Pagina 1 din 1
Tajine de pui ~ un deliciu marocan ~
#1
Postat 28 January 2013 - 12:31 PM
povestea incepe ca orice poveste, cu a fost odata ...
in cazul de fatza au fost 900 g ciocanele/copanele de pui, ce se pun la prajit intr-o tigaie impreuna cu 2 cepe tocate si 2 catei de usturoi fin feliati, in ideea de a prepara tajine de pui - un fel de mincare marocan
cind s-au rumenit un pic pe toate partile *, se toarna 500 dl zeama de pui (apa fiarta + 1 cubulet de concentrat) in care se dilueaza 2 Lg miere de albine, se presara un virf de cutit generos cu scortisoara si unul mai zgircit cu chimion (cumin), 1/3 lg sofran, un pic de ghimbir ras (cam 1,5 -2 cm de radacina), se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, iar apoi se opereaza culinar la 4 miini adaugindu-se: o mina de caise uscate (eu le-am taiat in felii, da' nu-i musai!), una de stafide, (optional) o alta cu merisoare uscate si inca una cu migdale decojite
se lasa totul sa fiarba la foc mic timp de 30'
apoi se pescuiesc din tigaie copanelele, si se lasa sosul la fiert pina mai scade putin si capata cu aspect catifelat
cine vrea pulpele mai bronzate, le pune din nou in tigaie la perpelit si sta cu ochii pe ele (nu ca mine la telefon !!! ) sa nu se arda
se serveste pe un pat de orez sau de couscous, garnisit cu frunze de coriandru tocate (merge si cu patrunjel, ca nici eu n-am avut!) si coaja de lamiie rasa, dar am uitat s-o pun ...
insa pt. a savura aromele si-a adulmeca parfumul deosebit al acestei mincari, nu trebuie decit sa incercati tajine - sa aveti pofta !
*muschetare, data aviatoare nu te mai ascult, iar ordinea va fi inversa, rumenesc mai intii copanelele, le dau deoparte pe o farfurie si apoi calesc ceapa cu usturoiul, ca sa nu mai stau cu emotie ca le ard
oricum, merci pt. ideea delicioasa !
in cazul de fatza au fost 900 g ciocanele/copanele de pui, ce se pun la prajit intr-o tigaie impreuna cu 2 cepe tocate si 2 catei de usturoi fin feliati, in ideea de a prepara tajine de pui - un fel de mincare marocan
cind s-au rumenit un pic pe toate partile *, se toarna 500 dl zeama de pui (apa fiarta + 1 cubulet de concentrat) in care se dilueaza 2 Lg miere de albine, se presara un virf de cutit generos cu scortisoara si unul mai zgircit cu chimion (cumin), 1/3 lg sofran, un pic de ghimbir ras (cam 1,5 -2 cm de radacina), se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, iar apoi se opereaza culinar la 4 miini adaugindu-se: o mina de caise uscate (eu le-am taiat in felii, da' nu-i musai!), una de stafide, (optional) o alta cu merisoare uscate si inca una cu migdale decojite
se lasa totul sa fiarba la foc mic timp de 30'
apoi se pescuiesc din tigaie copanelele, si se lasa sosul la fiert pina mai scade putin si capata cu aspect catifelat
cine vrea pulpele mai bronzate, le pune din nou in tigaie la perpelit si sta cu ochii pe ele (nu ca mine la telefon !!! ) sa nu se arda
se serveste pe un pat de orez sau de couscous, garnisit cu frunze de coriandru tocate (merge si cu patrunjel, ca nici eu n-am avut!) si coaja de lamiie rasa, dar am uitat s-o pun ...
insa pt. a savura aromele si-a adulmeca parfumul deosebit al acestei mincari, nu trebuie decit sa incercati tajine - sa aveti pofta !
*muschetare, data aviatoare nu te mai ascult, iar ordinea va fi inversa, rumenesc mai intii copanelele, le dau deoparte pe o farfurie si apoi calesc ceapa cu usturoiul, ca sa nu mai stau cu emotie ca le ard
oricum, merci pt. ideea delicioasa !
#2
Postat 28 January 2013 - 12:41 PM
Mai ai un blid ?
Grillat,condimentat,aromat,dulce-sarat...nu mai trebuie sa spun nimic .
Zau ca mi-e foame.
Ma duc sa perpelesc in unt cativa creveti pana nu mor aici .
BTW.
Ai Tajina ?
Eu nu am , dar cred ca merge si in vas de lut .
Grillat,condimentat,aromat,dulce-sarat...nu mai trebuie sa spun nimic .
Zau ca mi-e foame.
Ma duc sa perpelesc in unt cativa creveti pana nu mor aici .
BTW.
