Forum Culinar: Mamaliga din faina de naut si tarate de ovaz F1 & F2 - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Mamaliga din faina de naut si tarate de ovaz F1 & F2 garantez ca este pe placul tuturor iubitorilor de mamaliga

#1 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 25 February 2013 - 01:50 PM

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1316-13617925704896.jpg

Se rastoarna din ceaun/cratita pe un platou/farfurie, exact ca si mamaliga din malai.

cantitatile de mai jos sunt suficiente ptr 4 persoane

Ingrediente:

750 ml apa

3 linguri faina de naut

10 linguri pline tarate de ovaz rasnite

putina sare

100 gr telemea grasa de oi rasa

Mod de preparare:

Se pune la fiert intr`o cratita antiaderenta 550 ml apa rece si sarea sa fiarba cand incepe sa se infierbinte apa , se adauga faina de naut dizolvata in 200ml apa si se amesteca bine si lasam sa fiarba putin , apoi adaugam taratele de ovaz si amestecam energic si micsoram focul si amestecam in mamaliga. Cand este suficient de groasa mamaliga, se adauga telemeaua rasa si se amesteca energic si se opreste focul iar mamaliga o rasturnam pe o farfurie. Servim cu ce dorim.


#2 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 07 March 2013 - 06:13 PM

Am facut-o deja de doua ori pana acum. O bunatate!
Bre, nu ramane nimic de fiecare data. Fameleonul ataca la greu la mamaliga mea.
Multumesc mult, Cerra!
Sorina

#3 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 08 March 2013 - 12:22 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 07 March 2013 - 06:13 PM, a spus:

Am facut-o deja de doua ori pana acum. O bunatate!
Bre, nu ramane nimic de fiecare data. Fameleonul ataca la greu la mamaliga mea.
Multumesc mult, Cerra!


Sa va fie de bine!

Ma bucur sa aud ca este pe placul vostru.

#4 Useril este offline   valery 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 16-February 13

Postat 09 March 2013 - 12:50 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 07 March 2013 - 06:13 PM, a spus:

Am facut-o deja de doua ori pana acum. O bunatate!
Bre, nu ramane nimic de fiecare data. Fameleonul ataca la greu la mamaliga mea.
Multumesc mult, Cerra!

Asa patesc si eu de fiecare data cand fac :occasion15:
Multumesc Cera :floare:extraordinar de buna !

#5 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 10 March 2013 - 11:55 PM

Vezi postareavalery, la 09 March 2013 - 12:50 AM, a spus:


Asa patesc si eu de fiecare data cand fac :drool:
Multumesc Cera :floare:extraordinar de buna !


Ma bucur mult ca va palce mamaliga mea!

#6 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 11 March 2013 - 12:55 AM

Am făcut-o și azi. A fost bătaie pe ultimele bucățele.
Mara mi-a zis sa o fac dublă sau mai bine triplă... am început să râd.
Sorina

#7 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 11 March 2013 - 12:43 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 11 March 2013 - 12:55 AM, a spus:

Am făcut-o și azi. A fost bătaie pe ultimele bucățele.
Mara mi-a zis sa o fac dublă sau mai bine triplă... am început să râd.


Poi avea dreptate fata! :pupic:

#8 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 18 March 2013 - 01:45 PM

Sa stii ca avea dreptate...
Am facut portie dubla ieri, doar asa ne-a ajuns un pic si la cina.
Eu, aseara am taiat cateva feliute, le-am incalzit la microunde si apoi am papat cu smantana. Un deliciu!
Daca ai sti de cand pofteam eu la asa ceva!

Data viitoare voi face mamaliga cu unt cu branza, un alt deliciu ce mi-a fost negat in ultimii 3 ani.

Multumesc, din nou, pt reteta! :hungry:
Sorina

#9 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 18 March 2013 - 02:05 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 18 March 2013 - 01:45 PM, a spus:

Sa stii ca avea dreptate...
Am facut portie dubla ieri, doar asa ne-a ajuns un pic si la cina.
Eu, aseara am taiat cateva feliute, le-am incalzit la microunde si apoi am papat cu smantana. Un deliciu!
Daca ai sti de cand pofteam eu la asa ceva!

Data viitoare voi face mamaliga cu unt cu branza, un alt deliciu ce mi-a fost negat in ultimii 3 ani.

Multumesc, din nou, pt reteta! :pupic:


Ma bucur foarte mult ca am facut experimentula sta si am putut bucura si alta lume.

Sa o faci straturi sa vezi ce buna este. Eu atunci cand am facut`o straturi sa imi fentez nepoatele, am adaugat putin turmeric sa fie mai galbioara si sa sti ca le`am fentat bine ca au papat tot.

Sa va fie de bine!

#10 Guest_caress_*

  • Grup: Guests

Postat 24 April 2013 - 12:15 AM

Cerra, cu mamaliga asta m-ai castigat pe viata!!!Daca imi garantezi ca daca ii pun turmeric nu are gust de curry, data viitoare o fac si galbena. :biggrin:

Imagine postata

Ori imi era super pofta de mamaliga, ori am uitat cum era aia facuta cu malai(desi intr o luna jumatate era cam greu, ca eram mare ,,mamaligara'', dar mi-a placut maxim! Am mancat-o si cu varza, si cu peste, si cu ou si branza. :tongue3:

#11 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 24 April 2013 - 07:44 AM

Eu o fac în fiecare duminică. O bunătate!
Sorina

#12 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 24 April 2013 - 08:58 AM

Vezi postareacaress, la 24 April 2013 - 12:15 AM, a spus:

Cerra, cu mamaliga asta m-ai castigat pe viata!!!Daca imi garantezi ca daca ii pun turmeric nu are gust de curry, data viitoare o fac si galbena. :floare:



Ori imi era super pofta de mamaliga, ori am uitat cum era aia facuta cu malai(desi intr o luna jumatate era cam greu, ca eram mare ,,mamaligara'', dar mi-a placut maxim! Am mancat-o si cu varza, si cu peste, si cu ou si branza. :hug:


Sa iti fie de bine!

Turmericul(curcuma),este din familia ghimbirului si nu are cum sa aibe gust de curry, el se adauga in combinatia curry. Sa nu pui mult, ptr ca daca o sa pui mult o sa aibe gustul amarui.

#13 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 24 April 2013 - 09:20 AM

Şi eu pot să garantez că turmericul NU are gust de curry. Ai mei nu suportă custul de curry dar turmeric folosesc la greu, şi colorează foarte frumos, mai ales pate/piure -ul de mazăre galbenă. Nu trebuie mult, îşi face bine treaba de colorant natural.

#14 Guest_caress_*

  • Grup: Guests

Postat 24 April 2013 - 12:52 PM

Asa stiam si eu, ca este pigmentul natural care da doar culoarea curry ului, dar m-a speriat cineva ca ii da si gust...si chiar nu imi place.Multumesc, urmatoarea va fi galbena!!!:71: :thumleft:

#15 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 22 January 2014 - 02:39 PM

Cerra, am venit sa-ti multumesc, si pe anul acesta, pentru bunatatea asta de reteta.
Mananca ai mei ca disperatii. Deja de uita urat la mamaliga clasica pe care o mai mananca in deplasare. O manaca si pe asta, nu-i ca nu o mananca, doar ca le-au zis gazdelor ca-i mai buna mamaliga care o face mami. Iti dai seama ca toata lumea s-a facut ca nu le aude... noroc ca suntem prieteni de-o viata, asa rusinea nu a fost prea mare.
Si alta cu socrii mei... Au venit la noi inainte de Craciun si intr-o seara am facut mamaliga. Nu au vazut cu ce si cum am facut-o, au fost doar avertizati ca nu e mamaliga clasica cu care sunt ei invatati. Mai fratilor, parca-i otraveam asa de circumspecti o gustau pe varful buzelor.Au decretat ca nu e mamaliga si au trecut la paine.
Buuuuun, si acum da masina peste mine. Picioarele nu prea ma tin, o mana e imobilizata, asa ca am rugat-o pe Socrella sa stea langa mine in eventualitatea ca as avea nevoie de ea. Uite asa vede ea ca mamaliga are smantana, are branza (in seara respectiva am folosit telemea si caciotta). Concluzie: pai asta nu mai e mamaliga, asta e felul doi (vorbele ei).
Ne asezam la masa si Socrellu' deja a zis ca el vrea paine, ea se chinuia sa-l convinga sa guste... Bre, un circ! Noi radeam de numai puteam. Nu a fost chip sa-l convinga.
Dar in schimb ea a mancat si tot mai cerea, si nu inceta sa spuna ce buna e.
Asa ca iti dau un pupic mare pt asa o bunatate de mimiliga. :scratch:
Sorina

#16 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 31 January 2014 - 06:34 PM

Foxy, eu în apa care o pun la fiert pun și smântână. Ca și cum ai face-o cu lapte, în cazul nostru lapte monti.
Și eu vreau să fac în seara asta.
Sorina

#17 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 03 February 2014 - 10:56 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 31 January 2014 - 06:34 PM, a spus:

Foxy, eu în apa care o pun la fiert pun și smântână. Ca și cum ai face-o cu lapte, în cazul nostru lapte monti.
Și eu vreau să fac în seara asta.

Am inteles. O salvez si, cat de curand, o fac si eu. Portie simpla, ca suntem 2. Si probabil portia simpla de 4 persoane o sa ne-ajunga! :pupic:
Cerra si Sorina, saru' mana! :pupic:

#18 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 27 June 2014 - 07:22 PM

Multumesc frumos pt reteta minunata de Namaliga (asa imi mie place sa o numesc, cu N de la naut) Imi aduce aminte de mamaliga din copilarie ,pe care o pregatea mamaia la tara , din faina negrisata proaspt macinata!

#19 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 21 November 2014 - 07:34 PM

Am vazut o reteta faina tare intr-o revista si asa de tare mi-a placut ca am si pus-o in aplicare.
Facut mamaliga, prajit un pic carnatii cu ciupercile (cam un sfert de ora) si apoi asamblarea pt cuptor.
Intr-o forma de tort imbracata in hartie de copt am trantit mamaliga. Am uns-o cu un strat de bulion, apoi am asezat carnatii cu ciupercile.
In reteta peste bulion se punea si un pic de mozzarella, pe care eu nu am mai pus-o (are mamaliga destula branza). Voi faceti cum vreti.
Am dat "tortul" la cuptor (230°C) pt aproximativ un sfert de ora.
Si rezultatul... o bunatate !!!
Mi-a placut asa de mult ca o voi reface cat de curand.

Imagine atasata: monthly_11_2014/post-133-14165912396867.jpg

Nu a mai ramas nimic...
Sorina

#20 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 November 2014 - 11:03 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 21 November 2014 - 07:34 PM, a spus:

Am vazut o reteta faina tare intr-o revista si asa de tare mi-a placut ca am si pus-o in aplicare.
Facut mamaliga, prajit un pic carnatii cu ciupercile (cam un sfert de ora) si apoi asamblarea pt cuptor.
Intr-o forma de tort imbracata in hartie de copt am trantit mamaliga. Am uns-o cu un strat de bulion, apoi am asezat carnatii cu ciupercile.
In reteta peste bulion se punea si un pic de mozzarella, pe care eu nu am mai pus-o (are mamaliga destula branza). Voi faceti cum vreti.
Am dat "tortul" la cuptor (230°C) pt aproximativ un sfert de ora.
Si rezultatul... o bunatate !!!
Mi-a placut asa de mult ca o voi reface cat de curand.

Nu a mai ramas nimic...

Sa stii ca mi-ai facut pofta inca de saptamana trecuta, cand mi-ai trimis poza mi-au ajuns instantaneu balutele pan' la buric! :toothy9; Arata nemaipomenit!

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi