Forum Culinar: Flori din pasta de rahat - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Flori din pasta de rahat

#1 Useril este offline   anidaz 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 07-January 11

Postat 12 April 2013 - 03:34 PM

Buna fetelor,desi sunt inscrisa de ceva vreme nu am scris decat putin si atunci fara nicio legatura cu bucatareala,insa acum m-a apucat si pe mine frenezia florilor si figurinelor dulci asa ca iata-ma.
Am facut niste flori din pasta de rahat pe care am gasit-o pe un blog nu stiu daca am voie sa scriu adresa lui,dar nici nu vreau sa fur ,asa ca scriu doar numele posesoarei-Alynusa si sunt incantata fiindca se modeleaza usor ,insa in plus de ceea ce a scris Alynusa ,eu am pus colorant si am intins si modelat cu ajutorul amidonului.
Iata ce a iesit :
Imagine atasata: monthly_04_2013/post-837-13657733678735.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-837-13657734097259.jpg

Am o intrebare daca a mai folosit-o cineva , oare cat pot fi pastrate aceste flori si cum?Eu banuiesc ca la temperatura camerei ,fiindca in frigider s-ar umezi ,nu?

#2 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 12 April 2013 - 05:07 PM

Buna Anidaz, ar fi frumos daca ai scrie si reteta aici. Suntem destui pe forum care din lipsa de timp, ne "servim" doar de aceasta sursa de informatie. Personal, as aprecia sa pui reteta.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#3 Useril este offline   anidaz 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 07-January 11

Postat 12 April 2013 - 06:12 PM

Cu mare placere ,e foarte simpla:

1 cubulet de rahat romanesc sau turcesc(e mai colorat)
2-3 linguri de zahar pudra (eu am avut Margaritar)
colorant alimentar(eu am Coseli)
2 linguri amidon.

Pentru o cantitate mai mare de pasta multiplicati zaharul si rahatul.

Se framanta rahatul cu zaharul,pana se incorporeaza tot si devine ca o plastelina nelipicioasa.Puneti doar 2 linguri la inceput pentru ca difera marimea cubului de rahat ,apoi mai adaugati cate putin pana nu se mai lipeste.
Pentru culoare, fiindca nu am avut decat colorant lichid si mi-era teama ca se inmoaie pasta,am amestecat o lingura de amidon cu aprox.1 lingurita colorant,l-am omogenizat bine,a rezultat o pudra colorata din care am adaugat jumate de lingurita la pasta obtinuta si am mai framantat-o pana a devenit culoarea uniforma.
Apoi am presarat amidon pe masa si pe sucitor si am intins pasta pana a ajuns la dimensiunea de 2 mm,dupa care am decupat floricelele ,iar din ce a ramas am facut trandafirul cu mana,fara forme.
Restul de amidon colorat l-am pus intr-o cutiuta.
Edit:
La uscat le-am pus in cofraj de oua (in 4 ore s-au uscat),iar petalele de trandafiri le-am presat pe petale decorative,idee luata de aici de undeva cred.

#4 Useril este offline   anidaz 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 07-January 11

Postat 12 April 2013 - 06:16 PM

Deja s-au intarit foarte bine si nu crapa,sper sa tina cat mai mult,fiindca as face pentru vanzare ,deocamdata am facut doar din pasta de zahar pentru comert,dar asa mi se pare mult mai usor si parca e mai elastica pasta asta,iar daca se rupe o petala se repara repede.

#5 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 12 April 2013 - 06:30 PM

Pare foarte interesanta reteta. Daca o refaci, poate ai timp sa o pui si pas cu pas? Si eu caut materialul optim pentru decoratii dulci. Deci chiar daca e colorat, mai pui si tu colorant?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 April 2013 - 06:45 PM

N-am auzit de ea dar imi place :) Doar ca eu as pune la lucru vreun robot, tu ai framintat tot la mina?
Foarte frumoase sunt florile si imi plac si culorile.
Eu le-as lasa la temperatura camerei, de tinut cred ca tin ca doar si rahatul are termen de valabilitate destul de lung si in cel mai rau caz cred ca se intaresc si atunci sigur nu le maninca nimeni si nu se mai pune problema, nu?
Stii ce-mi vine in minte? Ca mi-e teama sa nu se crape stind prea mult, pentru ca de exemplu bucatile de rahat, desi le tin intr-o cutie de plastic, dupa mult timp se intaresc tare pe margini si cind tai marginile astea tari se farimiteaza toate.

#7 Useril este offline   anidaz 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 07-January 11

Postat 12 April 2013 - 06:53 PM

Sunt curioasa si eu cum se vor prezenta in timp nu stiu exact la ce ajuta amidonul,dar parca leaga continutul ,asa imi amintesc.De proba am trantit una pe gresie ,dar nu s-a rupt :)
Am framantat cu mana fiindca am facut de proba si doar din 2 cubulete ,pe rand.Dar in maxim 1 minut s-a inmuiat bine si nu a mai fost greu de framantat.
Colorant am pus ,ca vroiam o culoare mai puternica,doar pastrand culoarea rahatului ,iese ceva pastel,din rahat romanesc am facut eu.
Si multumesc pentru aprecieri!
Cred ca repet figura in seara asta si fac si poze,daca nu maine sigur.

#8 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 April 2013 - 09:33 PM

Buna! bine ai venit! :hug: f. interesant trandafirasii din pasta de rahat,eu nu le am cu tortarelile si decoratiunile :thumleft: dar mi-au placut mult aia din caramele sugus !

Ce bebel frumos ai la avatar :hug: :-*

De socializat daca vrei sa vb. vrute si nevrute noi ne intalnim la han :pupic: http://artaculinara....page__st__29180 aici,asa ca ,daca ai timp,nu te sfii! :pupic:

Am retinut si trandafirasii astia,poate m-oi risca si eu,desi sunt un total antitalent :71:

#9 Useril este offline   anidaz 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 07-January 11

Postat 12 April 2013 - 11:00 PM

Bine v-am gasit si pe o parte din voi regasit,caci va stiu de pe culinar si de la Diana-petunie,sora mea.
Bebelusul este cea mai mare realizare a vietii mele,are 7 luni jumate :thumleft:
Am refacut pasta asa ca o sa pun poze.

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 April 2013 - 11:18 PM

Aaa, pai esti sora petuniei, bine ai venit :thumleft:

#11 Useril este offline   anidaz 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 07-January 11

Postat 12 April 2013 - 11:34 PM

Totusi ramane pe maine ,ca trebuie sa redimensionez pozele si e tarziu.

#12 Useril este offline   anidaz 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 07-January 11

Postat 12 April 2013 - 11:35 PM

Da sunt sora ei :thumleft: ,multumesc de primire :pupic:

#13 Useril este offline   anidaz 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 07-January 11

Postat 13 April 2013 - 08:55 AM

Buna dimineata!
Am reusit sa redimensionez pozele asa ca urmeaza imaginile pas cu pas:
Ingredientele:
Imagine atasata: monthly_04_2013/post-837-13658356396174.jpg
Se framanta rahatul cu zaharul
Imagine atasata: monthly_04_2013/post-837-13658357181636.jpgImagine atasata: monthly_04_2013/post-837-13658357063571.jpg
Dupa framantarea cu 2 linguri de zahar nu era neted ca o plastelina asa ca am mai adaugat o lingura
Imagine atasata: monthly_04_2013/post-837-13658357925027.jpgImagine atasata: monthly_04_2013/post-837-13658358076135.jpg
La final arata asa
Imagine atasata: monthly_04_2013/post-837-13658359552038.jpg
De data asta am impartit pasta in doua si am adaugat colorantul,apoi am framantat din nou.Rosul nu l-am omogenizat perfect fiindca am vrut sa ramana in nuante diferite
Imagine atasata: monthly_04_2013/post-837-13658360874879.jpgImagine atasata: monthly_04_2013/post-837-13658361158487.jpg

#14 Useril este offline   anidaz 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 07-January 11

Postat 13 April 2013 - 09:00 AM

Am presarat amidon pe masa,pe bila de pasta si am intins o foaie de aprox.2 mm.Surplusul de amidon l-am sters cu un servet de bucatarie si apoi am decupat floricelele,am format bilute din culoarea a doua si gata.
Imagine atasata: monthly_04_2013/post-837-13658362971349.jpgImagine atasata: monthly_04_2013/post-837-13658363156915.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2013/post-837-13658363315687.jpg

Am pus floricelele la uscat pe cofraj de oua ,iar restul de pasta l-am pus intr-o punguta sa vad cum se comporta a doua zi.Este la fel de elastic si moale si azi ca si ieri seara.Deci inca o bila alba acestei paste.
Imagine atasata: monthly_04_2013/post-837-13658364298218.jpg

#15 Useril este offline   anidaz 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 07-January 11

Postat 13 April 2013 - 09:16 AM

Cred ca la fel de bine se pot modela orice figurine din ea si are avantajul ca se lipeste prin presare.O sa incerc sa fac ceva ca sa vad cum arata.Trandafirul facut ieri arata bine si azi ,plus ca l-am presarat cu praf de zane.
Imagine atasata: monthly_04_2013/post-837-13658373508398.jpg

#16 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 April 2013 - 12:00 PM

Splendid, mi-ai facut pofta sa ma duc sa cumpar rahat si sa incerc si eu :)

#17 Useril este offline   anidaz 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 07-January 11

Postat 13 April 2013 - 01:08 PM

Spor la treaba! :)
Eu m-am apucat de curatenie generala in bucatarie,dar acusi termin si ma pun apou la modelat...sa vad ce,ca floricele am multe acum.

#18 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 13 April 2013 - 04:21 PM

Ma faci sa ma apuc de facut decoratii pt tortul lui Patrick pt Kommunion.Trebuie sa ma duc la turci sa-mi cumpar rahat.
Se pare ca ai un copilas tare cuminte,de te lasa sa-ti faci de cap prin bucatarie :)
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#19 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 April 2013 - 04:55 PM

Deci esti sora lui Petu'! :) bun venit inca o data pup ochiosu' :P
HHhhmm!! deci doua sorele! intrensant',f. intrensant' :P poate o conving si eu pe a mea ca face si ea neste chestii tare mishtoace (tort sub forma de camion incarcat cu bomboane in remorca,si cu panglica cu funda din nush' ce jeleu :P de ezemplu' ca ie' mai multe,da' a mea n-are timp :( )ce mi-e dor de ea! :P

Dragii tale sorele,i-am dedicat o reteta pt. ca mi-a facut cadou o forma detasabila la care eu tin f. f. mult(chiar zilele trecute am folost-o la un fel de pasca cu smantana si pandispan,bine ca eu am pus si iaurt facut de je' ca asta aveam :P )in fine asta era reteta si forma mea draga http://artaculinara....-si-nuci-geany/ dupa cum probabil bine ti-ai dat seama eu vb. mult,ff.mmuulltt!! :P :P

#20 Useril este offline   anidaz 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 07-January 11

Postat 13 April 2013 - 05:21 PM

Heheee si daca bine mi-aduc aminte pe mine m-a insarcinat s-o pun la posta :) .Arata bine prajiturica si cum imi plac perele e pe lista mea deja!

Diana copilul e la bunici,dar si cand e acasa ma lasa dragul meu sa fac cam ce vreau.
No gata curatenia mi-am si vopsit parul asa ca trec la treaba,dar inainte sa caut pe aici ceva idei de modelat.

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi