Forum Culinar: Ce retete vegetariane ati gatit azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 25 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce retete vegetariane ati gatit azi?

#401 Useril este offline   Hazel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 27 May 2020 - 05:43 PM

 mino a spus:

Cartofi noi la cuptor cu salata, rosii si castraveti. Mergea un usturoi, dar il fac la pestele de diseara, e prea mult sa fac și acum.


Nu exista "prea mult" usturoi haha, acum imi faci pofta de cartofi noi! :rolleyes:
Imagine postata

#402 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,748
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 27 May 2020 - 06:13 PM

 Hazel, la 27 May 2020 - 05:43 PM, a spus:

 mino a spus:

Cartofi noi la cuptor cu salata, rosii si castraveti. Mergea un usturoi, dar il fac la pestele de diseara, e prea mult sa fac și acum.


Nu exista "prea mult" usturoi haha, acum imi faci pofta de cartofi noi! :rolleyes:


Pentru mine nu era o problema dar soțul e taximetrist si de obicei dupa masa de prânz iese iar la muncea, asa ca nu stiu daca e chiar ok pentru clienți.

#403 Useril este offline   Hazel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 27 May 2020 - 06:23 PM

 mino, la 27 May 2020 - 06:13 PM, a spus:

 Hazel, la 27 May 2020 - 05:43 PM, a spus:

 mino a spus:

Cartofi noi la cuptor cu salata, rosii si castraveti. Mergea un usturoi, dar il fac la pestele de diseara, e prea mult sa fac și acum.


Nu exista "prea mult" usturoi haha, acum imi faci pofta de cartofi noi! :rolleyes:


Pentru mine nu era o problema dar soțul e taximetrist si de obicei dupa masa de prânz iese iar la muncea, asa ca nu stiu daca e chiar ok pentru clienți.


Sigur ca nu ar fi ok. Nici eu nu pot manca usturoi atat de des pe cat as dori, dar cartofi noi tot tre' sa imi fac in curand :pupic:
Imagine postata

#404 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 May 2020 - 08:32 PM

Eu m-as indopa si cu sparanghelul ala verde si cu cartofii aia cu usturoi, mama, mama! As manca intruna!! Imagine postata
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#405 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 May 2020 - 08:41 PM

 boni, la 26 May 2020 - 02:11 PM, a spus:

 Lapona Enigel, la 26 May 2020 - 12:14 PM, a spus:

Ah, da si inca ceva: nu sufar sparanghel murat, conservat etc. bleah bleah. Proaspat sa fie.
Nici eu! Prima data am mancat sparanghel verde, in borcan, murat, de la Lidl. Imagine postata Nu intelegeam de ce e toata lumea asa incantata de sparanghel.
Anul asta, pe timp de pandemie, l-am rugat pe domnul boni sa-mi ia multe pungi cu legume congelate, sa le am la mine in congelator. A venit cu tot felul de pungi "verzi", printre care era si o punga de sparanghel congelat. Era putin in punga, asa ca l-am facut in tigaie cu alte verzituri (mazare, fasole verde, brocoli si sparanghel) cu sos de soja si usturoi si mi-a placut. Dar tot vreau sa incerc si proaspat cand voi gasi convenabil (ieftin si proaspat Imagine postata).
Alb nu am mancat inca, dar va veni si randul lui... Imagine postata








Este ca e fain? Nu are nici in clin nici in maneca cu chestia aia mucilaginoasa si fada care e sparanghelul murat...
Hazel, m-am amuzat cu ceapa colegelor. Asa si aici, dar la usturoi, mvai, oh, pardoane, scuze. Oh, c'mon! Abia in ultimii anisori asa -ovcorz ptr. ca marii chefs il recomanda - a castigat in popularitate. Ca si cu pastarnacul si radacina de patrunjel, acum peste tot. Am mai zis eu chestia asta. Dadeai cu pusca dupa ele si nu le gaseai. Astept sa se faca si gogsarul de fite, ca inca nu are succes. Imagine postata Poate poate apuc sa fac si eu in sos...

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 27 May 2020 - 08:43 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#406 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,387
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 28 May 2020 - 04:07 AM

 Lapona Enigel, la 27 May 2020 - 08:41 PM, a spus:


Este ca e fain? Nu are nici in clin nici in maneca cu chestia aia mucilaginoasa si fada care e sparanghelul murat...
Hazel, m-am amuzat cu ceapa colegelor. Asa si aici, dar la usturoi, mvai, oh, pardoane, scuze. Oh, c'mon! Abia in ultimii anisori asa -ovcorz ptr. ca marii chefs il recomanda - a castigat in popularitate. Ca si cu pastarnacul si radacina de patrunjel, acum peste tot. Am mai zis eu chestia asta. Dadeai cu pusca dupa ele si nu le gaseai. Astept sa se faca si gogsarul de fite, ca inca nu are succes. Imagine postata Poate poate apuc sa fac si eu in sos...


Aici inca dai cu pusca dupa radacina de patrunjel.

#407 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 28 May 2020 - 07:44 PM

Nici pe la magazinele est-europene sau turcesti?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#408 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 29 May 2020 - 12:22 AM

care turci bre lapo in america de nord, aia sunt la voi in europa

#409 Useril este offline   Wowerful 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,387
  • Inregistrat: 23-November 12

Postat 29 May 2020 - 01:52 AM

 Lapona Enigel, la 28 May 2020 - 07:44 PM, a spus:

Nici pe la magazinele est-europene sau turcesti?


Am doua locuri unde găsesc - un supermarket cu tenta europeană - Fairway ii zice - și la mexicanii de la mine din sat. Chiar m-am mirat ca America latina folosește rădăcina de patrunjel, dar mie îmi convine.

Am și turci dar sunt mai departe și chiar nu am văzut la ei. Ei sunt cu foile de burek, cu brânza de kefir.. ce mi-i dor sa mai dau o fuga pe la ei :(

#410 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 May 2020 - 10:02 AM

 Dexter, la 29 May 2020 - 12:22 AM, a spus:

care turci bre lapo in america de nord, aia sunt la voi in europa

:(

#411 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 31 May 2020 - 10:46 AM

Baba ganush

Imagine atasata: monthly_05_2020/post-9-0-80507000-1590914663.jpg

Si inspiratie orientala,dovlecel grillat, vinete coapte fasii, rosii, ardei gras si ardei iute, usturoi, menta, patrunjel, usturoi.

Imagine atasata: monthly_05_2020/post-9-0-44264700-1590914749.jpg

#412 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,748
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 06 June 2020 - 08:04 PM

Baba ganush, trebuia sa mănânc vinerea trecută, dar fiind la copii am zis pas, dar azi si maine am avut in meniul de seara, burrito cu fasole rosie si cartofi dulci și lipie din făină integrală. A iesit cam așa, eu făcând cateva mici modificari:
Imagine atasata: monthly_06_2020/post-343-0-14444000-1591465987.jpg
Imagine atasata: monthly_06_2020/post-343-0-25168300-1591466003.jpg

Intrucat nu am gasit fasole roșie am pus alba, asta fiind singura modificare față de reteta dată de nutriționistă.

Am avut niste roșii la congelator si le-am folosit in locul roșiilor din conservă!

Imagine atasata: monthly_06_2020/post-343-0-38457100-1591466233.jpg

Ar mai fi mers un ardei iute, cel folosit de mine nu era prea picant:
Imagine atasata: monthly_06_2020/post-343-0-80927500-1591466308.jpg

Cartofii dulci i-am copt 30 de minute!
Imagine atasata: monthly_06_2020/post-343-0-75114100-1591466360.jpg

Cum spuneam, nu am gasit fasole rosie asa ca am pus alba si porumb din conservă
:
Imagine atasata: monthly_06_2020/post-343-0-56909300-1591466442.jpg

După ce a mai scazut sosul de rosii, le-am pus pe toate in tigaie:
Imagine atasata: monthly_06_2020/post-343-0-62321000-1591466497.jpg

Înainte de servire am copt puțin lipia in tigaie si am umplut-o cu amestecul de legume. Gustul e interesant, mergea mai picant, dar totusi cartofii dulci cu chimen nu m-au impresionat prea mult!