Ai Tajina ?
Eu nu am , dar cred ca merge si in vas de lut .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#3
Postat 28 January 2013 - 01:01 PM
Piscotel, la 28 January 2013 - 12:41 PM, a spus:
Mai ai un blid ?
Grillat,condimentat,aromat,dulce-sarat...nu mai trebuie sa spun nimic .
Zau ca mi-e foame.
Ma duc sa perpelesc in unt cativa creveti pana nu mor aici .
BTW.
Ai Tajina ?
Eu nu am , dar cred ca merge si in vas de lut .
Grillat,condimentat,aromat,dulce-sarat...nu mai trebuie sa spun nimic .
Zau ca mi-e foame.
Ma duc sa perpelesc in unt cativa creveti pana nu mor aici .
BTW.
Ai Tajina ?
Eu nu am , dar cred ca merge si in vas de lut .
Pisco, nu mai am, ca au bobinat musafirii ieri ca lacustele. dar mai fac, ca mi-a placut mult !
vasul tajina nu-l am inca, dar cu siguranta va fi in bagaj cind ma intorc din Franta.
cred ca ar merge in vas de lut, daca e smaltuit. eu am avut unul nesmaltuit, si l-am facut cadou unei prietene, ca nu apucam sa fac sarmale in el.
pofta mare la creveti !
#4
Postat 28 January 2013 - 01:07 PM
Nici eu nu am vasul de tajine, e teribil de mare si de incomod. Si cred ca tajinele ies foarte bine si în cocota de fonta, na!
Sa va fie de bine Dana, si daca v-a placut, merita sa încercati si alte variante. Cu lamîi, cu prune uscate si curmale, cu rosii uscate, si înca si înca...
Sa va fie de bine Dana, si daca v-a placut, merita sa încercati si alte variante. Cu lamîi, cu prune uscate si curmale, cu rosii uscate, si înca si înca...
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!
#5
Postat 28 January 2013 - 04:00 PM
Alexandru, la 28 January 2013 - 01:07 PM, a spus:
Nici eu nu am vasul de tajine, e teribil de mare si de incomod. Si cred ca tajinele ies foarte bine si în cocota de fonta, na!
Sa va fie de bine Dana, si daca v-a placut, merita sa încercati si alte variante. Cu lamîi, cu prune uscate si curmale, cu rosii uscate, si înca si înca...
Sa va fie de bine Dana, si daca v-a placut, merita sa încercati si alte variante. Cu lamîi, cu prune uscate si curmale, cu rosii uscate, si înca si înca...
Iaca aici unul mic de 1,5 lt,dar nu merita ,daca-l folosesc de doua ori pe an.
http://www.pentrugat...?productID=4684
Poti sa scoti link-ul daca nu-i voie .
Plus ca am atatea oale si ulcele,de nu mai am unde sa le pun.
Las ca fac in oala de lut smaltuit si va arat si voua ce a iesit.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#6
Postat 03 February 2013 - 12:50 PM
noroc de voi doi, ca mi-am adus aminte de cratita de fonta si-am pus-o din nou la treaba
tura asta n-am mai folosit praf de scortisoara, ci coaja/betisor
caisele si merisoarele uscate au sarit din schema, fiind inlocuite de rosii uscate conservate in ulei, iar pe linga migdale, am pus un pumn de fistic si un altul de masline kalamata
desi ma satisface d.p.d.v. gustativ si olfactiv, tajine ma irita vizual in farfurie ... dom'le, are prea putin rosu !
tura asta n-am mai folosit praf de scortisoara, ci coaja/betisor
caisele si merisoarele uscate au sarit din schema, fiind inlocuite de rosii uscate conservate in ulei, iar pe linga migdale, am pus un pumn de fistic si un altul de masline kalamata
desi ma satisface d.p.d.v. gustativ si olfactiv, tajine ma irita vizual in farfurie ... dom'le, are prea putin rosu !
#7
Postat 04 February 2013 - 10:31 AM
Dan@, la 03 February 2013 - 12:50 PM, a spus:
Primo, aplauzele
Secundo, daca vrei mai mult rosu adaugi:
1) un pic de concentrat de tomate cînd rumenesti ceapa
2) un pic de boia de ardei
3) mai multa harissa, daca te tin baierele
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!
#8
Postat 10 February 2013 - 01:43 AM
Dan@, sar'na pentru masa/reteta/idee. Nu, pentru idee multumiri Alexandrului care este
Bune, bune, usor de facut...servite pe "pat" de orez.
Bune, bune, usor de facut...servite pe "pat" de orez.
Imagini atasate
#9
Postat 11 February 2013 - 01:15 AM
Moama!! arata ca intr-un pliant! Felicitari!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1