Forum Culinar: Cozonac Grania - Forum Culinar

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cozonac Grania

#21 Useril este offline   Bunny 

• Iepure Sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 470
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 21 December 2009 - 11:59 PM

raluca elena a spus:

Reteta mea a aproape la fel ca a Corinei, asa ca pot sa bag mina in foc ca ies, si sa va povestec de ce. De Paste am facut, fara sa vreau, cozonaci din 6 kg de faina. :D
De ce? pai e simplu, am vrut sa fac din 3, dar din greseala am pus cantitate dubla de lapte. Asa ca am dublat si restul cantitatilor, fara sa mai fac maia, n-am folosit nici grania ci titan, si am facut din 6 kg :D si au iesit crima si pedeapsa! Noroc ca aveam de toate in casa...acum nu vreti sa va zic cum am invirtit eu 6 kg de faina cu 3 lapte si restul ingredientelor, ca nici macar nu reuseam sa le ridic de pe masa =)) noroc ca a venit tata pe la mine cu ceva treaba si i-am deturnat "treaba" :P

Asa ca reteta asta e punct ochit punct lovit!!!

Ralu, e bine de stiut :D Acum nu ca m-as apuca sa fac nici macar din 3 kg, eu fac incet-incet din cate un kg de faina... Cu rabdarea trecem marea :P
Cand eram mica, bunica-mea facea din 10kg de faina, ieseau cate 20 de cozonaci. Si ea ii framanta singura, avea niste ligheane uriase dedicate acestui scop. Ma inclin in fata ei, eu nu as putea de niciun fel, cred ca as lesina in fata ligheanului =))
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#22 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 December 2009 - 03:51 PM

Iata draga buny ma tin de cuvint si vin si eu cu cozonacii mei(la mine daca promit ceva e sfint).
Procesul tehnologic e cam la fel cu al tau dar daca cineva mai e interesat de citeva tipsuri sper sa nu te superi daca le postez aiciImagine atasata: 456_8e11bb570ccfc46bb1f6cf707d9ce364.jpg
Si inca o pozaImagine atasata: 456_42aa5e33b4bb51d1a259bb94e3d6d476.jpg
Ingredientele sunt cele a lui buny,in bucatarie tre' sa fie cald cum zice si ea,si toate ingredientele sa fie calde(la temperatura camerei)Trebuie sa fiti linistite si fara stres(nu rideti e important)nu faceti alt lucru in acelasi timp,sa va distraga atentia.Eu fac opareala( pt. fiecare kg. de faina un pumn de faina se freaca cu putin lapte oparit ),aceasta se freaca cu drojdia muiata cum a explicat si buny,si cu putin otet sau vin alb sau bors cald(acestea ajuta la activarea fermentilor din drojdie,ajutind cresterea).Marturisesc ,ca acestea sunt tipsuri pe care le-am invatat si eu de la un mestru cofetar din Pascani.Zaharul eu il dizolv in laptele cald nu in galbenuse(laptele fiind cald se dizolva mai bine logic nu?)tot in laptele cald adaug rasatura de lamie sau portocala ce va place(caldura laptelui ajuta la eliberarea uleiurilor esentiale pe care acestea le contin si mai adaug si esenta de vanilie fiola butter vaniglia de la dr. oetqer,sa vedeti ce parfum va fi in bucatariile voastre daca procedati asa...)tot in laptele caldut dizolv si untul ,galbenusele le frec cu un praf de sare(le inroseste).Aluatul nu se rupe niciodata,se taie cu cutitul.Nu se apasa, loveste,ci se intinde ca pe guma rulindul si izbindu-l de masa pina face'' besicute''30- 40 de minute.Tavile eu le ung cu unt ajutindu-ma de hirtia(ambalaj de la pachetul de unt)asta va va conferi o crusta de frageda si parfumata.Lasam cozonacii sa creasca si in tavi 20 de minute unsi cu ou batut.Coacem la foc potrivit ,40 de minute,facem testul cu scobitoarea.
Cand ii scoatem la racit ii lasam culcati pe o parte(sa nu se lase) :)

