Forum Culinar: Gajar Matar - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Gajar Matar mancare de mazare cu morcovi

#1 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 21 November 2012 - 06:58 PM

Gajar Matara e o mancare indiana, mai precis din nordul Indiei. Desi in majoritatea retetelor pe care le-am gasit, proportia mazare-morcovi este aproape egala, eu va prezint varianta care ne place noua, adica cu mai multa mazare. Optional se poate adauga si un cartof mic si de data asta eu am ales sa-l adaug.

Deci si prin urmare, avem nevoie de:

1 ceapa mica taiata fin
2 catei usturoi, taiati fin
ghimbir 2.5 cm taiat fin
3 linguri ulei
1 lingurita seminte de cumin
1 lingurita curcuma
un morcov mare taiat cubulete
1 lingurita cumin pudra
1 lingurita patrunjel
500 g mazare
1 cartof mic taiat cubulete (optional)
sare
1/2 lingurita masala

Se caleste amestecul de ceapa, usturoi si ginger 2 min la foc iute. Se adauga semintele de cumin si curcuma si se da focul mai incet. Se adauga morcovii si se amesteca continuu 2 min.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-341-13535168713162.jpg

Se adauga patrunjelul, cumin pudra si se amesteca inca 2 min.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-341-13535168769329.jpg

Se adauga mazarea, cartofii si jumatate de cana de apa. Se acopera si se lasa la foc mic pana totul e bine facut.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-341-13535168824192.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-341-13535168883929.jpg

Se incorporeaza si garam masala si se mai tine 2 min pe foc.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-341-13535168953075.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#2 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 23 November 2012 - 03:35 PM

Un excelent fel vegetarian, pe care îl prepar si eu, cu infima diferenta ca adaug si un bob de cardamon spart. :biggrin:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#3 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 25 November 2012 - 12:24 PM

Vezi postareaAlexandru, la 23 November 2012 - 03:35 PM, a spus:

Un excelent fel vegetarian, pe care îl prepar si eu, cu infima diferenta ca adaug si un bob de cardamon spart. :)

Ma innebunesc dupa aroma afumata a cardamonului negru. :)

Reteta e exact pe gustul meu si al copiilor (pe care am avut placerea sa-i facem :hug: ) :unsure:
Insa partea ... pretentioasa a familei - Conexiunea + Buni - sunt dupa expresia lor "gingase la mancare" :) aka o traditionalista conservatoare + o mofturoasa sadea.
Dar au avut parte zilele trecute de versiunea europeana.

Sugerez sotarea garam masalei in ulei sau gheee, cateva zeci de secunde chiar de la inceput, inainte de sotarea legumelor. Se dezvolta mai bine aromele.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#4 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 25 November 2012 - 08:57 PM

Vezi postareaAlexandru, la 23 November 2012 - 03:35 PM, a spus:

Un excelent fel vegetarian, pe care îl prepar si eu, cu infima diferenta ca adaug si un bob de cardamon spart. B)



Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 25 November 2012 - 12:24 PM, a spus:

Vezi postareaAlexandru, la 23 November 2012 - 03:35 PM, a spus:

Un excelent fel vegetarian, pe care îl prepar si eu, cu infima diferenta ca adaug si un bob de cardamon spart. B)

Ma innebunesc dupa aroma afumata a cardamonului negru. <_<

Reteta e exact pe gustul meu si al copiilor (pe care am avut placerea sa-i facem B) ) B)
Insa partea ... pretentioasa a familei - Conexiunea + Buni - sunt dupa expresia lor "gingase la mancare" :blink: aka o traditionalista conservatoare + o mofturoasa sadea.
Dar au avut parte zilele trecute de versiunea europeana.

Sugerez sotarea garam masalei in ulei sau gheee, cateva zeci de secunde chiar de la inceput, inainte de sotarea legumelor. Se dezvolta mai bine aromele.

Va multumesc domnilor! Si mie imi place cardamonul, am sa-l incerc data viitoare. Si am sa tin cont si de smecheria cu garam masala.

Paparotti, m-ar interesa sa stiu care e versiunea europeana, pentru ca si eu am un sot mai sensibil la aorme indiene. B)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#5 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 26 November 2012 - 10:20 AM

Vezi postareaaura, la 25 November 2012 - 08:57 PM, a spus:


Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 25 November 2012 - 12:24 PM, a spus:

Vezi postareaAlexandru, la 23 November 2012 - 03:35 PM, a spus:

Un excelent fel vegetarian, pe care îl prepar si eu, cu infima diferenta ca adaug si un bob de cardamon spart. :-*

Ma innebunesc dupa aroma afumata a cardamonului negru. :-*

Reteta e exact pe gustul meu si al copiilor (pe care am avut placerea sa-i facem ;) ) :-*
Insa partea ... pretentioasa a familei - Conexiunea + Buni - sunt dupa expresia lor "gingase la mancare" :-* aka o traditionalista conservatoare + o mofturoasa sadea.
Dar au avut parte zilele trecute de versiunea europeana.

Sugerez sotarea garam masalei in ulei sau gheee, cateva zeci de secunde chiar de la inceput, inainte de sotarea legumelor. Se dezvolta mai bine aromele.

Va multumesc domnilor! Si mie imi place cardamonul, am sa-l incerc data viitoare. Si am sa tin cont si de smecheria cu garam masala.

Paparotti, m-ar interesa sa stiu care e versiunea europeana, pentru ca si eu am un sot mai sensibil la aorme indiene. :D


Simplissim:
Am eliminat ghimbirul, masala, chimionul, turmericul si le-am inlocuit cu o priza de piper proaspat macinat.
:-* Mai face mofturi cineva ?

Si ma intorc (din bucatarie) si dzic:
Pe romaneste :) atat mazarea cat si morcovii se pupa de minune cu mararul verde.
Daca cuiva i place mai mult cimbrul, cine ne opreste?
Pe frantuzeste : Herbes de Provence

Eu as incerca si cu lavanda, dar hai sa nu fim atat de avantgardisti :D
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#6 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 26 November 2012 - 09:30 PM

Da, cu marar il fac data viitoare. Dar nu as renunta la ghimbir... :D
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi