Forum Culinar: Turta dulce pentru vin - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Turta dulce pentru vin ... si pentru Craciun

#21 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 22 December 2012 - 12:27 AM

Multumesc fetelor.
Sorina si eu ma gandeam la siropul de agave, asta pentru ca mierea mea parca nu era
asa lichida cum zicea floricris.Data viitoare le fac cu sirop de agave si eu.
Astept sa vad cum iti ies tie.

Reteta mi-a placut tare de cum am vazut-o, dar cand ai spus Adriana
ca Stefano a apreciat-o am facut-o imediat.
Imagine postata

#22 Useril este offline   floricris 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 109
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 06 January 2013 - 08:13 PM

Vezi postareaCarmen L, la 21 December 2012 - 09:36 PM, a spus:

floricris, multumesc pentru reteta, sunt excelente.

Placerea e de partea mea. Reteta asta e mai nimic, eu ar trebui sa iti multumesc pentru nenumaratele retete si sfaturi postate (a)ici si (a)colo... =)) Prietenii stiu despre ce e vorba...

#23 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 06 January 2013 - 10:49 PM

Cum sa fie nimic e o bunatate reteta.
Cu placere ma bucur sa "revad" vechi prieteni =))
Imagine postata

#24 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 25 December 2013 - 05:15 PM

Am făcut și eu aseară biscuiții, bineînțeles monti. Buni rău!
Au fost biscuiții pt farfurioara lui Moș Crăciun... și el i-a apreciat. A păpat tot.
Îi voi mai face cu siguranță.
Crăciun fericit!
Sorina

#25 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 December 2013 - 05:39 PM

Sorina, cind ai timp scrii exact ingredientele transformate de tine, sa fie de folos si altora mai inexperte :notworthy:

Si eu le-am refacut anul asta dar cu faina de alune, au iesit mai fine si mai moi, mi-au placut mai mult anul trecut, probabil era prea fina faina de alune. Dar s-au dus in pachete repede de tot.

#26 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 25 December 2013 - 07:37 PM

Vezi postareafloricris, la 18 December 2012 - 10:08 PM, a spus:


Deci e nevoie de:
2 oua,
130 g zahar... 65g fructoză
300 g faina... făină monti
3 linguri cu miere (lichida).... sirop de agave
5 linguri cu varf cu nuci măcinate... 100 gr făină de migdale
1 lingurita (nici rasa, nici cu varf) cu bicarbonat.




Asta e versiunea monti care am făcut-o eu.
Sorina

#27 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 02 January 2014 - 11:22 PM

Si acum dovada

Imagine atasata: monthly_01_2014/post-133-13886977051157.jpg

Exceptionali biscuiteii. Eu cu siguranta am sa-i mai fac.
Multumesc mult! :floare:
Sorina

#28 Useril este offline   floricris 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 109
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 10 January 2014 - 10:49 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 02 January 2014 - 11:22 PM, a spus:

Si acum dovada

Atasament IMG_0546_1.JPG

Exceptionali biscuiteii. Eu cu siguranta am sa-i mai fac.
Multumesc mult! :occasion14:

Pentru putin!

Intrebare: In poza par sa fie taiati in felii mai grosute. Nu se intaresc prea tare? Io niciodata nu i-am taiat in felii mai grosute de 3-4 mm.

#29 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 10 January 2014 - 03:39 PM

Eu am încercat să-i tai mai subțiri dar se sfarmau prea tare. Am încercat să-i tai cam la 1cm și nu am mai avut probleme.
Și nu, nu s-au întărit. Erau crocanți în exterior și moi în interior. O bunătate!
Dintre toate dulciurile care le-am făcut în acea perioadă, biscuițeii au fost primii care au zburat.
Sorina

#30 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 11 January 2014 - 06:20 PM

eu sunt curioasa,aduc la consistenta ce cantuccini?
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#31 Useril este offline   floricris 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 109
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 12 January 2014 - 10:34 AM

Vezi postareaIoana, la 11 January 2014 - 06:20 PM, a spus:

eu sunt curioasa,aduc la consistenta ce cantuccini?

hmm, cantuccinii mancati de mine - marca de supermarket, cumparati o data (sau de 2 ori?) din afara Italiei, erau mai uscati si mai putin sfaramiciosi.
Poate fetele din IT care au testat reteta sa fie mai abilitate sa-ti raspunda.

#32 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 January 2014 - 06:19 PM

cantucci se mai coc odata dupa ce i-ai taiat, de aceea sunt mai tari
dar putem zice ca sunt frati :unsure:
nimeni nu te impiedica sa-i mai coci o data dupa ce ii tai ca sa fie mai tari

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi