Forum Culinar: Extremely dark coffee cake - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Extremely dark coffee cake

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 November 2012 - 03:50 PM

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-9-13540224179085.jpg

Ok, poate trebuia sa o pun la Cafepedia! :D Prajitura asta contine aproape aceiasi cantitate de cafea pe care o beau in mod obisnuit intr-o zi.Deci pentru mine e perfecta in varianta "double coffee".Dar va explic pe parcurs.Reteta e dintr-un numar mai vechi al revistei "Sale&Pepe".Cu modificarile mele.

Asa:

180 gr faina amestecata cu 1 lingura de praf de copt
400 gr de ciocolata amaruie minim 45%cacao
40 gr cacao amara
150 ml espresso indulcit cu doua linguri de zahar brun.
60 ml lapte indulcit cu doua linguri de zahar brun
2 oua
25 gr unt

Eu asa cum am zis am facut prajitura de doua ori.Inlocuind a doua oara laptele cu aceiasi cantitate de espresso.

Am pus la topit pe baie de aburi ciocolata bucati si untul.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-9-13540230830766.jpg

Am lasat un pic la racit si am adaugat faina cernuta.Nu sariti peste cernutul fainii e important.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-9-13540231620264.jpg

Adaugati ouale pe rand

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-9-13540232353709.jpg

si cafeaua 60 ml(sau laptele :D )

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-9-13540232171728.jpg

Turnati compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu cacao(20 cm diametru).
Presarati deasupra restul de cacao si turnati peste cafeaua(150 ml).

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-9-13540234459901.jpg

Cam asa arata inainte de copt. :occasion15:

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-9-13540242157463.jpg

Coaceti prajitura la 180 de grade 40-50 de minute.
Serviti langa un espresso. :D

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-9-13540237124679.jpg

Sau cu un sos de cocos cald obtinut din 200 ml de lapte de cocos si o lingura de amidon si zahar dupa gust.Ingrosat la foc mic.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-9-13540236496144.jpg

In reteta originala nu au scris de praf de copt, eu l-am adaugat de fiecare data.
In reteta originala nu au indulcit nici cafeaua(laptele) din compozitie, nici cafeaua turnata deasupra.
Din experienta mea personala cred ca au uitat sa le mentioneze.N-ar fi prima oara.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-9-13540236855479.jpg

#2 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 November 2012 - 04:19 PM

Deci ce-ati pus in forum?? Nu...ca...ce e cu avalansa asta de retete de dulce de plangi langa monitor!?!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 November 2012 - 06:01 PM

lore mama, ce sa facem sa le tinem pentru noi?!Dam si noi mai departe sa fie fara numar. :D

#4 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 27 November 2012 - 07:14 PM

Mie imi place ideea sa inmoi cioco-moca in sosul de cocos .
Super combinatie !
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#5 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 27 November 2012 - 08:06 PM

si-am jurat ca n-oi mai be( face dulciuri pana la ziua omului)
dar eu nu ma pot tine!

of, of, mai, mai!

#6 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 27 November 2012 - 08:30 PM

Vai, asta-i de mine! Cafeluta cu espresso se mentine (in cazul fata o sa ma mentin cu o prajiturica, asa, ca sa nu-mi scada glicemia) :D

#7 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 November 2012 - 08:48 PM

Vezi postareaEataly, la 27 November 2012 - 06:01 PM, a spus:

lore mama, ce sa facem sa le tinem pentru noi?!Dam si noi mai departe sa fie fara numar. :D


Da fata, da-le, chinuieste-ne! :D

Dara te roaga baba Lori sa ii spui si ei ce anume is chestiile alea sclipicoase acoloja, ceva caramele?
Qu'est-ce que c'est cu ele ca prea frumos lucejte ele acoloja :biggrin

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#8 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 November 2012 - 10:34 AM

Vezi postareaPiscotel, la 27 November 2012 - 07:14 PM, a spus:

Mie imi place ideea sa inmoi cioco-moca in sosul de cocos .
Super combinatie !


Am zis ca-i prea tare pentru gusturile "unora" si sa servesc patratica cu o salsa calda si dulce.
Dar a fost perfect si fara.

Vezi postareamoatza, la 27 November 2012 - 08:06 PM, a spus:

si-am jurat ca n-oi mai be( face dulciuri pana la ziua omului)
dar eu nu ma pot tine!

of, of, mai, mai!


Motzulina, nu te abtine ca strica la ten.Facem riduri degeaba! :violent6:


Vezi postareaboabe de cafea, la 27 November 2012 - 08:30 PM, a spus:

Vai, asta-i de mine! Cafeluta cu espresso se mentine (in cazul fata o sa ma mentin cu o prajiturica, asa, ca sa nu-mi scada glicemia) :read2:


Asa-i, cui pe cui se scoate! :crying:

Vezi postareaLapona Enigel, la 27 November 2012 - 08:48 PM, a spus:


Dara te roaga baba Lori sa ii spui si ei ce anume is chestiile alea sclipicoase acoloja, ceva caramele?
Qu'est-ce que c'est cu ele ca prea frumos lucejte ele acoloja :biggrin



Lori mama, sunt cremini si giandujotti, lucruri de care eu am o dependenta acuta.Cel indicat de tine sunt pentru "noi Torinesi" mama Fiatu-lui. :-*

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-9-1354091523173.jpg

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,074
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 November 2012 - 10:38 AM

De mine e si mai vai dupa ce am vazut-o :violent6:

#10 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 28 November 2012 - 09:12 PM

Mmmmmm, ce bine-arata!!! Cand eram mica mancam de la cofetarie ceva de genul, daca tineti minte tot asa niste chestii patratoase in staniol verde ori rosu parca. Acum nu mai pot manca nimic cu alune...si mi se scurg ochii la ele. Toate is cu nougatine?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 November 2012 - 10:16 PM

Vezi postareaAdriana, la 28 November 2012 - 10:38 AM, a spus:

De mine e si mai vai dupa ce am vazut-o :D


Adriana, daca o faci cu cafea(in loc de lapte) are numai 25 de grame de unt, e aproape "light"! :violent6:

Vezi postareaLapona Enigel, la 28 November 2012 - 09:12 PM, a spus:

Mmmmmm, ce bine-arata!!! Cand eram mica mancam de la cofetarie ceva de genul, daca tineti minte tot asa niste chestii patratoase in staniol verde ori rosu parca. Acum nu mai pot manca nimic cu alune...si mi se scurg ochii la ele. Toate is cu nougatine?


Giandujotti au alune si aproape toti cremini.

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,074
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 November 2012 - 09:28 AM

Vezi postareaEataly, la 28 November 2012 - 10:16 PM, a spus:

Adriana, daca o faci cu cafea(in loc de lapte) are numai 25 de grame de unt, e aproape "light"! :violent6:

pai exact la varianta asta ma gindeam :D

#13 Useril este offline   Simona_22 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 11-September 11

Postat 29 November 2012 - 06:10 PM

Neaparat trebuie sa o prestez si eu!!!
Arata minunat!!! :iamwithstupid:

#14 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,074
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 December 2012 - 10:23 PM

Ingredientele mele:

180 gr faina care creste singura amestecata cu 1 lingura de praf de copt
400 gr de ciocolata amaruie si cu lapte, tot ce aveam in casa
1 lingura cacao amara
150 ml espresso
60 ml espresso
2 oua
25 gr unt
250 gr cranberries uscate

Am facut cum a scris Lili cu singura diferenta ca, am alternat oul si cafeaua (60 ml) cu faina pentru ca doar ciocolata topita amestecata cu faina devenea prea tare ca amestec, la sfirsit am pus merisoarele.
Probabil ca eu am copt-o prea mult pentru ca mi-era teama sa nu fie umeda, eu am folosit hirtia de copt si pe margine unde fusese multa cafea chiar dupa 45 de minute erau citeva parti mici mici care inca mai erau umede. Dar voi nu faceti ca mine si ungeti tava ca e mai bine, doar ca eu urasc faza asta :-* Nu va speriati de aspectul pe care il are dupa ce varsati cafeaua peste compozitie ca balteste :) dar apoi se absoarbe toata
Dar....e mortala, mie mi-a placut enorm de mult, numai bine s-a racit inainte de cina asa ca am mincat o felie inainte si una dupa cina :-* Contrastul cu merisoarele e splendid, mie imi plac foarte mult.
Lili grazie grazie :)
Imagine atasata: monthly_12_2012/post-4-13544797879552.jpg

#15 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 December 2012 - 10:41 AM

tre s-o fac si eu neaparat, ca ma bantuie, da' saptamana asta n-a mai avut loc de altele. sa va fie de bine!
de ce zici ca urasti chestia cu unsu'? din cauza ca-ti ramane pe sub unghii grasimea?
eu ung ajutandu-ma de-un servetel sau chiar cu pensula de silicon sau chiar cu hartia de la pachetul de unt (asa parca mai faceai si tu)
grasimea care se atinge de mana o folosesc ca si crema, mie chiar imi place.

#16 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 December 2012 - 10:48 AM

Vezi postareaAdriana, la 02 December 2012 - 10:23 PM, a spus:


eu am folosit hirtia de copt si pe margine unde fusese multa cafea chiar dupa 45 de minute erau citeva parti mici mici care inca mai erau umede.


Adriana, in primul rand ma bucur ca a iesit pe gustul tau. :-*
Partile umede nu erau bai, ca iesea ceva insiropat cu cafea, independent daca ai uns sau nu tava.
Si in reteta au folosit hartia.

Motzulina, eu ma tot repet ca un disc stricat(deh, batranetea): doar 25 de grame de unt, pentru o prajiturica care arata ca o brownie e un vis indeplinit. :-*

#17 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 December 2012 - 10:57 AM

Vezi postareaEataly, la 03 December 2012 - 10:48 AM, a spus:

Motzulina, eu ma tot repet ca un disc stricat(deh, batranetea): doar 25 de grame de unt, pentru o prajiturica care arata ca o brownie e un vis indeplinit. :-*


drept sa zic, nu untul ma sperie cel mai tare.
si ca sa merg cu marturisirile pana la capat, nu ptr mine mi-e frica cel mai tare. daca eu as putea sa gust, fameleonul nici n-ar tb s-o miroasa! boala grea si generalizata, ce stii tu?

#18 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,074
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 December 2012 - 11:41 AM

Vezi postareamoatza, la 03 December 2012 - 10:41 AM, a spus:

de ce zici ca urasti chestia cu unsu'? din cauza ca-ti ramane pe sub unghii grasimea?

da, nu suport, si nu suport nici s-o folosesc ca si crema

Vezi postareamoatza, la 03 December 2012 - 10:41 AM, a spus:

eu ung ajutandu-ma de-un servetel sau chiar cu pensula de silicon sau chiar cu hartia de la pachetul de unt (asa parca mai faceai si tu)

am incercat si si dar nu ma satisfac, cu hirtia de la unt se unge dar nu perfect iar cu pensula de silicon doar daca e unt topit, daca e moale la temperatura camerei imi ramine apoi totul pe pensula

cel mai sfint tot unsa cu minuta e, pentru lucrurile care trebuie sa iasa bine gen blat de tort imi inving neplacerea si asa le fac, pentru chestiile de mic dejun ca asta pun hirtia caci daca nu ies marginile bine nu e bai, ba mai bine ca asa tre sa le ajustez eu mincindu-le :director:

#19 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,074
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 December 2012 - 11:42 AM

Vezi postareaEataly, la 03 December 2012 - 10:48 AM, a spus:

Adriana, in primul rand ma bucur ca a iesit pe gustul tau. :director:

:scratch: pai tu faci multe chestii pe gustul meu doar ca eu nu reusesc sa tin pasul cu tine

#20 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 04 December 2012 - 01:30 PM

Vezi postareaEataly, la 27 November 2012 - 03:50 PM, a spus:


180 gr faina amestecata cu 1 lingura de praf de copt... faina monti + praf de copt
400 gr de ciocolata amaruie minim 45%cacao... ciocolata min 70% cacao
40 gr cacao amara... ok
150 ml espresso indulcit cu doua linguri de zahar brun... cacao dizolvata in apa sau in lapte monti + fructoza - ce zici, merge?
60 ml lapte indulcit cu doua linguri de zahar brun... lapte monti + fructoza
2 oua... ok
25 gr unt... ok




Ce parere ai de modificarile mele? Oare ar merge?
Oricum ar fi, eu nu beau cafea. Asa ca iti dai seama ca pt mine cafeaua e zero, dar imi place ideea acestui dulce.
Ma bag sa experimentez sau stau cuminte? Care e parerea domniei voastre Cafelutza?
Sorina

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi