
De cand am vazut aceasta reteta am zis ca trebuie neaparat sa o incerc ...
...este foarte buna ,nu foarte dulce,blatul usor sfaramicios si ciocolatos ..eu zic ca isi merita locul pe masa de Paste ...
sursa :aici
Blat :
180 gr zahar
300 gr faina
40 gr cacao neagra
200 gr unt
2 oua
1 plic praf de copt
Intr-un castron se mixeaza ouale intregi cu zaharul ,pana se albeste compozitia.
Se adauga untul aproape topit,apoi faina amestecata cu praful de copt, putin cate putin ,la sfarsit cacaoa.
Se mixeaza bine ,rezulta un aluat dens.
Aluatul rezultat se pune intr-o forma cu inel detasabil unsa cu ulei si tapetata cu faina.
(am folosit o tava de 30 cm in diametru)
Se baga in cuptor fix 15 min la 170 grade.(timp in care facem crema de branza)
Crema de branza:
40 gr amidon
50 gr unt moale
100 gr ciocolata alba topita
550 gr branza grasa de vaci
200 ml smantana pentru frisca
100 gr smantana grasa(am folosit smantana cu 20 % grasime)
150 gr zahar
4 oua
1 plic zahar vanilat (am pus 1 lg zahar vanilat facut in casa)
coaja de lamaie,portocala
optional picaturi de ciocolata
Se mixeaza bine toate ingredientele,la sfarsit se adauga optional ciocolata .
Dupa ce a stat blatul 15 min in cuptor se pune compozitia de branza peste ,se niveleaza ..
Crestem temperature cuptorului la 180 grade...
Coacem pasca 50-55 min (pana se rumeneste usor deasupra si mijlocul inca se misca)
Se lasa la racit complet !
Este delicioasa oricum doriti sa o serviti ...
Pudrata cu zahar pudra vanilat..

cu putin sos de ciocolata...

sau intr-o "balta " de ciocolata...



sau cu visine ...

p.s: sursa spune ca trebuie o tava de 28 cm ,eu am folosit una de 30 pt siguranta..
eu am cuptor pe gaz..am copt pasca in jur de 1 ora jumate..la foc mediu