Pagina 1 din 1
Bindae Duk Coreea
#1
Postat 27 January 2013 - 09:35 PM
Dedicatie pentru fanii de kimchi :
Poate ati vazut prin pravaliile asiatice o punga cu graunte galbene care arata cam asa :
Goliti jumate de punga (500g) într-un castron, spalati, acoperiti cu apa. Daca vreti un rezultat mai crocant, puneti si un pumn sau doi de orez, de preferinta sticky.
Lasati peste noapte sa se umfle, scurgeti bine, spalati. Bagati la mixer cu un pic de apa (jumatate de pahar), sare, piper, doi catei de usturoi, o ligura doua de sos de soia.
Mixati bine pîna obtineti o pasta. Adaugati : un ardei iute curatat de seminte si tocat, doua fire de ceapa verde tocate, un deget de ghimbir ras, kimchi tocat, dupa gust,(eu pun cam 1/4 kimchi din cantitatea de pasta).
Mai puteti adauga : ardei gras tocat, dovlecel tocat, jambon sau piept afumat taiat cuburi, carne de porc tocata, graunte de susan rumenite. Eventual ceva verdeturi, frunze de coriandru tocate de pilda.
Încingeti ulei într-o tigaie, turnati cam doua linguri de pasta, etalati bine, stil pancake ratat.
Lasati sa se rumeneasca binisor, întoarceti pe partea cealalta pîna se rumenesc frumos.
Srviti reci sau calde cu un sos de soia 2/3, otet de orez (corean sau japonez) 1/3, cîteva picaturi de ulei de susan.
Pofta buna!
Poate ati vazut prin pravaliile asiatice o punga cu graunte galbene care arata cam asa :
Goliti jumate de punga (500g) într-un castron, spalati, acoperiti cu apa. Daca vreti un rezultat mai crocant, puneti si un pumn sau doi de orez, de preferinta sticky.
Lasati peste noapte sa se umfle, scurgeti bine, spalati. Bagati la mixer cu un pic de apa (jumatate de pahar), sare, piper, doi catei de usturoi, o ligura doua de sos de soia.
Mixati bine pîna obtineti o pasta. Adaugati : un ardei iute curatat de seminte si tocat, doua fire de ceapa verde tocate, un deget de ghimbir ras, kimchi tocat, dupa gust,(eu pun cam 1/4 kimchi din cantitatea de pasta).
Mai puteti adauga : ardei gras tocat, dovlecel tocat, jambon sau piept afumat taiat cuburi, carne de porc tocata, graunte de susan rumenite. Eventual ceva verdeturi, frunze de coriandru tocate de pilda.
Încingeti ulei într-o tigaie, turnati cam doua linguri de pasta, etalati bine, stil pancake ratat.
Lasati sa se rumeneasca binisor, întoarceti pe partea cealalta pîna se rumenesc frumos.
Srviti reci sau calde cu un sos de soia 2/3, otet de orez (corean sau japonez) 1/3, cîteva picaturi de ulei de susan.
Pofta buna!
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!
#3
Postat 30 January 2013 - 10:51 AM
Aici nu se poate da "Laic" ?
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#5
Postat 30 January 2013 - 12:39 PM
O sa incerc si eu cu linte, pana fac rost de mazare din asta.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!
#6
Postat 29 January 2014 - 05:36 PM
Eu tot am citit dar nu am inteles ce e kimchi. Nici nu am vazut, adevarul e ca nici nu am cautat.
Dupa ce ar trebui sa ma uit prin rafturi? Borcan, cutie, punga?
Dupa ce ar trebui sa ma uit prin rafturi? Borcan, cutie, punga?
Sorina
#7
Postat 29 January 2014 - 06:17 PM
sorinadaniela, la 29 January 2014 - 05:36 PM, a spus:
Eu tot am citit dar nu am inteles ce e kimchi. Nici nu am vazut, adevarul e ca nici nu am cautat.
Dupa ce ar trebui sa ma uit prin rafturi? Borcan, cutie, punga?
Dupa ce ar trebui sa ma uit prin rafturi? Borcan, cutie, punga?
Kimchi este varza marinata cu tot felul de mirodeni, sau poate fi si ridiche. De obicei o gasesti la borcane, mai mici sau mai mari, in magazinele asiatice.
brain loading....please wait....
#8
Postat 29 January 2014 - 06:31 PM
sorinadaniela, la 29 January 2014 - 05:36 PM, a spus:
Eu tot am citit dar nu am inteles ce e kimchi. Nici nu am vazut, adevarul e ca nici nu am cautat.
Dupa ce ar trebui sa ma uit prin rafturi? Borcan, cutie, punga?
Dupa ce ar trebui sa ma uit prin rafturi? Borcan, cutie, punga?
Sorinel, facura maestrul Paparotti si Zerda, vezi prin forum
fiica dacilor
#10
Postat 29 January 2014 - 08:37 PM
Uite aici la muraciuni' Sori' http://artaculinara....r/page__st__120
#11
Postat 29 January 2014 - 11:00 PM
Mulțumesc Geany! Cred că mai degrabă le cumpăr, asta dacă oi găsi.
Sorina
Arata acest topic
Pagina 1 din 1