Forum Culinar: Pasca cu branza dulce si ciocolata - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pasca cu branza dulce si ciocolata

#1 Useril este offline   Radu Cristina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationBacau

Postat 11 April 2013 - 09:27 PM

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-151-13657080065227.jpg


De cand am vazut aceasta reteta am zis ca trebuie neaparat sa o incerc ...
...este foarte buna ,nu foarte dulce,blatul usor sfaramicios si ciocolatos ..eu zic ca isi merita locul pe masa de Paste ...




sursa :aici

Blat :


180 gr zahar
300 gr faina
40 gr cacao neagra
200 gr unt
2 oua
1 plic praf de copt


Intr-un castron se mixeaza ouale intregi cu zaharul ,pana se albeste compozitia.
Se adauga untul aproape topit,apoi faina amestecata cu praful de copt, putin cate putin ,la sfarsit cacaoa.
Se mixeaza bine ,rezulta un aluat dens.


Aluatul rezultat se pune intr-o forma cu inel detasabil unsa cu ulei si tapetata cu faina.
(am folosit o tava de 30 cm in diametru)
Se baga in cuptor fix 15 min la 170 grade.(timp in care facem crema de branza)

Crema de branza:

40 gr amidon
50 gr unt moale
100 gr ciocolata alba topita
550 gr branza grasa de vaci
200 ml smantana pentru frisca
100 gr smantana grasa(am folosit smantana cu 20 % grasime)
150 gr zahar
4 oua
1 plic zahar vanilat (am pus 1 lg zahar vanilat facut in casa)
coaja de lamaie,portocala

optional picaturi de ciocolata



Se mixeaza bine toate ingredientele,la sfarsit se adauga optional ciocolata .



Dupa ce a stat blatul 15 min in cuptor se pune compozitia de branza peste ,se niveleaza ..

Crestem temperature cuptorului la 180 grade...
Coacem pasca 50-55 min (pana se rumeneste usor deasupra si mijlocul inca se misca)
Se lasa la racit complet !

Este delicioasa oricum doriti sa o serviti ...

Pudrata cu zahar pudra vanilat..

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-151-13657080180253.jpg

cu putin sos de ciocolata...

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-151-13657080281919.jpg

sau intr-o "balta " de ciocolata... :lol:

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-151-13657080464647.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-151-13657080609288.jpg

sau cu visine ...

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-151-13657080733818.jpg

p.s: sursa spune ca trebuie o tava de 28 cm ,eu am folosit una de 30 pt siguranta..
eu am cuptor pe gaz..am copt pasca in jur de 1 ora jumate..la foc mediu






#2 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 April 2013 - 09:58 PM

E mai mult decat delicioasa! Cu siguranta o incerc.

#3 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 12 April 2013 - 07:46 AM

Si eu, si eu!

#4 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 12 April 2013 - 09:44 AM

Foarte reusita pasca!
:rolleyes: :tongue3:

#5 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 12 April 2013 - 06:40 PM

Foarte faina reteta si prezentarea Cristina!
Cred ca o execut si eu de Paste !
Zi-mi numa' cum ai facut sosul de visine?

#6 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 12 April 2013 - 09:14 PM

Eheee,ai venit tocmai la timp cu ea,ca tot vin pregatirile de Paste si desigur ca aveam si eu o pasca in plan de tipul asta(fara blat dospit).Ca voi face pe asta sau alta reteta(mi se invarte mie ceva cu mascarpone in cap),nu conteaza.Conteaza ca a ta arata minunat si te indeamna in fiecare poza! :thumleft:

#7 Useril este offline   Sara 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 29-November 09
  • LocationOradea

Postat 12 April 2013 - 11:54 PM

Cum am văzut poza postată de Cristina am zis că încerc s-o fac! Într-adevăr e foarte bună!
Am avut mare succes cu ea, chiar dacă am servit-o simplu, fără sos pe ea.

Imagine postata

#8 Useril este offline   Radu Cristina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationBacau

Postat 13 April 2013 - 12:10 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 12 April 2013 - 06:40 PM, a spus:

Foarte faina reteta si prezentarea Cristina!
Cred ca o execut si eu de Paste !
Zi-mi numa' cum ai facut sosul de visine?


Multumesc Iulia ! :)

Pentru sosul de visine folosesc compot de visine fara samburi ..il gasesti la Lidl ..Am pus cateva linguri de visine si niste zeama de compot,zeama de la 1/2 lamaie ,1 lg zahar ...am lasat 2 min pe foc ...apoi am amestecat 1 lg de amidon cu 2 linguri de zeama de compot ,am pus peste ..si am asteptat sa ajunga la punctual de fierbere ...

Se poate face cu visine congelate ,lasate la dezghet , le pui intr-o craticioara cu sucul care il lasa si eventual niste apa..zeama de lamaie ,zahar dupa gust ,arome daca vrei ,vanilie,scortisoara sau altele ..lasi 5 min pe foc ..pana fierbe compozitia ..apoi amesteci amidon cu un pic de apa si adaugi si lasi iar pana ajunge la punctul de fierbere ..si bineinteles se ingroasa ..(poti sa faci la fel cu zmeura congelata ,amestec de fructe etc)..

Daca vrei sa iti iasa sos gros le poti pasa cu mixerul vertical ...

#9 Useril este offline   Radu Cristina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationBacau

Postat 13 April 2013 - 12:15 PM

Vezi postareaSara, la 12 April 2013 - 11:54 PM, a spus:

Cum am văzut poza postată de Cristina am zis că încerc s-o fac! Într-adevăr e foarte bună!
Am avut mare succes cu ea, chiar dacă am servit-o simplu, fără sos pe ea.


Felicitari Sara pt reusita ! Arata tare bine ! :)


Fetelor sa aveti spor la incercat ,eu zic ca se merita ,mie imi place pt ca nu e foarte dulce si dintr-o bucatica mica te saturi :P ..

Mi-a iesit aproximativ 2,5 kg de pasca...desi am dat si la prieteni am avut o saptamana ceva dulce in casa ... :P
(se pastreaza foarte bine acoperita in frigider )

p.s: nu uitati ...va astept cu poze daca o incercati !

#10 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 18 April 2013 - 09:44 AM

Eu vin cu poza, dar e tare urata, ca era intuneric si e facuta cu telefonul, in schimb pasca e super si intr-adevar se pastreaza foarte bine. Si sotul meu a dus din ea la servici si a lacut mult colegilor.
Multumesc Cristina (imi pare rau numai ca poza nu corespunde prea bine cu originalul)- a mea e patrata.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-639-13662710439481.jpg

#11 Useril este offline   ralesu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 18 April 2013 - 07:32 PM

Cristina, arata tare bine!
Bravo!

#12 Useril este offline   Radu Cristina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationBacau

Postat 18 April 2013 - 10:48 PM

Vezi postarea2ut, la 18 April 2013 - 09:44 AM, a spus:

Eu vin cu poza, dar e tare urata, ca era intuneric si e facuta cu telefonul, in schimb pasca e super si intr-adevar se pastreaza foarte bine. Si sotul meu a dus din ea la servici si a lacut mult colegilor.
Multumesc Cristina (imi pare rau numai ca poza nu corespunde prea bine cu originalul)- a mea e patrata.



Arata tare bine... :tongue3:

Ma bucur ca ai incercat-o si ca esti multumita..

ralesu ,multzam ' ^_^

#13 Useril este offline   Radu Cristina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationBacau

Postat 06 April 2015 - 10:32 PM

Pentru ca se apropie Pastele,azi am refacut pasca ..mi-au iesit 2 pascute de 1 kg

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-151-14283521228562.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-151-14283521319486.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-151-14283521458359.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-151-14283521899114.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-151-14283521987827.jpg

#14 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 07 April 2015 - 10:01 AM

O fac si eu la sfarsit de saptamana cu siguranta. :(

#15 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 12 April 2015 - 10:26 AM

Super buna.
Si dovada...

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-780-14288271410885.jpg

#16 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 13 April 2015 - 03:22 AM

Foarte buna. Mi-a placut in special blatul de ciocolata.

Imagine atasata: monthly_04_2015/post-341-14288881264872.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#17 Useril este offline   Radu Cristina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationBacau

Postat 14 April 2015 - 09:20 PM

Super !
Ma bucur ca va este pe plac si ca sunteti multumite de rezultat !
Sa va fie de bine !

Eu am facut vineri si sambata 14 pascute de 1 kg :scratch:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2015/post-151-14290391631716.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2015/post-151-14290392252887.jpg


Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

12 useri citesc topicul
0 membri, 12 vizitatori, 0 utilizatori anonimi