Gajar Matar mancare de mazare cu morcovi
#1
Postat 21 November 2012 - 06:58 PM
Deci si prin urmare, avem nevoie de:
1 ceapa mica taiata fin
2 catei usturoi, taiati fin
ghimbir 2.5 cm taiat fin
3 linguri ulei
1 lingurita seminte de cumin
1 lingurita curcuma
un morcov mare taiat cubulete
1 lingurita cumin pudra
1 lingurita patrunjel
500 g mazare
1 cartof mic taiat cubulete (optional)
sare
1/2 lingurita masala
Se caleste amestecul de ceapa, usturoi si ginger 2 min la foc iute. Se adauga semintele de cumin si curcuma si se da focul mai incet. Se adauga morcovii si se amesteca continuu 2 min.
Se adauga patrunjelul, cumin pudra si se amesteca inca 2 min.
Se adauga mazarea, cartofii si jumatate de cana de apa. Se acopera si se lasa la foc mic pana totul e bine facut.
Se incorporeaza si garam masala si se mai tine 2 min pe foc.
#2
Postat 23 November 2012 - 03:35 PM
#3
Postat 25 November 2012 - 12:24 PM
Alexandru, la 23 November 2012 - 03:35 PM, a spus:
Ma innebunesc dupa aroma afumata a cardamonului negru.
Reteta e exact pe gustul meu si al copiilor (pe care am avut placerea sa-i facem )
Insa partea ... pretentioasa a familei - Conexiunea + Buni - sunt dupa expresia lor "gingase la mancare" aka o traditionalista conservatoare + o mofturoasa sadea.
Dar au avut parte zilele trecute de versiunea europeana.
Sugerez sotarea garam masalei in ulei sau gheee, cateva zeci de secunde chiar de la inceput, inainte de sotarea legumelor. Se dezvolta mai bine aromele.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#4
Postat 25 November 2012 - 08:57 PM
Alexandru, la 23 November 2012 - 03:35 PM, a spus:
W Mamadeus Paparotti, la 25 November 2012 - 12:24 PM, a spus:
Alexandru, la 23 November 2012 - 03:35 PM, a spus:
Ma innebunesc dupa aroma afumata a cardamonului negru.
Reteta e exact pe gustul meu si al copiilor (pe care am avut placerea sa-i facem )
Insa partea ... pretentioasa a familei - Conexiunea + Buni - sunt dupa expresia lor "gingase la mancare" aka o traditionalista conservatoare + o mofturoasa sadea.
Dar au avut parte zilele trecute de versiunea europeana.
Sugerez sotarea garam masalei in ulei sau gheee, cateva zeci de secunde chiar de la inceput, inainte de sotarea legumelor. Se dezvolta mai bine aromele.
Va multumesc domnilor! Si mie imi place cardamonul, am sa-l incerc data viitoare. Si am sa tin cont si de smecheria cu garam masala.
Paparotti, m-ar interesa sa stiu care e versiunea europeana, pentru ca si eu am un sot mai sensibil la aorme indiene.
#5
Postat 26 November 2012 - 10:20 AM
aura, la 25 November 2012 - 08:57 PM, a spus:
W Mamadeus Paparotti, la 25 November 2012 - 12:24 PM, a spus:
Alexandru, la 23 November 2012 - 03:35 PM, a spus:
Ma innebunesc dupa aroma afumata a cardamonului negru.
Reteta e exact pe gustul meu si al copiilor (pe care am avut placerea sa-i facem )
Insa partea ... pretentioasa a familei - Conexiunea + Buni - sunt dupa expresia lor "gingase la mancare" aka o traditionalista conservatoare + o mofturoasa sadea.
Dar au avut parte zilele trecute de versiunea europeana.
Sugerez sotarea garam masalei in ulei sau gheee, cateva zeci de secunde chiar de la inceput, inainte de sotarea legumelor. Se dezvolta mai bine aromele.
Va multumesc domnilor! Si mie imi place cardamonul, am sa-l incerc data viitoare. Si am sa tin cont si de smecheria cu garam masala.
Paparotti, m-ar interesa sa stiu care e versiunea europeana, pentru ca si eu am un sot mai sensibil la aorme indiene.
Simplissim:
Am eliminat ghimbirul, masala, chimionul, turmericul si le-am inlocuit cu o priza de piper proaspat macinat.
Mai face mofturi cineva ?
Si ma intorc (din bucatarie) si dzic:
Pe romaneste atat mazarea cat si morcovii se pupa de minune cu mararul verde.
Daca cuiva i place mai mult cimbrul, cine ne opreste?
Pe frantuzeste : Herbes de Provence
Eu as incerca si cu lavanda, dar hai sa nu fim atat de avantgardisti
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#6
Postat 26 November 2012 - 09:30 PM