Am facut si eu prajitura in weekend.
Am pus cam 500g si mi s-a parut prea tare, asa ca n-am mai pus si restul. Blatul a iesit cu un gust ca de biscuite, dar bun. Asa ar fi trebuit sa iasa? Adica nu mi-a iesit un blat pufos, ci mai crocant, dar bun rau. Oare ar fi trebuit sa pun mai putina faina?
Prajitura cu mere a bunicii mele
#22
Postat 05 February 2013 - 02:36 PM
Ralu, si mie mi-a intrat mai putina faina decat scrie. Probabil faina difera. Iar blatul mi-a iesit tot ca tine, spre biscuite, dar totusi fraged.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)
#23
Postat 05 February 2013 - 04:15 PM
Blatul iese fraged, iar a doua zi va fi si mai fraged, se inmoaie de la mere.
Faina difera peste tot, unele au grad mai mare de umiditate,etc. De aceea am si scris sa nu se adauge toata faina deodata.
Pana si zaharul difera. De ex, la toate dulceturile facute vara trecuta cu mama aici, am pus mult mai putin zahar decat pune mama acasa in mod normal. La aceeasi reteta, cantitati, etc.
Faina difera peste tot, unele au grad mai mare de umiditate,etc. De aceea am si scris sa nu se adauge toata faina deodata.
Pana si zaharul difera. De ex, la toate dulceturile facute vara trecuta cu mama aici, am pus mult mai putin zahar decat pune mama acasa in mod normal. La aceeasi reteta, cantitati, etc.
#24
Postat 05 February 2013 - 06:36 PM
Da, e adevarat, a doua zi era mai si mai buna.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)