Pagina 1 din 1
Desert fin din branza dulce ,cu gem si jeleu de caise
#1
Postat 26 March 2013 - 10:53 PM
Ingrediente:
500gr branza de vaci stoarsa bine
500ml smantana ptr frisca
3 linguri fructoza macinata
1 borcan 375 ml gem de caise +1/2 borcan ptr jeleu
1 plic de gelatina granule (10gr) +5 grame ptr jeleu
esenta de vanilie
coaja rasa de lamaie
1 tava de chek tapetata cu folie transparenta
Mod de preparare:
10-15 min
Se bate smantana cu fructoza pina rezulta frisca puf
Branza se blenduieste cu coaja de lamaie, vanilia sa fie o pasta fina.
Gelatina se pune intr`o cana si se toarna cam 1oo ml apa rece sa se hidrateze apoi se pune cana intr`o cratita cu apa pe foc si se tine pina se topeste gelatina.
In frisca batuta puf, se adauga branza si 1/2 din borcanul de gem si se mixeaza pina se ingroasa bine, apoi se toarna gelatina calda si se mai mixeaza pina se incorporeaza bine in toata crema.
Se pune un rand de crema in tava, apoi se pune cu lingura ici colo gem din borcan , iarasi crema, gem , iar ultimul strat crema(se lucreaza mai repejor cu aranjarea tavii, ptr ca se intareste crema) se aduna frumos marginile foliei si se pune tava in frigider ptr 2-2,30 h.
Jeleul din gem de caise
1/2 borcan de gem de caise +100ml apa
1 lingurita de gelatina granule (care se hidrateaza dinainte cu putina apa rece)
Mod de preparare
Se pune gemul intr`o craticioara pe foc sa se infierbinte, se opreste focul si se adauga gelatina si se amesteca pina la dizolvarea ei completa. Se lasa la racorit putin .
Se scoate tava cu desertul din frigider, se desface folia, se pune o tava deasupra tavii de chek si se rastoarna pe tava desertul , se incepe a se pune jeleul deasupra desertului cu lingura pe rand(se pune in doua transe) apoi se pune in frigider ptr 3o min si se poate servii.
Sectiune
Simplu, repede, foarte bun si fin.
#2
Postat 27 March 2013 - 12:07 PM
Buuuuuuna prajiturica! Multumesc pentru reteta, cat de curand fac lista de cumparaturi si apoi trec la treaba.
#3
Postat 27 March 2013 - 12:32 PM
Face parte din genul de deserturi care mă destabilizează pe mine. Mai ales acum...
Las' că trece postul şi vin fructele şi fac si eu. Toată vara în genul ăsta de deserturi am să o ţin.
Las' că trece postul şi vin fructele şi fac si eu. Toată vara în genul ăsta de deserturi am să o ţin.
#4
Postat 27 March 2013 - 01:27 PM
Foxyy, la 27 March 2013 - 12:07 PM, a spus:
Buuuuuuna prajiturica! Multumesc pentru reteta, cat de curand fac lista de cumparaturi si apoi trec la treaba.
Cu placere!
Daca iubesti branza, o sa iti placa. Cu branzica din poza, care este stoarsa foarte bine dar o bagi la frecus la blender, o sa tot papi din felie si tot ai mai vrea.
boni, la 27 March 2013 - 12:32 PM, a spus:
Face parte din genul de deserturi care mă destabilizează pe mine. Mai ales acum...
Uff, imi pare rau ca tu esti in post. Dar, uite asa treci fara sa pici in pacat uitandu`te la ce se pregateste de dulce pe aici, esti cu ispita la orice pas
Post usor!
#5
Postat 27 March 2013 - 04:47 PM
Aceeasi problema si aici... voi vreti sa ma omorati...
Cu ce inlocuiesc eu branza de vaci? Asta-i marea mea problema!
Cu ce inlocuiesc eu branza de vaci? Asta-i marea mea problema!
Sorina
#6
Postat 27 March 2013 - 04:54 PM
sorinadaniela, la 27 March 2013 - 04:47 PM, a spus:
Aceeasi problema si aici... voi vreti sa ma omorati...
Cu ce inlocuiesc eu branza de vaci? Asta-i marea mea problema!
Cu ce inlocuiesc eu branza de vaci? Asta-i marea mea problema!
Doamne fereste`ne de rau!
La fel, cu perlele dar sa le blenduiesti bine ptr ca in functie de cum le faci tu asa textura va avea desertul. Intentionat, nu am pus branza de la Lidl moale cremoasa ptr prajituri.
#7
Postat 27 March 2013 - 05:19 PM
Ok, deci cu siguranță fără quark. Perlinele sunt la putere.
Multumesc mult!
Multumesc mult!
Sorina
#8
Postat 27 March 2013 - 05:23 PM
sorinadaniela, la 27 March 2013 - 05:19 PM, a spus:
Ok, deci cu siguranță fără quark. Perlinele sunt la putere.
Multumesc mult!
Multumesc mult!
O sa imi dai dreptate daca faci desertul. Celelalte fine le folosesc la alte deserturi/tort/pasca, etc dar la desertul asta, este super cea zvantata bine dar blenduita (oricum nu se face ca cea cremoasa si tocmai asta este farmecul).
Astept sa faci desertul si sa imi spui ce si cum.
#9
Postat 04 April 2013 - 11:53 PM
Am facut acest desert minunat , este extraordinar de gustos ! recomand cu caldura sa il incercati !
Multumim din inima ptr reteta Cerra
Multumim din inima ptr reteta Cerra
Arata acest topic
Pagina 1 din 1