Forum Culinar: Tarta cu mere si nuci - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tarta cu mere si nuci

#1 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 18 November 2012 - 11:42 AM

Reteta am gasit-o intr-o "carticica" primita de la sora mea , dar am modificat putin cantitatile pentru ca erau ceva greseli pe acolo.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-780-13532316082894.jpg

Ingrediente :
- pt. blat : 350 g faina , 175 g unt , 1 ou , 1/2 lingurita scortisoara , 160 g zahar , 1 lingura extract de vanilie
- pt. umplutura : 1 kg mere , 150 g zahar , 200 g miez de nuca macinata grosier, 50 g pesmet , 1 lingurita scortisoara
- pt. uns tava : 1 lingura unt , o lingura pesmet
- 100 g gem de caise , 1 plic glazura de ciocolata , 50 g nuca macinata , jumatati de nuca

Mod de preparare :

Faina se cerne , se face o adancitura in mijloc , se sparge in ea oul , se presara deasupra zaharul , scortisoara , se adauga vanilia si untul taiat bucatele. Se framnata un alaut omogen , se inveleste in folie si se da la frigider pentru 1 ora .
Merele se curata si se taie in 8 felii. Se pun in 500 ml de pa asi se dau in clocot , dar nu se lasa la fiert . Se scurg de apa si se lasa se sa raceasca putin . Se adauga zaharul , scortisoara , nucile si pesmetul si se amesteca.
Forma cu marginile detasabile ( 24 cm ) se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet .
Din 2/3 de aluat se intinde o foaie rotunda care se aseaza in forma , ridicand alautul si pe margini cca . 2 cm. Se intepa acu furculita din loc in loc si se aseaza deasupra compozitia de mere si nuci . Restul de aluat se intinde si se acopera cu el umplutura . Se inteapa cu furculita din loc in loc .
Tava se da la cuptyor , la 180 grade perincalzit , pentru cca. 50 de minute . Se scoate si se lasa la racit in forma .
Gemul se incalzeste , se trece prin sita si se toarna deaupra tartei racite.
Glazura se pregateste conform instructiunilor de pe ambalaj si se traseaza linii peste tarta . Se decoreaza marginile cu nuca macinata si jumatati de miez de nuca.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-780-13532316211469.jpg

Se lasa sa se intareasca glazura si se serveste .

#2 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 18 November 2012 - 12:02 PM

Vezi postareaizuk, la 18 November 2012 - 11:42 AM, a spus:




Super tarta!

Sa va fie de bine! :)

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 November 2012 - 02:23 PM

Frumos tare ce vad :)!

#4 Useril este offline   Vika 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 468
  • Inregistrat: 01-May 11

Postat 18 November 2012 - 06:35 PM

:) :) :)

Musai de incercat!

#5 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 18 November 2012 - 07:07 PM

:) :) Ooooff, viata mea! Si nici nu se face greu, sa am si eu o scuza mica! :) :)

Voi, timisorencele, v-ati vorbit sa ma distrugeti fizic, psihic si caloric, da?:)
Luai io azi mere, dar cum nu rezist mult pe langa ele, le mancai.Prajitura poa'sa mai astepte, ca astea tare bune fura!:) Rosii, ca de-astea-mi plac mie!

Mai am vreo doua fasii de aluat, mai iau vreo 10 mere(ca-mi trebuie doar vreo 3) si-oi facea trandafirii Gellei.Iote-asa, sa va oftic.Da-ntai sa ma hotarasc daca pastrez merele pentru praji sau iar le halesc asa, natur!:D
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#6 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 18 November 2012 - 08:42 PM

Vezi postareazoazorel, la 18 November 2012 - 07:07 PM, a spus:

Da-ntai sa ma hotarasc daca pastrez merele pentru praji sau iar le halesc asa, natur!:drool:


sau iar le halesti asa, natur! :) (asta fu ecoul!)

Dorina, tu si daca n-ai timp, tot nu poti face-un ceva-acolo! Tre sa fie intr-un fel, s-arate cumva...brava!

#7 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 18 November 2012 - 09:00 PM

:) Motzulin, cum imi ghicesti tu gandurile.Ma'c sa mai spal unul!
Dorina, rabdare n-ai, bolnavioara esti, dar minuni nu te mai opresti din facut! :) dragutza de tine!:drool:
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#8 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 20 November 2012 - 11:23 AM

Ce simplu de facut e!Cum sunt merele oparite?Sau ce rol are operatiunea asta?
Mersi!
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#9 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 November 2012 - 01:30 PM

Dori, arata impecabil tarta ta.Urmatoarele mere le "omor" dupa reteta ta. :pupic:

#10 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 20 November 2012 - 07:27 PM

Petu , nu stiu exact ce rol are "oparirea" , banuiesc ca e pt a le inmuia putin . Eu am urmat reteta .

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi