Supa de rosii cu galuste de cascaval Galuste de cascaval bune de pus la orice supa
#1
Postat 26 February 2013 - 11:34 PM
Sucul de roșii folosit la supă, ca să fie după normele dietei Montignac, trebuie să nu conțină zahăr. Vara e preferabil să faceți zeama din roșii proaspete decojite și pasate. Iarna puteți folosi, ca și mine, suc din roșii pasate de la Olympia, se găsește în sticle și e foarte bun, are 98,5% roșii pasate (cu tot cu semințe și coajă) și 1,5% sare. Eu am pus două sticle de suc de roșii și o sticlă cu apă pentru că era prea groasă supa. Nu i-am mai adăugat la fiert decît niște ulei de măsline și ierburi aromatice uscate: busuioc, oregano și măghiran. E alegerea fiecăruia dacă vrea să pună și o ceapă, un morcov etc. Mie îmi place minimalistă.
Găluștele se fac din:
4 linguri de cașcaval dat pe răzătoarea mică
2 ouă
o lingură unt moale sau topit
Făină de năut – cît să se facă bune de pus în supă.
Aceasta este faina.
Se poate face si in casa din boabe de naut risnite, am facut si eu inainte de a fi explozia de produse naturiste de pe piata.
Se amestecă cașcavalul ras cu ouăle întregi.
Se adaugă untul moale sau chiar topit, puțină sare și făină de năut pînă devine cam așa:
Eu pun in compozitia de galuste si oregano si busuioc uscate.
Se formează găluștele cu lingurița și li se dă drumul în supa care fierbe la foc mic. Cînd se ridică la suprafață ar putea fi oprit focul, dar eu le mai las la foc foarte domol încă vreo 5 minute, dacă sînt bine formate nu pățesc nimic.
Cui i-au ieșit bine măcar o dată găluștele din griș, cu siguranță îi vor ieși pufoase și găluștele din cașcaval, care-s mult mai puțin pretențioase.
Folosiți aceleași tehnici de testare ca la găluștele de griș: puneți o gălușcă mică la fiert, dacă se destramă în oală mai adăugați în compoziție puțină făină. Dacă gălușca e prea tare mai adăugați puțin ou, dacă ați păstrat.
O gălușcă scoasă la testare, arată așa.
Și o secțiune:
Pentru volumul de suc de roșii folosit la rețeta asta, am făcut găluște din cantitate aproape dublă față de ce am scris mai sus și parcă tot au fost puține.
#2
Postat 26 February 2013 - 11:37 PM
Edit, as face-o si cu faina de naut daca era prin zona, ca sa nu ma ostracizati si voi, chiar n-aveam!
In rest cu privire la supa asa o fac si eu!
#3
Postat 27 February 2013 - 12:05 AM
Deja din poze îmi dau seama că maglavaisul meu avea alta consistenta, era mai moale.
De făcut s-au făcut, doar că erau cam compacte nu asa pufoase ca ale tale.
De suferit nu a suferit nimeni, eu și soata am devorat tot. Fetele le-au respins.
Mai încercăm până îmi ies și mie asa pufoase, ca bune sunt deja.
Mulțumesc mult!
#4
Postat 27 February 2013 - 12:07 AM
Trebuie un tip de cascaval anume sau nu conteaza?
Zerda, le-ai facut cu faina normala?
S-ar putea folosi gris?
#5
Postat 27 February 2013 - 12:09 AM
#7
Postat 27 February 2013 - 12:23 AM
Gina, la 27 February 2013 - 12:07 AM, a spus:
Trebuie un tip de cascaval anume sau nu conteaza?
Zerda, le-ai facut cu faina normala?
S-ar putea folosi gris?
Pai nu stiu, n-am incercat cu gris, se poate sa mearga, desi mie mi se pare ca asta e model de facut cu o faina.
Cascavalul e genul clasic, moale, Rucar, Sofia, Hochland... nu parmezan.
#9
Postat 27 February 2013 - 02:02 AM
Sa stii ca eu le tot fac, si tot am zis ca o sa-ti multumesc. Na c-acu am ocazia. Multumesc!
Eu le fac pentru supa de rosii (coapte) a lui Guvi, de pe alte meleaguri, si sunt mi-nu-na-te. La ultima supa (facuta chiar zilele trecute) am pus parmezan, ca n-aveam altfel de cascaval, si zau c-au iesit misto la consistenta! De gust nici nu mai spun...
#10
Postat 27 February 2013 - 10:39 AM
Mi`au placut din prima de cum le`am gustat. Cu faina normala fac de multe ori la diferiite chestii. Cu faina de naut, a fost prima data si sunt foarte incantata.
Multumesc Carmmela ptr reteta asta minunata!
De multe ori, chiar si un singur ingredient schimbat conteaza.
#11
Postat 27 February 2013 - 12:04 PM
Prima data trebuie sa-mi iau faina si apoi le fac si eu
pt explicatii si poze
#12
Postat 27 February 2013 - 02:17 PM
Banuiesc ca merg si in supa normala,de legume,pui,nu?
Prima data trebuie sa-mi iau faina si apoi le fac si eu
pt explicatii si poze
[quote]
Merg in orice fel de supa ptr ca sunt tare gustoase. Eu m`am bucurat cand le`am facut si gustat. Cum am mai zis, galuste cu faina faceam si inainte dar nu cu naut , dar sunt incantata.Se pot folosii ca si cele cu faina normala (daca si tu faci asa) cu branza/cascaval in ele si cu prajeala (ceapa dinstuita ulei+apa putina si boia. Bune asa cu o salata linga, sau garnitura la ceva carne sau tocanitze.
Incearca dupa ce ai dat o tura nautul prin robot, dai prin sita si ce este mai marunt bagi la rasnita de cafea. Incearca si varianta asta.
#13
Postat 27 February 2013 - 03:02 PM
Petunica eu acum le-am facut prima data si le-am facut intr-o supita de pui cu muuuulte legume.
#14
Postat 27 February 2013 - 05:06 PM
cerra, la 27 February 2013 - 02:17 PM, a spus:
Merg in orice fel de supa ptr ca sunt tare gustoase. Eu m`am bucurat cand le`am facut si gustat. Cum am mai zis, galuste cu faina faceam si inainte dar nu cu naut , dar sunt incantata.Se pot folosii ca si cele cu faina normala (daca si tu faci asa) cu branza/cascaval in ele si cu prajeala (ceapa dinstuita ulei+apa putina si boia. Bune asa cu o salata linga, sau garnitura la ceva carne sau tocanitze.
Incearca dupa ce ai dat o tura nautul prin robot, dai prin sita si ce este mai marunt bagi la rasnita de cafea. Incearca si varianta asta.
Asta e ,ca nu am rasnita de cafea(trebuia sa o iau pe a mamei,ca si-asa nu o mai foloseste ) Imi caut mai bine faina gata macinata,si-atunci sa vezi .Galuste din faina nu am facut ca am o trauma,dar astea vad ca arata totusi mai altfel.Ideea cu ceapa dinstuita ma incanta tare,o sa tin minte,mersi.
sorinadaniela, la 27 February 2013 - 03:02 PM, a spus:
Petunica eu acum le-am facut prima data si le-am facut intr-o supita de pui cu muuuulte legume.
Na,prima supa de legume va fii cu galuste(sper sa nu asteptam prea mult ) Mersi
#15
Postat 01 March 2013 - 09:53 PM
O bunatate!
#17
Postat 03 March 2013 - 12:55 PM
De aum pun in toate ciorbele, seamana la gust cu taiteii de casa, la cere le duc dorul.
Multumesc tare mult, poate pe seara pun si o poza cu dovada, acu plecam la plimbare, la noi vremea e frumoasa.
Pup!
#18
Postat 03 March 2013 - 05:47 PM
Mi-am dat seama ca nu am trecut in numele subiectului ca e de Monti, dar probabil ca se intelege din context sau pentru ca e pus chiar la subforumul asta...
#19
Postat 03 March 2013 - 06:43 PM
Carmella, la 03 March 2013 - 05:47 PM, a spus:
Mi-am dat seama ca nu am trecut in numele subiectului ca e de Monti, dar probabil ca se intelege din context sau pentru ca e pus chiar la subforumul asta...
Evident ca se intelege
Iaca-ta si poza mea, galustele mele s-au cam desfacut, dar nu-i bai, mi-a fost teama sa nu le nimeresc prea pietroase. Inca o data multumesc. Cred ca o sa le fac si pe post de garnitura la vre-o fripturica,ca tare imi plac.
La mine in farfurie e ingramadeala cam mare, conopida, rosioare, ardei gras rosu si verde, dovlecei, verdeata, carnita.