Forum Culinar: Chec - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Chec fara nume

#21 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 26 January 2013 - 09:35 PM

[quote name='moatza' date='26 January 2013 - 06:41 PM'
Cerra, mie nu prea mi se afaneaza kekurile doar cu faina de migdale, chiar vreau sa vad sectiunea ta. adica nu ma intelege gresit, imi place, dar e altceva. de-aia nu mai fac prajituri de-astea gen kek, daca-i vorba sa fie monti.
[/quote]

Nu am dc sa ma supar. Si eu in astea fara faina sunt junioara asa ca orice sfat este bine primit. Este bun nimik de zis dar este altceva.Scrie la han cum faci tu.

#22 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 January 2013 - 11:44 AM

Facut in forma de guguluf, cu 400 gr faina restul amidon si faina de migdale, cu rahat si nuci prajite.

Imagine atasata: monthly_01_2013/post-9-13593661733735.jpg

Nu-i inecacios ca multe alte checuri.Azi la scoala Manu a avut checul tau, Adriana! :occasion15:

#23 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,074
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 January 2013 - 05:28 PM

Nici nu stii cit ma bucur :thumleft:
Intr-adevar nu e inecacios.
eu l-am refacut ieri fara cacao dar cu lapte de soia si o esenta de migdale, am pus deasupra cranberries date prin faina si n-au intrat deloc in aluat, au ramas toate deasupra, ar fi trebuit sa le amestec in compozitie dar na, daca bucatelele de rahat au coborit toate ma asteptam si cu astea sa se intimple la fel, mi-a placut mai mult prima data. asta a iesit mai colorat cred ca de la laptele de soia care e ceva mai inchis la culoare decit cel de orez

#24 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,074
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 January 2013 - 05:34 PM

Vezi postareastella, la 26 January 2013 - 04:58 PM, a spus:

Adriana , as putea lipi aici reteta mamei mele de chec :floare:...seamana mult.

pai chiar vroiam sa ti-o cer cind ai pus pozele pe fb :thumleft:

Vezi postareacerra, la 26 January 2013 - 05:52 PM, a spus:

Oricum, jumatate este papat.

deci a fost bun
e crescut bine? ca nu-mi dau seama din poze

Vezi postareamoatza, la 26 January 2013 - 08:41 PM, a spus:

e-adevarat, cacaua lichefiaza albusul batut, daca se adauga doar in albus, dar daca densitatea compozitiilor - cea alba/cea neagra cu cacao- este identica, nu influenteaza prea mult.
tie ti s-a dus la fund compozitia neagra ptr ca a fost mult mai dens aluatul cu cacao

pai si cum faci sa fie densitatea egala?

#25 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 January 2013 - 05:52 PM

Vezi postareaAdriana, la 28 January 2013 - 05:28 PM, a spus:

Nici nu stii cit ma bucur :floare:



Mie o parte din compozitia de cacao nu a mai incaput in forma, asa ca am turnat-o intr-o forma mica de silicon.
Asa am facut un checulet cu cacao numai pentru mine. :thumleft:

#26 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 28 January 2013 - 09:52 PM

Vezi postareaAdriana, la 28 January 2013 - 05:34 PM, a spus:

pai si cum faci sa fie densitatea egala?


de ex, am de pus 2 cani de faina si 4 lg cacao. si vreau kek marmorat.
fac aluatul normal dar opresc din cantitatea de faina 4 lg
impart in 2 aluatul
intr-o parte pun cele 4 lg faina
in cealalta parte pun cele 4 lg cacao
marmorez cum vreau/pot

:)

#27 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 28 January 2013 - 10:29 PM

[quote name='Adriana' date='28 January 2013 - 03:34 PM'


Oricum, jumatate este papat.
[/quote]
deci a fost bun
e crescut bine? ca nu-mi dau seama din poze


[/quote]

Da, a crescut bine dar dupa cum am zis eu am facut la jumatate din reteta pusa de tine si binenteles montificat. Este inalt de 6 cm si lung de 30cm.

Foarte bun!

Imi doream sa il fac original dar va venii si vremea aia cand o sa il fac si chiar sa si gust putin din el.

#28 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,074
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 January 2013 - 10:39 PM

Vezi postareamoatza, la 28 January 2013 - 09:52 PM, a spus:

de ex, am de pus 2 cani de faina si 4 lg cacao. si vreau kek marmorat.
fac aluatul normal dar opresc din cantitatea de faina 4 lg
impart in 2 aluatul
intr-o parte pun cele 4 lg faina
in cealalta parte pun cele 4 lg cacao
marmorez cum vreau/pot

:)

ok, mersi, incerc

#29 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 30 January 2013 - 10:40 AM

Adriana, nu pot sa nu-ti mentionez ca Manu l-a cerut doua zile la rand la scoala. :)

In weekend il refac sa fie fata multumita!I-am si zis reteta o am de la Adriana.
Cum care Adriana?Mama lui Pufi! :)

#30 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,074
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 January 2013 - 08:31 PM

Vai ce ma bucur :D
a lui Puffy si Perla. i-ai aratat-o?
si eu il refac iar cind se termina asta, dar ca prima data

#31 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 31 January 2013 - 03:04 PM

Da a vazut-o!
A intrebat daca se inteleg bine.Ca Rex si Dora la mama, se ignora reciproc.Rex saracu' e suficient ca mama sa se uite urat la el si se dizolva.

On topic:
Acum e in cuptor.Jumatate din cantitate: mi-au iesit 6 muffin si un chec. :occasion14:

#32 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,074
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 January 2013 - 07:49 PM

Buna idee muffin, io ma gindeam sa-l fac rotund dar parca e mai practic chec. Si ca muffins si mai misto.

#33 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,074
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 February 2013 - 10:44 PM

L-am refacut cu fructoza in loc de zahar, 200 de gr, si in forma de muffin.
Cred ca e de la fructoza culoarea schimbata pentru ca l-am facut si cu lapte de soia si fructoza si era tot asa inchis la culoare, de data asta am folosit lapte de orez si fructoza si e tot inchis. Prima data credeam ca fusese de la laptele de soia, dar fiind si acum asa cred totusi ca e de la fructoza.
E un pic mai diferit dar e bun si asa
Imagine atasata: monthly_02_2013/post-4-13602698933232.jpg

#34 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 08 February 2013 - 10:51 AM

nush ce sa zic, fructoza nu mi-a schimbat niciodata culoarea. o fi altfel asta de la voi? parca nici Sorina n-a pomenit de chestia asta.

#35 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,074
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 February 2013 - 04:36 PM

Atunci sa fie laptele, dar era tot de orez si unul si altul, doar ca erau alta marca.
Si am schimbat si uleiul data asta, de floarea soarelui.

#36 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 10 February 2013 - 03:45 PM

Fructoza nu schimba nimic... nici culoare si nici gust.
Sorina

#37 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,074
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 February 2013 - 07:10 PM

L-am refacut in varianta tort cu mere, adica am pus in compozitie 3 mere bucatele.
Tot cu fructoza, ulei de floarea soarelui si lapte de orez.
A iesit iar deschis la culoare
Imagine atasata: monthly_02_2013/post-4-13611210473068.jpg

#38 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 17 February 2013 - 07:21 PM

[quote name='Adriana' date='17 February 2013 - 07:10 PM' timestamp='1361121052' post='186058']

a iesit perfect!

acum esti impacata ca nu de la fructoza nu? oricum ramane enigma:)

#39 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,074
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 February 2013 - 08:08 PM

Da, ramine, pentru ca am folosit din cite vad ca am scris acelasi ulei si acelasi lapte.

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi