Forum Culinar: Semifreddo al torrone cu sos de ciocolată - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Semifreddo al torrone cu sos de ciocolată

#1 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 02 January 2013 - 09:54 PM

Pas cu pas pentru Pişco, un desert uşor, răcoritor şi cu gust de sărbători. Torrone ar fi halviţa noastră, aia ţeapănă de o spargi cu ciocanul.

Ingrediente

- 150 de torrone
- 250 frişcă lichidă
- un pumn de alune de pădure prăjite fără sare
- nişte zahăr pudră (cam 4 linguriţe)
- un albuş

Cum se face

Torronele este tot şpilul reţetei, luaţi unul tradiţional, din ăla ţeapăn, fără ciocolată, adaosuri, brizbrizuri, alea alea. cu cît e mai de calitate, cu atit mai bun desertul. eu am folosit unul mai naşpa din cauza dispariţiei neaşteptate a ălor buni care, legenda spune că ar fi fost păpaţi de ceva spiriduşi neidentificaţi.

Deci torronele se blenduie sau se bate cu ciocanul de carne în scopul de a-l face ca o pudră mai grosolană. al meu s-a făcut ca o pastă pentru că avea ciocolată şi lămâie. ăla bun se face ca o făină de migdale.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1215-1357154115068.jpg

frişca se bate cu 2 linguriţe de zahăr pudră

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1215-13571541844703.jpg

albuşul se bate cu 2 linguriţe de zahăr pudră pînă se face ţeapăn ca la bezea

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1215-13571541819699.jpg

alunele se zdrobesc la consistenţa dorită

se amestecă torronele, frişca şi alunele pînă devin omogene

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1215-13571541857609.jpg

se adaugă albuşul şi se incorporează

compoziţia se toarnă în forme individuale infofolite cu peliculă alimentară, sau in tavă, cum preferaţi

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1215-13571541866562.jpg

se lasă la congelator pînă se ingheaţă, cam 4-5 ore minim

se serveşte cu sos de ciocolată de cumpărat ori făcut in casă (100g ciocolată topită + 100g lapte + 10g unt)

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-1215-13571541810429.jpg

#2 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 03 January 2013 - 04:42 PM

Dex ,

Merci mult .
Din fericire ,de catva ani se gaseste si la noi alvita tare ,din cea italiana.
E drept ca are si ceva alune prin ea,dar asta nu importa .
Le dau in cap cu ciocanul Imagine postata si o sa aiba gust bun in semifredo .

In W/end am planuri mari .
Reteta asta si inca una la fel de mirobolanta .
Dupa care la mine va fi lasata secului.
Intru in Post - Craciun .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi