
Ce retete vegetariane ati gatit azi?
#141
Postat 03 November 2013 - 09:04 PM

#142
Postat 18 November 2013 - 07:00 PM
Acum am un ghiveci cu conopidă și usturoi + quinoa servit în bol de dovleac


Am mai făcut salata de vinete, dar nici la asta nu am poze.
#143
Postat 18 November 2013 - 10:05 PM
#144
Postat 19 November 2013 - 10:22 AM

Referitor la meniul familionului, nu-i meritul întreg al meu. M-am potrivit (şi) la asta bine cu domnul soţ. Suntem în acelaşi curent. Iar la Maia e oarecum firesc, aşa a crescut.
Dar am un merit pe care mi-l asum cu mândrie:


#145
Postat 30 November 2013 - 08:24 PM
Aici e topic de lacto-ovo, sau e de vegetarian complet?
Am citit de o maioneza de telina (ca dressing pentru salate de verdeturi) ... o sa o incerc ... . Se fierbe telina cu ceapa si usturoi. Se blenduieste cu ulei, sare, lamaie, piper.
Azi am facut piureul de topinambur al Gelutzei. Bunicel ..., un gust particular ... parca aduce a petrol, dupa papila mea ... Interesant! Nu am gasit alti doritori care sa il guste macar ...tot eu ma sacrific cu el ...

Am facut in ultimele saptamani multe tipuri de:
- supe crema (ciuperci, broccolli, conopida, dovlecel, rosii)
- muffins/tarte lacto-ovo, pe principiul a ceea ce aveam in casa:
- ceapa, morcov, telina, pastarnac, usturoi rase marunt ... cantitati la ochi si simt practic, functie de ce aveam in frigi...
- amestec de 400 ml smantana normala (acra) cu 4 oua si parmezan (mai nou pun si 200g branza de vaci), si alta branza gen cascaval sarata
- optional o ceasca de linte/seminte de in/seminte de chia/seminte de susan, 10 minute inmuiate si bine scurse
- marar si patrunjel tocat din belsug
- Sare roz si piper proaspat macinate
- alte condimente dupa gust un fir de pepperoncino macinat, chimenul (1 lingura) merge super la branza, eu mai pun 5 spices, si garam masala (cate o lingurita,... pentru cei carora le plac condimentele).
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#146
Postat 02 December 2013 - 05:30 PM
Daniella, la 30 November 2013 - 08:24 PM, a spus:
pai daca-i vorba de hidrocarburi, zi si tu ca aduce a trufe

eu am facut sarmale de post, deci vegetariene, ca trebuia la pomana.
#147
Postat 02 December 2013 - 05:46 PM
Nu stiu cum ai facut tu, dar zic cum am facut eu. Ca sa fie "lecker" si bolul, daca gasesti Hokkaido, ca-s mai mici în general si au coaja subtire, îi tai capac( asa ca în poza ta), apoi scot semintele cu "matzaraia"

Apoi poti sa-l umpli cu ce ghiveci vrei si bagi iar la cuptor sa se rumeneasca... ghiveciul

-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#148
Postat 02 December 2013 - 06:14 PM

Mi-am zis ca daca tot trebuie copt și bolul să le coc împreuna, așa că am amestecat legumele crude cu quinoa al dente + usturoi presat + puțin ulei, le-am băgat în jumătățile de dovleci (au fost destul de mari și mi i-a tăiat domnul boni în jumătăți, aproximativ), am pus bolurile într-o tavă cu puțină apa și am dat la cuptor.
Noi dovlecii îi cumpărăm din piața țărănească și nu am auzit/văzut acolo denumiri de soiuri. Sinceră să fiu i-am cumpărat după dimensiuni.

#149
Postat 11 December 2013 - 01:44 PM
Adica nimic nou, poate lintea.Dar buna, prea buna sa nu o pun la vegetariene.
E drept ca eu am pus un os de la un ciolan. Dar voi sa nu faceti ca mine.
Eu vroiam sa inspir vegetarienii.

Sa-mi fie cu iertare ca pun poza cu ciolanul.
Deasupra stratului de varza tocata: orez, ceapa, morcov(ca la sarmalele de post) si linte.
Alt strat de varza si mai departe stiti voi.

#150
Postat 22 December 2013 - 02:01 AM


#151
Postat 20 May 2014 - 12:45 PM

N-am poza finala, ca n-am apucat!
#152
Postat 20 May 2014 - 10:38 PM
#153
Postat 21 May 2014 - 11:01 AM
Daca ii vrei mai "crispy" mai presari niste parmigiano si-i lasi mai mult.

#155
Postat 24 June 2014 - 10:41 AM
#156
Postat 27 June 2014 - 09:19 AM

Eu am facut Rosii umplute "alla romana".
Avem nevoie de rosii dulci, coapte dar nu moi.
Le taiati calota, le scobiti si mixati pulpa.
O parte de suc o amestecati cu o lingura de orez la rosie.

Aromatizati cu busuioc proaspat si sare.
Bagati amestecul la frigider, minim 2 ore.
Umpleti fiecare rosie cu orezul aromatizat, le asezati intr-o tava unsa cu ulei si in tava mai adaugati cartofi cubulete.
Varsati deasupra cartofilor restul de suc de rosii si dati la cuptor.

Cam in 30 de minute e gata.
Dar acu depinde de orez, voi incercati-l.

Reteta clasica prevede si cartofii, dar daca nu va incanta ideea voi faceti fara.
#157
Postat 27 June 2014 - 08:49 PM

#158
Postat 14 November 2014 - 11:36 PM

#159
Postat 04 December 2014 - 03:58 PM



#160
Postat 07 December 2014 - 01:42 AM

Aluatul l-am facut cu faina integrala si cu branza de vaci.
