Forum Culinar: Pateu de ceapa - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pateu de ceapa

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 01 February 2013 - 06:09 PM

Eu reteta am gasit-o pe blogul "Cucchiaio pieno" si de mult ma tot invart in jurul ei.

2 cepe tocate

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-9-13597343905258.jpg

asa:

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-9-13597344094552.jpg

Amestecate cu o cutie de cream cheese 175 gr.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-9-13597344658084.jpg

am adaugat 2 linguri pline de maioneza si 3-4 linguri de parmezan ras

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-9-13597345098281.jpg

sare, piper

Nu puneti pateul pana la buza formei ca bolboroseste de numai.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-9-13597345639695.jpg

Coaceti la 180 grade pana cand obtinem o crusta rumena.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-9-13597346080067.jpg

Lasati la racit si eventual si o ora la frigider.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-9-13597346501585.jpg

Variante:

Cartofi umpluti cu pateu de ceapa
Vol au vent umplute cu pateu de ceapa.

#2 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 01 February 2013 - 06:15 PM

Pateul cred ca e bun, ca n-ai pus impresiile tale, dar vasutul este mortal!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 01 February 2013 - 06:20 PM

Vezi postareazerda, la 01 February 2013 - 06:15 PM, a spus:

Pateul cred ca e bun, ca n-ai pus impresiile tale, dar vasutul este mortal!


Ioana, atat de bun ca abia asteptam sa va spun si voua reteta. :occasion14:
Azi am facut pateul, azi am pus reteta.
Mai bun de atat? :floare:
M-am grabit si am facut niste poze de doi lei.
Dar nu-mi pasa ca sigur o refac.Cu poze cu tot.

#4 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 01 February 2013 - 07:11 PM

Pai as putea s-o fac si eu pe luni asa, ca acum nu mai am parmezan, trebuie sa iau si in we nu stiu cat si cum am chef de experimente, prefer sa le fac singura! Dar n-am vasut asa frumos! :occasion14:

ia, ca mi-a venit o idee, ai zis cartofi umpluti cu pateu de ceapa, n-o sa stie nimeni ce a vrut sa spuna poetul in poezie! :floare:

Cartofii cruzi, semifierti, fierti sau copti?
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 01 February 2013 - 08:39 PM

Io zic fierti.Cum ai facut matalutza mai deunazi, dati la cuptor.
De vasutz se rezolva! :occasion14:

#6 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 01 February 2013 - 10:12 PM

Fain arata si pateul si vasul de papusi. :tongue3:
Chestia asta cred c-ar fi delicioasa si pentru cine iubeste ceapa in stare cruda.Eu nu,pentru ca nu o tolerez nicicum,la fel si usturoiul.Pregatite,no problem,crude no way, :toothy6: si nu ma refer strict la mirosul de dupa.Asa ca tot varianta ta mi-e prietena,mai ales ca umplutura pentru cartofi.

#7 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 02 February 2013 - 10:23 AM

TREBUIE s-o fac! La cat de mult ne place ceapa, mi-ar fi rusine sa n-o fac! :occasion15:

#8 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 06 February 2013 - 07:49 PM

Ellani, atunci poti sa incerci si varianta "hot" a Gabitzei de aici.
Oricum e bun. :occasion15:

Fox, de astept cu impresii! :occasion14:

#9 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 07 February 2013 - 06:24 PM

Merci,am 'tras' un ochi si pe-acolo,sa vad cand ajung sa si fac.
Acum suntem in perioada tartei cu ceapa,pe care-am facut-o saptamana trecuta si-o fac iarasi in week-end,caci parca prea repede s-a terminat =))

#10 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 07 February 2013 - 06:49 PM

Faina si reteta asta , mai ales ca mie nu-mi face rau ceapa, nici cruda nici gatita asa ca trebuie incercata si varianta ta. Imagine postata

#11 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 23 February 2013 - 06:18 PM

Cu ce pot inlocui cream cheese? In RO n-am vazut asemenea produs.
Am cateva variante:
- vajkrem
- mascarpone
- sau aceasta crema de branza proaspata
Imagine atasata: monthly_02_2013/post-64-13616362927424.jpg

- presupun ca aceasta din urma se apropie mai mult de cream cheese

#12 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 February 2013 - 08:36 PM

E buna si aia.Branzeturile alea gen philadephia, Almette bla, bla.
Si a mea era dietetica! :angryfire:

#13 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 24 February 2013 - 01:55 PM

ma apuc de treaba, sper sa iasa

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi