Mamaliga din faina de naut si tarate de ovaz F1 & F2 garantez ca este pe placul tuturor iubitorilor de mamaliga
#1
Postat 25 February 2013 - 01:50 PM
Se rastoarna din ceaun/cratita pe un platou/farfurie, exact ca si mamaliga din malai.
cantitatile de mai jos sunt suficiente ptr 4 persoane
Ingrediente:
750 ml apa
3 linguri faina de naut
10 linguri pline tarate de ovaz rasnite
putina sare
100 gr telemea grasa de oi rasa
Mod de preparare:
Se pune la fiert intr`o cratita antiaderenta 550 ml apa rece si sarea sa fiarba cand incepe sa se infierbinte apa , se adauga faina de naut dizolvata in 200ml apa si se amesteca bine si lasam sa fiarba putin , apoi adaugam taratele de ovaz si amestecam energic si micsoram focul si amestecam in mamaliga. Cand este suficient de groasa mamaliga, se adauga telemeaua rasa si se amesteca energic si se opreste focul iar mamaliga o rasturnam pe o farfurie. Servim cu ce dorim.
#2
Postat 07 March 2013 - 06:13 PM
Bre, nu ramane nimic de fiecare data. Fameleonul ataca la greu la mamaliga mea.
Multumesc mult, Cerra!
#3
Postat 08 March 2013 - 12:22 AM
#5
Postat 10 March 2013 - 11:55 PM
#6
Postat 11 March 2013 - 12:55 AM
Mara mi-a zis sa o fac dublă sau mai bine triplă... am început să râd.
#7
Postat 11 March 2013 - 12:43 PM
#8
Postat 18 March 2013 - 01:45 PM
Am facut portie dubla ieri, doar asa ne-a ajuns un pic si la cina.
Eu, aseara am taiat cateva feliute, le-am incalzit la microunde si apoi am papat cu smantana. Un deliciu!
Daca ai sti de cand pofteam eu la asa ceva!
Data viitoare voi face mamaliga cu unt cu branza, un alt deliciu ce mi-a fost negat in ultimii 3 ani.
Multumesc, din nou, pt reteta!
#9
Postat 18 March 2013 - 02:05 PM
sorinadaniela, la 18 March 2013 - 01:45 PM, a spus:
Am facut portie dubla ieri, doar asa ne-a ajuns un pic si la cina.
Eu, aseara am taiat cateva feliute, le-am incalzit la microunde si apoi am papat cu smantana. Un deliciu!
Daca ai sti de cand pofteam eu la asa ceva!
Data viitoare voi face mamaliga cu unt cu branza, un alt deliciu ce mi-a fost negat in ultimii 3 ani.
Multumesc, din nou, pt reteta!
Ma bucur foarte mult ca am facut experimentula sta si am putut bucura si alta lume.
Sa o faci straturi sa vezi ce buna este. Eu atunci cand am facut`o straturi sa imi fentez nepoatele, am adaugat putin turmeric sa fie mai galbioara si sa sti ca le`am fentat bine ca au papat tot.
Sa va fie de bine!
#10 Guest_caress_*
Postat 24 April 2013 - 12:15 AM
Ori imi era super pofta de mamaliga, ori am uitat cum era aia facuta cu malai(desi intr o luna jumatate era cam greu, ca eram mare ,,mamaligara'', dar mi-a placut maxim! Am mancat-o si cu varza, si cu peste, si cu ou si branza.
#12
Postat 24 April 2013 - 08:58 AM
caress, la 24 April 2013 - 12:15 AM, a spus:
Ori imi era super pofta de mamaliga, ori am uitat cum era aia facuta cu malai(desi intr o luna jumatate era cam greu, ca eram mare ,,mamaligara'', dar mi-a placut maxim! Am mancat-o si cu varza, si cu peste, si cu ou si branza.
Sa iti fie de bine!
Turmericul(curcuma),este din familia ghimbirului si nu are cum sa aibe gust de curry, el se adauga in combinatia curry. Sa nu pui mult, ptr ca daca o sa pui mult o sa aibe gustul amarui.
