Forum Culinar: Somon cu ciuperci - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Somon cu ciuperci

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 08 January 2013 - 07:17 PM

Cum spuneam, reteta o am de pe blogul lui Cosmin. O reteta grozava! Noua ne-a placut foarte mult!
Reteta prevedea cimbrisor, dar eu nu am avut si am pus patrunjel proaspat tocat. În plus, am mai folosit putina zeama de lamîie.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13576648900053.jpg


Ingrediente:

  • 2 cepe lunguiete (alea rosioare/violete-echalote)
  • 250 g file de somon
  • 120 ml smintîna de frisca
  • patrunjel proaspat tocat
  • 9 ciuperci de marime medie
  • sare si piper din rîsnita
  • 2 linguri ulei de masline
  • zeama de lamîie


Somonul se taie bucati/felii aproximativ egale.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13576650990323.jpg

Se curata bine ciupercile, se îndeparteaza cu grija piciorusele si se toaca marunt.
Ceapa se toaca dupa plac (eu mai grob) si se înmoaie usor în cele doua linguri de ulei de masline încins.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13576650005232.jpg

Se adauga piciorusele si se soteaza timp de 5 minute, dupa care se adauga smîntîna si verdeata.
Se mai lasa 2-3 minute pe foc, pîna smîntîna se ingroasa putin. Între timp se condimenteaza cu sare si piper.
Se preîncalzeste cuptorul la 170-180 °C .

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13576650117801.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13576650446916.jpg

Ciupercile se aseaza într-un vas termorezistent si se umplu cu sosul rezultat.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13576651182931.jpg

Deasupra se pune cîte o bucatica de somon. Eu am piperat si sarat usor cu sare de Himalaya,
am stropit somonul cu cîte 2-3 stropi de zeama de lamîie, si am dat vasul în cuptor timp de 20 minute.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13576651471363.jpg

Delicioase!

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-5-13576652621228.jpg


-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,049
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 January 2013 - 07:19 PM

Cel mai greu mi se pare taiatul patratelelor asa perfecte :(
In rest mi se pare simplu, se va face, mersi frumos.

#3 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 08 January 2013 - 07:32 PM

Banuiam c-o sa-mi placa reteta!! Eu as pune oregano, cred ca nu-i dauneaza??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,049
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 January 2013 - 07:34 PM

Poate ca ar merge si marar, nu? ca de obicei se potriveste cu somonul

#5 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 08 January 2013 - 07:39 PM

Fetelor, merge cu orice verdeata va place. Mie mi-ar place cu oricare. Cu busuioc, oregano, cimbrisor, patrunjel, marar... ce-o fi :(
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 08 January 2013 - 07:52 PM

O sa fac si eu o portie mai mica" sa testez piata!" :(
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#7 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 January 2013 - 08:41 PM

Sigur o sa-mi placa tare tare mult :crying:!

#8 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 08 January 2013 - 09:05 PM

Arata mai mult decat apetisant, dar ce ma fac eu, ca dl. Gelu nu agreeaza somonul, el papa numai peste pe care il prinde el...

#9 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 08 January 2013 - 10:10 PM

Este simplu, cand prinde un salau, il faci cu salau, cand prinde o cega, faci cu cega! Sa fie peste fara multe oase, atat!
Asta-mi lipsea sa ii plang lui dl. Gelu de mila, el care mananca super peste mereu!! :rolleyes:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#10 Useril este offline   vali 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 05-July 10

Postat 09 January 2013 - 11:43 AM

Arata intr-un mare fel si sunt sigura ca e bun rau la gust!

#11 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 09 January 2013 - 11:52 AM

Vezi postareaMaya, la 08 January 2013 - 07:39 PM, a spus:

Fetelor, merge cu orice verdeata va place. Mie mi-ar place cu oricare. Cu busuioc, oregano, cimbrisor, patrunjel, marar... ce-o fi =))


Maya, sa va fie de bine ! =))

eu n-am probleme cu verdeata, insa nu pot asocia ciupercile cu somonul sau orice alt peste ar fi. (cre' ca am o ciuperca pe creier =)) )
la ce alta leguma crezi ca s-ar putea adapta reteta ? =))

#12 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 09 January 2013 - 12:42 PM

Maya,apetisant,ca de obicei ! =))

Vezi postareaDan@, la 09 January 2013 - 11:52 AM, a spus:

eu n-am probleme cu verdeata, insa nu pot asocia ciupercile cu somonul sau orice alt peste ar fi. (cre' ca am o ciuperca pe creier =)) )
la ce alta leguma crezi ca s-ar putea adapta reteta ? =))


You're not alone!Cu atat mai mult ca, inainte eu nu puteam asocia somonul si pestele,in general, cu oricare leguma.Dar s-a schimbat in timp si atunci cand fac legume(broccoli,conopida,ardei,praz,morcovi) pe pat de somon la cuptor,sotul zice ca-i cel mai bun somon mancat de el.
Asa poate-ti vin idei,dar poate si eu m-apuc sa fac combinatia somon-ciuperci. =))

#13 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 09 January 2013 - 12:47 PM

Dana, si eu m-am gîndit deja la urmatoarea varianta, cu toate ca noua ne-au placut mult ciupercile, asa cu somon.

O sa tai dovleceii ca aici, o sa-i scobesc, iar în rest procedez ca si cum bucatile scobite ar fi palarii de ciuperci, iar "scobitura" piciorusele =)) Ce zici, te tenteaza în varianta cu dovlecei?
Totusi, încearca si cu ciuperci, ca n-o sa te'neci =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#14 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 09 January 2013 - 01:28 PM

Vezi postareaDan@, la 09 January 2013 - 11:52 AM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 08 January 2013 - 07:39 PM, a spus:

Fetelor, merge cu orice verdeata va place. Mie mi-ar place cu oricare. Cu busuioc, oregano, cimbrisor, patrunjel, marar... ce-o fi =))


Maya, sa va fie de bine ! =))

eu n-am probleme cu verdeata, insa nu pot asocia ciupercile cu somonul sau orice alt peste ar fi. (cre' ca am o ciuperca pe creier =)) )
la ce alta leguma crezi ca s-ar putea adapta reteta ? =))

Stiu ca tu ai facut o data o tarta de somon cu ardei, eu zic ca niste sferturi de ardei mare s-ar preta la reteta, si poti pune inauntru tot bucatele de ardei. De fapt cred ca m-am convins si pe mine, incerc 2-3 ciuperci si un ardei sa vad unde are mai mare succes produsul!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#15 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 11 January 2013 - 02:03 AM

Ellani, Maya, cafeluta, merci frumos pt. sugestii. :tongue3: :) :)

dau cu banu' prin lista de legume, ca nu ma pot hotari daca sa risc a ma ineca cu ciuperci si somon. poate ajung la traume. :)

#16 Useril este offline   Gina 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 77
  • Inregistrat: 02-October 12

Postat 11 January 2013 - 11:02 PM

Vezi postareaDan@, la 11 January 2013 - 02:03 AM, a spus:

dau cu banu' prin lista de legume


Cu dovlecei, cum a zis Maya, merge somonul de minune.
O alta idee- cartofi mici umpluti.
Tot ca aperitiv, ar fi dragute niste turnulete de rondele dovlecel galben si verde si ardei, poate si morcov cui ii place, dedesubtul somonului.

Dar eu zic ca-s excelente ciupercile cu somon.Si la fel de bune sunt cu creveti.

Maya, :P

#17 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,049
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 January 2013 - 12:41 AM

Foarte bune, sorella mea, eu am pus praz in loc de echalota si mi-au placut, se simt toate gusturile, cel de praz, cel de smintina, cel de champignon si cel de somon. Pentru mine se imbina placut, pacat ca m-am grabit si le-am cumparat de la prima taraba ciupercile, apoi am vazut la altii si mai mari, ale mele erau micute. Somon tot la felii am gasit asa ca am incercat cit am putut sa tai patrate cit mai potrivite. Mersi frumos, se vor reface cu siguranta :)
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13580304124038.jpg

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi