Nancica prajitura in tuci
#41
Postat 13 April 2015 - 09:25 PM
Ceea ce mi se pare ciudat e culoarea. Sa fie de la temperatura? nu inteleg de ce nu ti s-a colorat
A crescut si apoi s-a lasat.
A crescut si apoi s-a lasat.
#43
Postat 13 April 2015 - 10:34 PM
#44
Postat 14 April 2015 - 07:51 AM
Cred ca e asa cum zice Olguta, probabil reactia bicarbonatului e cauza culorii. Nu-ti ramine decit sa o reincerci cu bicarbonat de dragul artei
#46
Postat 14 April 2015 - 03:33 PM
Wowe, eu zic sa refaci prajitura pentru ca merita, dar fiind atenta la urmatoarele aspecte:
- foloseste bicarbonat de sodiu pentru ca el are rolul de a inchide la culoare prajitura impreuna cu zaharul. Praful de copt e agent de crestere de asta ti-a crescut tie asa de mult. Intr-adevar compozitia inainte de coacere are aproximativ constenta unui aluat de clatite dar rolul bicarbonatului nu e de crestere.
- foloseste alcoolul pentru ca are si el rolul lui in compozitie
- inveleste tava in care faci prajitura, daca nu ai tuci, in 2-3 straturi de folie de aluminiu si pune aluminiu si deasupra pe post de capac inca de la inceput si lasa-l pe toata durata coacerii prajiturii
Incep sa-i dau dreptate lui Elani ca e o prajitura cu dichis. Daca se urmeaza pasii nu prea are cum sa nu iasa, totusi. Cand e gata textura trebuie sa fie una elastica si cu multe gaurele prin ea.
Intre timp am aflat ca exista si baba alba sau mosneag. In viitoarul apropiat am s-o incerc si pe ea.
In alta ordine de idei, ce mai face Daniel?
- foloseste bicarbonat de sodiu pentru ca el are rolul de a inchide la culoare prajitura impreuna cu zaharul. Praful de copt e agent de crestere de asta ti-a crescut tie asa de mult. Intr-adevar compozitia inainte de coacere are aproximativ constenta unui aluat de clatite dar rolul bicarbonatului nu e de crestere.
- foloseste alcoolul pentru ca are si el rolul lui in compozitie
- inveleste tava in care faci prajitura, daca nu ai tuci, in 2-3 straturi de folie de aluminiu si pune aluminiu si deasupra pe post de capac inca de la inceput si lasa-l pe toata durata coacerii prajiturii
Incep sa-i dau dreptate lui Elani ca e o prajitura cu dichis. Daca se urmeaza pasii nu prea are cum sa nu iasa, totusi. Cand e gata textura trebuie sa fie una elastica si cu multe gaurele prin ea.
Intre timp am aflat ca exista si baba alba sau mosneag. In viitoarul apropiat am s-o incerc si pe ea.
In alta ordine de idei, ce mai face Daniel?
#47
Postat 16 April 2015 - 04:31 PM
Multumesc de lamuriri. Nu stiu de ce am folosit praf de copt, pot sa jur ca in capul meu eram sigura ca praf de copt trebuie si nu bicarbonat de sodiu.
Mda, acum vreau sa refac reteta. Sa vedem daca reusesc weekendul asta. Daca nu, la prima ocazie.
Daniel e bine, maine avem vizita la doctor. Pregatim copanelele pentru vaccinurile de la 4 luni.
Mda, acum vreau sa refac reteta. Sa vedem daca reusesc weekendul asta. Daca nu, la prima ocazie.
Daniel e bine, maine avem vizita la doctor. Pregatim copanelele pentru vaccinurile de la 4 luni.
#48
Postat 16 April 2015 - 06:10 PM
Daca o refaci sigur o sa-ti iasa bine !
PS : sa stii ca Maria nu a plans deloc la vaccinul de la patru luni. Aaa, si pana la urma i-am facut si ROR-ul ...
PS : sa stii ca Maria nu a plans deloc la vaccinul de la patru luni. Aaa, si pana la urma i-am facut si ROR-ul ...
#50
Postat 11 September 2017 - 06:32 PM
Stiu ca promisesem de mai demult dar am reusit sa o fac.
Nu imi inchipuiam ce aroma sau ce textura, dar stiam ca o voi face(mai tarziu sau mai devreme).
Si da, a avut un mare succes.Chiar si la persoanele mai mofturoase.
Multumesc Iuliei pentru reteta.
Nu imi inchipuiam ce aroma sau ce textura, dar stiam ca o voi face(mai tarziu sau mai devreme).
Si da, a avut un mare succes.Chiar si la persoanele mai mofturoase.
Multumesc Iuliei pentru reteta.
#53
Postat 12 September 2017 - 09:00 PM
NU, eu ziceam de mine ca tre sa o refac ca vad ca mi-a placut mult
#54
Postat 13 September 2017 - 10:07 AM
Aaaa, acum vad ca tu ai facut-o in forma de portelan.Atunci o repet si eu.