#13
Postat 24 April 2013 - 09:20 AM
#14 Guest_caress_*
Postat 24 April 2013 - 12:52 PM
#15
Postat 22 January 2014 - 02:39 PM
Mananca ai mei ca disperatii. Deja de uita urat la mamaliga clasica pe care o mai mananca in deplasare. O manaca si pe asta, nu-i ca nu o mananca, doar ca le-au zis gazdelor ca-i mai buna mamaliga care o face mami. Iti dai seama ca toata lumea s-a facut ca nu le aude... noroc ca suntem prieteni de-o viata, asa rusinea nu a fost prea mare.
Si alta cu socrii mei... Au venit la noi inainte de Craciun si intr-o seara am facut mamaliga. Nu au vazut cu ce si cum am facut-o, au fost doar avertizati ca nu e mamaliga clasica cu care sunt ei invatati. Mai fratilor, parca-i otraveam asa de circumspecti o gustau pe varful buzelor.Au decretat ca nu e mamaliga si au trecut la paine.
Buuuuun, si acum da masina peste mine. Picioarele nu prea ma tin, o mana e imobilizata, asa ca am rugat-o pe Socrella sa stea langa mine in eventualitatea ca as avea nevoie de ea. Uite asa vede ea ca mamaliga are smantana, are branza (in seara respectiva am folosit telemea si caciotta). Concluzie: pai asta nu mai e mamaliga, asta e felul doi (vorbele ei).
Ne asezam la masa si Socrellu' deja a zis ca el vrea paine, ea se chinuia sa-l convinga sa guste... Bre, un circ! Noi radeam de numai puteam. Nu a fost chip sa-l convinga.
Dar in schimb ea a mancat si tot mai cerea, si nu inceta sa spuna ce buna e.
Asa ca iti dau un pupic mare pt asa o bunatate de mimiliga.
#16
Postat 31 January 2014 - 06:34 PM
Și eu vreau să fac în seara asta.
#17
Postat 03 February 2014 - 10:56 AM
sorinadaniela, la 31 January 2014 - 06:34 PM, a spus:
Și eu vreau să fac în seara asta.
Am inteles. O salvez si, cat de curand, o fac si eu. Portie simpla, ca suntem 2. Si probabil portia simpla de 4 persoane o sa ne-ajunga!
Cerra si Sorina, saru' mana!
#18
Postat 27 June 2014 - 07:22 PM
#19
Postat 21 November 2014 - 07:34 PM
Facut mamaliga, prajit un pic carnatii cu ciupercile (cam un sfert de ora) si apoi asamblarea pt cuptor.
Intr-o forma de tort imbracata in hartie de copt am trantit mamaliga. Am uns-o cu un strat de bulion, apoi am asezat carnatii cu ciupercile.
In reteta peste bulion se punea si un pic de mozzarella, pe care eu nu am mai pus-o (are mamaliga destula branza). Voi faceti cum vreti.
Am dat "tortul" la cuptor (230°C) pt aproximativ un sfert de ora.
Si rezultatul... o bunatate !!!
Mi-a placut asa de mult ca o voi reface cat de curand.
Nu a mai ramas nimic...
#20
Postat 21 November 2014 - 11:03 PM
sorinadaniela, la 21 November 2014 - 07:34 PM, a spus:
Facut mamaliga, prajit un pic carnatii cu ciupercile (cam un sfert de ora) si apoi asamblarea pt cuptor.
Intr-o forma de tort imbracata in hartie de copt am trantit mamaliga. Am uns-o cu un strat de bulion, apoi am asezat carnatii cu ciupercile.
In reteta peste bulion se punea si un pic de mozzarella, pe care eu nu am mai pus-o (are mamaliga destula branza). Voi faceti cum vreti.
Am dat "tortul" la cuptor (230°C) pt aproximativ un sfert de ora.
Si rezultatul... o bunatate !!!
Mi-a placut asa de mult ca o voi reface cat de curand.
Nu a mai ramas nimic...
Sa stii ca mi-ai facut pofta inca de saptamana trecuta, cand mi-ai trimis poza mi-au ajuns instantaneu balutele pan' la buric! Arata nemaipomenit!