Tort cu pere si mousse de miere caramel si ceva ciocolata :)
#21
Postat 16 February 2013 - 06:09 PM
Foarte elegant si foarte de efect, bravo huseanca mica! Tine-o tot asa, ca faci treaba buna!
#22
Postat 16 February 2013 - 06:13 PM
Alt aspect: cat timp ti.a trebuit pentru tot? Cum ziceam, cred ca o sa il fac la final de martie, desi oscilez intre asta si ala de la concurs.
Apoi: crezi ca daca inlocuiesc gelatina cu agar agar e ok?
#23
Postat 16 February 2013 - 06:24 PM
Multumesc, Lori!!
Din pacate in tara nu am gasit niciun curs atat de serios... ce am urmat eu a durat vreo 4 luni cu 2 ore teorie pe saptamana si ceva practica, singurul meu noroc fiind practica la un hotel/cofetarie renumit, ceea ce a meritat toti banii, caci am ajuns sa cunosc lume frumoasa, persoane deosebite si talentate... insa sincera sa fiu nu am invatat mai nimic nou la cursul respectiv.. ce fac eu acum e self-taught.. carti, reviste, bloguri, practic rasfoiesc tot ce prind si incerc sa aplic si sa perfectionez cand am ocazia. Cu mare drag as urma un curs mai profund si mai specializat, dar din pacate nu am avut ocazia inca
Ca timp, am facut blaturile si perele cu o seara inainte, iar a doua zi dimineata am facut cremele+asamblat.. Dupa vreo 4h l-am scos din forma si l-am si taiat ca era pofta mare
Nu am folosit niciodata agar agar, n-as sti sa-ti spun exact cum se comporta
#24
Postat 16 February 2013 - 06:36 PM
Eu agar agar am folosit de cateva ori. Cu agar agar insa trebuie sa fierbi intai compozitia, insa de prins se prinde foarte frumos, atata timp cat pui cantitatea corecta.
#25
Postat 16 February 2013 - 08:22 PM
Zi repede unde stai ca mor sa maninc si eu un foret noire(il comand)
Esti casatorita????
Sa nu spui ca nu...
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
#26
Postat 16 February 2013 - 08:42 PM
Olguta, la 16 February 2013 - 02:09 PM, a spus:
Piscotel, la 16 February 2013 - 02:00 PM, a spus:
Folosesti gelatina granule sau foi ?
Pentru frisca -On Top (de deasupra)- folosesti intaritor sau gelatina ?
Ce fel de frisca folosesti ?
Multumesc, Pisco! Tehnica asta e super... practic poti face orice model iti trece prin cap
Folosesc gelatina granule... frisca o cumpar vrac de la un producator local. Cateodata mai pun cate un intaritor de frisca, insa cel mai sigur o bat cu putin zahar pudra care are oricum amidon si o ajuta sa se intareasca (pe plicul de intaritor scrie ca ar contine zahar pudra si amidon oricum). Pentru tortul asta ideea era sa nu mai pun frisca, sa ramana doar bavareza si decoratiunile, insa cand am scos tortul din forma l-am stricat putin intr-o parte si am decis sa-l repar cu frisca, pe care din fuga nu am batut-o chiar bat.
Spor la prajiturit
Multumesc pentru raspuns .
Am salvat reteta .
Am sa-l fac pentru o ocazie speciala.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#27
Postat 16 February 2013 - 09:39 PM
verber, la 16 February 2013 - 08:22 PM, a spus:
Zi repede unde stai ca mor sa maninc si eu un foret noire(il comand)
Esti casatorita????
Sa nu spui ca nu...
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Multumesc, Verber! Cand ajungi prin zona Moldovei, cu mare drag
Casatorita... si da si nu
Pisco, sper din suflet sa-ti placa. Spor la treaba
#28 Guest_Gelutza_*
Postat 17 February 2013 - 06:14 PM
Bafta in tot ce faci!
PS.
Blatul decor l-am lucrat si eu la rulade festive, nu se face greu deloc, acum am sa-l pun sigur si la un tort, poate ca al tau, daca o sa am vreodata timp!
#29
Postat 17 February 2013 - 06:26 PM
Blatul decorativ e intr-adevar usor de lucrat si de efect si tare bun si la rulade.
#30
Postat 17 February 2013 - 07:45 PM
Lapona Enigel, la 16 February 2013 - 06:09 PM, a spus:
Lori, ma uimesti! io nu stiu sigur ce fac maine si tu ai agenda ptr 31 martie facuta!
ca sa mai economisesti timp, nu vrei sa folosesti pere din compot? am luat intamplator de la K si-a fost f bun compotul, perele destul de ferme.
#31
Postat 19 February 2013 - 01:19 PM
moatza, la 17 February 2013 - 07:45 PM, a spus:
Lapona Enigel, la 16 February 2013 - 06:09 PM, a spus:
Lori, ma uimesti! io nu stiu sigur ce fac maine si tu ai agenda ptr 31 martie facuta!
ca sa mai economisesti timp, nu vrei sa folosesti pere din compot? am luat intamplator de la K si-a fost f bun compotul, perele destul de ferme.
La fel si eu, moatza! Cu toate ca atunci cand stiu ca am o aniversare ori ceva si vreau sa fac tort fac planuri, scriu retetele, ma organizez din timp.
Perele in compot merg de minune
#32
Postat 19 February 2013 - 05:51 PM
Asa o sa si fac cu perele. Doar daca voi avea timp o sa le fac in vin alb, dar doar daca.