Forum Culinar: Salata "Bratara de rodie" - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Salata "Bratara de rodie" o alternativa la salata de beuf

#1 Useril este offline   Nadiapm1 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 30-December 12

Postat 30 December 2012 - 10:26 PM

Reteta este preluata de pe un site rusesc "gotovim doma", sper ca am voie sa zic sursa, am cautat sa vad daca gasesc pe site reteta, daca exista ceva asemanator si nu am gasit.

Salata "Bratara de Rodie"

Ingrediente:
sfecla rosie 2 buc mici
ceapa 1 buc
cartofi 2 buc
morcov 2 buc
piept de pui fiert sau afumat -1 buc
oua 2 buc
rodie 1-2 buc
miez de nuca aprox o mana, maruntite
usturoi 1-2 dintisori
Maioneza, sare si piper

Sa trecem la prepararea acestei salate se pun la fiert sfecla , cartoful morcovul si ouale, carnita de pui se fierbe si ea, se curata legumele si se dau prin razatoare mare fiecare in farfurie separata, ceapa se taie marunt si se caleste intr-o lingura de ulei pana se rumeneste un pic.
Maioneza se amesteca cu usturoiul zobit, pieptul de pui se taie cubulete.
Imagine atasata: monthly_12_2012/post-1752-13568969422733.jpg
In mijlocul farfuriei in care dorim sa asamblam salata punem un pahar, toate ingredientele se aseaza in straturi in jurul paharului ca sa putem da forma de bratara, unele straturi le saram piperam.
Imagine atasata: monthly_12_2012/post-1752-13568979904813.jpg
Primul strat: cartoful + putina sare si piper, un pic unse cu maioneza cat sa lege cartoful deasupra
al 2-lea strat: jumatate din cantitatea de sfecla +sare+piper un pic de maioneza
al 3-lea strat: morcovul + sare+piper+maioneza
al 4-lea strat: nucile maruntite
al 5-lea strat: jumatate din cantitatea de carne de pui +sare+piper+maioneza
al 6-lea strat: ceapa prajita
al 7-lea strat: ouale + maioneza
al 8-lea strat:cealalta jumatate de pui + maioneza
al 9-lea strat: restul de sfecla rosie + sare+piper+maioneza
Imagine atasata: monthly_12_2012/post-1752-13568980959095.jpg
se scoate paharul se unge toata suprafata bine cu maioneza si se acopera cu semintele de rodie, se acopera cu folie alimentara si se lasa la frigider 12 ore inainte de servire.

Imi cer scuze daca ceva nu am facut corect sau bine. Sper sa va placa.

#2 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 30 December 2012 - 10:29 PM

Imi place SIGUR! Trebuie sa cumpar nuci si rodii si o fac, ca tare imi place.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 December 2012 - 10:41 PM

E minunata, felicitari si bine-ai venit :)!
Frumos inceput :) !

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 December 2012 - 10:45 PM

Vezi postareaNadiapm1, la 30 December 2012 - 10:26 PM, a spus:

Imi cer scuze daca ceva nu am facut corect sau bine. Sper sa va placa.

Totul perfect, bine ai venit la noi. O idee fantastica, imi pare rau acum ca am folosit tot pieptul de pui la salata boeuf ca as fi incercat-o.

#5 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 30 December 2012 - 11:18 PM

Cred ca e o minunatie cu nuca aia prin ea si cu atitea alte chestii misto. Sint convinsa ca si cu ceapa prajita are gust bun, dar eu parca as scoate-o... Aspectul si prezentarea sint deosebite.
Bine ai venit pe forum, nadiapm, si invata-te sa nu-ti mai ceri scuze pentru lucrurile bune pe care le faci. Sint convinsa ca mai si gresesti, asa ca pastreaza scuzele pentru atunci :)

#6 Useril este offline   Nadiapm1 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 30-December 12

Postat 31 December 2012 - 12:48 AM

Multumesc frumos pentru primirea calda, nuca si semintele de rodie ii dau un gust special, se pot face modificari la ea dupa gusturile si preferintele fiecaruia.

Adriana, poti sa pui in loc de piept de pui muschiulet slab de porc, eu am facut odata si asa si nu a fost rau.

#7 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 31 December 2012 - 09:31 AM

Bun venit! :)

Tare frumoasa si cocheta bratarica ta ,asa cu bobitele alea de rodie :)
Imi povestea mama ,cand a fost intr-o excursie in Rusia acum multi ani ,ca a mancat acolo,sfecla rosie coapta facuta cuburi servita cu smantana si miez de nuca,mereu am zis ca o sa incercam sa o refacem dar nu am mai reusit,intrucat mama si ai mei sunt mai reticenti la feluri deastea mai inedite,dar asta a spus ca-i placuse atunci! :)

#8 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 31 December 2012 - 10:48 AM

Bine-ai venit! Ce intrare frumoasa ti-ai facut!=))

Simpla si de efect!=))
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#9 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 31 December 2012 - 11:53 AM

Tare frumos ti-ai facut intrarea .Imagine postata
Felicitari !Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#10 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 31 December 2012 - 01:01 PM

Foarte faina salata, Nadia! Daca o vedeam ieri, injumatateam salata boeuf si faceam si din asta. Nu-i nimic, nu au intrat zilele in sac. Bine ai venit la noi si sedere cat mai placuta!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 31 December 2012 - 02:56 PM

E frumoasa bratara ta, eu as scoate nuca, ca mie nu-mi plac nucile, desi cred ca are rostul ei sa fie crocanta salata!
Bine ai venit!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#12 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 January 2013 - 08:15 PM

Superba reteta multumim pentru ea, si mai pune si alte minunatii :rolleyes:...e pe principiul shuba salat.
si eu am o reticenta la ceapa prajita ...dar trebuie incercat.
Gianino , eu am facut odata luat tot de pe un site de moldoveni de peste prut salata de sfecla, un pic de maioneza cu usturoi, si nuci...a fost tare wow si apreciata de musafiri.

#13 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 04 January 2013 - 11:01 PM

Cand am citit reteta, am zis ca si stella ca seamana mult cu salata shuba pe care noi o iubim foarte mult, ca doar avem scrumbie! :(
Eu am facut shuba de Craciun si nu eram asa de hotarata sa o repet de Revelion/ziua mea, dar citind aici mi-am zis "fac si shuba, daca tot fierb alea, alea, nu strica si o bratara la masa omului..."
Am facut-o, la fel ca si alte fete am avut reticenta la ceapa, dar am zis pentru prima data sa vad cum e originalul si pe urma vad eu ce schimb...eu am pus praz in loc de ceapa, l-am dunstuit putin.
E o salata bunuta, eu am ales in mod nefericit platoul pe care am asezat-o... a fost tare migalos sa asez bobitele de rodie, am folosit si un pahar cu diametru mai mic si cadeau in mijloc, offf, eram si in crizade timp..Arata foarte bine pe masa si din ce sta e mai buna, eu am mancat astazi ultima portie. Daca ar fi sa aleg intre cele doua,totusi, sincer, as alege shuba, de gustibus!

Multumesc de reteta , Nadia, bine ai venit!

Am incercat sa mai postez aici, dar nu ma lasa sa atasez si poze si tot incerc, sper sa-mi iasa...
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1400-1357332948459.jpg

Si ambele, ca sa va convingeti ca le-am facut asa cum am zis...
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1400-13573324854507.jpg

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi