Pasca cu branza dulce si ciocolata
#1
Postat 11 April 2013 - 09:27 PM
De cand am vazut aceasta reteta am zis ca trebuie neaparat sa o incerc ...
...este foarte buna ,nu foarte dulce,blatul usor sfaramicios si ciocolatos ..eu zic ca isi merita locul pe masa de Paste ...
sursa :aici
Blat :
180 gr zahar
300 gr faina
40 gr cacao neagra
200 gr unt
2 oua
1 plic praf de copt
Intr-un castron se mixeaza ouale intregi cu zaharul ,pana se albeste compozitia.
Se adauga untul aproape topit,apoi faina amestecata cu praful de copt, putin cate putin ,la sfarsit cacaoa.
Se mixeaza bine ,rezulta un aluat dens.
Aluatul rezultat se pune intr-o forma cu inel detasabil unsa cu ulei si tapetata cu faina.
(am folosit o tava de 30 cm in diametru)
Se baga in cuptor fix 15 min la 170 grade.(timp in care facem crema de branza)
Crema de branza:
40 gr amidon
50 gr unt moale
100 gr ciocolata alba topita
550 gr branza grasa de vaci
200 ml smantana pentru frisca
100 gr smantana grasa(am folosit smantana cu 20 % grasime)
150 gr zahar
4 oua
1 plic zahar vanilat (am pus 1 lg zahar vanilat facut in casa)
coaja de lamaie,portocala
optional picaturi de ciocolata
Se mixeaza bine toate ingredientele,la sfarsit se adauga optional ciocolata .
Dupa ce a stat blatul 15 min in cuptor se pune compozitia de branza peste ,se niveleaza ..
Crestem temperature cuptorului la 180 grade...
Coacem pasca 50-55 min (pana se rumeneste usor deasupra si mijlocul inca se misca)
Se lasa la racit complet !
Este delicioasa oricum doriti sa o serviti ...
Pudrata cu zahar pudra vanilat..
cu putin sos de ciocolata...
sau intr-o "balta " de ciocolata...
sau cu visine ...
p.s: sursa spune ca trebuie o tava de 28 cm ,eu am folosit una de 30 pt siguranta..
eu am cuptor pe gaz..am copt pasca in jur de 1 ora jumate..la foc mediu
#5
Postat 12 April 2013 - 06:40 PM
Cred ca o execut si eu de Paste !
Zi-mi numa' cum ai facut sosul de visine?
#6
Postat 12 April 2013 - 09:14 PM
#7
Postat 12 April 2013 - 11:54 PM
Am avut mare succes cu ea, chiar dacă am servit-o simplu, fără sos pe ea.
#8
Postat 13 April 2013 - 12:10 PM
iulia nicoleta, la 12 April 2013 - 06:40 PM, a spus:
Cred ca o execut si eu de Paste !
Zi-mi numa' cum ai facut sosul de visine?
Multumesc Iulia !
Pentru sosul de visine folosesc compot de visine fara samburi ..il gasesti la Lidl ..Am pus cateva linguri de visine si niste zeama de compot,zeama de la 1/2 lamaie ,1 lg zahar ...am lasat 2 min pe foc ...apoi am amestecat 1 lg de amidon cu 2 linguri de zeama de compot ,am pus peste ..si am asteptat sa ajunga la punctual de fierbere ...
Se poate face cu visine congelate ,lasate la dezghet , le pui intr-o craticioara cu sucul care il lasa si eventual niste apa..zeama de lamaie ,zahar dupa gust ,arome daca vrei ,vanilie,scortisoara sau altele ..lasi 5 min pe foc ..pana fierbe compozitia ..apoi amesteci amidon cu un pic de apa si adaugi si lasi iar pana ajunge la punctul de fierbere ..si bineinteles se ingroasa ..(poti sa faci la fel cu zmeura congelata ,amestec de fructe etc)..
Daca vrei sa iti iasa sos gros le poti pasa cu mixerul vertical ...
#9
Postat 13 April 2013 - 12:15 PM
Sara, la 12 April 2013 - 11:54 PM, a spus:
Am avut mare succes cu ea, chiar dacă am servit-o simplu, fără sos pe ea.
Felicitari Sara pt reusita ! Arata tare bine !
Fetelor sa aveti spor la incercat ,eu zic ca se merita ,mie imi place pt ca nu e foarte dulce si dintr-o bucatica mica te saturi ..
Mi-a iesit aproximativ 2,5 kg de pasca...desi am dat si la prieteni am avut o saptamana ceva dulce in casa ...
(se pastreaza foarte bine acoperita in frigider )
p.s: nu uitati ...va astept cu poze daca o incercati !
#10
Postat 18 April 2013 - 09:44 AM
Multumesc Cristina (imi pare rau numai ca poza nu corespunde prea bine cu originalul)- a mea e patrata.
#12
Postat 18 April 2013 - 10:48 PM
2ut, la 18 April 2013 - 09:44 AM, a spus:
Multumesc Cristina (imi pare rau numai ca poza nu corespunde prea bine cu originalul)- a mea e patrata.
Arata tare bine...
Ma bucur ca ai incercat-o si ca esti multumita..
ralesu ,multzam '
#13
Postat 06 April 2015 - 10:32 PM
#16
Postat 13 April 2015 - 03:22 AM
#17
Postat 14 April 2015 - 09:20 PM
Ma bucur ca va este pe plac si ca sunteti multumite de rezultat !
Sa va fie de bine !
Eu am facut vineri si sambata 14 pascute de 1 kg