#23 Useril este offline   Bunny 

• Iepure Sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 December 2009 - 09:00 PM

Geany a spus:

Iata draga buny ma tin de cuvint si vin si eu cu cozonacii mei(la mine daca promit ceva e sfint).
Procesul tehnologic e cam la fel cu al tau dar daca cineva mai e interesat de citeva tipsuri sper sa nu te superi daca le postez aici
Ingredientele sunt cele a lui buny,in bucatarie tre' sa fie cald cum zice si ea,si toate ingredientele sa fie calde(la temperatura camerei)Trebuie sa fiti linistite si fara stres(nu rideti e important)nu faceti alt lucru in acelasi timp,sa va distraga atentia.Eu fac opareala( pt. fiecare kg. de faina un pumn de faina se freaca cu putin lapte oparit ),aceasta se freaca cu drojdia muiata cum a explicat si buny,si cu putin otet sau vin alb sau bors cald(acestea ajuta la activarea fermentilor din drojdie,ajutind cresterea).Marturisesc ,ca acestea sunt tipsuri pe care le-am invatat si eu de la un mestru cofetar din Focsani.Zaharul eu il dizolv in laptele cald nu in galbenuse(laptele fiind cald se dizolva mai bine logic nu?)tot in laptele cald adaug rasatura de lamie sau portocala ce va place(caldura laptelui ajuta la eliberarea uleiurilor esentiale pe care acestea le contin si mai adaug si esenta de vanilie fiola butter vaniglia de la dr. oetqer,sa vedeti ce parfum va fi in bucatariile voastre daca procedati asa...)tot in laptele caldut dizolv si untul ,galbenusele le frec cu un praf de sare(le inroseste).Aluatul nu se rupe niciodata,se taie cu cutitul.Nu se apasa, loveste,ci se intinde ca pe guma rulindul si izbindu-l de masa pina face'' besicute''30- 40 de minute.Tavile eu le ung cu unt ajutindu-ma de hirtia(ambalaj de la pachetul de unt)asta va va conferi o crusta de frageda si parfumata.Lasam cozonacii sa creasca si in tavi 20 de minute unsi cu ou batut.Coacem la foc potrivit ,40 de minute,facem testul cu scobitoarea.
Cand ii scoatem la racit ii lasam culcati pe o parte(sa nu se lase) =))

Geany, grasunii tai arata intr-un mare fel! Iar sfaturile sunt mai mult decat binevenite, pe unele chiar nu le stiam =))
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#24 Useril este offline   Bonicelli 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 584

Postat 22 December 2009 - 10:15 PM

raluca elena a spus:

Dora, ma crezi nu ma crezi, reteta asta se poate numi si: Cozonaci_care_ies_indiferent_de_cit_de_mult_gresesti :)
Pe onoarea mea!

:D :P Reteta asta sigur nu m-a cunoscut pe mine. =))
Bunny, arata minunatic acest cozonac, dar eu prefer sa dau bomboane la schimb. =))
Imagine postata

#25 Useril este offline   Bunny 

• Iepure Sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 December 2009 - 01:08 AM

bonicelli a spus:

raluca elena a spus:

Dora, ma crezi nu ma crezi, reteta asta se poate numi si: Cozonaci_care_ies_indiferent_de_cit_de_mult_gresesti :D
Pe onoarea mea!

=)) =)) Reteta asta sigur nu m-a cunoscut pe mine. :appl:
Bunny, arata minunatic acest cozonac, dar eu prefer sa dau bomboane la schimb. :appl:

Cu cel mai mare drag, bonicico! Numa' zi si ma pun pe treaba, ca la bomboane nu zic nu :appl:
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#26 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 03 January 2010 - 08:51 PM

fiindca m-a intrebat Maya unde am ascuns stafidele de Craciun, iaca ... in aluatul a 2 babanasii umpluti cu rahat, fistic si bucatele de martipan =)) (toate creditele pt. reteta merg la Gabitza Cara :) )

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#27 Useril este offline   Bunny 

• Iepure Sef
  • PipPipPipPip

Postat 03 January 2010 - 09:04 PM

uptown girl a spus:

(toate creditele pt. reteta merg la Gabitza Cara =)) )

Frumosi cozonaci =)) Sigur nu ai mai facut pana acum :) ?
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#28 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 03 January 2010 - 09:43 PM

Bunny a spus:

Frumosi cozonaci =)) Sigur nu ai mai facut pana acum :) ?

Bunny, recunosc ca am mai avut o tentativa de Craciun '99, cind am scos din cuptor 2 caramizi plate de mi-au trebuit 10 ani sa-mi revin dupa trauma aia. =))

#29 Useril este offline   raluca elena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,017

Postat 03 January 2010 - 11:12 PM

Maya a spus:

Ce are faina asta,ce nu are alta? =))
Bunny,cozonacii au iesit super,si arata taaaare pufosi!
Desi nu am eu faina asta,întreb totusi...cum se comporta aluatul,daca umplutura este grea?Mie îmi place cu mac,dar la greu :)
Umplutura multa!
O s-o sun pe mama si o pun sa caute dupa faina asta =))

Miha, si noua ne plac cu multa umplutura, si uite cum a aratat felia mea de cozonac de Craciun:

Imagine atasata: 60_cbff15a5f4b7d3b6c58be9f9517664c1.jpg
raluca elena

#30 Useril este offline   Bunny 

• Iepure Sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 January 2010 - 06:52 PM

uptown girl a spus:

Bunny a spus:

Frumosi cozonaci :D Sigur nu ai mai facut pana acum :P ?

Bunny, recunosc ca am mai avut o tentativa de Craciun '99, cind am scos din cuptor 2 caramizi plate de mi-au trebuit 10 ani sa-mi revin dupa trauma aia. :)

Fii pe pace, ca nu esti singura :D La primul meu cozonac a mancat tata o luna intreaga...Il mai inmuia, mai rontaia un pic. Pana la urma s-a papat tot. La asa incurajare, cum sa nu mai prestez :drool: ?

raluca elena a spus:

Miha, si noua ne plac cu multa umplutura, si uite cum a aratat felia mea de cozonac de Craciun:

Ralu, arata mult prea bine. Si mi-e o pofta de dulciuri de nu mai pot! Felicitari!
Imperfecta by design

Blogul meu imperfect

#31 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • LocationTorino

Postat 27 December 2011 - 11:21 AM

Iepuras, Craciunul asta m-am gandit la tine:

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-9-13249775137776.jpg

Am facut din 2 kile de faina:

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-9-13249775505004.jpg

Uite ce monstru:

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-9-1324977570196.jpg

Am luat tavi de carton, de unica folosinta de dat cadou.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-9-13249776158728.jpg

Multumesc pentru reteta Bunny si sper ca ai avut un Craciun minunat! :snorting:

#32 Useril este offline   Cristinica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 03 January 2012 - 06:51 PM

Ai gasit faina Grania la Torino? :thumleft:

#33 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 03 January 2012 - 07:22 PM

Vezi postareaCristinica, la 03 January 2012 - 06:51 PM, a spus:

Ai gasit faina Grania la Torino? :porc:

:thumleft:
Nu, aici am gasit reteta.

#34 Useril este offline   Cristinica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 04 January 2012 - 12:43 PM

Vezi postareaEataly, la 03 January 2012 - 07:22 PM, a spus:

=))

Apai zi-ne si noua ce faina ai folosit si in ce cantitati =))

#35 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • LocationTorino

Postat 04 January 2012 - 04:14 PM

Vezi postareaCristinica, la 04 January 2012 - 12:43 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 03 January 2012 - 07:22 PM, a spus:

:)

Apai zi-ne si noua ce faina ai folosit si in ce cantitati :tongue3:

Cris, reteta e cea scrisa de mai sus de Bunny.
Faina am folosit Barilla , faina normala 00.

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi