Nemultumiri legate de fructoza
#1 Guest_caress_*
Postat 25 April 2013 - 04:09 PM
1.gustul pe care il are cand preparatele sunt neprelucrate termic nu se mentine dupa coacere, fierbere, etc.Am gustat amestecul pentru fursecuri inainte de coacere, era perfect, dupa...era prea putin dulce.
2.Nu reusesc sa bat o frisca decenta cu fructoza, e moale, curge, am incercat in toate felurile.Ultima incercare a fost dramatica...)Am batut frisca fara,era perfecta, si am pus fructoza la sfarsit.Rezultatul-s-a taiat, am aruncat-o.Folosesc smantana lichida pentru frisca, La dorna.E alta mai buna?E singura neindulcita pe care am gasit-o.
Cu albusurile batute cu fructoza, la fel, nu sunt sub nicio forma la fel de tari ca atunci cand le faceam cu zahar.Dar cum bezele nu am incercat sa fac, asta ma deranjeaza mai putin.
Aveti vreun secret in maneca?E ceva ce pot face?Multumesc anticipat.
#2
Postat 25 April 2013 - 04:24 PM
Nu folosesc fructoza decat la dulciuri (nu beau cafea,ceai etc cu ea)
O folosesc cu teama oricum si eu, dar din pacate alte inlocuitoare nu sunt bune, xilitol este prea scump si xilitolul nu merge la chestii dospite doar la deserturi , ceaiuri,inghetata, altele decat cele care trebuiesc sa creasca si trebuie avut grija si cu el , ptr ca daca servesc persoane dulciuri cu xilitol si nu sunt obisnuite, produce tulburari intestinale/diaree.Asta in cantitate mai mare.
Albusurile se bat spuma pina la jumatate, apoi se pune cantitatea de fructoza(care in mod normal este mai dulce decat zaharul) facuta pudra si se continua baterea albusului pina se intareste.
La frisca este acelasi principiu ca si albusurile. Eu toate prajiturile ,deserturile le fac cu fructoza si nu am avut probleme cu ea.
La cafea, folosesc xilitol sau siropul de agave.
Fructoza, devine periculoasa daca se depaseste 30gr /pers (ma refer sa o folosesti asa ceai, cafea, etc nu la prajituri unde nu maninca o persoana toata prajitura).
La orice reteta, inlocuiesc zaharul la jumatate cu fructoza si cateodata, depinde de dulcele facut, pun si mai putina.
incearca si asa sa vezi.
Eu folosesc smantana pilos sau cea de la kaufland. Toate contin caragenan. Nu folosesc Dorna de multa vreme, de cand au schimbat ceva le ea. Inainte daca luai smantana Dorna, o lasai in frigider, iar a doua zi trebuia sa tai cutia sa o scoti. Acum, este la fel si a doua zi ca in prima adika tot subtire si scumpa nu isi mai merita banutii si ea are acelasi caragenan dar nu este asa o mare problema toate au. SMantana sa fie foarte rece inainte de a fi batuta.
Stiu ca tu sti ce am scris eu aici, dar am repetat sa ramana scris si ptr cei ce intra si le prinde bine ca citesc.
#3 Guest_caress_*
Postat 25 April 2013 - 06:21 PM
#4
Postat 25 April 2013 - 09:41 PM
Poate sunt mai norocoasă, dar cum mie nu-mi place să gust nimic din ceea ce prepar nu am cum să-mi dau seama de diferență.
Cu albușurile și frișca și eu procedez la fel ca Cerra, cu deosebirea că eu pun fructoza așa cum e.
Chiar nu am avut probleme cu albușurile.
Se schimbă problema cu frișca. Aici am învățat din greșeală cum e mai bine. După ce am bătut-o o las în castron și o arunc la frigider.... si uite așa am o frișcă băț.
Folosesc ce frișcă găsesc de cumparat sau ce am în casă. Nu sunt mofturoasa, nu de alta dar nu găsesc mereu ce mi-ar plăcea mie.
#5 Guest_caress_*
Postat 25 April 2013 - 10:41 PM
Cu frisca e clar, trebuie sa perseverez.
#6
Postat 26 April 2013 - 11:20 PM
#7
Postat 26 April 2013 - 11:25 PM
caress, la 25 April 2013 - 10:41 PM, a spus:
Cu frisca e clar, trebuie sa perseverez.
Toate astea, ptr ca inca nu ti`a trecut de dulce. Mai stai putin sa vezi cum nu mai vrei asa de dulce si vei pune mai putin in dulciuri. Eu ai vazut ca de obicei scriu sa se mai adauge in plus daca se doreste mai dulce (mie imi este suficient cat pun la retete). Eu ma bucur, ptr ca inainte si cafeaua o serveam cu doua lingurite de zahar acum , pun putin sirop de agave si este bine sau 1 lingurita de xilitol.
Incet, incet, o sa te dezobisnuiesti de dulce si daca gusti ceva care ptr altii ar parea normal, ptr tine, este foarte dulce.
#8 Guest_caress_*
Postat 26 April 2013 - 11:32 PM
#9
Postat 28 April 2013 - 02:34 PM
#10 Guest_caress_*
Postat 28 April 2013 - 03:31 PM
#11
Postat 28 April 2013 - 08:13 PM
#12
Postat 28 April 2013 - 09:04 PM
caress, la 28 April 2013 - 03:31 PM, a spus:
Eu zic sa nu il folosesti!
Cel putin eu, mor daca simt gustul ala de zaharina care se simte si in sucurile alea pe care scrie o zahar.
Eu zic, sa faci pudra fructoza si sa folosesti un mixer cu functie turbo(este important sa mearga mixerul bine) smantana sa fie rece si sa urmezi pasii cum am zis mai sus si totul va iesii bine. Nu inteleg, ca tot aud ca la alte fete iese galbena frisca si dau vina pe fructoza mie nu mi sa intamplat niciodata sa nu imi iese si nu sa intamplat sa imi curga. Acu ca no sta ea tepeneu, nu sta nici cu zahar tzapana daca nu ii pui intaritor (care pe mine ma enerveaza tare).Eu si ianinte foloseam ptr frisca (zaharul facut pudra) asa fac si acum cand lucrez cu fructoza. Pana una alta, fructoza nu are gust naspa ca ceilalti inlocuitori cu exeptie xilitol care este destul de scump sa il strici cu patura`n cap.
#13
Postat 08 March 2015 - 12:23 PM
#14
Postat 08 March 2015 - 12:56 PM
Depinde de gustul fiecăruia.
Eu pt mine așa fac,dar dacă mai fac și pt altcineva pun 60g fructoza la 100g de zahăr.
Incearca și vezi care e proporția care vă place vouă. Dar cam aici se învârte...
#15
Postat 08 March 2015 - 07:12 PM