Exact la zmeura ma gîndeam eu
Lori, nici mie nu-mi place combinatia lamîie-ciocolata, dar portocala-ciocolata da
Cred ca o sa preiau blatul cu o crema de zmeura si cea de cioco pentru tortul Denisei.
Andalousie
#21
Postat 17 February 2013 - 08:51 PM
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#22
Postat 17 February 2013 - 09:17 PM
Maya, la 17 February 2013 - 08:51 PM, a spus:
Exact la zmeura ma gîndeam eu
Lori, nici mie nu-mi place combinatia lamîie-ciocolata, dar portocala-ciocolata da
Cred ca o sa preiau blatul cu o crema de zmeura si cea de cioco pentru tortul Denisei.
Lori, nici mie nu-mi place combinatia lamîie-ciocolata, dar portocala-ciocolata da
Cred ca o sa preiau blatul cu o crema de zmeura si cea de cioco pentru tortul Denisei.
Miha, da portocala-cioco mai merge. Eu stiam ca al meu stramba din nas la din astea, dar am zis hai mai...chiar asa. Pfff si cand am vazut ca imi da tot stratul ala la o parte Dar crema aia merge de belea intr-un tort de vara cu o frisca lejera, mmmm. La crema de cioco iti recomand sa pui mai putina cioco, mai putintel unt. Sa iasa mai aerata, gen mousse ceva. Asta daca nu iti plac tare cremele cu grasime multa. Ce nu am inteles eu din reteta e ce fel de cioco punem...eu am amestecat amaruie cu cioco cu lapte.
Apoi, la crema de lamaie, nu am inteles de ce abia dupa ce se raceste se pune frisca batuta. Adica, cred ca inteleg: sa gasesti bucatele din sarlota respectiva prin frisca. Parerea mea proprie si personala, virba ta- fiecare cu nasu' si limba lui dom'ne!- e ca e prea multa gelatina in crema cu lamaie si se poate f bine asambla totul deodata, fara sa se dea la frigider 12 ore sarlota de lamaie.
Heave ho, buccaneers ;)
#23
Postat 17 February 2013 - 09:27 PM
Lapona Enigel, la 17 February 2013 - 09:17 PM, a spus:
Maya, la 17 February 2013 - 08:51 PM, a spus:
Exact la zmeura ma gîndeam eu
Lori, nici mie nu-mi place combinatia lamîie-ciocolata, dar portocala-ciocolata da
Cred ca o sa preiau blatul cu o crema de zmeura si cea de cioco pentru tortul Denisei.
Lori, nici mie nu-mi place combinatia lamîie-ciocolata, dar portocala-ciocolata da
Cred ca o sa preiau blatul cu o crema de zmeura si cea de cioco pentru tortul Denisei.
Miha, da portocala-cioco mai merge. Eu stiam ca al meu stramba din nas la din astea, dar am zis hai mai...chiar asa. Pfff si cand am vazut ca imi da tot stratul ala la o parte Dar crema aia merge de belea intr-un tort de vara cu o frisca lejera, mmmm. La crema de cioco iti recomand sa pui mai putina cioco, mai putintel unt. Sa iasa mai aerata, gen mousse ceva. Asta daca nu iti plac tare cremele cu grasime multa. Ce nu am inteles eu din reteta e ce fel de cioco punem...eu am amestecat amaruie cu cioco cu lapte.
Apoi, la crema de lamaie, nu am inteles de ce abia dupa ce se raceste se pune frisca batuta. Adica, cred ca inteleg: sa gasesti bucatele din sarlota respectiva prin frisca. Parerea mea proprie si personala, virba ta- fiecare cu nasu' si limba lui dom'ne!- e ca e prea multa gelatina in crema cu lamaie si se poate f bine asambla totul deodata, fara sa se dea la frigider 12 ore sarlota de lamaie.
Lori, merci de sfaturi, sînt bine primite, ca mie îmi tre' ceva ciocolatos pentru dulcegaria de ziua Denisei. Si cum ea e ciocolatoasa rau, cred ca-i potriveste. La crema de cioco cre'ca ma rezum la un simplu ganache. Adica încalzesc olecuta frisca (30-35°C), topesc ciocolata în ea si amestec, iar a doua zi mixez vertiginos Deci nu bag unt deloc.
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#24
Postat 17 February 2013 - 09:48 PM
Si mai bine, si o sa fie cremoasa. Asta cu unt e tare, ca se intareste la frigider. Spor la treaba pentru Denise. O sa iasa minunat, sunt convinsa!
Heave ho, buccaneers ;)