Pagina 1 din 1
Tiramisù la pahar
#1
Postat 14 May 2013 - 07:53 PM
E simpla de tot reteta, se poate face atat de pe o zi pe alta si pastrat la frigider, cat si cu 3 ore inainte de servire.
Ingrediente pentru 2 cupe Martini:
2 galbenusuri proaspete (nu aruncati albusurile, congelati-le pentru alte retete)
2 linguri de zahar
200 gr de mascarpone
4 piscoturi savoiardi
cacao
cafea espresso
2 bomboane ferrero rocher sau patratele de ciocolata
Se amesteca bine de tot la robot galbenusurile cu zaharul, pana ce se transforma intr-o crema pufoasa. Exact ca la tiramisù. Se adauga apoi cate o lingura de mascarpone, pe rand, si se amesteca bine de tot dupa fiecare lingura adaugata.
La baza fiacarei cupe se pun 2 lingurite de crema, deaupra o bucatica de piscot inmuiat in cafea (cafeaua totdeauna o mai lungesc cu apa) , apoi un strat de crema, unul de bucatele de piscoturi inmuiate in cafea si terminam cu un strat de crema.
Inainte de a pune bucatelele de savoiardi in pahar, asteptam sa se scurga cafeaua in exces.
Deasupra se pune cacao si o bomboana ferrero rocher in mijloc. Se da la frigider.
Pofta buna!
#2
Postat 14 May 2013 - 09:09 PM
Siuberb',absolut siuberb' Anutz' eu nu prea le am cu dulciurile dar asta da ,ma atrage de numa
Si vezi( ca ti-am zis si la dulciuri) ancoreaza paharele in frigider ca e pacat de asa bunatati sa zboare prin bucatarie mai bine arunci unul catre Je'
Daca mai are si un ferrero motz' ,m-ai pierdut definitiv,ce bine ca nu am la indemana ca asi putea deveni dependenta
Si vezi( ca ti-am zis si la dulciuri) ancoreaza paharele in frigider ca e pacat de asa bunatati sa zboare prin bucatarie mai bine arunci unul catre Je'
Daca mai are si un ferrero motz' ,m-ai pierdut definitiv,ce bine ca nu am la indemana ca asi putea deveni dependenta
#3
Postat 15 May 2013 - 03:31 PM
Geany, la 14 May 2013 - 09:09 PM, a spus:
Siuberb',absolut siuberb' Anutz' eu nu prea le am cu dulciurile dar asta da ,ma atrage de numa
Si vezi( ca ti-am zis si la dulciuri) ancoreaza paharele in frigider ca e pacat de asa bunatati sa zboare prin bucatarie mai bine arunci unul catre Je'
Daca mai are si un ferrero motz' ,m-ai pierdut definitiv,ce bine ca nu am la indemana ca asi putea deveni dependenta
Si vezi( ca ti-am zis si la dulciuri) ancoreaza paharele in frigider ca e pacat de asa bunatati sa zboare prin bucatarie mai bine arunci unul catre Je'
Daca mai are si un ferrero motz' ,m-ai pierdut definitiv,ce bine ca nu am la indemana ca asi putea deveni dependenta
E cremos la maxim, se face in 2 timpi si 3 miscari (mult mai rapid ca un tiramisù normal, neavind albusuri batute).
Am vrut sa iau ferrero, insa am schimbat planul cu cioco amaruie. Sau poti pune o capsuna, de ce nu.
Eu il refac ca mai am mascarpone, dar schimb paharele tura asta , nu ma risc, ca raman fara pahare de Martini la final. Si asa tre' sa le cumpar pe alea pe care le-am spart ca mi-au ramas 4.
#4
Postat 15 May 2013 - 08:32 PM
Arata foarte bine Any ! Ca tot ce faci tu de altfel....
Asta-mi place si mie la tiramisu ca se face repede si pe cat de repede pe atat de bun e !
Deocamdata din motiv de oua crude imi pun pofta-n cui! ' oi recupera eu...
Asta-mi place si mie la tiramisu ca se face repede si pe cat de repede pe atat de bun e !
Deocamdata din motiv de oua crude imi pun pofta-n cui! ' oi recupera eu...
#5
Postat 15 May 2013 - 11:20 PM
iulia nicoleta, la 15 May 2013 - 08:32 PM, a spus:
Arata foarte bine Any ! Ca tot ce faci tu de altfel....
Asta-mi place si mie la tiramisu ca se face repede si pe cat de repede pe atat de bun e !
Deocamdata din motiv de oua crude imi pun pofta-n cui! ' oi recupera eu...
Asta-mi place si mie la tiramisu ca se face repede si pe cat de repede pe atat de bun e !
Deocamdata din motiv de oua crude imi pun pofta-n cui! ' oi recupera eu...
Multumesc Iulia!
Ei, pai daca nu poti manca oua crude atunci lasa-l, da-l incolo de tiramisù, nu-i bun !
#6
Postat 26 May 2013 - 02:46 PM
Am salvat un pahar pentru poza si multumiri.
Paharele pline cu crema si ornate frumos au fost golite primele asa ca am prins paharul
umplut ultimul cu un rest de crema, mai putin fatos dar la fel de gustos.
Multumesc any
Paharele pline cu crema si ornate frumos au fost golite primele asa ca am prins paharul
umplut ultimul cu un rest de crema, mai putin fatos dar la fel de gustos.
Multumesc any
Imagini atasate
#7
Postat 27 May 2013 - 10:03 AM
Ma bucur ca l-ai incercat, Carmen. Sa va fie de bine . N-ai avut incredere sa pui piscoturile rupte bucati, asa-i ?
#8
Postat 27 May 2013 - 12:14 PM
Au fost tare bune si se fac rapid.Deaja vor repetir.
Am rupt piscotul in doua doar, data viitoare il fac bucati mai mici.
Dupa ce am pus poza, ma uitam la ale tale ce bine camuflate sunt piscoturile,asa
o sa fac si eu Si crema trebuie sa fac mai multa
Am rupt piscotul in doua doar, data viitoare il fac bucati mai mici.
Dupa ce am pus poza, ma uitam la ale tale ce bine camuflate sunt piscoturile,asa
o sa fac si eu Si crema trebuie sa fac mai multa
#9
Postat 28 May 2013 - 10:17 AM
Carmen L, la 27 May 2013 - 12:14 PM, a spus:
Au fost tare bune si se fac rapid.Deaja vor repetir.
Am rupt piscotul in doua doar, data viitoare il fac bucati mai mici.
Dupa ce am pus poza, ma uitam la ale tale ce bine camuflate sunt piscoturile,asa
o sa fac si eu Si crema trebuie sa fac mai multa
Am rupt piscotul in doua doar, data viitoare il fac bucati mai mici.
Dupa ce am pus poza, ma uitam la ale tale ce bine camuflate sunt piscoturile,asa
o sa fac si eu Si crema trebuie sa fac mai multa
Da, crema e bestiala, simpla dar buna rau!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1