Dieta Montignac - Paste cu gamberetti
#1
Postat 09 March 2013 - 02:59 PM
Asaaa, deci e prima data cand fac asa ceva. Si a fost bun. Toata lumea a lins farfuriile.
Acum sa incepem. Neaparat in ordinea asta.
Se vine in viteza de la munca pe la ora 15. Se constata neputinciosi ca e tarziu, asa ca se trece la curatat sobele, daca nu vrem sa murim de frig. Se aduc lemne, se aduce sacul de pellet, se da foc la cea cu lemne si la si-un sfert se fuge cat de bine va tin picioarele sa recuperati copiii de pe la scoli.
Cand in sfarsit i-ati recuperat si aveti impresia ca v-ati linistit un pic, ii hraniti si de abia dupa aia puteti sa indrazniti sa va ganditi la cina.
Buuun, hotaram ca nu am chef sa le fac pizza, asa ca alegem paste. Bune pastele, toata lumea de acord. Acum alta problema: scurte sau lungi?
Luuungi, striga poporul... si integrale mama si cu Mara. Deci hotarat, in seara asta paste lungi integrale. Consecinta: vrea si mama (adica eu).
Si cu ce le facem? Poporul: ne duci cu presul ca ne faci gamberetti de cateva saptamani. Ei, atunci, cu gamberetti sa fie!
Hai ca mai avem un sfert de ora pana sa plec sa o duc pe Mara la catechism. La treaba, nu la intins mana.
Curatam repede doi scalogno (salota, imi da nenea google), ceapa daca nu aveti, si cu un fiiiiir mic de ulei de masline, la foc ffff mic le imblonzim o idee.
Recuperam din congelator punga cu gamberetti.
Si se arunca continutul peste ceapa. Nu va fie frica, se decongeleaza imediat.
Se invarte de doua ori si se constata, a nu stiu cata oara, ca suntem in intarziere. Zis si facut, se toarna bulionul/sucul de rosii/rosii in sos ce aveti voi prin casa se asigura ca totul e la foc mic si cu capacul pus se recupereaza Mara si se pleaca spre biserica. Giulia, nu are chef de ploaie, as aca ramane acasa.
Fuga fuga inainte, fuga fuga inapoi, ajungem iar la gamberetti nostri si la Giulietta.
Stati sa va arat cum au ajuns gamberetti intre timp.
Mai mestecam de vreo doua ori, ne asiguram ca nu-i tarziu si coboram in gradina sa luam niste patrunjel. Stiti voi care-i povestea, curatat, spalat, taiat...
Si pt ca mai aveam un pic si pierdeam autobuzul, ca de mai trebuie si sa muncim, am stins focul, am trantit foarte elegant patrunjelul si am pus capacul la loc.
Recuperam Giulietta, ne imbracam in viteza vantului turbat si se pleaca, din nou, la munca.
Acum, cu calm, urmeaza partea a doua a povestii.
Voi puteti folosi spaghetti integrale, ca de obicei si eu tot din astea folosesc, daaaar aseara aveam ceva marfa de contrabanda. Asa ca va prezint protagonistele.
Cum tipau toti de foame, am pus apa la fiert si am purces la prepararea lor, al dente, se subintelege.
Si cum, banuiesc, ca v-ati plictisit de povestea mea, va prezint produsul final direct din oala, ca la farfurie nu a mai avut nimeni rabdare sa ma lase sa fac... nici macar eu. Rusine sa-mi fie!
Pofta buna!
#2
Postat 09 March 2013 - 03:09 PM
Pot zice, cu mana pe inima, ca mi-am permis-o acum, dupa aproape 3 ani de monti. Dar asta sunt eu.
Stiu ca un fir de ulei de masline, pana la urma, este acceptat si in F1. Eu am pus putin. Apoi daca nu-l vreti, puteti si sa nu-l puneti.
Puneti ceapa sa fiarba in bulion/suc de rosii si problema uleiul de masline dispare.
Gamberetti fiind neamuri nu prea indepartate de-ale pestiucilor, iar, zic eu, sunt acceptate si in F1.
Toate chestiile astea (mi le zic singura)in legatura cu uleiul de masline si gamberetti privite in relatie cu pasta integrala.
Sper sa nu fi gresit considerand-o de F1. Voi ce parere aveti?
#3
Postat 09 March 2013 - 06:47 PM
Mi-ai facut pofta de asa ceva, arata foarte bine poza finala
#4
Postat 09 March 2013 - 07:12 PM
#5
Postat 09 March 2013 - 08:52 PM
Multumim mult ptentru reteta
-Carmella draga sunt perfect deacord cu tine ,,Repet: cind e sa calci strimb cu ceva, calca macar cu paste integrale si gamberetti, nu cu spaghete carbonara ,,
-Petu draga se pare ca esti prima care te vei infrupta cu delicioasele paste ale Sorinei , abia astept sa le fac si eu
-Nu stiu daca gresesc , dar eu dupa mintea si stiinta mea de incepatoare in monti ..eu le vad de F1 , daca am gresit rog din suflet sa se stearga , multumesc anticipat
#6
Postat 09 March 2013 - 09:45 PM
valery, la 09 March 2013 - 08:52 PM, a spus:
-Nu stiu daca gresesc , dar eu dupa mintea si stiinta mea de incepatoare in monti ..eu le vad de F1 , daca am gresit rog din suflet sa se stearga , multumesc anticipat
Nu avem dc sa stergem!
Pastele cu gamberetti ale Sorinei, sunt clar F2. Nu din cauza pastelor din faina de kaut, ci din cauza domnisorilor gamberetti. Daca pastele erau gatite in aceiasi formatie dar cu peste fiert/conserva erau F1. Acum nu se intampla nimik , considerati o abatere si bagati salatzuri inainte si dupa sa rezolvati echilibrul si iaca asta e.
Sorina,
O reteta pe placul meu!
Nu ai ptr ce sa iti fie rusine sa postezi pastele pe topicul pastelor, ptr ca arata bine.
Ce program turbat ai cam la fel ca si al meu, doar ca eu numai am pruncii mici.
Am uitat sa zic de carbonara: daca faci tu tagliatelle acasa 50/50 poti sa faci si carbonara:)
#7
Postat 09 March 2013 - 10:54 PM
Atunci de F2 sa fie sau o exceptie in F1.
Oricum ar fi, mie mi-au placut si cu siguranta am sa mai repet povestea... se spera cu ceva calm in plus. Imi pare rau ca v-am facut pofta, da' nu-i bai o sa le faceti si voi si o sa va scoateti parleala.
A, Cerra, o intrebare: de ce ton in conserva si nu gamberetti congelati? Pestele reprezinta o exceptie in asocierea cu pastele integrale. Eu am pus egal intre ele. Poate am gresit, dar vroiam sa stiu de ce tu nu o faci.
Sunt curioasa, ca pisica! Stiu, am sa mor repede...
#8
Postat 09 March 2013 - 11:11 PM
[/quote]
Nu avem dc sa stergem!
Pastele cu gamberetti ale Sorinei, sunt clar F2. Nu din cauza pastelor din faina de kaut, ci din cauza domnisorilor gamberetti. Daca pastele erau gatite in aceiasi formatie dar cu peste fiert/conserva erau F1. Acum nu se intampla nimik , considerati o abatere si bagati salatzuri inainte si dupa sa rezolvati echilibrul si iaca asta e.
Am uitat sa zic de carbonara: daca faci tu tagliatelle acasa 50/50 poti sa faci si carbonara:)
[/quote]
Aha , deci domnisori gamberetti sunt vinovati , ca de obicei tot timpul barbatii
Dar ...uite si o veste buna , putem scapa de domnisori si putem face minunata reteta a Sorinei cu peste grozav ! Eu le voi prepara cu peste , desi sunt sigura ca nu mai sunt ce ar trebui sa fie , dar ..deh ..baba sufera la frumuseste
Cera draga , vestea cu carbonara pe mine personal ma face foarte fericita , desi nu sunt o mancatoare de paste , dar decand cu monti ...parca am inceput sa fiu , habar nu am de ce ....Vaiii ce dor imi este de carbonara
Mi de multumiri ptr idei ..ajutor ..tot ,tot
Pup fetele !
#9
Postat 09 March 2013 - 11:16 PM
sorinadaniela, la 09 March 2013 - 10:54 PM, a spus:
A, Cerra, o intrebare: de ce ton in conserva si nu gamberetti congelati? Pestele reprezinta o exceptie in asocierea cu pastele integrale. Eu am pus egal intre ele. Poate am gresit, dar vroiam sa stiu de ce tu nu o faci.
Sunt curioasa, ca pisica! Stiu, am sa mor repede...
Daa, foarte buna intrebarea , si eu sunt curioasa ,chiar daca am sa mor repede
Sorina , tu nu mori repede , oameni buni nu pier asa usor , sunt prea multi care se roaga ptr ei
#10
Postat 10 March 2013 - 07:34 PM
sorinadaniela, la 09 March 2013 - 10:54 PM, a spus:
A, Cerra, o intrebare: de ce ton in conserva si nu gamberetti congelati? Pestele reprezinta o exceptie in asocierea cu pastele integrale. Eu am pus egal intre ele. Poate am gresit, dar vroiam sa stiu de ce tu nu o faci.
