Nancica prajitura in tuci
#22
Postat 07 April 2015 - 10:42 AM
#23
Postat 07 April 2015 - 10:59 AM
#24
Postat 07 April 2015 - 11:01 AM
Doamne, Adriana ce emotii am ! Spr sa-ti iasa si sa va placa la fel de mult ca noua
#25
Postat 07 April 2015 - 11:03 AM
#26
Postat 07 April 2015 - 11:21 AM
#27
Postat 07 April 2015 - 11:23 AM
Am facut jumatate din portia ta, cu 5 oua.
#28
Postat 07 April 2015 - 03:56 PM
#30
Postat 07 April 2015 - 04:33 PM
precizez ca am facut jumatate de portie si am pus compozitia intr-o forma de chec din portelan de 24 cm lungime, 10 latime si 6 inaltime, era plina cind am varsat-o in ea, sa mai fi fost un cm de distanta pina la buza formei.
A crescut si apoi s-a lasat putin racindu-se. Binenteles ca facind jumatate de portie am injumatatit si timpii de copt.
Acu tre s-o refac intr-o forma mai mare, tre sa studiez in ce.
Am pus un iaurt cu cafea ca numai dintr-asta aveam dar nu se simte absolut deloc, mie mi se pare ca gustul aduce cu crema de zahar ars.
Dar e foarte buna, cu textura asta usor umeda.
mersi Iulia m-a cucerit si pe mine
#31
Postat 07 April 2015 - 05:31 PM
#32
Postat 07 April 2015 - 09:24 PM
#33
Postat 08 April 2015 - 12:20 PM
Adriana, la 07 April 2015 - 03:56 PM, a spus:
Am vrut sa spun ca juma' de portie mi se pare cam putin, da m-am gandit ca is eu mai nihalita asa !
Din poza, cred ca trebuia sa stea ceva mai mult la cuptor ca sa fie mai neagra baba...data viitoare poate incerci sa o lasi asa, peste noapte in cuptor...
La tine nu a avut textura elastica, asa?
zerda, la 07 April 2015 - 05:31 PM, a spus:
Abia astept sa vad cum iese in tuciul de mamaliga ! O sa aiba forma de cupola... si sigur o sa-ti pla nefiind o prajitura foarte dulce daca pui 300 gr zahhar.
Eataly, la 07 April 2015 - 09:24 PM, a spus:
Ma bucur ca te-am convins.
Nu te crampona de vas. E bun oricare in care sa-ti incapa compozitia, iar daca peretii sunt subtiri ii infasori in 2-3 randuri de folie de aluminiu.
#34
Postat 08 April 2015 - 12:36 PM
Data viitoare ma organizez si-o fac seara.
#35
Postat 08 April 2015 - 05:38 PM
#36
Postat 08 April 2015 - 10:59 PM
Ce stiu de la ea e ca, e o prajitura cu multi zeci de ani in spate,nelipsita de la mesele festive din trecut,servita in unele locuri alaturi de mere coapte.Si nici nu le reusea tuturor,iar cunoscatorii puteau estima vizual ,fara a gusta,daca era reusita sau nu.
Deci, oarecum e o prajitura cu pretentii,chiar daca pare simpla.
#37
Postat 12 April 2015 - 02:41 AM
Sa vede cum o fi pana la capăt. Am asa o presimțire ca o sa o pun la traume ...
#38
Postat 12 April 2015 - 05:37 PM
Cre ca in cel mai rau caz o sa se lase putin dar sper sa nu ajungi la traume
#39
Postat 12 April 2015 - 08:31 PM
Eu nu inteleg cum de la voi creste atat de mult...
I-ai pus capac sau folie deasupra?
#40
Postat 13 April 2015 - 05:24 PM
Am ales ce am putut. E buna dar nu seamănă ioc cu ce v-a ieșit vouă.
Sinceră sa fiu, nu stiu unde am greșit.