Forum Culinar: Tiramisù la pahar - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tiramisù la pahar

#1 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 May 2013 - 07:53 PM

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-13-13685539255729.jpg

E simpla de tot reteta, se poate face atat de pe o zi pe alta si pastrat la frigider, cat si cu 3 ore inainte de servire.

Ingrediente pentru 2 cupe Martini:
2 galbenusuri proaspete (nu aruncati albusurile, congelati-le pentru alte retete)
2 linguri de zahar
200 gr de mascarpone
4 piscoturi savoiardi
cacao
cafea espresso
2 bomboane ferrero rocher sau patratele de ciocolata

Se amesteca bine de tot la robot galbenusurile cu zaharul, pana ce se transforma intr-o crema pufoasa. Exact ca la tiramisù. Se adauga apoi cate o lingura de mascarpone, pe rand, si se amesteca bine de tot dupa fiecare lingura adaugata.
La baza fiacarei cupe se pun 2 lingurite de crema, deaupra o bucatica de piscot inmuiat in cafea (cafeaua totdeauna o mai lungesc cu apa) , apoi un strat de crema, unul de bucatele de piscoturi inmuiate in cafea si terminam cu un strat de crema.
Inainte de a pune bucatelele de savoiardi in pahar, asteptam sa se scurga cafeaua in exces.
Deasupra se pune cacao si o bomboana ferrero rocher in mijloc. Se da la frigider.
Pofta buna!

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-13-13685539465146.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-13-13685540302048.jpg

#2 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 May 2013 - 09:09 PM

Siuberb',absolut siuberb' Anutz' :unsure: eu nu prea le am cu dulciurile dar asta da ,ma atrage de numa :scratch:
Si vezi( ca ti-am zis si la dulciuri) ancoreaza paharele in frigider ca e pacat de asa bunatati sa zboare prin bucatarie :!: mai bine arunci unul catre Je' :pupic:

Daca mai are si un ferrero motz' ,m-ai pierdut definitiv,ce bine ca nu am la indemana ca asi putea deveni dependenta :rolleyes:

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 May 2013 - 03:31 PM

Vezi postareaGeany, la 14 May 2013 - 09:09 PM, a spus:

Siuberb',absolut siuberb' Anutz' :love7: eu nu prea le am cu dulciurile dar asta da ,ma atrage de numa :tongue3:
Si vezi( ca ti-am zis si la dulciuri) ancoreaza paharele in frigider ca e pacat de asa bunatati sa zboare prin bucatarie :-* mai bine arunci unul catre Je' :love7:

Daca mai are si un ferrero motz' ,m-ai pierdut definitiv,ce bine ca nu am la indemana ca asi putea deveni dependenta :tongue3:


E cremos la maxim, se face in 2 timpi si 3 miscari (mult mai rapid ca un tiramisù normal, neavind albusuri batute).
Am vrut sa iau ferrero, insa am schimbat planul cu cioco amaruie. Sau poti pune o capsuna, de ce nu.
Eu il refac ca mai am mascarpone, dar schimb paharele tura asta =)) , nu ma risc, ca raman fara pahare de Martini la final. Si asa tre' sa le cumpar pe alea pe care le-am spart ca mi-au ramas 4.

#4 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 15 May 2013 - 08:32 PM

Arata foarte bine Any ! Ca tot ce faci tu de altfel....
Asta-mi place si mie la tiramisu ca se face repede si pe cat de repede pe atat de bun e !
Deocamdata din motiv de oua crude imi pun pofta-n cui! ' oi recupera eu...

#5 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 May 2013 - 11:20 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 15 May 2013 - 08:32 PM, a spus:

Arata foarte bine Any ! Ca tot ce faci tu de altfel....
Asta-mi place si mie la tiramisu ca se face repede si pe cat de repede pe atat de bun e !
Deocamdata din motiv de oua crude imi pun pofta-n cui! ' oi recupera eu...


Multumesc Iulia!
Ei, pai daca nu poti manca oua crude atunci lasa-l, da-l incolo de tiramisù, nu-i bun :mellow: !

#6 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 26 May 2013 - 02:46 PM

Am salvat un pahar pentru poza si multumiri.
Paharele pline cu crema si ornate frumos au fost golite primele :rolleyes: asa ca am prins paharul
umplut ultimul cu un rest de crema, mai putin fatos dar la fel de gustos.
Multumesc any :rolleyes:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2013/post-42-13695724031459.jpg

Imagine postata

#7 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 May 2013 - 10:03 AM

Ma bucur ca l-ai incercat, Carmen. Sa va fie de bine :crying:. N-ai avut incredere sa pui piscoturile rupte bucati, asa-i :angryfire: ?

#8 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 27 May 2013 - 12:14 PM

Au fost tare bune si se fac rapid.Deaja vor repetir.
Am rupt piscotul in doua doar, data viitoare il fac bucati mai mici.
Dupa ce am pus poza, ma uitam la ale tale ce bine camuflate sunt piscoturile,asa
o sa fac si eu :thumleft: Si crema trebuie sa fac mai multa :blush:
Imagine postata

#9 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 May 2013 - 10:17 AM

Vezi postareaCarmen L, la 27 May 2013 - 12:14 PM, a spus:

Au fost tare bune si se fac rapid.Deaja vor repetir.
Am rupt piscotul in doua doar, data viitoare il fac bucati mai mici.
Dupa ce am pus poza, ma uitam la ale tale ce bine camuflate sunt piscoturile,asa
o sa fac si eu :scratch: Si crema trebuie sa fac mai multa :blush:


Da, crema e bestiala, simpla dar buna rau!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi