Forum Culinar: Ce retete vegetariane ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 25 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete vegetariane ati gatit azi?

#141 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 03 November 2013 - 09:04 PM

Simplu de tot-o reinterpretare a salatei 'Caprese' cu baby mozzarella si otet balsamic.Bun,dar parca tot mai buna mozzarella la cuptor.

Imagine atasata: monthly_11_2013/post-1267-13835053816015.jpg

#142 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 18 November 2013 - 07:00 PM

Pe lânga supa cremă de dovleac (fără poze de data asta) am prins curaj și am să tot fac și altele atâta timp cât mai găsesc dovleac proaspăt.
Acum am un ghiveci cu conopidă și usturoi + quinoa servit în bol de dovleac :occasion15:
Imagine atasata: monthly_11_2013/post-84-13847939917038.jpg


Am mai făcut salata de vinete, dar nici la asta nu am poze.

#143 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 18 November 2013 - 10:05 PM

Boni, te felicit ptr perseverenta si te invidiez sincer dar prieteneste ca reusesti sa faci familionul sa agreeze acest gen de meniuri. Daca-mi zici ca-i plac si Maiei, te declar supermama!

#144 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 19 November 2013 - 10:22 AM

Puşa, bag seamă că ne invidiem prieteneşte reciproc. Las' că-i bine. :notworthy:

Referitor la meniul familionului, nu-i meritul întreg al meu. M-am potrivit (şi) la asta bine cu domnul soţ. Suntem în acelaşi curent. Iar la Maia e oarecum firesc, aşa a crescut.
Dar am un merit pe care mi-l asum cu mândrie: Imagine postata introducerea de noutăţi în meniu, cum ar fi şi dovleacul. Câteodată domnul Boni e cam reticent la experimentele mele. Am avut câteva rateuri (din punctul lui de vedere) pe care nu le uită nicicum şi mi le tot pune în faţă dacă vreau să încerc ceva nou. Mă descurajam şi amăream într-o vreme. Dar am mai crescut şi m-am mai deşteptat între timp. Şi mi-am propus să nu renunţ aşa uşor. Aşa că eu tac şi fac şi le dau să guste. Şi le place, normal, că doar de pe aici îmi iau inspiraţia. Imagine postata

#145 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 30 November 2013 - 08:24 PM

boni, foarte faine castronelele si apetisant continutul. Pusa are dreptate, ca membrii familiei tale sunt dispusi sa experimenteze gusturi noi.

Aici e topic de lacto-ovo, sau e de vegetarian complet?

Am citit de o maioneza de telina (ca dressing pentru salate de verdeturi) ... o sa o incerc ... . Se fierbe telina cu ceapa si usturoi. Se blenduieste cu ulei, sare, lamaie, piper.

Azi am facut piureul de topinambur al Gelutzei. Bunicel ..., un gust particular ... parca aduce a petrol, dupa papila mea ... Interesant! Nu am gasit alti doritori care sa il guste macar ...tot eu ma sacrific cu el ... :occasion14: Bea de fapt a gustat, dar a zis ca nu ii place.

Am facut in ultimele saptamani multe tipuri de:
- supe crema (ciuperci, broccolli, conopida, dovlecel, rosii)
- muffins/tarte lacto-ovo, pe principiul a ceea ce aveam in casa:
- 1 leguma proaspata (broccolli, ciuperci, dovlecel, conopida etc) buchetele sau maruntite
- ceapa, morcov, telina, pastarnac, usturoi rase marunt ... cantitati la ochi si simt practic, functie de ce aveam in frigi...
- amestec de 400 ml smantana normala (acra) cu 4 oua si parmezan (mai nou pun si 200g branza de vaci), si alta branza gen cascaval sarata
- optional o ceasca de linte/seminte de in/seminte de chia/seminte de susan, 10 minute inmuiate si bine scurse
- marar si patrunjel tocat din belsug
- Sare roz si piper proaspat macinate
- alte condimente dupa gust un fir de pepperoncino macinat, chimenul (1 lingura) merge super la branza, eu mai pun 5 spices, si garam masala (cate o lingurita,... pentru cei carora le plac condimentele).


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#146 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 02 December 2013 - 05:30 PM

Vezi postareaDaniella, la 30 November 2013 - 08:24 PM, a spus:

Azi am facut piureul de topinambur al Gelutzei. Bunicel ..., un gust particular ... parca aduce a petrol, dupa papila mea ...


pai daca-i vorba de hidrocarburi, zi si tu ca aduce a trufe :)

eu am facut sarmale de post, deci vegetariene, ca trebuia la pomana.

#147 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 02 December 2013 - 05:46 PM

Bolul e doar de servit sau se poate si consuma?
Nu stiu cum ai facut tu, dar zic cum am facut eu. Ca sa fie "lecker" si bolul, daca gasesti Hokkaido, ca-s mai mici în general si au coaja subtire, îi tai capac( asa ca în poza ta), apoi scot semintele cu "matzaraia" :) , si crestez usor pulpa în interior, o condimentez dupa chef si pofta, stropesc cu olea' ulei de masline sau de care îmi vine pe moment, si coc bolurile pîna devin usor moi. Nu moi de tot!
Apoi poti sa-l umpli cu ce ghiveci vrei si bagi iar la cuptor sa se rumeneasca... ghiveciul :) Bun bun!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#148 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 02 December 2013 - 06:14 PM

Am mâncat și bolul, sau mare parte din el. Data viitoare am sa fac cum zici tu, cred ca iese mai bun. Acum am facut cum m-a dus capul, varianta pentru leneși. Imagine postata
Mi-am zis ca daca tot trebuie copt și bolul să le coc împreuna, așa că am amestecat legumele crude cu quinoa al dente + usturoi presat + puțin ulei, le-am băgat în jumătățile de dovleci (au fost destul de mari și mi i-a tăiat domnul boni în jumătăți, aproximativ), am pus bolurile într-o tavă cu puțină apa și am dat la cuptor.

Noi dovlecii îi cumpărăm din piața țărănească și nu am auzit/văzut acolo denumiri de soiuri. Sinceră să fiu i-am cumpărat după dimensiuni. Imagine postata

#149 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 December 2013 - 01:44 PM

Varza in paturi cu orez si linte.
Adica nimic nou, poate lintea.Dar buna, prea buna sa nu o pun la vegetariene.
E drept ca eu am pus un os de la un ciolan. Dar voi sa nu faceti ca mine.
Eu vroiam sa inspir vegetarienii.

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-9-13867621393886.jpg

Sa-mi fie cu iertare ca pun poza cu ciolanul.
Deasupra stratului de varza tocata: orez, ceapa, morcov(ca la sarmalele de post) si linte.
Alt strat de varza si mai departe stiti voi.

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-9-13867622185079.jpg

#150 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 22 December 2013 - 02:01 AM

Eataly, am facut varza in paturi. Mai putin ciolanul =)) A fost bun.

Imagine atasata: monthly_12_2013/post-341-13876704089346.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#151 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 May 2014 - 12:45 PM

Dovlecei bastonase asezonati cu pesto si copti in cuptor.

Imagine atasata: monthly_05_2014/post-9-14005826702358.jpg

N-am poza finala, ca n-am apucat!

#152 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 May 2014 - 10:38 PM

Ce idee faina, ii fac si eu, cam cit i-ai lasat, doar cit sa se inmoaie un pic?

#153 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 May 2014 - 11:01 AM

Da, cam 10 minute la ventilat.
Daca ii vrei mai "crispy" mai presari niste parmigiano si-i lasi mai mult. :occasion14:

#154 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 May 2014 - 11:36 PM

Ok mersi :rolleyes:

#155 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 June 2014 - 10:41 AM

Lili, am uitat sa zic ca am facut dovleceii astia si au fost foarte buni.

#156 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 June 2014 - 09:19 AM

Ma bucur Adriana! :hug:

Eu am facut Rosii umplute "alla romana".

Avem nevoie de rosii dulci, coapte dar nu moi.
Le taiati calota, le scobiti si mixati pulpa.
O parte de suc o amestecati cu o lingura de orez la rosie.

Imagine atasata: monthly_06_2014/post-9-14038531666458.jpg

Aromatizati cu busuioc proaspat si sare.
Bagati amestecul la frigider, minim 2 ore.
Umpleti fiecare rosie cu orezul aromatizat, le asezati intr-o tava unsa cu ulei si in tava mai adaugati cartofi cubulete.
Varsati deasupra cartofilor restul de suc de rosii si dati la cuptor.

Imagine atasata: monthly_06_2014/post-9-14038533808658.jpg

Cam in 30 de minute e gata.
Dar acu depinde de orez, voi incercati-l.

Imagine atasata: monthly_06_2014/post-9-14038534275328.jpg

Reteta clasica prevede si cartofii, dar daca nu va incanta ideea voi faceti fara.

#157 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 June 2014 - 08:49 PM

Le stiu, le-am facut si eu de cite ori, sunt excelente si eu n-as renunta absolut deloc la cartofi :pupic:

#158 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 November 2014 - 11:36 PM

Cereale cu legume (varza, ardei, dovleac, fenel si rosii micute)
Imagine atasata: monthly_11_2014/post-4-14160009773985.jpg

#159 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 04 December 2014 - 03:58 PM

Eu ieri supa Danei de ardei copti.O iubesc si pe Dana si pe reteta :scratch: .O tot refac cand am ocazia, reteta, nu pe Dana :wasted:

Imagine atasata: monthly_12_2014/post-479-14177014801854.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#160 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 07 December 2014 - 01:42 AM

Adineauri am scos-o din cuptor, tarta rustica cu dovlecei (inspirata de o reteta de-a Aurei :rolleyes:).
Aluatul l-am facut cu faina integrala si cu branza de vaci.

Imagine atasata: monthly_12_2014/post-257-14179092969823.jpg
Minds are like parachutes ... They only function when open!

Arata acest topic


  • 25 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi