Forum Culinar: Bezele - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Bezele

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,080
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 December 2012 - 10:49 PM

Fac mereu reteta asta si n-o schimb pentru ca iese mereu perfect, mi-e frica si sa adaug cafea sau cacao ca sa nu se dezumfle compozitia. E a prietenei mele Rossanina.
De data aceasta am avut 4 albusuri care aveau 190 gr, temperatura camerei, puse in bolul de la Kenwood cu 140 gr de zahar tos (35 de gr de zahar pentru fiecare albus), aprins robotul la viteza maxima pentru 5 minute apoi adaugat 140 de gr de zahar pudra, cite o lingura pe rind, facute bezelele cu posul
Imagine atasata: monthly_12_2012/post-4-13556891535262.jpg
coapte 2 ore la 100°C coptura ventilata, am avut 2 tavi de ale cuptorului asa ca dupa o ora le-am schimbat pozitia, tot timpul am lasat usa intredeschisa punind o minerul unei linguri de lemn, racite apoi pe gratar. Mi-au iesit peste suta
Imagine atasata: monthly_12_2012/post-4-13556893671405.jpg
O sa pun citeva in pungutele cu biscuiti pe care le fac cadou.
E un mod de a folosi multele albusuri care ramin de la fursecuri/biscuiti :drool:

#2 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 16 December 2012 - 10:55 PM

ce frumoase ti-au iesit Adriana!
eu am o slabiciune pt bezele de mica... facea seful maica-mii si le spunea tzatzuci :drool: :drool:

si acum le mananc cu placere!

#3 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 17 December 2012 - 08:36 AM

Superbe !
Am sa-mi iau inima in dinti sa fac si eu .
Dar e Zahar tos ,sau zahar pudra ?
Si daca e pudra e din cel cu amidon ?

Mersi pentru lamuriri .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,080
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 December 2012 - 08:44 AM

si si
mai intii de la inceput zahar tos apoi dupa ce s-au umflat bine zahar pudra
drept sa spun nu stiu daca avea amidon inauntru ca am folosit unul luat de la Lidl, o sa ma uit pe cutie sa vad

#5 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 17 December 2012 - 09:19 AM

Vezi postareaAdriana, la 17 December 2012 - 08:44 AM, a spus:

si si
mai intii de la inceput zahar tos apoi dupa ce s-au umflat bine zahar pudra
drept sa spun nu stiu daca avea amidon inauntru ca am folosit unul luat de la Lidl, o sa ma uit pe cutie sa vad


Ah , deci in total 280 de grame de zahar la 190 g albus .
Acum am pricipit .
Eu sunt zilele astea inca in faza " tulbure " .Imagine postata
Nu stiu prea clar ce o sa fac .
Prospectez inca colectia de retete ,mai citesc pe net Imagine postata ..... si cateodata schimb in ultima clipa .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,080
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 December 2012 - 10:01 AM

Da, sunt 70 de gr de zahar in total pe galbenus deci 4x70=280
Eu am cintarit si albusurile asa de pamplesir. :scratch:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi