Forum Culinar: Rulada de varza umpluta cu cartofi, morcovi si brinza - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Rulada de varza umpluta cu cartofi, morcovi si brinza

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 January 2013 - 12:02 AM

Reteta de pe forumul italian
http://www.coquinari...lo-di-verza-ecc
Am oparit citeva frunze de varza pe care le-am suprapus pe o bucata de aluminiu si inauntru am pus un amestec facut cu 600 gr de cartofi fierti pasati, 200 gr morcovi fierti taiati bucatele, 1 ou, 120 de gr de ementhal si sare, piper si patrunjel
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13589783583264.jpg
am rulat totul si copt la cuptor cred mai mult de o ora, apoi l-am pus la racit si taiat a doua zi, inainte de a-l incalzi am presarat un pic de parmigiano ras, mie mi-a placut foarte mult
Imagine atasata: monthly_01_2013/post-4-13589785163811.jpg

#2 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 January 2013 - 09:19 AM

Bun asa, Adriana! :thumleft:
Cu umplutura putem sa "batem campii" cum vrem, ca avem loc!

#3 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 25 January 2013 - 10:38 AM

Eu o sa bat campii instantaneu, scot morcovii si pun ardei! Daca nu e nevoi de morcovi, ca la salata de boeuf, de ce sa-i pui?? Il pui in cuptor doar rulat in folie si atat, corect??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 January 2013 - 10:42 AM

Vezi postareazerda, la 25 January 2013 - 10:38 AM, a spus:

scot morcovii si pun ardei!


:snorting:
In cazul tau, da.
Eu ma gandeam la niste carnati usor afumati. :thumleft:

#5 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 25 January 2013 - 10:59 AM

Merge si cu carnati nu se mai uita nimeni in X ca i-am trecut la rumegatoare!! :thumleft:

Aaaa, sau mai bine incerc cu niste piept de pui alergat, despre care mi s-a zis ca nu e bun la mancat, dar tocat marunt, amestecat in piure nu se mai simte, corect?? :snorting:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 January 2013 - 05:39 PM

Of course ca se poate varia umplutura, eu fiind prima data am respectat intocmai reteta, important cred e sa se mentina cartofii si oul ca sa lege. Cine vrea poate sa o faca carnoasa.
Da, am rulat-o in staniol si am "aruncat-o" in cuptor :thumleft:

#7 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 25 January 2013 - 06:15 PM

Ce fain arata!!!

Da' daca tot ati inceput sa va ganditi la inlocuitori, nu puteti sa-mi dati ceva idei la inlocuit cartofii?
Sorina

#8 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 25 January 2013 - 06:19 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 25 January 2013 - 06:15 PM, a spus:

Da' daca tot ati inceput sa va ganditi la inlocuitori, nu puteti sa-mi dati ceva idei la inlocuit cartofii?
ba da: fă un piure de mazăre galbenă! nu-i mare diferența de gust.

#9 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 25 January 2013 - 06:22 PM

Pup Boni!

Eu nu am vazut pe aici mazare galbena, da' nu-i bai, voi folosi din cea verde.
Multumesc de idee!
Sorina

#10 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 25 January 2013 - 06:38 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 25 January 2013 - 06:22 PM, a spus:

Eu nu am vazut pe aici mazare galbena, da' nu-i bai, voi folosi din cea verde.
nu am precizat și cred că e important: e vorba de mazăre uscată.
mie mi se pare diferență mare și de gust și mai ales de consistență între mazărea uscată verde și galbenă. cea verde se fierbe mai greu și nu se face așa fină pasta. mai degrabă aș folosi ca înlocuitor năut. dar poate la voi e altfel cea verde, sau am nimerit eu una mai proastă...

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 January 2013 - 06:54 PM

eu n-am folosit mazare uscata si nu stiu cum se comporta
e o buna idee nautul, imi place, dar in cazul asta as mari cantitatea celeilalte legume, mi-e teama sa ca prea mult naut e prea inecacios
important e sa fie ceva care da o consistenta ca piureul de cartofi

#12 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 25 January 2013 - 07:04 PM

Eu o sa fac cu ardei rosu. In rest, nu schimb nimic!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#13 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 January 2013 - 07:40 PM

Vezi postareaAdriana, la 25 January 2013 - 06:54 PM, a spus:

eu n-am folosit mazare uscata si nu stiu cum se comporta



Eu chiar ieri am facut supa crema de mazare cu ton si acciughe, dupa reteta scrisa pe punga.
A fiert in 40 de minute aproximativ, nu mi-a dat mari probleme.

#14 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 January 2013 - 07:42 PM

o s-o caut, o vazusem la moara pe vremea cind ma duceam dupa faina

#15 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 25 January 2013 - 09:26 PM

Aha, deci de cea uscata vorbesti mataluta. Am sa casc bine ochii sa vad ce voi gasi.
Multam de precizare!
Sorina

#16 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 25 January 2013 - 09:38 PM

da' linte, bob/fava, merge la monti?

io as manca o felie si-asa, mi-e o pofta de-un cartof!

#17 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 25 January 2013 - 10:12 PM

Vezi postareamoatza, la 25 January 2013 - 09:38 PM, a spus:

da' linte, bob/fava, merge la monti?

io as manca o felie si-asa, mi-e o pofta de-un cartof!


Lintea merge.
Sa nu-ti zic vreo prostie, asa din ce-mi mai aduc eu aminte, bobul poate fi consumat crud. Ce ma intereseaza pe mine le-am bagat la tartacuta si cum bobul proaspat am constatat eu ca nu-l gasesc banuiesc ca i-am dat stergere de pe memorie. Sunt foarte practica atunci cand se vorbeste de lasat spatii goale pt viitoarele informatii... sterg fara mila. (cu alte cuvinte sunt o uituca)
Asa ca ma duc sa caut in tabel.

Am revenit dupa ce m-am benoclat in tabel.
Ig bob crud 40
Ig bob gatit 65
In concluzie, pt F1 se poate consuma crud fara grasimi sau pt F2 crud cu grasimi. Eu nu ma risc sa-l pap gatit.
Sorina

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi