Flognarde cu ricotta, pere şi ginger gluten free
#1
Postat 15 November 2012 - 05:57 PM
Ingrediente
2 pere coapte şi zemoase
5 centimetri de ginger proaspăt (nu îl omiteţi, o să vă pară rău)
300 g ricotta proaspătă
200 g lapte
4 linguri de miere
2 oo
Cum se face
Tăiaţi perele cum vă place, radeţi gingerul, amestecaţi-le pe amândouă cu 2 linguri de miere şi lăsaţi 20 minute să se "marineze".
Amestecaţi bine ricotta cu laptele, oole şi alte 2 linguri de miere, dacă vreţi mai dulce mai adăugaţi miere. Dacă perele lasă sos mult, adăugaţi sosul la ricotta.
Puneţi fructele intr-o tava in strat uniform, maclavaisul peste şi daţi la cuptor cam jumate de oră, până se îmbujorează la faţă.
Cît stă floniardu'n cuptor bucuraţivă la maxim de mirosul emanat, chemaţi vecinii, deschideţi geamurile larg, o să invidieze toată strada.
Obiectul muncii, tăiat la rece, un pic umed, zemos, miros desfătător, plus că e detox, no gluten
o privire pe sub fuste, să vedeţi cum stau fructele
sexiune cu decor de mere
NOTĂ IMPORTANTĂ: nu omiteţi gingerul, este chichirezul reţetei, total meravilios, de la miros şi pînă la zing-ul care se simte pe limbă la degustare.
#2
Postat 15 November 2012 - 08:19 PM
la ora asta am ricotta si o pofta mare cit casa, dar n-am pere.
se face negresit si o sa revin cu poza cit de curind.
#3
Postat 15 November 2012 - 08:34 PM
Eu o facusem cu putina faina si lapte, nu's daca le-ar place francezilor sa pui brinza italiana in flognarda lor
#4
Postat 15 November 2012 - 09:07 PM
dacă-i varianta gluten free, tre'să le placă cu ricotta, că numai cu lapte nu merge
iar dacă nu le place, schimbăm numele şi-i spunem floniardella
#5
Postat 15 November 2012 - 09:08 PM
Adriana, la 15 November 2012 - 08:34 PM, a spus:
Eu o facusem cu putina faina si lapte, nu's daca le-ar place francezilor sa pui brinza italiana in flognarda lor
Adriana, lasa sa-i tihneasca omului vacanta !
cind revin cu poza, am sa zic ca am facut "ricottarta à la Dex" si toata lumea o sa fie fericita. inclusiv francezii ca nu-i invit la masa !
#7
Postat 18 November 2012 - 08:14 PM
#8
Postat 19 November 2012 - 04:54 PM
#9
Postat 11 December 2013 - 06:59 PM
#11
Postat 20 December 2013 - 03:19 PM
placut mult (dara viitoare pun mai mult ginger), se reface - sigur - dupa sarbatori
multumesc, Dexter
#12
Postat 20 December 2013 - 04:37 PM
PS și eu aproape că am dublat cantitatea de ginger
#13
Postat 03 December 2014 - 02:56 AM
începutul aici, sfîrșitul la dulciuri
#14
Postat 02 May 2017 - 08:15 PM
PS fără miere, cu xylitol