Forum Culinar: Poulet Yassa - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Poulet Yassa de Sénégal

#1 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 25 February 2013 - 04:14 PM




Reteta asta se face traditional cu pui sau peste si este raspandita in vestul Africii. Eu am dat peste ea pe un site francez si am si facut-o imediat. Concluzia: excelent de gustos, usor de digerat, aromat si relativ repede de facut. Eu l-am facut cu mustar de Meaux, ca din asta s-a nimerit sa mai am in casa, si sa ii mai adaug pulbere curry, de dragul Enigelului. Personal nu ma dau in vant dupa aromele curry, insa in combinatia asta mi-a placut foarte mult. Va scriu reteta asa cum era ea la mama ei, iar aromele se pot adauga dupa fantezie, chef, toana, papila, etc.

Ingrediente:

  • 1 pui cenatuit frumos, parlit, spalat, uscat, curatat de tuleie etc.
  • 5 cepe mari
  • 2 catei mari de usturoi
  • 1 borcanel de mustar
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 3 cuburi de Knorr de pui sau daca aveti zeama de pui facuta si mai bine
  • ulei de arahide, eu nu am avut am pus un amestec de ulei de susan, cu floarea soarelui si masline
  • personal am adaugat si niste miere de albine



Preparare:

Se portioneaza puiul in 8 sau 10 bucati, se sterge bine, se pune la marinat 30 de minute intr-un amestec din jumatate din cantitatea de mustar, 1 catel de usturoi tocat, 1 cub de bulion de pui, sare, piper si nucsoara. Amestecati bine si lasati la marinat. Intre timp taiati ceapa julien, usturoiul la fel. Dupa ce au trecut cele 30 minute, se pun bucatile de pui pe o tava cu hartie de copt si se dau la grill, pana prind o crusta aurie frumoasa. Intre timp puneti la dunstuit ceapa si usturoiul, la foc mic sa nu se aureasca/maroneasca. Scoateti puiul si adaugati-l in amestecul de ceapa si usturoi, puneti si restul de mustari si amestecati bine. Adaugati zeama de pui, ori apa amestecata cu cuburile, si acoperiti si fierbeti la foc molcom cam 40 de minute. Cand e patrunsa carnea, asezonati din nou de sare, piper, nucsoara, eventual o lingura de miere, daca va place mai dulce-acrisor. Mie sosul mi s-a parut cam subtire asa ca am adaugat o lingura de amidon si l-am ingrosat atat cat sa lase un strat fin pe carne.


Felul asta il puteti servi cu orez alb, cu banane sau igname...nu stiu cum le zice pe romana. Dupa capul meu, ar merge de minune si cu o mamaliga neaosa ori paine pur si simplu.



Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#2 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 25 February 2013 - 09:17 PM

Si zeama de lamîie? Ca nu prea se poate yassa fara zeama de lamîie... =))

http://www.youtube.c...h?v=0UFySS5P1nM

Da' stii tu mai bine. Ca de obicei =))
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#3 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 25 February 2013 - 10:08 PM

Reteta asta e fara, prabliem la tini? Ca la mini nu, cu toate ca se zice ca fara zeama de lamaie nu mai e de Sénégal. Foarte bine, iaca Chef Philippe mi-a prezentat varianta de Biarritz =))
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#4 Useril este offline   verber 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 26 February 2013 - 08:17 AM

Interesanta reteta...sigur o sa l prepar!
Multumesc!

#5 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 28 February 2013 - 07:52 AM

Cu placere Verber, noua ni s-a parut foarte gustos asa. Este o reteta potrivita la finalul unei zile de munca, atunci cand nu ai mult timp la dispozitie.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#6 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 08 April 2013 - 06:11 PM

@OanaS, nu am stiut sa iti raspund pe email, ca nu era nici o optiune de reply, asa ca sper sa vezi aici: un borcanel "normal" de mustar, asa cum era pe vremuri la noi borcanul de mustar ordinar, nu stiu cat avea, 200 ori 250 g? Eu nu cred ca am pus mai mult de 150, pentru ca al meu era foarte aromat. Daca e mai mild, cred ca merg si 200. Sper sa vezi aici replica mea.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#7 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 08 April 2013 - 09:11 PM

Multumesc mult de raspuns :love7: :love7: Vreau sa fac mancarica in seara asta, adica peste 3 ore si raspunsul tau a venit numai bine.
Multumesc inca o data.

Pupici!!

EDIT: Ii multumesc si lui Zoazorel ca m a anuntat ca ai scris . Pupici si la ea!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#8 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 09 April 2013 - 01:50 PM

Cu mare placere, Oana! Reteta originala are la baza si suc de lamaie. Eu am facut-o fara, conform retetei gasite de mine. Avand in vedere ca mustarul meu de Meaux contine suficient otet, nu am simtit lipsa lamaii.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 09 April 2013 - 01:51 PM

Zoazo :icon_fessee:, telefonul fara fir :cheers:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#10 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 09 April 2013 - 05:20 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 09 April 2013 - 01:50 PM, a spus:

Cu mare placere, Oana! Reteta originala are la baza si suc de lamaie. Eu am facut-o fara, conform retetei gasite de mine. Avand in vedere ca mustarul meu de Meaux contine suficient otet, nu am simtit lipsa lamaii.


Am sa incerc si cu lamaie, dar prima data vreau sa incerc reteta ta :floare:
Deja am carnea la foc, miroase tare bine!
Am sa vin cu poza finala mai tarziu.

Pupici!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#11 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 10 April 2013 - 01:37 AM

Foarte buna mancarica!!
Am servit alaturi cu Quinoa si salata Caponata.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-1297-1365550644549.jpg

Pupici!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#12 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 10 April 2013 - 11:10 AM

Oana, ma bucur ca ti-a placut. Mie mi s-a parut inedita si am zis sa incerc, mai ales ca facusem acum muuuulti ani un peste cu sos de mustar, excelent la gust! Imi place la mancarica asta ca e simplissima, dar foarte gustoasa si te scoate rapid din incurcatura in cursul saptamanii, cand ai venit tarziu si obosit de la servici.
Sa va fie de bine!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi