`a mai ramas putin si o folosesc altadata.

Piscotul ramas nu se arunca, se usuca si se foloseste introdus la alte creme sau folosit dupa cum zice any aici

Discul taiat dupa forma tortului, dupa racire se pune intr`o folie de plastic pina la folosire

Nu evitati pralinele cu brandy si cele cu rom (dar cele cu brandy neaparat sa fie).

Tortul joffre chiar daca va pare mic 22 cm este suficient ptr 20-24 pers.

Tortul joffre se consuma in felii mici (fara abuzuri).

Va cantarii 3kg si ceva (eu l`am cantarit cu tot cu platou si avea 3,500gr iar inaltimea de 7cm). Daca o sa renuntati la joffre`urile individuale si le introduceti in crema cum ziceam mai sus, veti obtine o inaltime de 9-10cm a tortului.

Tort Joffre nu este obligatoriu s ail taiati felii triunghiulare daca aveti mai multi musafiri , il puteti impartii in trei bucati pe platou, apoi taiati invers felii mai subtirele din fiecare rand din cele trei rezultate. Va asigur ca este suficienta felia taiata asa ptr o persoana.

Va doresc spor la Joffre & Tort joffre!
[/b]

#2 Useril este offline   vali 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 05-July 10

Postat 13 November 2012 - 10:38 AM

Pfuaaa, cata decadenta ciocolateasca! :)

#3 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 13 November 2012 - 10:54 AM

Mama, Cerra, cum poate sa arate aceasta dementza ciocolatoasa! YAM! YAM! :)
Merita facut, chiar daca este ceva de munca, pentru o zi speciala de sarbatorit cu familionul.
GEORGIA

#4 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 13 November 2012 - 11:24 AM

Vezi postareavali, la 13 November 2012 - 10:38 AM, a spus:

Pfuaaa, cata decadenta ciocolateasca! :crying:

Chiar asa sa sti!

Vezi postareaGiorgiana, la 13 November 2012 - 10:54 AM, a spus:

Mama, Cerra, cum poate sa arate aceasta dementza ciocolatoasa! YAM! YAM! :)
Merita facut, chiar daca este ceva de munca, pentru o zi speciala de sarbatorit cu familionul.

Sa sti ca nu este chiar asa de greu. Eu am pierdut timpul ptr ca am facut totul dintr`o data. Sa fie mai usor, Se face crema cu o seara inainte si se pune in frigider pina a doua zi si retul merge repede. Pina sa intarit crema am asteptat destul de mult chiar daca am folosit congelatorul, ptr ca era cantitate mare si eu vroiam atunci sa il fac ptr ca seara am plecat in vizita si sa nu merg cu mina goala am dus o parte din tort (mi`am fericit si prietenii):)

#5 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • LocationÉire

Postat 13 November 2012 - 12:04 PM

Cred ca acesta va fi desertul pentru masa de Craciun. Ramane de vazut sub ce forma. Multumesc de reteta
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#6 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 13 November 2012 - 12:12 PM

No' chiar nu-nteleg de ce stateai in dilema 'iese-nu iese',caci tie n-are cum sa nu-ti iese.Ti-a iesit impunator,mai ales c-ai dibuit singura cantitatile :) Da' stiu c-ai avut ceva rabdare sa-l faci.Cu un astfel de tort chiar ca poti sa te 'scalzi' in ciocolata.
Si-s sigura ca cei innebuniti dupa ciocolata l-ar devora pe tot din priviri,dar imi imaginez ca la 1kg de ciocolata nu-i usor s-o faci. :)

Boon,acu' daca ma crezi,eu n-am mancat pana acum Joffre din asta,dar ca sa-mi fac o idee,pana apuc sa-l fac,din ce-am citit in reteta(dar am citit tot,tot) crema se aseamana cu ganache?
Si-nca o intrebare,daca tot am inel detasabil,ca sa evit manevra 'intros cu fundu-n sus si susu-n josu' are ceva daca-ii pun mai intai blatul si-apoi turnuletele de crema? :crying:

#7 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 13 November 2012 - 12:16 PM

Vezi postareaalpha, la 13 November 2012 - 12:04 PM, a spus:

Cred ca acesta va fi desertul pentru masa de Craciun. Ramane de vazut sub ce forma. Multumesc de reteta

Tort sa sti ca este mai simplu daca nu esti asa grabita sa il vezi gata intr`o jumatate de zi.

