Pagina 1 din 1
cà mortazza pizza bianca romana ripiena di mortadella
#1
Postat 28 April 2013 - 05:18 PM
o gustare ca la roma, mortadella (mortazza) servită pe pizza bianca fierbinte
am întins aluatul de pizza cît de subţire m-am priceput şi m-a lăsat tava, i-am dat o formă de băltoacă , am uns cu ulei ev, presărat sare grunjoasă şi piper proaspăt rîşnit
am tăiat felii şi am umplut cu mortazza de calitate (am găsit ferrarini importată din italia) tăiată imposibil de subţire. umplerea se poate face desfăcînd o felie şi umplînd interiorul. eu am preferat să o pun între două felii ca să am mai multă coajă crocantă pe cm2. umpleţi şi serviţi fierbinte, picăturile de grăsime topită vor intra in pîine şi o vor face nemaipomenit de gustoasă.
sexiune, unii au pus şi bocconcini
buon appetito!
am întins aluatul de pizza cît de subţire m-am priceput şi m-a lăsat tava, i-am dat o formă de băltoacă , am uns cu ulei ev, presărat sare grunjoasă şi piper proaspăt rîşnit
am tăiat felii şi am umplut cu mortazza de calitate (am găsit ferrarini importată din italia) tăiată imposibil de subţire. umplerea se poate face desfăcînd o felie şi umplînd interiorul. eu am preferat să o pun între două felii ca să am mai multă coajă crocantă pe cm2. umpleţi şi serviţi fierbinte, picăturile de grăsime topită vor intra in pîine şi o vor face nemaipomenit de gustoasă.
sexiune, unii au pus şi bocconcini
buon appetito!
#3
Postat 28 April 2013 - 06:26 PM
Cred ca ai uitat sa spui ca ai copt-o si cat. Ai sarit de la intins aluatul la taiat felii sau suprapus.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!
#4
Postat 28 April 2013 - 07:00 PM
la copt procedaţi ca la orice altă pizza, pînă se rumeneşte şi pe faţă şi pe dos, aproximativ 30 de min.
#5
Postat 09 May 2013 - 11:57 AM
woaaaw ! arata de milioane! o abundenta de mortazza/prosciuto intre 2 felii de pizza calda... miammmi
Asa bogat ca si ultimul din fotografiile tale imi place si mie "sandwich-ul".
sa incerci sa pui si rozamarin pe pizza si daca gasesti ia si mortadella con pistacchio
Asa bogat ca si ultimul din fotografiile tale imi place si mie "sandwich-ul".
sa incerci sa pui si rozamarin pe pizza si daca gasesti ia si mortadella con pistacchio
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#6
Postat 10 May 2013 - 10:01 PM
asa m-ai inspirat cu cà mortazza ca am incercat si eu o varianta cu prosciutto cotto slab (de la mama lui), ca nu gasesc aici mortadella bunutza. Dar in iulie cand ma duc promit sa o refac cu mortadella, daca mi-o da Doamne Doamne ocazia sa pun in traista mortazza din cea buna.
Am luat si eu aluatul de paine de la brutar (gata crescut), l-am intins extrem de subtire presarat cu faina integrala, cu ajutorul sucitorului. In acest timp Bea a uns tavile cu ulei. Am stramuat cu mare usurinta aluatul de pe masa in cele 2 tavi si l-am lasat la crescut, o parere, in tava pana a anuntat tati ca ajunge acasa. Apoi Bea uns cu ulei pe deasupra, am pus un pic de mozzarella cu mascarpone (o inventie de la Lidl, feliate), vreo 3 feliute de rosii deshidratate taiate marunt si cateva masline picante aduse tot de la mama lor. Rozamarin si peccorino si hop in cuptor pt 7 minute. Am serit cu prosciutto cotto. Foarte bun! Multumesc de inspiratie!
Am luat si eu aluatul de paine de la brutar (gata crescut), l-am intins extrem de subtire presarat cu faina integrala, cu ajutorul sucitorului. In acest timp Bea a uns tavile cu ulei. Am stramuat cu mare usurinta aluatul de pe masa in cele 2 tavi si l-am lasat la crescut, o parere, in tava pana a anuntat tati ca ajunge acasa. Apoi Bea uns cu ulei pe deasupra, am pus un pic de mozzarella cu mascarpone (o inventie de la Lidl, feliate), vreo 3 feliute de rosii deshidratate taiate marunt si cateva masline picante aduse tot de la mama lor. Rozamarin si peccorino si hop in cuptor pt 7 minute. Am serit cu prosciutto cotto. Foarte bun! Multumesc de inspiratie!
Imagini atasate
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#7
Postat 10 May 2013 - 10:22 PM
haolică ce poftă mi-ai făcut, cred că deturnez meniul din seara asta şi fac şi eu
PS am păpat mortadella cu fistic şi nu mi-a plăcut
PS am păpat mortadella cu fistic şi nu mi-a plăcut
#8
Postat 10 May 2013 - 10:39 PM
Data viitoare, fac si eu pizza absolut simpla cum ai facut-o tu cu piper si sare grunjoasa, desi in varianta asta i-as spune chiar foccacia.
Noua ne place mult mortadella (poate si pt ca o mancam asa de rar), bine ca nu o gasim aici, ca nu e tocmai ce ne trebuie la silueta/sanatate, de altfel adoram toate mezelurile italienesti, insa doar in varianta cand le cumparam de la ei, feliate transparent la raionul "gastronomia". Mancam atunci, in vacanta si 2 zile dupa ce ne intoarcem cate un pic din fiecare si pofta in cui pana la anul (sau ma rog ... next visit).
Asa am descoperit mortadella asta cu fistic si mie imi place tare. Nu stiu daca acolo sunt calitatile care trebuie, ca de ex aici nu seamana nimic cu ce gasesti acolo, din cele care se feliaza pe loc. Acum am luat un prosciuto in vid, nefeliat, de la caseificio, din cauza de conjunctura. Calitativ e f bun, dar alea feliate transparent raman cele mai cele... pe gustul nostru.
Noua ne place mult mortadella (poate si pt ca o mancam asa de rar), bine ca nu o gasim aici, ca nu e tocmai ce ne trebuie la silueta/sanatate, de altfel adoram toate mezelurile italienesti, insa doar in varianta cand le cumparam de la ei, feliate transparent la raionul "gastronomia". Mancam atunci, in vacanta si 2 zile dupa ce ne intoarcem cate un pic din fiecare si pofta in cui pana la anul (sau ma rog ... next visit).
Asa am descoperit mortadella asta cu fistic si mie imi place tare. Nu stiu daca acolo sunt calitatile care trebuie, ca de ex aici nu seamana nimic cu ce gasesti acolo, din cele care se feliaza pe loc. Acum am luat un prosciuto in vid, nefeliat, de la caseificio, din cauza de conjunctura. Calitativ e f bun, dar alea feliate transparent raman cele mai cele... pe gustul nostru.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#9
Postat 08 December 2013 - 07:25 PM
pizza albă (ulei ev, sare din himalaia, piper și rozmarin) extrem de subțire (tip: tăiați pizza cu foarfeca, este cel mai rapid și ușor mod)
+ mortadella taiată foarte fin = hrănit mosafirii italieni cu gustarea preferată.
+ mortadella taiată foarte fin = hrănit mosafirii italieni cu gustarea preferată.
#10
Postat 08 December 2013 - 10:37 PM
Buna idee! Am saptamina viitoare invitate niste prietene care au "comandat" piine calda, unt cu arome si anchois, fac si eu o pizza de-asta in loc de piine
#11
Postat 08 December 2013 - 10:45 PM
carmella, poți pune anșoalele pe pizza înainte de cuptor, să intre gustul in aluat și untul după ce tai feliile. na, că mi-am auto-făcut poftă.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1