Pagina 1 din 1
Tarta cu mere si nuci
#1
Postat 18 November 2012 - 11:42 AM
Reteta am gasit-o intr-o "carticica" primita de la sora mea , dar am modificat putin cantitatile pentru ca erau ceva greseli pe acolo.
Ingrediente :
- pt. blat : 350 g faina , 175 g unt , 1 ou , 1/2 lingurita scortisoara , 160 g zahar , 1 lingura extract de vanilie
- pt. umplutura : 1 kg mere , 150 g zahar , 200 g miez de nuca macinata grosier, 50 g pesmet , 1 lingurita scortisoara
- pt. uns tava : 1 lingura unt , o lingura pesmet
- 100 g gem de caise , 1 plic glazura de ciocolata , 50 g nuca macinata , jumatati de nuca
Mod de preparare :
Faina se cerne , se face o adancitura in mijloc , se sparge in ea oul , se presara deasupra zaharul , scortisoara , se adauga vanilia si untul taiat bucatele. Se framnata un alaut omogen , se inveleste in folie si se da la frigider pentru 1 ora .
Merele se curata si se taie in 8 felii. Se pun in 500 ml de pa asi se dau in clocot , dar nu se lasa la fiert . Se scurg de apa si se lasa se sa raceasca putin . Se adauga zaharul , scortisoara , nucile si pesmetul si se amesteca.
Forma cu marginile detasabile ( 24 cm ) se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet .
Din 2/3 de aluat se intinde o foaie rotunda care se aseaza in forma , ridicand alautul si pe margini cca . 2 cm. Se intepa acu furculita din loc in loc si se aseaza deasupra compozitia de mere si nuci . Restul de aluat se intinde si se acopera cu el umplutura . Se inteapa cu furculita din loc in loc .
Tava se da la cuptyor , la 180 grade perincalzit , pentru cca. 50 de minute . Se scoate si se lasa la racit in forma .
Gemul se incalzeste , se trece prin sita si se toarna deaupra tartei racite.
Glazura se pregateste conform instructiunilor de pe ambalaj si se traseaza linii peste tarta . Se decoreaza marginile cu nuca macinata si jumatati de miez de nuca.
Se lasa sa se intareasca glazura si se serveste .
Ingrediente :
- pt. blat : 350 g faina , 175 g unt , 1 ou , 1/2 lingurita scortisoara , 160 g zahar , 1 lingura extract de vanilie
- pt. umplutura : 1 kg mere , 150 g zahar , 200 g miez de nuca macinata grosier, 50 g pesmet , 1 lingurita scortisoara
- pt. uns tava : 1 lingura unt , o lingura pesmet
- 100 g gem de caise , 1 plic glazura de ciocolata , 50 g nuca macinata , jumatati de nuca
Mod de preparare :
Faina se cerne , se face o adancitura in mijloc , se sparge in ea oul , se presara deasupra zaharul , scortisoara , se adauga vanilia si untul taiat bucatele. Se framnata un alaut omogen , se inveleste in folie si se da la frigider pentru 1 ora .
Merele se curata si se taie in 8 felii. Se pun in 500 ml de pa asi se dau in clocot , dar nu se lasa la fiert . Se scurg de apa si se lasa se sa raceasca putin . Se adauga zaharul , scortisoara , nucile si pesmetul si se amesteca.
Forma cu marginile detasabile ( 24 cm ) se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet .
Din 2/3 de aluat se intinde o foaie rotunda care se aseaza in forma , ridicand alautul si pe margini cca . 2 cm. Se intepa acu furculita din loc in loc si se aseaza deasupra compozitia de mere si nuci . Restul de aluat se intinde si se acopera cu el umplutura . Se inteapa cu furculita din loc in loc .
Tava se da la cuptyor , la 180 grade perincalzit , pentru cca. 50 de minute . Se scoate si se lasa la racit in forma .
Gemul se incalzeste , se trece prin sita si se toarna deaupra tartei racite.
Glazura se pregateste conform instructiunilor de pe ambalaj si se traseaza linii peste tarta . Se decoreaza marginile cu nuca macinata si jumatati de miez de nuca.
Se lasa sa se intareasca glazura si se serveste .
#5
Postat 18 November 2012 - 07:07 PM
Ooooff, viata mea! Si nici nu se face greu, sa am si eu o scuza mica!
Voi, timisorencele, v-ati vorbit sa ma distrugeti fizic, psihic si caloric, da?
Luai io azi mere, dar cum nu rezist mult pe langa ele, le mancai.Prajitura poa'sa mai astepte, ca astea tare bune fura! Rosii, ca de-astea-mi plac mie!
Mai am vreo doua fasii de aluat, mai iau vreo 10 mere(ca-mi trebuie doar vreo 3) si-oi facea trandafirii Gellei.Iote-asa, sa va oftic.Da-ntai sa ma hotarasc daca pastrez merele pentru praji sau iar le halesc asa, natur!
Voi, timisorencele, v-ati vorbit sa ma distrugeti fizic, psihic si caloric, da?
Luai io azi mere, dar cum nu rezist mult pe langa ele, le mancai.Prajitura poa'sa mai astepte, ca astea tare bune fura! Rosii, ca de-astea-mi plac mie!
Mai am vreo doua fasii de aluat, mai iau vreo 10 mere(ca-mi trebuie doar vreo 3) si-oi facea trandafirii Gellei.Iote-asa, sa va oftic.Da-ntai sa ma hotarasc daca pastrez merele pentru praji sau iar le halesc asa, natur!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#7
Postat 18 November 2012 - 09:00 PM
Motzulin, cum imi ghicesti tu gandurile.Ma'c sa mai spal unul!
Dorina, rabdare n-ai, bolnavioara esti, dar minuni nu te mai opresti din facut! dragutza de tine!
Dorina, rabdare n-ai, bolnavioara esti, dar minuni nu te mai opresti din facut! dragutza de tine!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#8
Postat 20 November 2012 - 11:23 AM
Ce simplu de facut e!Cum sunt merele oparite?Sau ce rol are operatiunea asta?
Mersi!
Mersi!
Manchmal ist weniger einfach mehr....
#9
Postat 20 November 2012 - 01:30 PM
Dori, arata impecabil tarta ta.Urmatoarele mere le "omor" dupa reteta ta.
#10
Postat 20 November 2012 - 07:27 PM
Petu , nu stiu exact ce rol are "oparirea" , banuiesc ca e pt a le inmuia putin . Eu am urmat reteta .
Arata acest topic
Pagina 1 din 1