Forum Culinar: Tarta cu struguri - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tarta cu struguri

#1 Useril este offline   daly2007 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 39
  • Inregistrat: 23-August 12

Postat 25 November 2012 - 11:12 PM

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1634-13538770316477.jpg
Ingrediente aluat:
-250 g faina
-125 g unt rece
-2 linguri zahar pudra
-1 ou

Ingrediente crema de vanilie:
-4 galbenusuri
-125 g zahar
-500 ml lapte
-50 g faina
-un pliculet zahar vanilat

Mod de preparare:

Intr-un bol se pune faina, zaharul pudra (este de preferat zaharul pudra caci se va incorpora mai usor) si untul rece taiat cubulete si se amesteca bine.
Se adauga un ou si se framanta in continuare pana se obtine un aluat nu prea uscat. In schimb daca vi se pare aluatul prea moale mai puteti adauga faina.
Aluatul rezultat se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru minim 40 de minute.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1634-13538771272372.png

Intre timp se pregateste crema de vanilie.
Se pune la fiert laptele si se adauga zaharul vanilat.
Intr-un vas se mixeaza galbenusurile cu zaharul (nu trebuie sa va faceti griji daca zaharul nu se dizolva complet; o va face la fierbere). Se adauga faina si apoi laptele turnat in fir subtire.
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1634-1353877258879.png
Se pune vasul pe foc mic si se amesteca pana cand compozitia se ingroasa. Se da vasul deoparte si se lasa sa se raceasca.
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1634-13538773097824.png
Pe masa de lucru se presara faina si se intinde aluatul intr-un strat subtire. Se unge tava cu unt si se aseaza aluatul (eu am folosit o tava cu diamentrul de 31 cm). Din loc in loc se inteapa aluatul cu o furculita pentru a nu creste prea tare la coacere.
Pentru a nu se umfla aluatul, se acopera tava cu hartie de copt si se pun boabe de fasole (eu nu am avut fasole asa ca am improvizat cu boabe de soia).
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 20 minute.Cu 5 minute inainte de-a fi gata se indeparteaza hartia de copt si boabele si se introduce tava inapoi in cuptor.
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1634-13538774144803.png
Se taie aluatul de pe marginile tavii inainte de a-l coace.
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1634-13538775073514.png
Dupa ce s-a copt aluatul se toarna crema, se uniformizeaza si se aseaza boabele de struguri dupa imaginatia proprie.
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1634-13538775757152.png
V-o recomand din suflet: este o tarta care se prepara repede si care mai este si foarte gustoasa.
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1634-13538777672228.jpg
Si o poza cu sectiunea: blat crocant, crema fina si struguri dulci...
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1634-13538778477575.jpg

Pofta buna!

http://dulciurisinunumai.blogspot.ro/

#2 Useril este offline   Georgeta Violeta 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 17-January 12
  • LocationBucuresti

Postat 01 February 2013 - 11:11 AM

Eu am facut tarte cu fructe, tarte cu zahar si tarte pentru diabetici dar am copt aluatul de tarta pe dosul tavii, direct, neunsa si tava bagata in cuptor cu susul in jos.

aceasta este cu zahar:
Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1416-13597094411852.jpg

si sectiunea:
Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1416-13597096528763.jpg

si cea cu indulcitor:
Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1416-13597096967821.jpg

si sectiunea:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1416-13597097430154.jpg


#3 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 01 February 2013 - 03:31 PM

[quote name='Georgeta Violeta' date='01 February 2013 - 09:11 AM'
[/quote]

Arata foarte apetisant! :floare:

#4 Useril este offline   Georgeta Violeta 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 17-January 12
  • LocationBucuresti

Postat 05 February 2013 - 09:02 AM

[/quote]

Arata foarte apetisant! ;)
[/quote]

Multumesc.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi