Forum Culinar: Bruschette cu ardei la borcan - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Bruschette cu ardei la borcan

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 04 March 2013 - 06:48 PM

Din nou inspirata de prin rafturile supermarchetelor, am reprodus o pasta mai groaba de ardei, de pus pe pîine. Borcanasul dupa care m-am inspirat se numea Bruschetta. Ingredientele mele sînt identice cu cele de pe eticheta borcanasului cumparat, pîna la amidon si alti lianti. Daca va plac ardeii asa cum îmi plac mie, o sa adorati acest fel de Bruschette. O alternativa buna pentru perioada în care nu avem legume de sezon.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-5-13624153944848.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-5-13624154041102.jpg


Ingrediente:

  • 700 g ardei (dupa curatare de seminte si codita)
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • 1-2 linguri brandy vinegar/sau orice otet va place (dupa gust)
  • 50 ml ulei de masline + floarea soarelui (în raportul care va place)
  • sare, piper


Ardeii astia îi aveam în casa. Puteti pune de care vreti.
De preferat sint cei grasi, galben si rosu.
Daca va place iute, nu ezitati sa adaugati la copt si un jalapeno de exemplu :D

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-5-13624154440062.jpg

I-am curatat si despicat, apoi i-am asezat pe o tava (cu folie, ca sa nu am de curatat prea mult :D )
pe care am dat-o în cuptorul preîncalzit la maxim, setat pe functiunea gril,
pe sina de sus pentru a se pîrli rapid si prinde aroma, fara sa se înmuia de tot.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-5-13624154599644.jpg

O parte din ardei i-am tocat grob si dat deoparte.
Am spalat si pigluit frunzele de patrunjel de pe tije.
Dedesubt se afla usturoiul dat pe razatoare.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-5-13624154784302.jpg

Restul de ardei i-am pus în blenderul cu cutit si tocat/blenduit împreuna cu patrunjelul.
Am adaugat sare, piper si amestecul de ulei (70% masline + 30% floare), am amestecat.
Am adaugat ardeii tocati grob (cei dati deoparte), usturoiul si otetul,
am amestecat din nou, dar doar cu o lingura!
Nu cu cutitul blenderului! Intentia este sa ramîna cîteva bucatele mai mari de ardei.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-5-13624154917896.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-5-13624155225474.jpg

Dupa cum se vede, nu mai ramîne prea mult.
Am împartit amestecul în doua borcane si un vasut pentru degustare, direct dupa procesare :).
Borcanele închise si vasul acoperit, le-am dat în cuptorul rece, fixat pe 150 °C .
Le-am mai lasat 15 minute - numarate începînd cu momentul în care începe a sfîrîi/clocoti continutul din borcane.
Vasutul l-am scos mai repede.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-5-13624155460187.jpg

Am servit pe pîine grilata, frecata cu usturoi.
Un deliciu dulceag, parfumat, cu muuuulta aroma.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-5-1362415598791.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-5-13624155855353.jpg

Pofta Buna!

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 04 March 2013 - 07:26 PM

Imi inchipui cat de bun e!!!!
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#3 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 04 March 2013 - 07:30 PM

Mai ai ? iau zugul si trag o fuga :D....
arata minunat, de incercat musai.....mai am ardei copti la congi...in loc de salata pun de-o *bruscheta*

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 March 2013 - 07:43 PM

Tre sa cumpar ardei si sa fac ca sigur imi place la nebunie :D

#5 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 04 March 2013 - 09:42 PM

si eu tot la ardeii copti din congelator m-am gandit! excelenta idee de bruschete rapide iarna, cu ardeii gata copti! cred ca e bunut rau de tot!!! inghit in sec :D

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#6 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 04 March 2013 - 11:31 PM

Fix maine imi fac!! Eu nu cred ca nu se poate manca pielita ardeilor pentru ca ar fi total indigesta, in cazul asta mai toti turcii ar fi morti din adolescenta!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 04 March 2013 - 11:42 PM

Vezi postareaaura, la 04 March 2013 - 07:26 PM, a spus:

Imi inchipui cat de bun e!!!!

Mie îmi place :toothy9;
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 04 March 2013 - 11:42 PM

Vezi postareastella, la 04 March 2013 - 07:30 PM, a spus:

Mai ai ? iau zugul si trag o fuga :toothy9;....
arata minunat, de incercat musai.....mai am ardei copti la congi...in loc de salata pun de-o *bruscheta*

Mai am, mai am! :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#9 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 04 March 2013 - 11:43 PM

Vezi postareaAdriana, la 04 March 2013 - 07:43 PM, a spus:

Tre sa cumpar ardei si sa fac ca sigur imi place la nebunie :toothy9;

Si eu ador ardeii! Muuult de tot :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 04 March 2013 - 11:44 PM

Vezi postareaDaniella, la 04 March 2013 - 09:42 PM, a spus:

si eu tot la ardeii copti din congelator m-am gandit! excelenta idee de bruschete rapide iarna, cu ardeii gata copti! cred ca e bunut rau de tot!!! inghit in sec :toothy9;

Da, e bun si cu de aia, mai finuta ca-s fara pielite.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#11 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 04 March 2013 - 11:49 PM

Vezi postareazerda, la 04 March 2013 - 11:31 PM, a spus:

Fix maine imi fac!! Eu nu cred ca nu se poate manca pielita ardeilor pentru ca ar fi total indigesta, in cazul asta mai toti turcii ar fi morti din adolescenta!

Si înca cum se poate mînca! Clar ca nu fiecare o suporta, dar eu n-am treaba. Iar ardeii kapia, au avut o pielita tare finuta. Cel galben a avut coaja mai groasa, dar n-a deranjat.

Borcanasul cumparat era la fel. Ma refer la ardei. Erau cu pielita. Logic ca fara iese mai fintuta pasta asta. Cînd voi face doar cu ardei grasi, voi face si eu tot fara pielita, ca aia-s mai cu spor la curatat si mai carnosi.

Btw, stiu persoane care fac zacusca cu ardei multi si nedespelitati, si înca n-au crapat :toothy9; Adevarul ca eu nu as face zacusca asa. Nu mi-ar place.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#12 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 05 March 2013 - 12:16 AM

Cu de astia Kapia nici eu n-am treaba, si vorba ta la aia grasi si carnosi se ia automat cand sunt copti!

Chiar fac zilele astea, ca am sezonul bruschetelor, as manca orice pe paine prajita!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#13 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 11 March 2013 - 12:00 AM

Am facut si noi bruschetta, am mancat cu focacia si a fost foarte bun. In plus se face repede si usor. :drool:
La mine a fost ca o repetitie, saptamana viitoare vin musafiri si vreau sa fac niste tartine.
Recomand cu caldura!

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-341-13629528388763.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi