Forum Culinar: Salată toscană de kale - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Salată toscană de kale cavolo nero, varză toscană, Grünkohl

#41 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,065
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 January 2019 - 11:29 PM

Vezi postareaEataly, la 27 January 2019 - 04:14 PM, a spus:

Buna rau!Pacat ca-i marfa de contrabanda aici, dificil de gasit.
Am facut-o fara usturoi, si cu pesmet aromatizat cu ierburi.

Atasament 20190127_131325.jpg

de unde le-ai luat?
imi par altfel decit cele pe care le iau de la producatorii de aici

#42 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 January 2019 - 10:51 AM

Pai daca te referi la cavolo nero, ala pentru mine, ca le-am gustat pe amandoua e total alceva.Eu am gasit chiar Kale.

Au deschis cam de un an, magazinul asta Banco fresco.

Au de toate: pak choy, frunze de aloe, frunze da banan proaspete, cassava proaspata si alte exotisme.
Am gasit si pastarnac la ei.

#43 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,065
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 January 2019 - 12:18 PM

deci sint 2 chestii diferite, or fi din aceeasi familie ca atunci cind le-a postat prima data Dexter traseseram concluzia ca ar fi cavolo nero

unul dintre magazine ar putea fi in zona in care ma duc miine, sa vedem daca reusesc sa il vizitez

#44 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 January 2019 - 01:47 PM

Da aceiasi familie, una e kale (sabellica) si cealalta cavolo nero(lacinato).

Eu, le-am impartit asa, kale pot sa o mananc cruda, cavolo nero nu.
Dupa papila mea, normal.

Cavolo nero, e mult mai puternic, usor picant, kale e mai delicata.

In multe site-uri americane am intalnit kale tradus chiar varza neagra toscana.
De aici cred confuzia.

In Toscana kale sub forma asta, nu am intalnit-o.

#45 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,065
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 January 2019 - 11:52 PM

Deci ma dusei in magazinul in care a gasit kale Lili si ghiciti ce lipsea, taman kale :scratch:
dar in schimb am luat alte chestii ciudate :)

#46 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 30 January 2019 - 12:25 AM

Vezi postareaAdriana, la 29 January 2019 - 11:52 PM, a spus:

Deci ma dusei in magazinul in care a gasit kale Lili si ghiciti ce lipsea, taman kale :)
dar in schimb am luat alte chestii ciudate

le-a luat Lili pe toate Imagine postata
ce ciudățenii ai luat să știm și noi

#47 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,065
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 January 2019 - 01:03 AM

Bok choy, le-am fiert cred prea mult, era suficient sa le fac in tigaie inabusite?
Niste ridichi franceze, cica de aur :)
cre' ca un pastirnac
si altele care nu se incadreaza la verdeata :scratch:

#48 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 30 January 2019 - 01:31 AM

Vezi postareaAdriana, la 30 January 2019 - 01:03 AM, a spus:

Bok choy, le-am fiert cred prea mult, era suficient sa le fac in tigaie inabusite?

eu nu fierb bok choy, ori direct in tigaie, ori două minute in microwave/aburi. chiar am in plan bok choi pe diseară Imagine postata

#49 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,406
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 30 January 2019 - 02:30 AM

Vezi postareaDexter, la 30 January 2019 - 01:31 AM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 30 January 2019 - 01:03 AM, a spus:

Bok choy, le-am fiert cred prea mult, era suficient sa le fac in tigaie inabusite?

eu nu fierb bok choy, ori direct in tigaie, ori două minute in microwave/aburi. chiar am in plan bok choi pe diseară Imagine postata


:) Am avut si eu zilele trecute - in tigaie, le-am pus dupa ce am calit ciupercile, apoi un pic de usturoi si sos de soia.

#50 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,065
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 January 2019 - 09:00 AM

banuiam eu dupa ce am vazut ce s-au pleostit
na, a fost prima oara, data viitoare o sa stiu ce si cum, mersi

#51 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 31 January 2019 - 04:07 PM

Vezi postareaDexter, la 30 January 2019 - 12:25 AM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 29 January 2019 - 11:52 PM, a spus:

Deci ma dusei in magazinul in care a gasit kale Lili si ghiciti ce lipsea, taman kale :)
dar in schimb am luat alte chestii ciudate

le-a luat Lili pe toate Imagine postata
ce ciudățenii ai luat să știm și noi


Chiar ramasesera doua legaturi :) dar la 2,50 legatura nu ma gandeam ca se termina :)

#52 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 02 February 2019 - 06:16 PM

Adriana daca dai o fuga acum, mai prinzi.

Dra ca sa-ti faci o idee daca merita pe vremea asta.

Imagine atasata: monthly_02_2019/post-9-0-28599300-1549124122.jpg

Asa-i legatura.

#53 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,065
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 February 2019 - 01:13 AM

Mersi Lili dar pentru mine e prea departe, atunci eram in apropiere :hug:
In seara asta am facut acele 2 ridichi, nu stiu daca pentru ca le-am facut impreuna cu pulpele de pui cu bere dar nu mi-au placut, n-aveau nici un gust

#54 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,290
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 02 March 2019 - 02:15 AM

I-a venit randul si la mine. Nu am avut in casa decat pesmet panko si cum nu am stiut daca merge in salata, nu am pus. Am mancat-o cu bagheta .

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-178-0-51533000-1551485719.jpg
brain loading....please wait....

#55 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 02 March 2019 - 06:05 PM

blacky, ti-a placut?

#56 Useril este offline   black_cat 

  • crossing your path
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,290
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 02 March 2019 - 06:40 PM

Vezi postareaDexter, la 02 March 2019 - 06:05 PM, a spus:

blacky, ti-a placut?

Da, da buna. E prima data cand mananc kale. Chard si verde si rosu am gatit, choy de mai multe feluri, watercress, toate gatite sau macar trase in tigaie. Kale nu cumparasem niciodata. Cum altfel se mai mananca decat in salata?
brain loading....please wait....

#57 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 03 March 2019 - 02:51 AM

in ciorba sau chips in microwave

#58 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,406
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 18 May 2021 - 08:00 PM

Ziceam sa va aduc aminte de salata asta, ca-i tare buna :wub: ! Mno, nici snitelele nu-s de aruncat :-* ...

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2021/post-192-0-51896700-1621360823.jpg


Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi