Ce retete vegetariane ati gatit azi?
#141
Postat 03 November 2013 - 09:04 PM
#142
Postat 18 November 2013 - 07:00 PM
Acum am un ghiveci cu conopidă și usturoi + quinoa servit în bol de dovleac
Am mai făcut salata de vinete, dar nici la asta nu am poze.
#143
Postat 18 November 2013 - 10:05 PM
#144
Postat 19 November 2013 - 10:22 AM
Referitor la meniul familionului, nu-i meritul întreg al meu. M-am potrivit (şi) la asta bine cu domnul soţ. Suntem în acelaşi curent. Iar la Maia e oarecum firesc, aşa a crescut.
Dar am un merit pe care mi-l asum cu mândrie: introducerea de noutăţi în meniu, cum ar fi şi dovleacul. Câteodată domnul Boni e cam reticent la experimentele mele. Am avut câteva rateuri (din punctul lui de vedere) pe care nu le uită nicicum şi mi le tot pune în faţă dacă vreau să încerc ceva nou. Mă descurajam şi amăream într-o vreme. Dar am mai crescut şi m-am mai deşteptat între timp. Şi mi-am propus să nu renunţ aşa uşor. Aşa că eu tac şi fac şi le dau să guste. Şi le place, normal, că doar de pe aici îmi iau inspiraţia.
#145
Postat 30 November 2013 - 08:24 PM
Aici e topic de lacto-ovo, sau e de vegetarian complet?
Am citit de o maioneza de telina (ca dressing pentru salate de verdeturi) ... o sa o incerc ... . Se fierbe telina cu ceapa si usturoi. Se blenduieste cu ulei, sare, lamaie, piper.
Azi am facut piureul de topinambur al Gelutzei. Bunicel ..., un gust particular ... parca aduce a petrol, dupa papila mea ... Interesant! Nu am gasit alti doritori care sa il guste macar ...tot eu ma sacrific cu el ... Bea de fapt a gustat, dar a zis ca nu ii place.
Am facut in ultimele saptamani multe tipuri de:
- supe crema (ciuperci, broccolli, conopida, dovlecel, rosii)
- muffins/tarte lacto-ovo, pe principiul a ceea ce aveam in casa:
- ceapa, morcov, telina, pastarnac, usturoi rase marunt ... cantitati la ochi si simt practic, functie de ce aveam in frigi...
- amestec de 400 ml smantana normala (acra) cu 4 oua si parmezan (mai nou pun si 200g branza de vaci), si alta branza gen cascaval sarata
- optional o ceasca de linte/seminte de in/seminte de chia/seminte de susan, 10 minute inmuiate si bine scurse
- marar si patrunjel tocat din belsug
- Sare roz si piper proaspat macinate
- alte condimente dupa gust un fir de pepperoncino macinat, chimenul (1 lingura) merge super la branza, eu mai pun 5 spices, si garam masala (cate o lingurita,... pentru cei carora le plac condimentele).
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#146
Postat 02 December 2013 - 05:30 PM
Daniella, la 30 November 2013 - 08:24 PM, a spus:
pai daca-i vorba de hidrocarburi, zi si tu ca aduce a trufe
eu am facut sarmale de post, deci vegetariene, ca trebuia la pomana.
#147
Postat 02 December 2013 - 05:46 PM
Nu stiu cum ai facut tu, dar zic cum am facut eu. Ca sa fie "lecker" si bolul, daca gasesti Hokkaido, ca-s mai mici în general si au coaja subtire, îi tai capac( asa ca în poza ta), apoi scot semintele cu "matzaraia" , si crestez usor pulpa în interior, o condimentez dupa chef si pofta, stropesc cu olea' ulei de masline sau de care îmi vine pe moment, si coc bolurile pîna devin usor moi. Nu moi de tot!
Apoi poti sa-l umpli cu ce ghiveci vrei si bagi iar la cuptor sa se rumeneasca... ghiveciul Bun bun!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#148
Postat 02 December 2013 - 06:14 PM
Mi-am zis ca daca tot trebuie copt și bolul să le coc împreuna, așa că am amestecat legumele crude cu quinoa al dente + usturoi presat + puțin ulei, le-am băgat în jumătățile de dovleci (au fost destul de mari și mi i-a tăiat domnul boni în jumătăți, aproximativ), am pus bolurile într-o tavă cu puțină apa și am dat la cuptor.
Noi dovlecii îi cumpărăm din piața țărănească și nu am auzit/văzut acolo denumiri de soiuri. Sinceră să fiu i-am cumpărat după dimensiuni.
#149
Postat 11 December 2013 - 01:44 PM
Adica nimic nou, poate lintea.Dar buna, prea buna sa nu o pun la vegetariene.
E drept ca eu am pus un os de la un ciolan. Dar voi sa nu faceti ca mine.
Eu vroiam sa inspir vegetarienii.
Sa-mi fie cu iertare ca pun poza cu ciolanul.
Deasupra stratului de varza tocata: orez, ceapa, morcov(ca la sarmalele de post) si linte.
Alt strat de varza si mai departe stiti voi.
#150
Postat 22 December 2013 - 02:01 AM
#151
Postat 20 May 2014 - 12:45 PM
N-am poza finala, ca n-am apucat!
#152
Postat 20 May 2014 - 10:38 PM
#153
Postat 21 May 2014 - 11:01 AM
Daca ii vrei mai "crispy" mai presari niste parmigiano si-i lasi mai mult.
#155
Postat 24 June 2014 - 10:41 AM
#156
Postat 27 June 2014 - 09:19 AM
Eu am facut Rosii umplute "alla romana".
Avem nevoie de rosii dulci, coapte dar nu moi.
Le taiati calota, le scobiti si mixati pulpa.
O parte de suc o amestecati cu o lingura de orez la rosie.
Aromatizati cu busuioc proaspat si sare.
Bagati amestecul la frigider, minim 2 ore.
Umpleti fiecare rosie cu orezul aromatizat, le asezati intr-o tava unsa cu ulei si in tava mai adaugati cartofi cubulete.
Varsati deasupra cartofilor restul de suc de rosii si dati la cuptor.
Cam in 30 de minute e gata.
Dar acu depinde de orez, voi incercati-l.
Reteta clasica prevede si cartofii, dar daca nu va incanta ideea voi faceti fara.
#157
Postat 27 June 2014 - 08:49 PM
#158
Postat 14 November 2014 - 11:36 PM
#159
Postat 04 December 2014 - 03:58 PM
#160
Postat 07 December 2014 - 01:42 AM
Aluatul l-am facut cu faina integrala si cu branza de vaci.