Sunt curioasa, ca pisica! Stiu, am sa mor repede...
Da, ai dreptate Pestele cat si Pastele reprezinta o exceptie(in asociere) in F1(pastele integrale rar in f1). M`am exprimat ca fiind de F2 pastele tale minunate cu gamberetti, ptr ca eu nu am gasit nici unde cat am cautat dupa paste (cautari Monti) ca se poate inlocuii pestele la paste cu creveti sau alte fructe de mare, ci am gasit fructele de mare care sunt admise la antreuri, fel principal dar nu asociate cu paste.In schimb, am gasit ca se pot consuma chiar cu parmezan, branza,carne, daca sunt reci iar calde doar cu grasimi bune(ulei, grasime de peste zic eu). Nu am facut decat o singura data paste de F1 si atunci sti bine cum le`am facut. Poate ca este bine si ptr F1 cum le`ai facut dar nu am gasit noi(sigur asta a fost o nesiguranta si ptr tine ptr ca nu ai gasit nici tu aceasta asociere) In F2 am vazut ca sunt aproape toate fructele de mare admise si m`am gandit ca ar fi de F2 fiind mai permisibil. Nu avem decat o singura varianta sa aflam: sa punem o intrebare pe site oficial si ar prinde bine la toata lumea raspunsul.
PS: si eu daca le faceam asa, tot ca si tine ziceam ca nu stiu ptr care faza sunt dar sunt foarte bune.Mi`ai facut pofta tare cu ele.
#11 Guest_caress_*
Postat 24 April 2013 - 12:22 AM
#12
Postat 24 April 2013 - 07:28 AM
caress, la 24 April 2013 - 12:22 AM, a spus:
Pentru mine rețeta ar fi de F1 fără ulei... oricum eu am pus foarte puțin.
Da, cu ton în suc propriu e de F1.
Se pot folosi capere.
Depinde ce fel de taitei mung ai la dispoziție. Citește bine eticheta, nu toți sunt monti.
Eu am mâncat vermicelli și mi-au plăcut, dar nu au nimic în comun cu pastele. Sunt două chestii diferite.
#13
Postat 24 April 2013 - 09:03 AM
caress, la 24 April 2013 - 12:22 AM, a spus:
Vermicelli, ii poti asocia cu ce vrei tu, ptr ca au in IG mai mic decat pastele.
Eu in F1 nu as face scoici(mai asteapta putin).
#14 Guest_caress_*
Postat 24 April 2013 - 02:39 PM
Sorina, vermicelli sunt de la DM, scrie pe ei doar Vermicelli de fasole mung.Sunt si astia de mai multe feluri???La ce anume sa ma uit pe eticheta?Ce sa nu aiba?
#15
Postat 24 April 2013 - 03:04 PM
caress, la 24 April 2013 - 02:39 PM, a spus:
Vermicelli de fasole mung.Sunt si astia de mai multe feluri???La ce anume sa ma uit pe eticheta?Ce sa nu aiba?
Eu nu zic, ci nenea Monti zice: (N`)este tz.
Puteti lua, ca antreuri, şi ton, sardele în ulei, crab, langustine, somon afumat sau marmat. EvitaŃi, totuşi, în Faza I,
stridiile, scoicile Saint Jacques sau pateul de ficat de gâscă. Acestea conŃin o cantitate de glucide şi, astfel, riscă să vă întârzie
rezultatele fără a le compromite. Nu vă fie teamă însă, în Faza II le veti putea mânca după cum doriti.
Vermicelli, sunt din fasole mung si din mazare. Asa si scrie pe ei. Uita`te aici la produse conforme si o sa ii vezi.
#16 Guest_caress_*
Postat 24 April 2013 - 03:38 PM
#17
Postat 24 April 2013 - 03:46 PM
#18 Guest_caress_*
Postat 24 April 2013 - 04:01 PM
#19
Postat 24 April 2013 - 09:32 PM
caress, la 24 April 2013 - 04:01 PM, a spus:
Musai trebuie citit, ptr ca altfel nu se poate intelege metoda. Nu este greu de citit.
Sorina,
Te rog frumos sa nu te superi pe mine ca am raspuns aici pe topicul cu paste la altele.
#20
Postat 24 April 2013 - 10:03 PM