Faci crema cu o seara inainte si o lasi in frigider pina a doua zi si pe urma tortui floare la ureche :)

#8 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 13 November 2012 - 12:30 PM

Vezi postareaEllani, la 13 November 2012 - 12:12 PM, a spus:

No' chiar nu-nteleg de ce stateai in dilema 'iese-nu iese',caci tie n-are cum sa nu-ti iese.Ti-a iesit impunator,mai ales c-ai dibuit singura cantitatile :) Da' stiu c-ai avut ceva rabdare sa-l faci.Cu un astfel de tort chiar ca poti sa te 'scalzi' in ciocolata.
Si-s sigura ca cei innebuniti dupa ciocolata l-ar devora pe tot din priviri,dar imi imaginez ca la 1kg de ciocolata nu-i usor s-o faci. :)

Boon,acu' daca ma crezi,eu n-am mancat pana acum Joffre din asta,dar ca sa-mi fac o idee,pana apuc sa-l fac,din ce-am citit in reteta(dar am citit tot,tot) crema se aseamana cu ganache?
Si-nca o intrebare,daca tot am inel detasabil,ca sa evit manevra 'intros cu fundu-n sus si susu-n josu' are ceva daca-ii pun mai intai blatul si-apoi turnuletele de crema? :crying:

Ptr ca: prin punerea blatului deasupra, se aranjeaza si crema si bastonasele pe margine si partea dedesupt care este doar crema si va venii deasupra. Nu se intampla nimik sa il intorci si tii mana asa frumos sub el adica palma iti va sta pe piscot si repede il glazurezi , scurgi glazura si hop pe un platou frumusel. Vezi ce mindru sta cu inelu scos pe farfuria mea? aia unde are numa hartia pe linga el.
Galazura trebuie sa curga peste el sa acopere bine bastonasele dupa platou mai greu sa il glazurezi si murdaresti tot. Asa din mana deasupra chiuvetei in care ai pus o tava sa se scurga glazura este foarte usor ptr ca el este rece din conge.
Adica tu imi zici dc imi faceam griji ca nu nimeresc crema sa nu fie nici prea tare, nici prea moale etc si tie iti este teama sa intorci 3 kg si ceva de crema invers? Sa nu te aud ptr ca stiu ca poti.

Da, se aseamana cu ganache, doar ca este cu mult mai concentrata crema si nu se spumeaza (stiu ca se poate folosii ganache si nespumat) si iese mult mai tare, dar totodara flexibila crema ca si o plastilina . Nustiu daca am zis chiar bine plastilina.Este foarte bun si asa cum vor ciocolatosii.

#9 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 November 2012 - 12:39 PM

Eu ma gandeam c-as putea sa-l montez direct pe gratar,adica cu blatul la fund si restul in ordinea biletelor cumparate.Si-apoi pac,il glazurez si deja gata glazurat il transpun pe platou.Desi nici transpunerea nu e lipsita de peripetii. :)

No' vad eu ce fac si cum il manevrez,atunci cand mi se va prinde de mana 1 kg de ciocolata,important sa nu ma trezesc cu el pe jos.Numai ca eu chiar trebuie s-astept ocazie cu multi oaspeti si toti ciocoholici,altfel eu de una singura nu m-as descurca cu 3 kg de 'avere'. :crying:

#10 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 13 November 2012 - 01:12 PM

Na,nu prea mai am ce sa scriu ca mi-au cam alunecat cam toate literele de la atata salivat in fata monitorului Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Cred ca va fii tortul pt sotul meu,acusica.

Bravo si multumesc pt postare :)
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#11 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 13 November 2012 - 01:15 PM

nu vad, n-aud, da' miroase-a ciocolata pe-aici, mama-mama!
brava, Cerra! tu esti extrem de harnica si productiva, nene!

Ellani, cred ca poti sa-l faci si mai mic daca-i numai ptr voi. A nimerit Cerra cantitatile pe dibuite, nu poti tu sa le-njumatatesti?

Io-mi amintesc ca Joffre pe care-l mancam eu in cele tinereti avea si ceva fructe confiate prin el, bucatele,iar crema era putin amaruie. Adica eu daca l-as face, l-as adapta la ce amintiri am.

edit: Cerra, da' bastonasele alea de pe margine ce rol au? doar de decor? cred c-ar fi interesant sa aiba si un pic gustul sau aroma diferite de restul compozitiei. :) daca-s doar de decor, pe mine ma sare randul la ele.

