Salata "Bratara de rodie" o alternativa la salata de beuf
#1
Postat 30 December 2012 - 10:26 PM
Salata "Bratara de Rodie"
Ingrediente:
sfecla rosie 2 buc mici
ceapa 1 buc
cartofi 2 buc
morcov 2 buc
piept de pui fiert sau afumat -1 buc
oua 2 buc
rodie 1-2 buc
miez de nuca aprox o mana, maruntite
usturoi 1-2 dintisori
Maioneza, sare si piper
Sa trecem la prepararea acestei salate se pun la fiert sfecla , cartoful morcovul si ouale, carnita de pui se fierbe si ea, se curata legumele si se dau prin razatoare mare fiecare in farfurie separata, ceapa se taie marunt si se caleste intr-o lingura de ulei pana se rumeneste un pic.
Maioneza se amesteca cu usturoiul zobit, pieptul de pui se taie cubulete.
In mijlocul farfuriei in care dorim sa asamblam salata punem un pahar, toate ingredientele se aseaza in straturi in jurul paharului ca sa putem da forma de bratara, unele straturi le saram piperam.
Primul strat: cartoful + putina sare si piper, un pic unse cu maioneza cat sa lege cartoful deasupra
al 2-lea strat: jumatate din cantitatea de sfecla +sare+piper un pic de maioneza
al 3-lea strat: morcovul + sare+piper+maioneza
al 4-lea strat: nucile maruntite
al 5-lea strat: jumatate din cantitatea de carne de pui +sare+piper+maioneza
al 6-lea strat: ceapa prajita
al 7-lea strat: ouale + maioneza
al 8-lea strat:cealalta jumatate de pui + maioneza
al 9-lea strat: restul de sfecla rosie + sare+piper+maioneza
se scoate paharul se unge toata suprafata bine cu maioneza si se acopera cu semintele de rodie, se acopera cu folie alimentara si se lasa la frigider 12 ore inainte de servire.
Imi cer scuze daca ceva nu am facut corect sau bine. Sper sa va placa.
#2
Postat 30 December 2012 - 10:29 PM
#4
Postat 30 December 2012 - 10:45 PM
#5
Postat 30 December 2012 - 11:18 PM
Bine ai venit pe forum, nadiapm, si invata-te sa nu-ti mai ceri scuze pentru lucrurile bune pe care le faci. Sint convinsa ca mai si gresesti, asa ca pastreaza scuzele pentru atunci
#6
Postat 31 December 2012 - 12:48 AM
Adriana, poti sa pui in loc de piept de pui muschiulet slab de porc, eu am facut odata si asa si nu a fost rau.
#7
Postat 31 December 2012 - 09:31 AM
Tare frumoasa si cocheta bratarica ta ,asa cu bobitele alea de rodie
Imi povestea mama ,cand a fost intr-o excursie in Rusia acum multi ani ,ca a mancat acolo,sfecla rosie coapta facuta cuburi servita cu smantana si miez de nuca,mereu am zis ca o sa incercam sa o refacem dar nu am mai reusit,intrucat mama si ai mei sunt mai reticenti la feluri deastea mai inedite,dar asta a spus ca-i placuse atunci!
#8
Postat 31 December 2012 - 10:48 AM
Simpla si de efect!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#9
Postat 31 December 2012 - 11:53 AM
Felicitari !
http://povesticulinare.blogspot.com/
#10
Postat 31 December 2012 - 01:01 PM
#11
Postat 31 December 2012 - 02:56 PM
Bine ai venit!
#12
Postat 01 January 2013 - 08:15 PM
si eu am o reticenta la ceapa prajita ...dar trebuie incercat.
Gianino , eu am facut odata luat tot de pe un site de moldoveni de peste prut salata de sfecla, un pic de maioneza cu usturoi, si nuci...a fost tare wow si apreciata de musafiri.
#13 Guest_Gelutza_*
Postat 04 January 2013 - 11:01 PM
Eu am facut shuba de Craciun si nu eram asa de hotarata sa o repet de Revelion/ziua mea, dar citind aici mi-am zis "fac si shuba, daca tot fierb alea, alea, nu strica si o bratara la masa omului..."
Am facut-o, la fel ca si alte fete am avut reticenta la ceapa, dar am zis pentru prima data sa vad cum e originalul si pe urma vad eu ce schimb...eu am pus praz in loc de ceapa, l-am dunstuit putin.
E o salata bunuta, eu am ales in mod nefericit platoul pe care am asezat-o... a fost tare migalos sa asez bobitele de rodie, am folosit si un pahar cu diametru mai mic si cadeau in mijloc, offf, eram si in crizade timp..Arata foarte bine pe masa si din ce sta e mai buna, eu am mancat astazi ultima portie. Daca ar fi sa aleg intre cele doua,totusi, sincer, as alege shuba, de gustibus!
Multumesc de reteta , Nadia, bine ai venit!
Am incercat sa mai postez aici, dar nu ma lasa sa atasez si poze si tot incerc, sper sa-mi iasa...
Si ambele, ca sa va convingeti ca le-am facut asa cum am zis...