Iata draga buny ma tin de cuvint si vin si eu cu cozonacii mei(la mine daca promit ceva e sfint).
Procesul tehnologic e cam la fel cu al tau dar daca cineva mai e interesat de citeva tipsuri sper sa nu te superi daca le postez aici

Si inca o poza

Ingredientele sunt cele a lui buny,in bucatarie tre' sa fie cald cum zice si ea,si toate ingredientele sa fie calde(la temperatura camerei)Trebuie sa fiti linistite si fara stres(nu rideti e important)nu faceti alt lucru in acelasi timp,sa va distraga atentia.Eu fac opareala( pt. fiecare kg. de faina un pumn de faina se freaca cu putin lapte oparit ),aceasta se freaca cu drojdia muiata cum a explicat si buny,si cu putin otet sau vin alb sau bors cald(acestea ajuta la activarea fermentilor din drojdie,ajutind cresterea).Marturisesc ,ca acestea sunt tipsuri pe care le-am invatat si eu de la un mestru cofetar din Pascani.Zaharul eu il dizolv in laptele cald nu in galbenuse(laptele fiind cald se dizolva mai bine logic nu?)tot in laptele cald adaug rasatura de lamie sau portocala ce va place(caldura laptelui ajuta la eliberarea uleiurilor esentiale pe care acestea le contin si mai adaug si esenta de vanilie fiola butter vaniglia de la dr. oetqer,sa vedeti ce parfum va fi in bucatariile voastre daca procedati asa...)tot in laptele caldut dizolv si untul ,galbenusele le frec cu un praf de sare(le inroseste).Aluatul nu se rupe niciodata,se taie cu cutitul.Nu se apasa, loveste,ci se intinde ca pe guma rulindul si izbindu-l de masa pina face'' besicute''30- 40 de minute.Tavile eu le ung cu unt ajutindu-ma de hirtia(ambalaj de la pachetul de unt)asta va va conferi o crusta de frageda si parfumata.Lasam cozonacii sa creasca si in tavi 20 de minute unsi cu ou batut.Coacem la foc potrivit ,40 de minute,facem testul cu scobitoarea.
Cand ii scoatem la racit ii lasam culcati pe o parte(sa nu se lase)