Pas cu pas pentru Pişco, un desert uşor, răcoritor şi cu gust de sărbători. Torrone ar fi halviţa noastră, aia ţeapănă de o spargi cu ciocanul.
Ingrediente
- 150 de torrone
- 250 frişcă lichidă
- un pumn de alune de pădure prăjite fără sare
- nişte zahăr pudră (cam 4 linguriţe)
- un albuş
Cum se face
Torronele este tot şpilul reţetei, luaţi unul tradiţional, din ăla ţeapăn, fără ciocolată, adaosuri, brizbrizuri, alea alea. cu cît e mai de calitate, cu atit mai bun desertul. eu am folosit unul mai naşpa din cauza dispariţiei neaşteptate a ălor buni care, legenda spune că ar fi fost păpaţi de ceva spiriduşi neidentificaţi.
Deci torronele se blenduie sau se bate cu ciocanul de carne în scopul de a-l face ca o pudră mai grosolană. al meu s-a făcut ca o pastă pentru că avea ciocolată şi lămâie. ăla bun se face ca o făină de migdale.
frişca se bate cu 2 linguriţe de zahăr pudră
albuşul se bate cu 2 linguriţe de zahăr pudră pînă se face ţeapăn ca la bezea
alunele se zdrobesc la consistenţa dorită
se amestecă torronele, frişca şi alunele pînă devin omogene
se adaugă albuşul şi se incorporează
compoziţia se toarnă în forme individuale infofolite cu peliculă alimentară, sau in tavă, cum preferaţi
se lasă la congelator pînă se ingheaţă, cam 4-5 ore minim
se serveşte cu sos de ciocolată de cumpărat ori făcut in casă (100g ciocolată topită + 100g lapte + 10g unt)
Pagina 1 din 1
Semifreddo al torrone cu sos de ciocolată
#2
Postat 03 January 2013 - 04:42 PM
Dex ,
Merci mult .
Din fericire ,de catva ani se gaseste si la noi alvita tare ,din cea italiana.
E drept ca are si ceva alune prin ea,dar asta nu importa .
Le dau in cap cu ciocanul si o sa aiba gust bun in semifredo .
In W/end am planuri mari .
Reteta asta si inca una la fel de mirobolanta .
Dupa care la mine va fi lasata secului.
Intru in Post - Craciun .
Merci mult .
Din fericire ,de catva ani se gaseste si la noi alvita tare ,din cea italiana.
E drept ca are si ceva alune prin ea,dar asta nu importa .
Le dau in cap cu ciocanul si o sa aiba gust bun in semifredo .
In W/end am planuri mari .
Reteta asta si inca una la fel de mirobolanta .
Dupa care la mine va fi lasata secului.
Intru in Post - Craciun .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
Arata acest topic
Pagina 1 din 1