Intre timp am mai uitat de "durerea mea" , imi mai aduceam aminte o data pe an, apoi a aparut Internetul, am gasit leacul, mai trebuia sa-l prepar.
Dupa unii, cataiful “adevarat” e cu nuci, si se prajeste in tigaie, n-am avut curiozitatea sa intru in detalii (stiu ca a pus si Foxyy o reteta inca si mai “adevarata”), dar obsesia mea si-a gasit sfarsitul pe blogul Laurei Laurentiu . Nu ma mai intereseaza cum ar fi trebuit sa fie, pentru ca asa cum a iesit e “cataiful perfect”, si din punct de vedere al prepararii si al gustului ; necesita doar cateva minute petrecute in bucatarie daca aveti taiteii gata preparati si frisca gata batuta (atata ca trebuie asteptat cateva ore dupa preparare), complexitate as zice extrem de redusa spre nula , iar gustul a fost peste asteptari.
200-300 g aluat cataif (Laura Laurentiu zicea ca ea a facut cu taitei de casa)
120 g unt
300 g zahar
300 ml lapte
Vanilie
Coaja de lamaie
500 ml frisca indulcita, eventual vanilie daca va place
Taiteii se aseaza intr-o un vas termorezistent (eu am facut intr-o cratita) si se compacteaza usor, cantitatea de taitei depinde de cat de mare e cratita, sa iasa un strat de aproximativ 2 cm. Se topeste untul si se toarna uniform peste taitei, apoi se da la cuptor 20-25 de minute (180 C), sa se rumeneasca.
Intre timp se pune pe foc laptele cu zaharul ,vanilia si coaja de lamaie, sa dea un clocot, se da deoparte. Cand sunt gata copti taiteii se toarna laptele peste taiteii fierbinti, tot asa uniform, si se pune apoi la frigider cateva ore, eventual peste noapte (eu am facut dimineata si am papat seara cand am venit de la serviciu).
Se rastoarna pe un platou, se decoreaza cu frisca si… asta-i tot !