#12 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 November 2012 - 01:48 PM

Vezi postareamoatza, la 13 November 2012 - 01:15 PM, a spus:

Ellani, cred ca poti sa-l faci si mai mic daca-i numai ptr voi. A nimerit Cerra cantitatile pe dibuite, nu poti tu sa le-njumatatesti?

No ai si tu dreptate,Puso!Doar ca asta-i tort de rupt gura targului,doar pentru noi,e prea 'sofistiche'.Desi,never say never,daca va-ncepe sa ma bantuie si nu-mi va da pace nici in somn,va trebui sa-l fac,chiar dac-ar fi sa-l reduc si la o patrime de portie. :)

Io-mi amintesc ca Joffre pe care-l mancam eu in cele tinereti avea si ceva fructe confiate prin el, bucatele,iar crema era putin amaruie. Adica eu daca l-as face, l-as adapta la ce amintiri am.

Of,si-asa cand ma gandesc la nr. de calorii per lingurita,ma ia cu frisoane,dapoi sa-i mai pui si fructe confiate(si niste nuci, si niste banane,etc :crying: ) apoi tre' s-alergi o saptamana non-stop ca sa consumi energia :) (nu ma refer la tine anume,ci la general) Dar daca tu il tii minte asa,inseamna ca isi au rostul acolo.

Mai bine fug la calcat de draperii,care m-asteapta proaspat spalate si parfumate,inainte sa ma prindeti topind ciocolata si manevrand cu 'susu-n josu'. :)

#13 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 13 November 2012 - 01:48 PM

Vezi postareaEllani, la 13 November 2012 - 12:39 PM, a spus:

Eu ma gandeam c-as putea sa-l montez direct pe gratar,adica cu blatul la fund si restul in ordinea biletelor cumparate.Si-apoi pac,il glazurez si deja gata glazurat il transpun pe platou.Desi nici transpunerea nu e lipsita de peripetii. :)

No' vad eu ce fac si cum il manevrez,atunci cand mi se va prinde de mana 1 kg de ciocolata,important sa nu ma trezesc cu el pe jos.Numai ca eu chiar trebuie s-astept ocazie cu multi oaspeti si toti ciocoholici,altfel eu de una singura nu m-as descurca cu 3 kg de 'avere'. :crying:

Stai pe pace ca nu se imprastie daca respecti ce am scris eu aici.Pipai si tu si vei vedea ca este tare si iese usor din cerc si il tii bine in palma (palma in loc de platou) nu am poza ca....... mai imi trebuia 2 maini sau macar una cu care s afac poze, iar sotul meu se uita repede de`a roata daca a intrat cioco prin toate gauricile (printre bastonase.

#14 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 13 November 2012 - 02:00 PM

[quote name='Ellani' date='13 November 2012 - 11:48 AM' timestamp='1352807290' post='170130']
[

Nu este mare ca diametru, doar greu.

[

Poi amariu este ca ii cu cioco neagra si ii amaruie.

[i]Of,si-asa cand ma gandesc la nr. de calorii per lingurita,ma ia cu frisoane,dapoi sa-i mai pui si fructe confiate(si niste nuci, si niste banane,etc :) ) apoi tre' s-alergi o saptamana non-stop ca sa consumi energia :) (nu ma refer la tine anume,ci la general) Dar daca tu il tii minte asa,inseamna ca isi au rostul acolo.

[/quote]

No amu ajunga-va si voua cate are in el ca nu`s multe dar destule.

Mai bine fug la calcat de draperii,care m-asteapta proaspat spalate si parfumate,inainte sa ma prindeti topind ciocolata si manevrand cu 'susu-n josu'. :crying:
[/quote]

Eu te astept oricum cu joffra ca asa am patit si io nu am avut somn si aveam gust in gura deja de ciocolata.

#15 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 13 November 2012 - 02:10 PM

Vezi postareamoatza, la 13 November 2012 - 01:15 PM, a spus:

edit: Cerra, da' bastonasele alea de pe margine ce rol au? doar de decor? cred c-ar fi interesant sa aiba si un pic gustul sau aroma diferite de restul compozitiei. :) daca-s doar de decor, pe mine ma sare randul la ele.

Moatzo,

joffre sunt cele individuale da? tortul este facut sa fie cantitate mai mare si binenteles ca bastonasele trebuiesc , nu au alt gust doar sunt mai inchise la culoare decat crema care vine in mijloc dar nu pot lipsii. Daca lipsesc numai este tort joffre. Marginea dupa cum se vede este personalizata cu bastonasele.
Pralinele dau gust. Crema este foarte buna asa cum este simti gust intens de ciocolata nu pot explica in cuvinte musai o proba.

Faceti cum vreti voi la cantitati, numa sa impartiti bine ca sa iese bine chiar daca este mic. Ma refer ca ar fi pacat sa stricati ingredientele si sa papati din forma sau sa taiati tortul cu toporul.

Indiferent ce forma mica vreti sa`i dati, calculati si impartiti cantitatea totala la cat vreti sa faceti.

Eu una nu o sa il fac niciodata altfel decat acum . Ptr noi nu este mare ptr ca impartim cu prietenii.

#16 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 November 2012 - 02:24 PM

Cerra, ce mi-ai facut...un triunf ciocolatos :crying: :) :) !

Edit merci pentru detaliile cu tava, diametru, inaltime, etc, ai fost foarte clara cum imi place mie. Intr-o zi o sa-l fac si eu sigur. Nu stiu cand, dar sigur il voi comite.

#17 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 November 2012 - 02:28 PM

Ok, recunosc.Eu eram aia care comanda mereu la cofetarie Joffre.
Imi placeau enorm.Erau momentul meu de extaz, muscai de doua ori si erai in Paradisul Ciocolatoshilor.
Cerra, daca-mi zici ca asta-i reteta perfecta ma arunc si eu.De dragul copilariei. :)

#18 Useril este offline   alpha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • LocationÉire

Postat 13 November 2012 - 02:56 PM

Cerra, scuze, poate nu vad bine. Cu alea 3 linguri de cacao ce-ai facut? Le pun in ciocolata topita cu frisca?
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#19 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 13 November 2012 - 02:58 PM

Vezi postareaany_annette, la 13 November 2012 - 02:24 PM, a spus:

Cerra, ce mi-ai facut...un triunf ciocolatos :drool: :drool: :drool: !

Am promis doar nu? Iti dai seama ce mindru sta neagra mea linga alba ta ca un fulg de nea?

Edit merci pentru detaliile cu tava, diametru, inaltime, etc, ai fost foarte clara cum imi place mie. Intr-o zi o sa-l fac si eu sigur. Nu stiu cand, dar sigur il voi comite.

Poi conteaza mult cat este forma si eu tin la detaliile astea.

Dupa cum ai vazut am scris reteta in miez de noapte facand remember la ce am facut si azidimineata am mai complectat ca numai eram capabila la miezul noptii. Ma felicit singura! deci lipsa joffre`urilor din tava este nesemnificativa ramane gol dupa cum vezi cand este acoperita tava cu blatul, iar daca renuntam la ele individual le asezam bastonasele culcate cum am zis pe la mijlocul tavii in crema si vom avea o felie dragutza cand taiem. Asta de la mine inventie.Indiferent cu forma de 22 cm care are inaltimea de 9cm crema am programat`o la fix chiar daca le am facut si individuale crema era ptr forma plina de 9cm asa are vreo 7 dupa lipsa din tava chiar asta nu am mai masurat.

Vezi postareaEataly, la 13 November 2012 - 02:28 PM, a spus:

Ok, recunosc.Eu eram aia care comanda mereu la cofetarie Joffre.
Imi placeau enorm.Erau momentul meu de extaz, muscai de doua ori si erai in Paradisul Ciocolatoshilor.
Cerra, daca-mi zici ca asta-i reteta perfecta ma arunc si eu.De dragul copilariei. :notworthy:

Eu zic sa`l faci si nu o sa regreti.Consider ingredientele astea mult mai pe placul meu decat o crema cu unt,galbenusuri si frisca ( cum prevede originala reteta a Casei Capsa) in cazul Tortului joffre unde maninci chiar ditamai crema.

#20 Useril este offline   cerra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTimisoara

Postat 13 November 2012 - 03:04 PM

Vezi postareaalpha, la 13 November 2012 - 02:56 PM, a spus:

Cerra, scuze, poate nu vad bine. Cu alea 3 linguri de cacao ce-ai facut? Le pun in ciocolata topita cu frisca?

Da, ptr ca eu am avut ciocolata neagra cu 45% cacao.Sz amanuntul asta mi`a scapat. Daca aveam cacao olandeza iesea mult mai inchisa crema dar sa imi cumpar iara 1kg de aia si gata iara un timp ma scald in ciucalaterii. Cacao de`zaan

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi