Ingrediente:
- 700 g ardei (dupa curatare de seminte si codita)
- 1 catel de usturoi
- 1 legatura mica de patrunjel
- 1-2 linguri brandy vinegar/sau orice otet va place (dupa gust)
- 50 ml ulei de masline + floarea soarelui (în raportul care va place)
- sare, piper
Ardeii astia îi aveam în casa. Puteti pune de care vreti.
De preferat sint cei grasi, galben si rosu.
Daca va place iute, nu ezitati sa adaugati la copt si un jalapeno de exemplu
I-am curatat si despicat, apoi i-am asezat pe o tava (cu folie, ca sa nu am de curatat prea mult )
pe care am dat-o în cuptorul preîncalzit la maxim, setat pe functiunea gril,
pe sina de sus pentru a se pîrli rapid si prinde aroma, fara sa se înmuia de tot.
O parte din ardei i-am tocat grob si dat deoparte.
Am spalat si pigluit frunzele de patrunjel de pe tije.
Dedesubt se afla usturoiul dat pe razatoare.
Restul de ardei i-am pus în blenderul cu cutit si tocat/blenduit împreuna cu patrunjelul.
Am adaugat sare, piper si amestecul de ulei (70% masline + 30% floare), am amestecat.
Am adaugat ardeii tocati grob (cei dati deoparte), usturoiul si otetul,
am amestecat din nou, dar doar cu o lingura!
Nu cu cutitul blenderului! Intentia este sa ramîna cîteva bucatele mai mari de ardei.
Dupa cum se vede, nu mai ramîne prea mult.
Am împartit amestecul în doua borcane si un vasut pentru degustare, direct dupa procesare .
Borcanele închise si vasul acoperit, le-am dat în cuptorul rece, fixat pe 150 °C .
Le-am mai lasat 15 minute - numarate începînd cu momentul în care începe a sfîrîi/clocoti continutul din borcane.
Vasutul l-am scos mai repede.
Am servit pe pîine grilata, frecata cu usturoi.
Un deliciu dulceag, parfumat, cu muuuulta aroma.
Pofta Buna!