Forum Culinar: Flognarde cu ricotta, pere şi ginger - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Flognarde cu ricotta, pere şi ginger gluten free

#1 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 15 November 2012 - 05:57 PM

Am vrut să-l chem clafoutis dar tocmai am invăţat că dacă nu foloseşti cireşele regulamentare atunci se cheamă Flognarde. dacă era după mine îl numeam "un fel de clafoutis cu capu'n jos"

Ingrediente

2 pere coapte şi zemoase
5 centimetri de ginger proaspăt (nu îl omiteţi, o să vă pară rău)
300 g ricotta proaspătă
200 g lapte
4 linguri de miere
2 oo

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1215-13529930652005.jpg

Cum se face

Tăiaţi perele cum vă place, radeţi gingerul, amestecaţi-le pe amândouă cu 2 linguri de miere şi lăsaţi 20 minute să se "marineze".

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1215-13529932936069.jpg

Amestecaţi bine ricotta cu laptele, oole şi alte 2 linguri de miere, dacă vreţi mai dulce mai adăugaţi miere. Dacă perele lasă sos mult, adăugaţi sosul la ricotta.

Puneţi fructele intr-o tava in strat uniform, maclavaisul peste şi daţi la cuptor cam jumate de oră, până se îmbujorează la faţă.
Cît stă floniardu'n cuptor bucuraţivă la maxim de mirosul emanat, chemaţi vecinii, deschideţi geamurile larg, o să invidieze toată strada.

Obiectul muncii, tăiat la rece, un pic umed, zemos, miros desfătător, plus că e detox, no gluten :tongue3:

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1215-13529938414759.jpg

o privire pe sub fuste, să vedeţi cum stau fructele

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1215-13529938440403.jpg

sexiune
cu decor de mere

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1215-13529938352154.jpg

NOTĂ IMPORTANTĂ: nu omiteţi gingerul, este chichirezul reţetei, total meravilios, de la miros şi pînă la zing-ul care se simte pe limbă la degustare.

#2 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 15 November 2012 - 08:19 PM

bravo, Dex, o reteta pe gustul meu: simpla si apetisanta ! :occasion15:
la ora asta am ricotta si o pofta mare cit casa, dar n-am pere. :P

se face negresit si o sa revin cu poza cit de curind. :)

#3 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,064
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 November 2012 - 08:34 PM

Am facut si eu mai demult Flognarde aux poires si mi se pare ca tocmai perele si zona din care provine ii dadeau numele de flognarde in loc de clafoutis care cred ca se poate face si cu altceva decit cirese, da' la capitolul asta tre sa vina mon cher sa ne lamureasca :occasion15:
Eu o facusem cu putina faina si lapte, nu's daca le-ar place francezilor sa pui brinza italiana in flognarda lor :)

#4 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 15 November 2012 - 09:07 PM

din ce-am citit eu prin diverse surse, dacă nu e cu cireşe, nu e clafoutis.
dacă-i varianta gluten free, tre'să le placă cu ricotta, că numai cu lapte nu merge :)
iar dacă nu le place, schimbăm numele şi-i spunem floniardella :occasion15:

#5 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 15 November 2012 - 09:08 PM

Vezi postareaAdriana, la 15 November 2012 - 08:34 PM, a spus:

Am facut si eu mai demult Flognarde aux poires si mi se pare ca tocmai perele si zona din care provine ii dadeau numele de flognarde in loc de clafoutis care cred ca se poate face si cu altceva decit cirese, da' la capitolul asta tre sa vina mon cher sa ne lamureasca :)
Eu o facusem cu putina faina si lapte, nu's daca le-ar place francezilor sa pui brinza italiana in flognarda lor :P


Adriana, lasa sa-i tihneasca omului vacanta ! :P
cind revin cu poza, am sa zic ca am facut "ricottarta à la Dex" si toata lumea o sa fie fericita. inclusiv francezii ca nu-i invit la masa ! :occasion15:

#6 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 17 November 2012 - 09:36 PM

Si eu cu ce pot sa inlocuiesc ricotta?
Sorina

#7 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 18 November 2012 - 08:14 PM

sorina, in loc de ricotta poţi folosi lapte monti şi făină de migdale, cred că asta ai intrebat, nu, cum să o monticizezi?

#8 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 19 November 2012 - 04:54 PM

Da, da... ce ti-e si cu monticizarea asta. Multumesc mult!
Sorina

#9 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 December 2013 - 06:59 PM

am refăcut flognardella intr-un vas mai mic și mai adînc și a ieșit asta. a ieșit și un pic de sosuleț din cauză ca nu am incorporat zeama de la pere in ricotta ci am pus perele direct in vas, cu zeamă cu tot. v-am mai spus cît de tare îmi place combinația pară-ginger-ricotta? dacă nu v-am spus, v-o repet :occasion14:

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-1215-13867807155458.jpg

#10 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 11 December 2013 - 08:58 PM

Mi-a scapat bunaciunea asta. Usor de facut, aromata.

#11 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 20 December 2013 - 03:19 PM

am facut saptamana trecuta, dar nu am reusit sa descarc poza
Imagine atasata: monthly_12_2013/post-142-13875455210672.jpg

placut mult (dara viitoare pun mai mult ginger), se reface - sigur - dupa sarbatori

multumesc, Dexter
fiica dacilor

#12 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 20 December 2013 - 04:37 PM

se simte aroma pînă la mine, să vă fie de bine :thumleft:

PS și eu aproape că am dublat cantitatea de ginger

#13 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 03 December 2014 - 02:56 AM

de fiecare dacă mă mir cît de bună este combinația ricotta, pere și ginger. trebuie făcută mai des ...

începutul aici, sfîrșitul la dulciuri

Imagine atasata: monthly_12_2014/post-1215-14175678626373.jpg

#14 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 02 May 2017 - 08:15 PM

din nou, de data asta cu pere coreene (pere asiatice, bae or nashi) înclinate :D

Imagine atasata: monthly_05_2017/post-1215-14937485856205.jpg

PS fără miere, cu xylitol

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi