Pentru ragout avem nevoie de:
- 6 rosii, decojite si taiate în patru
- 18-20 masline kalamata, fara sîmburi
- 1 ceapa violet, tocata
- busuioc proaspat, rupt grob cu degetele
- usturoi, feliat
- ulei de masline
- sare, piper - proaspat rîsnite
Pregatim ingredientele pentru ragoût.
Se dunstuie ceapa în ulei de masline pîna devine transparenta.
Se adauga maslinele din care ati îndepartat sîmburii si usturoiul feliat.
Se amesteca cînd si cînd timp de cîteva minute,
dupa care se adauga sferturile de rosii si verdeata.
Se mai lasa pe foc doar cîteva minute pîna se înmoaie rosiile.
Aspectul, aroma, dar si valorile nutritive vor avea de suferit, daca fierbeti pîna la inconstienta
Se condimenteaza cu sare si piper. Atît tot!
Între timp se rumenesc dovleceii.
Daca aveti doua mîini în plus, si mai bine
Pestele se prajeste dupa prepararea ragoutului si rumenirea dovleceilor.
Serviti cu pofta!