Pagina 1 din 1
Rhabarber Tarte Tatin
#1
Postat 29 April 2013 - 01:26 PM
Mi-era dor de Rhabarba, a mea in gradina este inca mica,asa ca am cumparat si m-am pus pe treaba.
O reteta tare simpla si fara multe ingrediente.Pur si simplu o ador, atat tarta cat si Rhabarba.
Aveam si boabele de Tonka primite,asa ca la fix
Blat
boabe tonka
120 gr unt
50 gr zahar
200 gr faina
sare
Avem nevoie doar de un sfert de boabe(sau boaba :-p) de tonka care se razuie(folosint razatoarea pt nucsoara)
si se amesteca cu zaharul si untul(la temperatura camerei) taiat bucatele si un praf de sare.
Se mixeaza bine pana prinde consistenta unei creme.Se adauga faina si 2-3 linguri apa rece.
Mixam iarasi pana obtinem un aluat elastic si neted.Infasuram aluatul in folie alimentara si-l dam la rece pentru 1 ora.
Umplutura
500 gr rhabarber
Se curata rhabarber si se taie bucatele de 4 cm.
Caramel
150 gr zahar
30 gr unt
Se pune zaharul intr-o cratita (cu fund gros de preferat).Cand incepe sa se topeasca amestecam si apoi adaugam untul si lasam pana acesta s-a topit.
Se intinde uniform caramelul intr-o forma cu diametru de 24 cm,
apoi adaugam rhabarber peste.
Cat timp s-a topit caramelul am intins o foaie cu diametru de 30 cm, apoi am imbracat forma de tarta.
Am intepat foaia cu furculita in mai multe locuri si am dat la cuptorul preincalzit la 200 grade pesntu aproximativ 35 minute.
Cand este gata se rastoarna, dar aveti grija sa nu va frigeti caci se v-a prelinge din caramel.
Cine doreste, poate servii cu frisca, sau pur si simplu goala.
Combinatia este "nimicitoare" daca va place gustul acrisor al rhabarbei care vin in combinatie cu dulcele caramelului.
si o sectiune mai in detaliu
si mai luam o imbucatura si facem o pauza
#2
Postat 12 May 2013 - 09:15 AM
Ioana, imi e dor de rhabarber.Imi place mult,iar tarta ta arata minunat
Nu am seminte tonka, dar ma gandesc ca iese si fara, tarta, rhabarber sa gasesc.
Poti sa-mi dai o felie fara inghetata, nu sunt pretentioasa
Nu am seminte tonka, dar ma gandesc ca iese si fara, tarta, rhabarber sa gasesc.
Poti sa-mi dai o felie fara inghetata, nu sunt pretentioasa
#3
Postat 17 May 2013 - 11:14 PM
Carmen L, la 12 May 2013 - 09:15 AM, a spus:
Ioana, imi e dor de rhabarber.Imi place mult,iar tarta ta arata minunat
Nu am seminte tonka, dar ma gandesc ca iese si fara, tarta, rhabarber sa gasesc.
Poti sa-mi dai o felie fara inghetata, nu sunt pretentioasa
Nu am seminte tonka, dar ma gandesc ca iese si fara, tarta, rhabarber sa gasesc.
Poti sa-mi dai o felie fara inghetata, nu sunt pretentioasa
Poti sa nu folosesti boabe de tonka, eu aveam si am vrut sa le probez.
Acum astept sa creasca a mea din gradina si sa fac mai des ,mai ales ca-mi place mult.
#4
Postat 31 May 2014 - 07:18 PM
Am luat si eu rubarba azi si m-am luat dupa reteta ta, ca mi s-a parut simplu de executat Am modificat putin la intinsul foii, adica n-am intins-o ci am farimitat aluatul peste rubarba taiata mai mic si a iesit un crumble Excelent!
2 poze din etapele intermediare
Finalul:
2 poze din etapele intermediare
Finalul:
Arata acest topic
Pagina 1 din 1