Aceasta postare a fost editata de mino: 06 June 2020 - 08:06 PM


#413 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 06 June 2020 - 11:32 PM

 Dexter, la 29 May 2020 - 12:22 AM, a spus:

care turci bre lapo in america de nord, aia sunt la voi in europa



 Wowerful, la 29 May 2020 - 01:52 AM, a spus:

 Lapona Enigel, la 28 May 2020 - 07:44 PM, a spus:

Nici pe la magazinele est-europene sau turcesti?


Am doua locuri unde găsesc - un supermarket cu tenta europeană - Fairway ii zice - și la mexicanii de la mine din sat. Chiar m-am mirat ca America latina folosește rădăcina de patrunjel, dar mie îmi convine.

Am și turci dar sunt mai departe și chiar nu am văzut la ei. Ei sunt cu foile de burek, cu brânza de kefir.. ce mi-i dor sa mai dau o fuga pe la ei
:rolleyes:



Uite care, bre Dexulescule Imagine postata Acuma nah, e oleac de mers di la matali pana in Big Apple, da' tot America di Nord îi Imagine postata


Maaaaama cum arata chilli alea ale tale, Mino! Si ce le-as mai infuleca impreuna cu salata de dovlecei a lui Lili, pfff. Gogaltz, gogaltz.

Nu cred ca e bai ca nu ai avut fasole rosii, din cate imi dau seama e o reteta mexicana, cu tortilla, si ei folosesc fasole rosie de regula.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#414 Useril este offline   Amina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 08 June 2020 - 12:09 PM

mic-dejun/pranzul de azi
salata cu avocado, rosii cherry, ceapa verde, masline, ulei , suc de lamaie, sare, fulgi de ardei iute
crema de branza cu avocado, ceapa verde, suc de lamaie, piper (mai trebuia ceva patrunjel, marar dar nu am avut)

Imagine atasata: monthly_06_2020/post-332-0-27574000-1591610616.jpg

#415 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 11 June 2020 - 03:12 PM

Place mult crema aia de avocado cu branza, Amina!
Eu: "friptura" de champignons si hribi cu sos de usturoi si patrunjel si mamaligusion. Acolo nu e ulei, e zeama de la sosul de usturoi si patrunjel.

Imagine atasata: monthly_06_2020/post-12-0-56450900-1591881118.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#416 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 June 2020 - 03:59 PM

Imagine atasata: monthly_06_2020/post-9-0-35389500-1592575031.jpg

Beyond meat-ul de mai sus(dovlecei rasi in loc de ciuperci) si fara ketchup deasupra, dar intins in tava mare a cuptorului, plus o tava rotunda cu "fiori di zucca" deasupra.Plus seminte de in.

La pranz, intr-o lipie micuta

Imagine atasata: monthly_06_2020/post-9-0-33215500-1592575191.jpg

#417 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 June 2020 - 12:45 PM

Imagine atasata: monthly_06_2020/post-9-0-57941400-1593427400.jpg

Spring rolls cu pasta phillo, legume saltate la wok si tofu marinat in soya.

Imagine atasata: monthly_06_2020/post-9-0-77575100-1593427468.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2020/post-9-0-05467700-1593427489.jpg

#418 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 July 2020 - 10:59 AM

Maxi sprig roll cu doua foi de phillo legume crude(varza, sfecla si germeni de soia) unse cu albus de ou si sub grill exact timpul sa rumeneasca foaia.Taiate ca pe sushi si servite cu sos soya.Legumele trebuie sa ramana crude, nu au timp sa-si lase apa.Nu le-am nici sarat sau asezonat.

Imagine atasata: monthly_07_2020/post-9-0-98435000-1595321971.jpg

#419 Useril este offline   bellamama 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,613
  • Inregistrat: 27-May 13
  • LocationBucuresti

Postat 21 July 2020 - 01:08 PM

 Eataly, la 21 July 2020 - 10:59 AM, a spus:

Maxi sprig roll cu doua foi de phillo

Ai un motiv pentru care preferi phillo, in locul hartiei de orez?

#420 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 July 2020 - 09:26 PM

Da, personal de cate ori am incercat hartia de orez nu a "tinut" la copt, prajit.

In schimb o prefer la varianta cruda, unde doar uzi lejer foaia de orez.

Experienta mea personala.

Arata acest topic


  • 25 Pagini +
  • « Prima
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi