Fac mereu reteta asta si n-o schimb pentru ca iese mereu perfect, mi-e frica si sa adaug cafea sau cacao ca sa nu se dezumfle compozitia. E a prietenei mele Rossanina.
De data aceasta am avut 4 albusuri care aveau 190 gr, temperatura camerei, puse in bolul de la Kenwood cu 140 gr de zahar tos (35 de gr de zahar pentru fiecare albus), aprins robotul la viteza maxima pentru 5 minute apoi adaugat 140 de gr de zahar pudra, cite o lingura pe rind, facute bezelele cu posul
coapte 2 ore la 100°C coptura ventilata, am avut 2 tavi de ale cuptorului asa ca dupa o ora le-am schimbat pozitia, tot timpul am lasat usa intredeschisa punind o minerul unei linguri de lemn, racite apoi pe gratar. Mi-au iesit peste suta
O sa pun citeva in pungutele cu biscuiti pe care le fac cadou.
E un mod de a folosi multele albusuri care ramin de la fursecuri/biscuiti
Pagina 1 din 1
Bezele
#2
Postat 16 December 2012 - 10:55 PM
ce frumoase ti-au iesit Adriana!
eu am o slabiciune pt bezele de mica... facea seful maica-mii si le spunea tzatzuci
si acum le mananc cu placere!
eu am o slabiciune pt bezele de mica... facea seful maica-mii si le spunea tzatzuci
si acum le mananc cu placere!
#3
Postat 17 December 2012 - 08:36 AM
Superbe !
Am sa-mi iau inima in dinti sa fac si eu .
Dar e Zahar tos ,sau zahar pudra ?
Si daca e pudra e din cel cu amidon ?
Mersi pentru lamuriri .
Am sa-mi iau inima in dinti sa fac si eu .
Dar e Zahar tos ,sau zahar pudra ?
Si daca e pudra e din cel cu amidon ?
Mersi pentru lamuriri .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#4
Postat 17 December 2012 - 08:44 AM
si si
mai intii de la inceput zahar tos apoi dupa ce s-au umflat bine zahar pudra
drept sa spun nu stiu daca avea amidon inauntru ca am folosit unul luat de la Lidl, o sa ma uit pe cutie sa vad
mai intii de la inceput zahar tos apoi dupa ce s-au umflat bine zahar pudra
drept sa spun nu stiu daca avea amidon inauntru ca am folosit unul luat de la Lidl, o sa ma uit pe cutie sa vad
#5
Postat 17 December 2012 - 09:19 AM
Adriana, la 17 December 2012 - 08:44 AM, a spus:
si si
mai intii de la inceput zahar tos apoi dupa ce s-au umflat bine zahar pudra
drept sa spun nu stiu daca avea amidon inauntru ca am folosit unul luat de la Lidl, o sa ma uit pe cutie sa vad
mai intii de la inceput zahar tos apoi dupa ce s-au umflat bine zahar pudra
drept sa spun nu stiu daca avea amidon inauntru ca am folosit unul luat de la Lidl, o sa ma uit pe cutie sa vad
Ah , deci in total 280 de grame de zahar la 190 g albus .
Acum am pricipit .
Eu sunt zilele astea inca in faza " tulbure " .
Nu stiu prea clar ce o sa fac .
Prospectez inca colectia de retete ,mai citesc pe net ..... si cateodata schimb in ultima clipa .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#6
Postat 17 December 2012 - 10:01 AM
Da, sunt 70 de gr de zahar in total pe galbenus deci 4x70=280
Eu am cintarit si albusurile asa de pamplesir.
Eu am cintarit si albusurile asa de pamplesir.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1