Forum Culinar: Rhabarber Tarte Tatin - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Rhabarber Tarte Tatin

#1 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 29 April 2013 - 01:26 PM

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-479-13672340299106.jpg

Mi-era dor de Rhabarba, a mea in gradina este inca mica,asa ca am cumparat si m-am pus pe treaba.

O reteta tare simpla si fara multe ingrediente.Pur si simplu o ador, atat tarta cat si Rhabarba.

Aveam si boabele de Tonka primite,asa ca la fix

Blat

boabe tonka
120 gr unt
50 gr zahar
200 gr faina
sare

Avem nevoie doar de un sfert de boabe(sau boaba :-p) de tonka care se razuie(folosint razatoarea pt nucsoara)

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-479-13672341025554.jpg

si se amesteca cu zaharul si untul(la temperatura camerei) taiat bucatele si un praf de sare.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-479-13672341615698.jpg

Se mixeaza bine pana prinde consistenta unei creme.Se adauga faina si 2-3 linguri apa rece.
Mixam iarasi pana obtinem un aluat elastic si neted.Infasuram aluatul in folie alimentara si-l dam la rece pentru 1 ora.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-479-13672342213698.jpg

Umplutura

500 gr rhabarber

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-479-1367234280372.jpg

Se curata rhabarber si se taie bucatele de 4 cm.

Caramel

150 gr zahar
30 gr unt

Se pune zaharul intr-o cratita (cu fund gros de preferat).Cand incepe sa se topeasca amestecam si apoi adaugam untul si lasam pana acesta s-a topit.
Se intinde uniform caramelul intr-o forma cu diametru de 24 cm,

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-479-13672343419566.jpg
apoi adaugam rhabarber peste.
Cat timp s-a topit caramelul am intins o foaie cu diametru de 30 cm, apoi am imbracat forma de tarta.
Am intepat foaia cu furculita in mai multe locuri si am dat la cuptorul preincalzit la 200 grade pesntu aproximativ 35 minute.

Cand este gata se rastoarna, dar aveti grija sa nu va frigeti caci se v-a prelinge din caramel.
Cine doreste, poate servii cu frisca, sau pur si simplu goala.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-479-13672344186587.jpg

Combinatia este "nimicitoare" daca va place gustul acrisor al rhabarbei care vin in combinatie cu dulcele caramelului.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-479-1367234478782.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-479-13672345507128.jpg

si o sectiune mai in detaliu

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-479-13672346130145.jpg

si mai luam o imbucatura si facem o pauza :)

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-479-13672347223758.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#2 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 12 May 2013 - 09:15 AM

Ioana, imi e dor de rhabarber.Imi place mult,iar tarta ta arata minunat :pupic:
Nu am seminte tonka, dar ma gandesc ca iese si fara, tarta, rhabarber sa gasesc.

Poti sa-mi dai o felie fara inghetata, nu sunt pretentioasa :floare:
Imagine postata

#3 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 17 May 2013 - 11:14 PM

Vezi postareaCarmen L, la 12 May 2013 - 09:15 AM, a spus:

Ioana, imi e dor de rhabarber.Imi place mult,iar tarta ta arata minunat :blink:
Nu am seminte tonka, dar ma gandesc ca iese si fara, tarta, rhabarber sa gasesc.

Poti sa-mi dai o felie fara inghetata, nu sunt pretentioasa :rolleyes:


Poti sa nu folosesti boabe de tonka, eu aveam si am vrut sa le probez.
Acum astept sa creasca a mea din gradina si sa fac mai des ,mai ales ca-mi place mult.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#4 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 31 May 2014 - 07:18 PM

Am luat si eu rubarba azi si m-am luat dupa reteta ta, ca mi s-a parut simplu de executat :lol: Am modificat putin la intinsul foii, adica n-am intins-o ci am farimitat aluatul peste rubarba taiata mai mic si a iesit un crumble :lol: Excelent!

2 poze din etapele intermediare :lol:

Imagine atasata: monthly_05_2014/post-233-14015566635181.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2014/post-233-14015566740602.jpg

Finalul:

Imagine atasata: monthly_05_2014/post-233-14015566451093.jpg

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi